Akcija "Skener 2", uhapšeno 49 osoba

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji "Skener 2" širom Srbije uhapšeno 49 osoba, zbog korupcije i zloupotrebe položaja.

Izvor: RTS

Petak, 15.04.2016.

12:15

Default images
Foto: Freeimages

Za dve osobe se intenzivno traga.

Kako je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protiv 25 osoba policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku .

"Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7, 6 miliona evra", rekao je Stefanović.

On je naveo da se među uhapšenima, u više gradova Srbije, nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, EPS-a, Pošta Srbije, Elektrokosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.

"Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: