Hrvatski mediji o "bolesnom cirkusu“ i "Kolindici“

Mediji u Hrvatskoj sa dosta neverice pišu o oslobađajućoj presudi Vojislavu Šešelju - u tekstovima se pominje da "kreće bolesni cirkus" i "Kolindica".

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

14:11

Hrvatski mediji o

"Je l’ se to oni nama rugaju? Zapanjujuća, šokantna presuda, pa i za one koji su makar delom pratili suđenje i znali da je Haško tužilaštvo vrlo traljavo odradilo slučaj Šešelj“, navodi se u komentaru hrvatske novinarke na "Jutarnjem“.

Kako ističe, "tipu koji nije bio ni državni ni vojni zvaničnik teško je sudski dokazati odgovornost za zločine, pa i onda kada je to Vojislav Šešelj, notorni sinonim za ratko huškanje i širenje mržnje“.

"Ako treba da verujemo svemu onome šta smo danas čuli, najbolje je da Haški sud istog časa zatvorimo, ušteđene milione uplatimo za ekshumaciju masovnih grobnica, a delenje pravde ostavimo onima koji to znaju raditi – sudijama u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Adio pravdo, adio razume“, piše Snježana Pavić na "Jutarnjem“.

Osim toga, "Jutarnji“ ima i tekst o navodnom tvitu Vojislava Šešelja.

"Kreće bolesni cirkus, Šešelj prvu poruku posvetio hrvatskoj predsednici – spremite se, stižem vam u službenu posetu.“

Zagrebački portal se, poput mnogih domaćih medija, poziva na profil @seselj_vojislav na Tviteru, koji nije pravi profil lidera radikala.

Profil lidera radikala koji je Tviter verifikovao je @predsednikSRS

Sa druge strane, "Indeks“ prenosi Šešeljevu izjavu sa konferencije za medije kada je rekao da će „Hrvati ako budu bezobrazni, strepiti od odgovora“.

"Vidite kako sam im promenio kadrovsku politiku. Najurio sam Josipovića i doveo moju dragu Kolindicu. Očekujem da pozove u posetu, imam neka obećanja da izvršim”, rekao je Šešelj.

Izricanje oslobađajuće presude lideru radikala Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu glavna je vest na portalima u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: