Dačić: Nije bilo kontakta sa otmičarima

Ministar Ivica Dačić saopštio je da MSP i bezbednosne službe Srbije nisu imali nikakav kontakt sa otmičarima službenika srpske ambasade u Libiji.

Izvor: B92

Subota, 20.02.2016.

13:46

Dačić: Nije bilo kontakta sa otmičarima

Kako je navedeno u izjavi koja je prosleđena medijima, nikada nisu primljeni njihovi zahtevi, ni oni finansijske prirode, niti je bilo pregovora o tome.

"Mi smo imali kontakt samo sa libijskim službama i Ministarstvom spoljnih poslova, kao i sa stranim službama. Razni navodni posrednici su se javljali porodicama, ali nijedan od njihovih navodnih zahteva, bilo da je reč o finansijama, oružju ili svakakvim drugim temama, nikad nije mogao sa libijske strane da bude potvrđen, tako da se o tome nikad nije ni moglo razgovarati", naveo je Dačić.

Ranije danas, Dačić je rekao da je zahtev otmičara za otkup bio upućen porodicama otetih, koje su o tome obezbedile organe države Srbije.

"Interes onih koji su ih oteli nije bio da ih ubiju. Kada je reč o finansijama ti zahtevi za porodicu i sve nas su bili nemogući za ispunjenje", rekao je Dačić.

Dačić je ranije danas izjavio da su, prema informaciji dobijenoj od američkih službi bezbednosti koju još nisu potvrdili libijski zvaničnici, službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Vlada Srbije učinila sve kako bi dvoje službenika ambasade bili oslobođeni i da se očekivalo da pregovori vođeni sa libijskim vlastima budu uspešno okončani, a da su zahtevi otmičara za otkup bili upućeni porodicama otetih.

Službenici srpske ambasade oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine kada je napadnuta kolona vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: