Maljići i Simić o početku dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

10:05

Default images

Početak dijaloga zvaničnika u Beogradu i Prištini neće početi pre odlaska Mihaela Štajnera sa mesta šefa UNMIK, 30. jula. Analitičar iz Prištine Škeljzen Maljići smatra da tek predstoji usaglašavanje stavova albanskih političara na Kosovu. "Jedini problem je dogovor različitih struja na albanskoj strani, nastupiti sa zajedničkom platformom, i ostvariti ono što svi očekuju, a to je nezavisnost Kosova", kaže on.

Predrag Simić sa Fakulteta političkih nauka iz Beograda smatra da su razgovori neophodni, iako je na Kosovu stvorena atmosfera da su Srbi potrebni samo kao “dekorativna manjina”. Simić ocenjuje da ozbiljne razgovore ne treba očekivati bez predstavnika Evropske unije. "Postavlja se pitanje o čemu će se razgovarati jer Albanci u ovom trenutku ne žele da razgovaraju o bilo čemu što nije nezavisnost i kako do nje doći. Oni Albanci koji bi bili spremni da razgovaraju o nečemu što nije nezavisnost ili nisu na vlasti ili bi izgubili i vlast i glavu kada bi tako nešto pokušali", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: