Zašto Nišlije kupuju bajat hleb?

Građani Niša, koji je tek na 55. mestu po zaradama u Srbiji, sve se teže suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2015.

20:41

Default images

Odnedavno se u ovom gradu u mnogim pekarama bajat hleb i pecivo prodaju upola cene, a interesovanje građana je sve veće.

U gradu sa više od 35.000 nezaposlenih i zaradama ispod republičkog proseka, sve je više onih koji se odlučuju da uštede čak i kupovinom bajatog hleba.

Neki proizvođači robu koja se ne proda u ranim jutarnjim satima posle podneva nude po dvaput nižim cenama.

U večernjim satima redovi su i ispred pekara koje nude jeftinije pecivo.

I u jednoj od najvećih kompanija za proizvodnju hleba Žitopeku potvrđuju da je interesovanje za kupovinu bajatog hleba povećano.

“Hleb se prodaje na kilogram. Cena varira od 20 do 25 dinara po kilogramu”, naveo je direktor “Žitopeka” Milan Todorović.

U Uniji privatnih pekara kažu da su spremni da besplatno dele hleb i pecivo koji se ne prodaju, ali da je neophodno naći ustanovu koja će to sprovesti.

Zbog sve teže ekonomske situacije u gradu, ali i velikog interesovanja pekara, Vukadinović očekuje da ova inicijativa uskoro zaživi. U toku su i ozbiljni pregovori sa nekim niškim opštinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: