Vojska negira navode da sprema puč protiv Erdogana

Turska vojska saopštila je da ne sprema nikakav državni udar protiv predsednika Redžepa Tajipa Edogana.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 31.03.2016.

23:11

Vojska negira navode da sprema puč protiv Erdogana
Foto: Beta/AP

Vojska je zapretila da će preduzeti zakonske mere protiv svakog ko tvrdi suprotno.

Saopštenje vojske, koja se inače retko oglašava, izdato je kako bi se suzbile špekulacije da vojska planira da izvede vojni udar dok se Erdogan nalazi u SAD. Vojska je na svom sajtu objavila da takve "neosnovane informacije" nagrizaju moral u njenim redovima, ne navodeći konkretno izvor optužbi da sprema puč.

"Ne dolazi u obzir kompromis sa bilo kakvim ilegalnim akcijama koje bi bile mimo komandnih struktura", navedeno je u saopštenju.

Vojska, koja se u Turskoj smatra zaštitnikom sekularnih vrednosti, do sada je u toj zemlji svrgla sa vlasti tri izabrane vlade i jednog premijera.

Erdogan je po dolasku na mesto premijera 2003. godine nizom mera znatno smanjio uticaj vojske. On se u nedelju vraća iz SAD u Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: