Dveri: Obavezna vojska, muškarci ne mlitavci

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović želi povratak redovnog služenja vojnog roka "za sve punoletne i telesno sposobne muškarce”.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.11.2015.

11:27

Default images

Prema njegovim rečima, taj vojni rok ne bi bio duži od šest meseci.

Najmanje tri meseca bila bi vojna obuka, a druga tri meseca mogu se iskoristiti za vojna vežbanja i društveno-korisni rad na ispomoći lokalnim samoupravama i državnim infrastrukturnim i drugim projektima, naveo jeo je Obradović u pisanoj izjavi medijima.

On je dodao da su brojne montirane afere urušile ugled vojnog poziva i da je veliki broj izmišljenih optužbi degradirao vojničku čast srpskog vojnika.

"Mladi muškarci više ne služe redovan vojni rok i ostaju bez ikakve vojne obuke. U najvažnijoj fazi punoletstva i sazrevanja mladići preskaču jednu od najvažnijih škola života - vojničku", kaže Obradović koji ocenujuje i da je geopolitičko vreme iznova turbulentno u čitavoj Evropi i svetu, a samim tim i na Balkanu.

Kako je naveo, to su sve razlozi zašto je potreban povratak redovnog služenja vojnog roka.

"Ali, ima još jedan i presudan razlog zašto ovo tražimo: da bi muškarci ponovo postali muškarci, da muškarci ne bi bili mlitavci, već muškarci. Nema definitivnog odrastanja bez služenja vojnog roka. Nema zdravih stilova života bez redovnog telesnog vežbanja", naglasio je.

Prema njegovoj oceni, nema samoodbrambene moći jedne države bez vojne obuke i respektabilne vojne sile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: