Čović i Peterson: Bez rezultata u povratku raseljenih

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.06.2003.

11:54

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović i predsedavajući Inicijative Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope Soren Jesen Peterson saglasili su se da u procesu povratka interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije nisu postignuti bilo kakvi rezultati. Dva zvaničnika su se složila da je u procesu povratka u BiH postignut "odličan rezultat" i da je zabeležen napredak u povratku izbeglih iz Hrvatske, uz saradnju vlada dve zemlje i Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope. Čović je rekao da je Petersona pozvao da prisustvuje razgovorima predstavnika Beograda i Prištine i ponovio da će taj dijalog početi po izboru novog šefa UNMIK. Peterson je izrazio spremnost predstavnika Pakta da pomognu dijalog Beograda i Prištine i dodao da će svojim sagovornicima u Prištini u četvrtak preneti zabrinutost koju mu je tokom susreta preneo Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: