Jovanović: Razočaran sam, ali nisam ljut

Lider LDP Čedomir Jovanović saopštio je, povodom neuspelih pregovora opozicije, da je razočaran, ali da nije ljut.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

17:58

Jovanović: Razočaran sam, ali nisam ljut
Foto: Tanjug

"Otpor i pritisci sa kojima smo se suočili pokušavajući da formiramo jednu listu uveravaju me da sam bio u pravu, uprkos tome što će, voljom Demokratske stranke, sa stanovišta programa i cilja naše gotovo identične stranke nastupiti u dve kolone", naveo je Jovanović.

On je dodao da nije ljut zbog odustajanja demokrata.

"Razočaran sam, ali ne i ljut zbog odustajanja demokrata nakon postignutog i potpisanog dogovora o raspodeli mandata, jer sam učinio sve kako bih građanima omogućio da se, glasajući za našu jedinstvenu listu, najefikasnije suprotstavimo koaliciji Aleksandra Vučića. Moraćemo više da radimo, jer i bez Demokratske stranke taj cilj i dalje ostaje isti", naveo je Jovanović u pisanoj izjave.

Danas je iz LDP stigla vesta da je dogovor proevropske opozicije za zajednički izlazak na izbore postignut.

Jovanović je na svom profilu na Tviteru napisao: #demokratskasrbija final cut!

Funkcioner LDP Kenan Hajdarević napisao je na Tviteru da je postignut konačan dogovor o broju mandata.

Međutim, lider DS Bojan Pajtić je nakon toga rekao da neće biti predizborne koalicije.

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se ta partija i dalje zalaže za nastup proevropske opozicije u jednoj koloni, uveren da je jedino tako moguć politički preokret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: