"Milanović i još četvorica znali za bombardovanje RTS"

Izvor: Beta

Subota, 15.02.2003.

18:57

Default images

Ministar za informisanje u Vladi Srbije u vreme intervencije NATO Aleksandar Vučić izjavio je da nije samo direktor Radio-televiozije Srbije Dragoljub Milanović unapred znao da će zgrada RTS biti bombardovana, već da su to znala još 4 funkcionera RTS, javlja Radio "Slobodna Evropa". "Jutro posle bombardovanja primio me je Vučić, čija je majka Angelina Vučić televizijski novinar. Bio je strašno uzbuđen jer je ona tokom bombardovanja, 23. aprila, bila u zgradi RTS. Na pitanje zar nije unapred znao da će zgrada biti gađana, on je strašno rekao da nije znao, ali da zato zna ko jeste znao", izjavio je Rade Radovanović, koji je tokom intervencije NATO izveštavao iz Beograda za "Slobodnu Evropu". On je rekao da je Vučić naveo Milanovića, njegovog zamenika Jovana Ristića, urednika Informativnog programa Milorada Komrakova, njegovog zamenika Dušana Vojvodića i sekretara RTS Dušana Jakovljevića. "Vučić je bio takoreći van sebe. Na moje reči da ću to objaviti, on mi je zapretio da bi to bilo poslednje što bih ikom rekao", rekao je Radovanović.

Dragoljub Milanović nije osuđen za masovno ubistvo s predumišljajem, niti je protiv njega vodjena istraga za taj delikt, već zbog kršenja naredbe jugoslovenske vlade, što je dovelo do smrti 16 ljudi. Protiv 4 Milanovićeva pomoćnika nikada nije povedena istraga, a Dušan Vojvodić je neposredno pred bombardovanje iz zgrade televizije izveo svoju ćerku Nataliju Sinanović. Ona takođe nikada nije saslušana, jer je sud pokazao razumevanje za njenu navodnu psihičku osetljivost. Milanović se nalazi u bekstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: