BG: Protest Obraza i SNP Naši protiv Vučića (FOTO)

Oko dve stotine pristalica desničarskih organizacija Obraz i SNP Naši protestovalo je u centru Beograda protiv Vlade premijera Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Nedelja, 06.09.2015.

20:02

Default images
Foto: Tanjug

Te organizacije su Vučića optužile da upravlja Srbijom u skladu sa interesima zapadnih sila i da su ga one i dovele na vlast da bi priznao nezavisnost Kosova.

Na skupu na Trgu Republike pod nazivom "Ne diktaturi", lider SNP Naši Ivan Ivanović optužio je Vučića da planira promenu Ustava kako bi mogao da verifikuje "izdaju zemlje", koja je počinjena sklapanjem Briselskog sporazuma.

On je ocenio da je cilj Vučićevog sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel postizanje dogovora o naseljavanju velikog broja migranata sa Bliskog istoka i Afrike u Srbiju i dodao da te ljude treba da prime SAD i zemlje NATO jer su upravo oni, svojim bombardovanjem, doprineli njihovim patnjama.
Foto: Tanjug
Predstavnik Obraza Mladen Obradović je ocenio da se Srbija nalazi pod okupacijom i da njome, na način svojstven diktatoru, upravlja Aleksandar Vučić, koji se odrekao svih svojih mladalačkih ubeđenja.

"U prethodnom životu lažno se predstavljao kao srpski patriota ali u njemu sada nema ničeg srpskog. On više ne zna ni šta je čast, ni obraz ni dostojanstvo", rekao je Obradović.
Foto: Tanjug
Predstavnik Studentske akcije Stefan Simić je kritikovao Vučića zbog toga što je u svojstvu savetnika Vlade angažovao bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, za kojeg je ocenio da je kriv za smrt nekoliko hiljada građana Srbije za vreme NATO bombardovanja, kao i zbog toga što je u Srebrenicu išao sa Bakirom Izetbegovićem, koji ne priznaje postojanje Republike Srpske.

"Pre par godina bio si na našim političkim pozicijama, a danas si sinonim svih onih koji su za malo novca i moći spremni da prodaju i državu i čast", rekao je Simić.

Skup je završen tako što su organizatori pozvali okupljene da se slikaju pored slike Aleksandra Vučića u prirodnoj veličini, obučenog u odelo klovna, kako bi mu pokazali da ga se ne plaše. Za to vreme sa razglasa su emitovane Vučićeve patriotske poruke i delovi intervjua iz vremena dok je bio član Srpske radikalne stranke.
Foto: Tanjug
Pristalice ta dva pokreta mahali su zastavama Srbije, SNP Naši i Obraza, zastavom Donjecke Narodne Republike, kao i zastavom sa likom ruskog predsednika Vladimira Putina. Skup je obezbeđivalo nekoliko desetina policajaca a za vreme održavanja protesta nije bilo incidenata.

Podsećamo, Liga socijaldemokrata Vojvodina je ranije tokom dana, povodom najavljenog protesta desničarskih organizacija u centru Beograda, saopštila da pripadnike organizacije "Obraz" policija treba da pohapsi onog časa kada se u centru Beograda budu okupili bilo kojim povodom.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: