Kamionom išao na izbeglice da ih uplaši (VIDEO)

Mađarski vozač kamiona koji je svoje vozilo upravio prema izbeglicama u Kaleu i preplašio ih, a zatim taj snimak postavio na Jutjub, dobio je otkaz.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2015.

22:42

Default images
Foto: Youtube screenshot

"Peter Grac (vozačev austrijski poslodavac) otpustio me bez objašnjenja", objavio je mađarski vozač Arpad Levente Jedi na svojoj Fejsbuk stranici u subotu, prenosi „Indeks“.

Mađarske elektronske medije i društvene mreže preplavio je prošle nedelje snimak vozača koji je upravio svoje vozilo nekoliko puta na izbeglice uz ivicu puta u francuskom gradu Kaleu, uzvikujući uvrede poput "Pregaziću vas! Dođite! Štetočine!"

Snimak koji je Jedi napravio možete pogledati ispod vesti, a trenutak kada on kreće kamionom na izbeglice počinje oko petog minuta.

Govoreći za informativni portal Origo, Jedi je objasnio ranije da mu nije bila namera da naudi izbeglicama, već da je "bilo nužno naglo kretanje kako izbeglice ne bi stigle da se popnu u vozilo".

Policija je protiv Jedija podnela prijavu, ali on je u Mađarskoj preko noći postao junak, piše britanski list "Gardijan".

Na svojem Fejsbuku ima 18.000 'lajkova' i poruke podrške krajnjih desničara poput "Budi nacionalni heroj, nagazi na gas".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: