"Nisam od onih koji cmizdre, nastavljam posetu"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su u incidentu u Zubinom Potoku, prema dosadašnjim saznanjima, učestvovala tri napadača za kojima se traga.

Izvor: B92

Nedelja, 03.04.2016.

11:06

Foto: Tanjug

On je rekao da je slučaj prepušta istražnim organima, iako ne veruje da će napadači biti pronađeni.

On je kazao da će uprkos incidentu u sportskoj hali u Zubinom Potoku, gde je bačena bomba, u 15 sati biti održan miting Srpske napredne stranke i da će njegova poseta Kosovu biti nastavljena po planu.

"Nisam od onih koji cmizdre, plaču i kukaju i cela poseta će teći kako je i planirano", rekao je Vučić novinarima nakon posete manastiru Banjska. Vučić je prethodno u Leposaviću izjavio da ga napad, koji se rano jutros dogodio u hali u Zubinom potoku, neće zaplašiti.

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su bombu na sportsku halu u Zubinom Potok noćas bacili Srbi i poručio im - da će se boriti i za njih i njihove porodice, te da im želi da budu srećniji i zadovoljniji nego danas.

Vučić je rekao da svi u Zubinom Potoku otprilike znaju kako i iz koje "kuhinje" su došli i bomba i rafali, ali da je ponosan što im danas niko nije pomenuo ime.

"Moj odgovor tim našim Srbima koji su na takav način želeli da me dočekaju je - neka vam je Bogom prosto, boriću se i za vas i vaše porodice da živite na svojim ognjištima i da budete srećni i zadovoljniji nego danas", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS u Zubinom Potoku.

Premijer je rekao da ne želi više da govori o počiniocima napada.

"I posle bombe i rafala nismo ih pomenuli nijednom rečju, ime im nismo izgovorili, jer hoćemo ujedinjenu Srbiju, Srbiju protiv mržnje, a ne Srbuju mržnje, hoćemo Srbiju jedinstva i pobede", rekao je Vučić.

On je od prisutnih zatražio veliki aplauz za ujedinjenu Srbiju i srpski narod i poželeo im sve najbolje.

On je naveo da je u trenutku eksplozije, "kada je bačena bomba M75", u hali bilo 11 ljudi koji su postavljali binu. On je dodao da se i dalje zalaže za to da se sa Prištinom sve rešava razgovorima i da Srbija neće postavljati nikakve ultimatume i dodao da od Prištine očekuje da ispuni svoje obaveze i pridržava se svega što je potpisano, pa i u slučaju Zajednice srpskih opština.

Upitan o inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija i eventualnom priznanju Kosova, Vučić je rekao da se to neće desiti dok je on premijer, iako će predstojeći izbori to možda i omogućiti, ali da on ipak ne polaže nade u to.

On je u manastiru Banjska razgovarao sa episkopom bačko-prizrenskim Teodosijem i najavio da će Vlada Srbije nastaviti podršku tom manastiru, njegovoj obnovi, ali i generalno razvoju ekonomije na Kosovu.

Vučić je najavio otvaranje fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu, koja bi trebalo da zaposli više od 200 ljudi, kao i otvaranje kompleksa Rajska Banja, lečilišta u blizini samog mesta Banjska, kao i druge razvojne projekte.

Episkop Teodosije izrazio je zahvalnost i rekao da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna i da je veća nego u ranijem periodu.

"Bez podrške Vlade i države ne bismo opstali", kazao je Teodosije.

Mesta koja obilazi premijer, pa i sama Banjska oblepljena su plakatima sa porukom "Predsedniče Vlade dobro došao na srpski Kosmet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: