Asad: Rusi ostaju u Siriji, povlače samo deo trupa

Sirijski predsednik Bašar el Asad izjavio je da će Rusija smanjiti vazduhoplovni kontigent, ali da njene trupe neće potpuno napustiti Siriju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

21:09

Asad: Rusi ostaju u Siriji, povlače samo deo trupa
Foto: Beta/AP

Asad je rekao da "Rusija planira da smanji svoje prisustvo u skladu sa situacijom na terenu i nastavku okončanja neprijateljstava", javlja državna televizija Sirije.

On je rekao da je saradnja sirijskih i ruskih trupa osigurala pobedu protiv terorizma i vratila sigurnost u zemlju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je danas povlačenje dela ruskih trupa iz Sirije, kao i da bi povlačenje vojnika trebalo da počne u utorak.

Putin je rekao da je odluka o povlačenju vojske koordinisana sa sirijskim predsednikom, kao i da treba da posluži kao pozitivan stimulans za nastavak mirovnih pregovora pod okriljem UN u Ženevi.

"Smatram da je većina ruskih ciljeva postignuta. Zbog toga naređujem povlačenje većeg dela naših trupa sa teritorije Sirije, počevši od sutra", izjavio je Putin na sastanku s ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: