Edufair: Šta upisuješ?

Pitanje koje se ovih dana čuje u školama širom Srbije i u velikom broju porodica je upućeno maturantima - "Šta upisuješ?".

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

13:43

Edufair: Šta upisuješ?

Trinaesti po redu, Sajam obrazovanja EDUfair održaće se 11. i 12. marta ove godine u hotelu „Crowne Plaza“ na Novom Beogradu.

EDUfair je prilika za srednjoškolce i studente da na jednom mestu saznaju sve o osnovnim i master studijama na državnim, privatnim i stranim univerzitetima, i dobiju informacije o studentskim stipendijama i kreditima.

"Takođe, budući i sadašnji studenti će moći da prisustvuju besplatnim radionicama i predavanjima na temu izbora zanimanja (karijere), motivacije, liderstva, novih profesija, ličnog brendinga, brzog čitanja i mnogih drugih", saopštili su organizatori.

Kako se navodi, na Sajmu će se predstaviti preko 80 domaćih univerziteta i visokih škola, kao i strani univerziteti iz 15 zemalja.

"Očekivano je da Sajam poseti preko 5.000 mladih ljudi koji će ovde pronaći pravi izbor životnih poziva i odgovor na sve dileme u vezi budućih profesija", poručuju organizatori.

Jedan deo Sajma će biti posvećen MBA studijama koje su trenutno najpopularniji akademski program u svetu. U pitanju su međunarodno priznate studije usmerene na razvoj praktičnih poslovnih znanja iz oblasti menadžmenta, finansija, bankarstva, marketinga, ljudskih resursa i elektronskog poslovanja. Ove studije su namenjene mladim profesionalcima i svima koji žele da dodatno unaprede svoje karijere.

Ovogodišnji EDUfair je obojen bojama Italije, zemlje počasnog gosta, koja će posetiocima predstaviti mogućnosti studiranja na visokoškolskim institucijama u toj zemlji.

"Italijanski univerziteti tradicionalno ostvaruju odličnu saradnju sa studentima iz naše zemlje i mogu se pohvaliti vrhunskim rezultatima koje njihovi bivši studenti postižu u daljoj profesionalnoj karijeri. Kao i prethodnih godina, Sajam obrazovanja je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Beograda", navode organizatori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: