RIK proglasio Izbornu listu Ruska stranka

RIK je proglasila Izbornu listu Ruska stranka - Slobodan Nikolić za izbore, ali je odbila zahtev da joj se prizna svojstvo stranke nacionalne manjine.

Izvor: Beta

Utorak, 05.04.2016.

17:16

RIK proglasio Izbornu listu Ruska stranka

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je, predlažući tu odluku, da je to "školski primer izvrdavanja zakona".

"Treba razlikovati stranke nacionalnih manjina od ostalih. Ova stranka mora da štiti interese ruske nacionalne manjine. Ako je tako, što nije učestvovala na izborima za Savete nacionalnih manjina 2014. godine", zaključio je Đurđević.

RIK je na sednici usvojio zaključak da Ruska stranka - Slobodan Nikolić ispunjava uslove da delegira svoje kandidate u prošireni sastav RIK-a.

Ruska stranka - Slobodan Nikolić, od 2013. godine upisana je u Registar političkih stranaka kao politička stranka nacionalne manjine.

Na izborima 2014. godine Ruska stranka nije uspela da pređe cenzus i uđe u repubički parlament, iako je nastupala kao stranka nacionalne manjine.

Izborna lista Ruska stranka - Slobodan Nikolić je 11. do sada proglašena Izborna lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: