Kolinda:Šešelj najveći zločinac na ovim prostorima

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju “sramotan poraz međunarodnog krivičnog prava“.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 31.03.2016.

17:47

Kolinda:Šešelj najveći zločinac na ovim prostorima
Foto: Beta/AP

“Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna“, rekla je ona.

“Ako uzmete u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio krivice od uništavanja velih naroda i genocida, to ne može da bude ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava“, dodala je hrvatska predsednica.

Kolinda Grabar Kitarović je navela da se danas “mole za njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i Kosova“.

Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti.

"Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela je svoj prvi i najveći poraz. I to je nepovratno. Treba razmišljati o tome", navela je hrvatska predsednica poručivši da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastaviće da radi sve što je, kako je rekla, u njenoj moći da bi pravda bila zadovoljena.

"Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće!", navela je Grabar Kitarovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: