Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je u Novom Sadu da je Vojvodina primer kako narodi treba da žive zajedno.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.02.2016.

20:18

Ambasador SAD: Vojvodina je primer za region
Foto: Tanjug

"Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno", rekao je Skot u razgovoru sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem, a preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Dodao je da se vojvođanska vlada aktivnom politikom stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica.

Pajtić i Skot su razgovarali o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i o temi privlačenja stranih investicija, navedeno je u saopštenju.

Pajtić je izrazio zadovoljstvo, jer je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.

Ambasador Skot je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Vojvodini. On je o ekonomskoj saradnji razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Vučević je rekao da je na sastanku dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, koji će omogućiti otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnju fabrike, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu", kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Skot je rekao da je Novi Sad poznat među američkim biznismenima kao privlačno mesto za ulaganje, ali i kao veoma uspešan grad.

"Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je važno da obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam", rekao je Skot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: