Neuspeli "konstruktivni" pregovori Ministarstva i Sindikata EPS-a

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2003.

13:02

Default images

Nakon dvočasovnih pregovora između predstavnika Sindikata EPS-a i srpskog Ministarstva rudarstva i energetike u ponedeljak, šestog dana štrajka, nije postignut nikakav dogovor. Ministarka energetike Kori Udovički rekla je da su ovi pregovori bili konstruktivni i da će razgovori sa Sindikatom biti nastavljeni. Ona je rekla da neće biti povučena odluka Vlade za razdvajanje rudnika sa podzemnom eksploatacijom od EPS-a, pošto je to "u interesu EPS-a, ali i samih rudnika, pa i građana".

Predstavnici Sindikata nisu prihvatili predlog Ministarstva da se prekinu štrajk uz obećanje da se do daljnjeg neće otpuštati radnici u rudnicima. Oni su rekli da su zadovoljni činjenicom da su započeli razgovori sa predstavnicima Ministarstva. Najavili su da će za sada štrajk ostati na ovom nivou, tj. u drugoj fazi, ali i da će, ukoliko dogovori ne budu bili postignuti, ući u treću fazu, što bi značilo korišćenje samo zaliha uglja i što bi moglo dovesti do velikih problema u snabdevanju električnom energijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: