"Lagao sam da Matijević koristi neispravno meso"

Mihajlo Čepi, bivši radnik Industrije mesa Matijević, objavio je da je pod pritiskom konkurencije lagao da Matijević koristi neispravno meso u proizvodnji.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

14:52

Čepi je pre nekoliko dana objavio na internetu snimke koji navodno pokazuju da Matijević koristi neispravno meso za proizvodnju mesnih prerađevina.

On je na Jutjubu objavio video u kojem se izvinjava kompaniji Matijević i bivšim kolegama. U snimku se navodi da je napad bio instruiran od konkurentskih kompanija, a da je cela priča otišla dalje nego što je on planirao.

"Želeo bih da se izvinim prvenstveno radnicima Industrije mesa Matijević i porodici Matijević. Našao sam se u bezizlaznoj situaciji u koju sam doveden od strane konkurentskih kompanija, koje su me primorale da sve ovo uradim. Svakako nisam očekivao da će moja priča da poprimi ogromne razmene. Ljudski je grešiti, i ja se izvinjavam, ne ljutite se na mene, na ovo sam bio primoran", rekao je Čepi na snimku koji je objavio na svom Jutjub kanalu.

Čepija je za ovaj novosadski radio 021, upitan koji je razlog njegovog priznanja, rekao da "nema komentar i da nam se zahvaljuje što smo ga do sada podržavali".

Samo dva dana pre nego što je obrazložio zbog čega je objavio snimke iz postrojenja mesare Matijević, Čepi je pozvao redakciju 021.

Tada je, objašnjavaju na portalu Radija021, rekao da mu se "upravo javio sadašnji radnik "Matijevića", bivši kolega, koji je rekao da su spali s nogu poslednjih dana otkako je cela priča počela, jer su morali danonoćno da sklanjaju sporne količine mesa znajući da će im na vrata uskoro zakucati inspekcije".

Portparolka mesare Lana Matijević je zahvalila Čepiju "što je imao dovoljno petlje i hrabrosti da kaže pravu istinu i tim činom skine svaku ljagu sa njihovog imena i otkloni štetu koja im je naneta u prethodnih par dana".

Ona je navela da Čepi nije kriv ni za šta. "On je bio samo pijun u borbi konkurencije za tržište. Želimo ovim putem da mu uputimo izvinjenje, pre svega ja lično što sam ga nazvala lopovom. Hvala svima koji su verovali u nas, znali smo da istina mora pobediti kad-tad", kazala je Lana Matijević.

Čepi je pre nekoliko dana sa svojim video snimcima digao prašinu u javnosti optuživši tu firmu da pokvareno meso koristi za dalju preradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: