Jugoslav Dobričanin

Jugoslav Dobričanin kandidat je Reformističke stranke, sa sedištem u Nišu. Rođen 9. marta 1956. godine u selu Dešiška, kod Kuršumlije. Kako sam navodi, rođen je i odrastao u višečlanoj radničkoj porodici, sa četiri sestre i jednim bratom.

Izvor: B92

Subota, 12.01.2008.

12:53

Default images

Osnovnu školu završio je u Kosaničkoj Rači, a srednju vojnu školu u Sarajevu, posle čega je, kako navodi, odabran da radi u gardi u Beogradu. Nakon godinu dana nastavio je usavršavanje na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Nastavio je službu u Garnizonu Vipava u Sloveniji, odakle je 1984. prekomandovan u Vojnu akademiju u Beograd kao vaspitač akademaca.

Takođe je magistrirao na odseku za istoriju Filozofskog fakulteta, posle čega je postao predavač na Katedri za vojnu istoriju.

Poslednje četiri godine službovanja, do 2006. godine, proveo je na dužnosti komandanta Vojnog odseka u Nišu.

Bio je član Saveza komunista Jugoslavije. Kasnije se, kako navodi, nije bavio politikom niti je bio član neke stranke, do ulaska u Reformističku stranku.

Potpredsednik je reformističke stranke iz Niša. Maja 2007. godine toj stranci pristupa "zbog originalnih ideja", kako bi se svi "borili da ostvarimo ideje naroda niškog regiona da konačno jedna regionalna stranka odlučuje o sudbini svoga kraja".

Oženjen je suprugom Mirjanom, i ima ćerke Bojanu i Mariju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: