Đinđić: pregovori o Kosovu treba da počnu u junu

Izvor: B92

Sreda, 05.02.2003.

22:47

Default images

Srpski premijer Zoran Đinđić izjavio je u sredu da će od zapadnih sila zatražiti da pregovori o statusu Kosova počnu u junu, četiri godine nakon što je ta pokrajina došla pod upravu UN. Đinđić je optužio međunarodnu zajednicu da je albanskoj većini u pokrajini predala vlast, iako bi ona u normalnim okolnostima trebalo da bude ustupljena suverenoj državi.

U intervjuu za agenciju Rojters Đinđić je rekao da su interesi opkoljenih Srba u ovoj provinciji ignorisani. "Srbi na Kosovu su narod koji ne može da živi u sopstvenoj državi. Pokušavamo da pronađemo rešenje koje će im omogućiti da u njoj i žive", rekao je premijer Đinđić. Đinđić je prošlog meseca pozvao na pregovore o budućnosti Kosova, ali ovo je prvi put da je predložio i vreme održavanja. Đinđić je rekao da su njegovi diplomatski kontakti do sada pokazali da je inicijativa Beograda za sada ozbiljno shvaćena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: