"Čović nije namerno odveden na pogrešno mesto"

Izvor: Beta

Petak, 27.06.2003.

10:30

Default images

Novosadska policija je saopštila da su njeni pripadnici "nenamernim propustom u koordinaciji" odveli potpredsednika Vlade Srbije Nebojšu Čovića pred zgradu pokrajinske vlade, umesto u Skupštinu Novog Sada, gde je trebalo da učestvuje na tribini o Kosovu. Policija u Novom Sadu saopštila je i da je preduzela mere za utvrđivanje odgovornosti policajaca koji su učestvovali u izvršavanju tog zadatka. U saopštenju je precizirano da je policija Čovića, umesto pred Skupštinu grada, odvela pred zgradu Izvršnog veća Vojvodine, koja je udaljena 50 metara od gradskog parlamenta. "Pošto je saobraćajna policija uočila da je pogrešila odredište, krenula je prema Skupštini grada, međutim, revoltiran, Čović je vozilom u kom se nalazio bez obezbeđenja napustio Novi Sad", navela je novosadska policija.

Čović je u četvrtak izjavio da ga je policija "šetala kao orman" po Novom Sadu i da se vratio u Beograd jer nije mogao da toleriše tu "bahatost" policije. Stotinak posetilaca tribine "Kosovo juče, danas, sutra" burno je negodovalo kada im je saopšteno da Čović neće doći, upućujući uvrede na njegov račun, ali i na račun vlasti u Srbiji, UNMIK i kosovskih Albanaca. Ta tribina već je dva puta otkazivana u junu, bez obrazloženja. Oba puta najavljivano je i Čovićevo učešće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: