FBI pomaže belgijskim vlastima u istrazi napada

SAD uputile su timove FBI da pomognu belgijskim vlastima u istrazi prošlonedeljnih napada u Briselu, saopštila je Bela kuća danas.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

23:49

FBI pomaže belgijskim vlastima u istrazi napada
Foto: Gettyimages

"Belgija je prihvatila našu pomoć. FBI na terenu pomaže u istrazi. Delimo informacije i obaveštajne podatke sa Belgijom u vezi sa terorističkim pretnjama", rekao je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Ben Rods na konferenciji za novinare.

On je rekao da će belgijski ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon razgovarati o bezbednosnoj saradnji sa američkim državnim tužiocem Loretom Linč tokom samita o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu, prenosi Rojters.

"Verujemo da Belgija shvata ovo veoma ozbiljno i imamo efikasnu koordinaciju kada je reč o podršci njihovoj istrazi i pokušavamo da sprečimo dodatne zavere", rekao je Rods.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: