Fajgelj saslušan zbog pretnji Jankoviću

Bivši direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj saslušan je u policiji, povodom pretnji upućenih zaštitniku gradjana Saši Jankoviću preko Tvitera.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2016.

18:55

Fajgelj saslušan zbog pretnji Jankoviću

Nakon saslušanja on je pušten na slobodu.

Fajgelj rekao Tanjugu da je bio u policiji na informativnom razgovoru, kao i da mu ovoga puta nije određeno zadržavanje, niti su mu oduzeta sredstva za rad.

O daljem toku ovog slučaja odluku će doneti Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, koje procesuira krivična dela koja su izvršena preko interneta, odnosno društvenih mreža.

Fajgelj je pretnje Jakoviću uputio zbog stava zaštitnika da bi deca, u slučaju da roditelji odbiju vakcinaciju, mogla da im budu i oduzeta.

"Jankoviću, moram nešto da Vam kažem. Pa nek' dolazi policija. Ali moram. Ako meni oduzmete dete, ubiću vas", naveo je Fajgelj.

Premijer Aleksandar Vučić osudio pretnje smrću koje je Andrej Fajgelj uputio ombusmanu Saši Jankoviću preko Tvitera.

Krajem novembra prošle godine protiv Fajgelja tužilaštvo je pokrenulo postupak za krivično delo pozivanje na rušenje ustavnog poretka, zbog njegovog snimka na kojem se lično obraća "građanima Srbije", povodom dočeka šefa NATO-a Jensa Stoltenberga u Beogradu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: