RT: Kako je Rusija uspela da oslobodi Palmiru

Ruski vojni savetnici igrali su ključnu ulogu u oslobađanju drevnog sirijskog grada Palmire od džihadista ID, piše “Raša tudej“.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

22:10

RT: Kako je Rusija uspela da oslobodi Palmiru
Foto: Beta/AP

Više od 2.000 vazdušnih udara koje je Rusija sprovela zajedno sa sirijskim snagama nisu oštetile nijednu istorijsku skulpturu, saopšili su zvaničnici Moskve.

Cela operacija oslobađanja grada koji je pod zaštitom Unesko trajala je 22 dana.

“Između 7. i 27. marta ruske vazdušne snage pomogle su sirijskoj armiji u blizini Palmire pogodivši oko 500 meta u 2.000 napada“, rekao je ruski general Sergej Rudskoj.

On je naveo da je ruska vojska preuzela direktnu i aktivnu ulogu u planiranju te operacije.

“Početkom marta militanti su imali oko 4.000 boraca, i najamnje 25 tenkova, rakete, vozila, teško naoružanje. Imali su i više od deset kamiona napunjenih eksplozivom“, rekao je on.

Kako je on rekao, ruski udari su pomogli u uništavanju većeg dela zaliha terorista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: