Biografije uhapšenih - Mlađan Mićić Pacov

Mlađan Mićić Pacov je jedan od prvih sa liste osumnjičenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je uhapšen 15. marta u akciji srpske policije. Televizija B92 objavila je izvode iz njegove kriminalne biografije.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2003.

15:30

Default images

Mlađan Mićić zvani Pacov iz sela Smoljinac kod Požarevca, bio je vođa jedne od požarevačkih kriminalnih grupa, čiji su članovi uglavnom bili iz Smoljinca, Malog Crnića i okolnih sela.

Mićićeva grupa je u početku bila specijalizovana za vršenje provalnih krađa po kućama, vikendicama i prodavnicama, ali ubrzo počinje da čini i krivična dela sa elementima nasilja i razbojničke krađe, uglavnom na području Požarevca. Sam Mićić je u internoj evidenciji policije poznat i kao organizator krijumčarskog kanala heroina, koji je unosio iz Turske, Bugarske i Makedonije i distribuirao ka zemljama zapadne Evrope.

Heroin je krijumčario sa pokojnom braćom Živković, Zoranom i Draganom, poznatim i kao braća Fiškal, kao i sa pokojnim Zoranom Petrovićem zvanim Šempa. Sva trojica ubijeni su iz vatrenog oružja, a policija pretpostavlja da je do obračuna došlo zbog neraščišćenih dugova nastalih prodajom droge. Otac braće Fiškal optužio je vođu zemunskog klana Dušana Spasojevića da je zajedno sa svojim venčanim kumom Mićićem,  organizovao ubistvo njegovih sinova. Mićić je, osim sa Spasojevićevim zemunskim klanom, sarađivao i sa kruševačkim klanom Zorana Jotića Jotke, koji je takođe uhapšen ovih dana.

Posle ubistva premijera Zorana Đinđića, Mićić se našao na listi osumnjičenih i potraga za njim je trajala tri dana. Prema pisanju «Blica», policija je više puta pretresala njegovu kuću u Smoljincu, ogromno zdanje sa bazenom, opasano visokim zidom i obezbeđeno reflektorima i kamerama, kao i njegovu piceriju „Mala Vita“ u Kosovskoj ulici u Požarevcu. Mićić je pronađen kod jataka u rodnom selu.

Policija je prilikom hapšenja Mićićeve grupe pronašla i privremeno oduzela oružje i municiju različitog kalibra, uređaj za noćno osmatranje, više pari registarskih tablica, luksuzne automobile „ferari“, „audi A6“, „BMW“, „Opel sintra“ i „Golf 4“, kao i druge predmete koji su značajni za dalju istragu.

Prema pisanju štampe, ova grupa je bila bliska s Markom Miloševićem, sinom bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Upućeniji Požarevljani tvrde i da je deo voznog parka je posle bekstva mlađeg Miloševića iz Požarevca sklonjen upravo u Smoljinac, a navodno je skupoceni crveni „ferari“, koji je pronađen među drugim vozilima koji pripada „zemunskom klanu“, svojevremeno vozio Marko Milošević.

Vlada Srbije u svom saopštenju od 12. marta imenovala je članove Zemunskog klana. MUP Srbije moli sve građane koji primete nekog od imenovanih ili imaju informacije od značaja za istragu, da se jave na telefone 011 762 760 ili 011 35 47 200.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: