Kod Đevđelije se udavilo troje migranata

Iz Suve reke kod Đevjđelije izvađena su tri tela, a policija pretpostavlja da je reč o migrantima koji su pokušali ilegalno da uđu u Makedoniju.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.03.2016.

11:31

Default images

Kako prenose makedonski mediji, policija je potvrdila da su u Suvoj reci jutros u 6.45 pronađena tela dva muškarca i jedne žene, a iz nevladinih organizaciji čiji su aktivisti na terenu kažu da je moguće da se udavila još jedna osoba.

Policija je navela da identitet udavljenih još nije utvrđen.

Istovremeno su 23 osobe spasene iz reke koje je nadošla zbog kiše koja pada poslednjih dana. Oni su, navodi se, odvedeni u prihvatni centar "Vinojug" gde im je ukazana medicinska pomoć.

Nezvanično, radi se o državljanima Avganistana. U njihovm spasavanju iz Suve reke učestvovali su i pripadnici teritorijane odbrane i protivpožarne jedinice iz Đevđelije.

U kampu kod Idomenija na grčkoj strani granice sa Makedonijom, prema procenama, ima oko 14.000 izbglica koji žele da preko Makedonien nastave put ka bogatim zemljama Evropske unije, ali je poslednjih dana blokiran njihov ulazak na makedonsku teritoriju, nakon odluke Slovenije da prima samo izbeglice koji imaju uredna dokumenta i šengensku vizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: