Svečani doček za ruske avione iz Sirije / FOTO

Svečani doček priređen u bazi na jugoistoku Rusije za ruske avione koji su se vratili iz Sirije u skladu sa odlukom o povlačenju dela ruskog vojnog kontingenta.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2016.

15:00

Svečani doček za ruske avione iz Sirije / FOTO
Foto: Tanjug, arhiva

U skladu sa naređenjem koje je sinoć izdao ruski predsednik Vladimir Putin, prva grupa bombardera suhoj-34 i transportnih aviona tupoljev-154 sa tehničarima i vojnim materijalom danas je stigla u Rusiju iz ruske vojne baze Hmeimim na severozapadu Sirije.

Avioni su sleteli u vojnu bazu blizu Voronježa na jugozapadu Rusije, a pre sletanja nisko su leteli iznad mase koja se okupila da ih dočeka. Pilote je dočekalo više stotina ljudi koji su nosili ruske zastave, bukete cveća i balone, kao i visoko rangirani predstavnici ruske vojske, među kojima i komandant ruskih vazduhoplovnih snaga general Viktor Bondarev.

"Čestitam vam na obavljenoj misiji. Još jednom ste dokazali celom svetu da je obuka naših pilota na najvišem nivou", rekao je general i dodao da tokom operacije u Siriji nije bilo nijednog bombardovanja koje nije pogodilo svoj cilj.
General Bondarev je rekao da je međunarodni terorizam pretrpeo znatne gubitke zahvaljujući ruskoj vojsci. On je takođe kazao da u Siriji ostaje dovoljno vladinih ili stranih snaga posle povlačenja velikog ruskog kontingenta da bi se osigurao poraz "terorističkih bandi".
Putin je juče naredio povlačenje većeg dela ruskog vojnog kontingenta iz Sirije. Ruska vojska je danas precizirala da će se nastaviti vazdušni napadi na "terorističke ciljeve" u Siriji.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: