"Od ponoći do ponoći":Poslednje pripreme za izbore

Dok stranke broje "sitno" do kraja izborne kampanje i početka predizborne tišine, izborni organi završavaju raspodelu biračkog materijala po odborima.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2016.

11:14

Thinkstock

Takođe, finišira se i dostavljanje poziva građanima za glasanje u nedelju, 24. aprila.

Trebalo bi da su svi građani na kućnim adresama već dobili pozive za glasanje, budući da je prema Rokovniku za vršenje izbornih radnji rok za to bio 18. april.

To je bio rok i za predaju izbornog materijala biračkim odborima u inostranstvu od strane koordinatora Republičke izborne komisije (RIK), budući da će se u nekim zemljama glasati već u subotu, 23. aprila.

Izborni materijal treba da se preda radnim telima pre glasanja najkasnije do 20. aprila u ponoć, a biračkim odborima od strane radnih tela najkasnije do 21. aprila u ponoć.

Noćas u ponoć je istekao rok kada je RIK trebalo dostaviti i rešenje o imenovanju članova proširenog sastava biračkih odbora, kako bi proces formiranja biračkih odbora bio zaokružen.

Danas u ponoć ističe rok za podnošenje zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za upis u birački spisak, odnosno promenu u biračkom spisku po njegovom zaključenju, dok je do 21. aprila u ponoć predviđen prijem u RIK-u rešenja tog Ministarstva o upisu u birački spisak ili promenama u biračkom spisku po zaključenju biračkog spiska.

Odmah po unosu u izvode iz biračkog spisaka rešenja o upisu u taj spisak ili rešenja o promenama u njemu po njegovom zaključenju predviđeno je da se u "Službenom glasniku" utvrdi i objavi konačni broj birača u Srbiji.

Predizborna tišina počinje u četvrtak, 21. aprila, u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: