"Male šanse da dijalog počne u julu"

Izvor: B92

Utorak, 24.06.2003.

10:54

Default images

Prištinski dnevnici na albanskom ocenjuju da su veoma male šanse da krajem jula dođe do dijaloga Beograda i Prištine, kako je najavljeno na samitu u Solunu, ali gotovo svi listovi naglašavaju da je ključan preduslov za bilo kakve kontakte s Beogradom "snažno posredovanje" međunarodne zajednice, pre svega SAD i Evropske unije. Kako za B92 javlja novinar UNMIK-radija Zoran Ćulafić, premijer Kosova Bajram Redžepi izjavio je u intervjuu za "Epoka e re" da postoje "veoma male šanse da dijalog počne u julu". Kao razloge za eventualno odlaganje početka dijaloga Redžepi je naveo odlazak šefa UNMIK Mihaela Štajnera i činjenicu da nije pripremljen dnevni red za razgovor Beograda i Prištine. "Mislim da ti razgovori ne mogu da budu uspešni bez učešća SAD i EU i bez saglasnosti Skupštine Kosova. Doći će dan kada će biti vođena rasprava o konačnom statusu, ali to zavisi od volje u regionu i od međunarodnih super-sila", rekao je Redžepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: