Političari u redu, zaokružuju verovatno sebe VIDEO

Političari su od ranog jutra počeli da izlaze na svoja biračka mesta, kako bi dali svoj glas na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 24.04.2016.

14:01

Političari u redu, zaokružuju verovatno sebe VIDEO
Foto: Tanjug

Neki od njih su odlučili da odmah po otvaranju birališta ubace svoje glasačke listiće, dok su drugi ipak sačekali da stignu prve procene o izlaznosti.

Redom su davali izjave na biračkim mestima, ali zbog izborne tišine, građani će na njih morati da sačekaju zatvaranje birališta, večeras u 20 časova.

Zato, umesto reči, birači u Srbiji mogu da na snimcima vide kako lideri stranaka stoje među običnim svetom i na listićima vrlo verovatno zaokružuju baš svoje ime, ili ime liste na kojoj se nalaze.

Neki od njih su na glasanje po kiši izašli sami, a neki sa svojim porodicama, partnerima ili decom...

Ko je gde i kada glasao

Biračko mesto u Beogradskoj poslovnoj školi, jutros u 7.00, "otvorio" je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić glasao je u isto vreme u Mesnoj zajednici Cvetni trg, na biračkom mestu broj 11.

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović glasao je danas sa suprugom Anom na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi.

Gradski menadžer Goran Vesić glasao je jutros u 7.30 na biračkom mestu u Trećoj beogradskoj gimnaziji.

U 7.45 u Novom Sadu je glasala predsednica Skupštine Srbije Maja Gojović.

Svoj glas je 15 minuta kasnije u Beogradu dao i ministar pravde i funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić glasao je, u pratnji supruge Sanje i sina, nešto posle 8.30 časova.

Ministarka zadužena za evropske integracije i funkcioner SNS Jadranka Joksimović glasala je danas u 9 sati u Osnovnoj školi Bora Stanković u Beogradu.

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović glasao je u 9.00 sati na biračkom mestu u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Član predsedništva Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević glasao je, sa suprugom Majom, u 8 sati na biračkom mestu 189. u Novom Sadu.

Ministar privrede Željko Sertić glasao je u 9 sati na biračkom mestu na Miljakovcu u Beogradu.

U isto vreme, na biračkom mestu Ušće, predsednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović glasao je sa suprugom.

Lider Pokreta socijalista i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin glasao je, u pratnji supruge Nataše i sina, u Osnovnoj školi Branko Ćopić na Vidikovačkom vencu.

Nosilac izborne liste "Za slobodnu Srbiju - Zavetnici" Milica Đurđević glasala je oko 9.30 sati na biračkom mestu 34 Šumice.

Ministar rudarstva i energetike i zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić glasao je danas u 9.30 na Zvezdari u Beogradu.

Lider SDS Boris Tadić glasao je danas nešto posle 10 časova na opštini Stari grad.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić glasala je danas u 10 sati na biračkom mestu na Paliluli.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj glasao je jutros u 10 sati na svom biračkom mestu 96 u Osnovnoj školi Svetislav Golubović Mitraljeta u Batajnici.

Lider SDP Rasim Ljajić glasao je na biračkom mestu br. 82 u novopazarskom naselju Hadžet.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcionerka Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović glasala je na biračkom mestu na Dedinju.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković glasao je sa članovima porodice u selu Končarevu u 10 sati.

Nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić glasao je u 10.30 sati u Osnovnoj školi ''25. maj'' u Novom Pazaru.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković glasao je na biračkom mestu na Stomatološkom fakultetu u Beogradu sa suprugom Biserkom i decom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je, nešto pre 11 časova, na biračkom mestu u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“, u pratnji supruge Danice.

Član predsedništva Demokratske stranke Dragoljub Mićunović glasao je u osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu, u pratnji supruge Dubravke.

Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin glasao je sa suprugom u Novom Pazaru jutros u 9 sati.

Kandidat za pokrajinskog premijera Socijalističke partije Srbije (SPS), Dušan Bajatović glasao je danas na glasačkom mestu na Novom naselju u Novom Sadu.

Predsednik Demokratske stranke i predsednik pokrajinske vlade u predhodna dva mandata Bojan Pajtić glasao je danas u 11 sati u Novom Sadu.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović glasao je danas na biračkom mestu 40, u dečjem vrtiću "Cerak" u Beogradu.

Premijer tehničke vlade i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić glasao je danas oko podneva na Novom Beogradu u pratnji ćerke.

Predsednik Dveri Boško Obradović glasao je poslepodne na biračkom mestu u Vatrogasnom domu u čačanskom naselju Alvadžinica. Obradović je na glasanje došao sa sinom.

Na Kosovu je ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić glasao je u Štrpcu.

U Srednjoj tehnickoj školi „Mihajlo Petrovic Alas“ biracko pravo jutros su iskoristili graodnacelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i predsednik Privremnog opštinskog organa Aleksandar Špirić.

Na jednom od birackih mesta glasao je i ministar lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Ljubomir Marić, koji je i koordinator Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Među onima koji su jutros iskoristili svoje biracko pravo bio je i nacelnik kosovskomtrovackog Okruga Vaso Jelic i kandidat za narodnog poslanika iz Kosovske Mitrovice dr Milovan Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: