NS: Aktivisti SNS sprečili obraćanje DS / VIDEO

Aktivisti SNS u Novom Sadu sprečili su predstavnike Gradskog odbora DS da održe najavljenu konferenciju za novinare na platou ispred Gradske kuće.

Izvor: Beta

Utorak, 15.09.2015.

11:07

Default images
Foto: DS

Konferencija za novinare bila je planirana povodom tri godine aktuelne novosadske vlasti.

Više od stotine naprednjaka, obučenih u majice sa natpisom "Aleksandar Vučić - SNS" nije dozvolilo predsedniku Gradskog odbora DS Veljku Krstonošiću i drugim funkcionerima novosadskih demokrata da se obrate novinarima i, kako je najavljeno, ukažu na neuspehe tima kojim rukovodi gradonačelnik Miloš Vučević.

Naprednjaci su nosili parole i balone na kojima su bili ispisani najznačajniji rezultati gradske vlasti, kao što su "Izgradnja Bulevara Evrope", "Zajedno možemo više", istovremeno skandirajući demokratama "Lopovi, lopovi" i upućujući pogrdne reči na račun lidera DS Bojana Pajtića.
Foto: DS
Manje koškanje pristalica DS i SNS sprečila je policija, a potom su se demokrate uputile u sedište novosadskog stranačkog odbora da bi održali najavljenu konferenciju za novinare. Novosadski Radio 021 objavio je i snimak na kom se vidi kako je prekinuta konferencija Demokratske stranke.

"Ovo je najava veoma prljave kampanje"

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Veljko Krstonošić izjavio je da napad aktivista Srpske napredne stranke (SNS) na funkcionere DS-a u Novom Sadu predstavlja još jedno ispoljavanje mržnje "naprednjaka" prema političkim oponentima.

Krstonošić je na konferenciji za novinare rekao da se sve to desilo na Međunarodni dan demokratije i ocenio da Srbiji preti urušavanje demokratskog poretka, jer sve što se danas desilo u centru Novog Sada "podseća na Nemačku iz tridesetih godina prošloga veka".

"Posle ovoga što se desilo na Trgu slobode, očigledno je da je DS glavni protivnik SNS-a. Ovo je najava veoma prljave kampanje na predstojećim izborima", rekao je Krstonošić.

Prema njegovim rečima, među aktivistima SNS-a koji su nasrtali ne samo na funkcionere DS-a već i na prisutne građane, bio je i šef kabineta gradonačelniak Novog Sada Aleksandar Petrović.

On je rekao da će DS razmisliti o podnošenju krivičnih prijava zbog današnjih dešavanja i novinarima pokazao dokument iz kojeg se vidi da je DS prijavio današnju konferenciju za novinare, koja je trebalo da se održi na Trgu slobode.

Krstonošić je optužio gradonačelnika Miloša Vučevića da je u koaliciji sa onima koje je optuživao za kupovinu glasova na lokalnim izborima u maju 2012. godine.

"Očigledno, ta koalicija funkcioniše po principu 'vlast pod svaku cenu'", ocenio je Krstonošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: