Ruski putnički avion se srušio u Egiptu

Ruski putnički avion sa 220 putnika nestao je sa radara i srušio se u Egiptu, saopštili su ruski i egipatski zvaničnici.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

09:12

Default images
screenshot

Izvori iz ruske i egipatske Kontrole leta navode da je Erbas A320 na letu pod šifrom 7K9268 nestao iznad Sinaja i verovatno se srušio negde u Egiptu.

Egipatski premijer Šerif Ismail je potvrdio da je ruski avion pao, dodao i da je oformljen krizni štab za istragu događaja, što prenose i svetski mediji.

Pročitajte još: Egipat: Ruski avion uništen, većina putnika mrtva

Neposredno pre nestanka sa radara, egipatski zvaničnici su saopštili da je ruski avion bezbedno napustio egipatski vazdušni prostor i uspostavio kontrolu sa turskom službom za održavanje letova.

U avionu kompanije Kolavija je bilo 212 putnika i sedam članova posade, a izvori iz ruskih službi kažu da letelica nije stupila u kontakt sa kontrolom u kiparskom gradu Larnaka, dok egipatski mediji tvrde da je mesto pada već pronađeno.

Specijalizovani portal za praćenje avio letova Flajt radar naveo je da ne može da se potvrdi da je avion pao, već je za sada jedina pouzdana informacija da je avion nestao na visini od 5.000 fita, rano ujutru u subotu, kao i da je putovao iz Šarm el Šeika ka Sankt Peterburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: