Vranje: Uneli zaokruženi glasački listić

U Vranju na biračkom mestu 24 prekinuto glasanje zato što su aktivisti jedne stranke uneli zaokruženi glasački listić, potvrdio je RIK.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2016.

11:05

Vranje: Uneli zaokruženi glasački listić
Foto: Tanjug

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je da se radi o aktivistima Jedinstvene Srbije.

Đurdjević rekao je da u javnosti kruže različite dezinformacije o nepravilnostima na biračkim mestima i naveo da je nepravilnosti bilo samo na jednom biračkom mestu u Vranju u OŠ "Dositej Obradović".

"Članovi biračkog odbora su uhvatili jednog glasača koji iza paravana pokušava da zameni glasačke listiće, odnosno da prazan listić koji je dobio od biračkog odbora ponese sa sobom, a u kutiju ubaci popunjen listić", naveo je Đurđević.

On je kazao da je to biračko mesto zatvoreno i da će tu biti poništeno glasanje, a izbori ponovljeno.

"Ceo slučaj je prijavljen policiji. Drugih nepravilnosti nije bilo", kazao je Đurđević.

Na pitanje da je zabeleženo da je na glasačkom mestu u Koste Stojanovića u opštini Stari grad zabelženo da su deljeni dupli pozivi za glasanje sa istim imenom i prezimenom glasača, ali sa različitim rednim brojem Đurđevićje objasnio da se "razlikuje sveska u kojoj su upisani birači koji su upisani za parlamentarne i lokalne izbore".

"Birački spiskovi za lokalne i republičke izbore su različiti. Na republičkim izborima u centralnoj Srbiji imate veliki broj interno raseljenih sa KiM. Ti ljudi imaju zvanično prebivalište na KiM, a centralnoj Srbiji i Vojvodini imaju boravište i oni glasaju na biračkim mestima u centralnoj Srbiji i Vojvodini po mestu boravišta, pošto nemaju prebivalište, konkretno na opštini Stari grad, oni ne mogu da glasaju na lokalnim izborima, ali mogu da glasaju na parlamenatarnim izborima", naveo je on.

Đurđević je objasnio da se zato razlikuje sveska u kojoj su upisani birači koji su upisani za parlamentarne i lokalne izbore i iz praktičnih razloga poslata su dva obaveštenja da bi ih birački odbor lakše nalazio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: