Legija imao diplomatski i lažni hrvatski pasoš

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2003.

19:26

Default images

Jedan od vođa kriminalnog "zemunskog" klana Milorad Luković zvani Legija poseduje lažni hrvatski pasoš na ime Vlade Vukomanovića, a od bivših vlasti 1996. godine dobio je diplomatski pasoš SRJ, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

“Policija tokom istrage svakodnevno dobija nove informacije koje jasno ukazuju da je ubistvo premijera Srbije deo zavere takozvanih patriotskih snaga predvođenih ratnim zločincima, ratnim profiterima, pokroviteljima i inspiratorima politike zločina iz redova partija režima Slobodana Miloševića”, navodi MUP.

"Svedoci otkrivanja najmonstruoznijih zločina govore o snažnim vezama navodnih zaštitnika nacionalnih interesa srpskog naroda sa Lukovićem, ranije smenjenim komandantom JSO i pojedinim pripadnicima 'crvenih beretki'", navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da su te "lažne patriote sarađivale sa kriminalnim bandama i bračnim parom Milošević-Marković".

U saopštenju MUP-a se, takođe, navodi da je Luković diplomatski status dobio "ubijajući političke protivnike i neistomišljenike" režima bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, kao i zbog "prebijanja pristalica opozicionih partija i maltretiranja građana koji su se tome suprotstavili". "Zbog tih zasluga za zločinački režim (Socijalističke partije Srbije, Jugoslovenske levice i Srpske radikalne stranke) ta grupa uživala je sve privilegije, bila joj je omogućena trgovina drogom i ljudima, kao i nesmetana likvidacija svih koji su im se zamerili po bilo kom osnovu", navodi se u saopštenju.

Prema tvrdnji MUP-a, pripadnici "zemunskog" klana koristili su svoj diplomatski status da putuju u Kolumbiju, Rusku Federaciju, Kinu, Albaniju, a svoja putovanja koristili su za ubistva, pljačke, otmice i trgovinu narkoticima. MUP je, takođe, izrazio nadu da će otkriće lažnih pasoša koje je Luković koristio ubrzati istragu i njegovo hapšenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: