Petak, 23.05.2008.

07:19

Ružić: Odluka posle usaglašavanja

Koalicija SPS-PUPS-JS prvo će zauzeti stav o evropskim integracijama, uz očuvanje državnih interesa, pa će biti zakazana sednica Predsedništva SPS-a, kaže Branko Ružić

Izvor: B92

Ružiæ: Odluka posle usaglašavanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 15 godina

To sto Aligrundic danas kaze znaci da su do sada govorili neistinu iz DSS kada su obecavali svima da ce saradjivati sa Hagom i sada koriste tu mucku kao mamac za SPS. Ako cemo tako samo dve partije u Srbiji su izgubili svoje ljude u promenama i dogadjajima doduse na razlicite nacine ali drugi su samo stajali sa strane i apladirali ovom ili onom.

Dusan

pre 15 godina

A kao ovakve reakcije nisu politicki motivisane u trenutku kada radikali pokusavaju da oforme vladu. Ko bre slusa Seselja danas uopste , potpuno margilovizovan i posramljen mali diktator - partiski cata...

igor_ns

pre 15 godina

Cekaju socijalisti sta ce da bude na izborima u Vojvodini. A ovde, dvotrecinska vecina evropskim koalicijama. Zivi bili, pa videli...

zrad

pre 15 godina

U periodu pred izbore D.M.Palma je bio "Arkanov" covek, neobrazovan, "ona druga Srbija", ismijavali ste ga na svakom koraku. Setimo se Betowena i Mocarta....Sada kad je potreban DS, on je odjednom posato uzoran i najbolji predsednik opstine, a od "Arkanovca" postao "Evropljanin" ...

Zoran

pre 15 godina

Ako smo dozvolili da nam u proslom sazivu bude premijer Kostunica, ovog puta bih to mesto prepustio gospodinu Mrkonjicu ,ili bih ga stavio na mesto Ilica. Pod rukovodstvom gospodina Mrkonjica Novi Sad je za sest meseci dobio dva mosta preko Dunava, zeleznicko drumski i Dugu. A Beograd...?

marko pantelic

pre 15 godina

Ala neko laze ovde, kaze Palma da želi da "čuje i drugu stranu". Pa zar pregovori sa DSom nisu trajali do 5 ujutu kako Blic pise, zar se nisu vec DS i SPS dogovorili kako Dinkic i Tadic pricaju, kaze Dacic da nisu jos pregovarali sa DSom a ovi pricaju da je sve dogovoreno vec. Jedino sto svi potvrdjuju je da su se vodili razgovori izmedju SRSa,DSSa i SPSa i jedino sto SRS i DSS tvrde da je doslo do sporazuma po nekim pitanjima sto moze da bude istina ali ova druga strana SPS i DS daju konstantno izjave koje su kontradiktorne, MOLIM VAS DA PRESTANETE DA LAZETE LJUDE VISE!!!

Krdzic Jovan

pre 15 godina

Sada je valjda svima jasno da ce ubrzo biti formirana nova vlada. Na njenom celu moze biti samo novi covek koji ce smiriti netrpeljivosti izmedju stranaka. Jedini moguci izbor je Mirko Cvetkovic. Ministru finansija niko jos nije nasao zamerku. Miran ali odlucan. Nenametljiv ali strucan. Samo sa novim ljudima mozemo da resimo sve nase probleme.

Aleksandar

pre 15 godina

Svi oni bi se prodali za male pare samo da ostanu na vlasti...
Šta je sve Šešelj pričao za Koštunicu... A tek DS za SPS... Pa kako ih nije sramota...

Zak Shurak

pre 15 godina

najjaci su iz SRS- a: s jedne strane, non stop trube kako su najjaca partija na izborima, a ovamo kazu da imaju predlog za premijera, KdrV, cijih je 11% dovoljno za premijera, biu, unutrasnje i spoljne sposlove, finansije, zdravstvo... politicka scena u srbiji odavno nije bila ovoliko jasna- racunam da ni dacic nece imati problema da je shvati, mrka vec jeste...

sto mu gromova!

pre 15 godina

Pa zar neko zaista misli da se Dacic nesto pita? Ocigledno je da grupa tajkuna koja podrzava DS trenutno nema zajednicki interes sa grupom tajkuna koja podrzava Radikale. Tako, sukob se iz kluba Privrednik prenosi na politiku a mi, biraci, tome dajemo lazan legitimitet i mislimo da se mi nesto pitamo.
Licno, vise bih voleo da se formira vlada na celu sa DS, malo su umiveniji i pismeniji. Medjutim, kome je odgovaralo da se ne ukidaju vize, da se uspori priliv stranih investicija, da se nista ne radi po pitanju evrointegracija? Ej, 8 godina je proslo od 5 oktobra, kamo rezultati?

georg

pre 15 godina

Slična situacija je bila i ovdje u Hrvatskoj kada su potpuni luzeri (HSS-seljačka stranka, 5 mandata i HSLS-liberalna stranka, 2 mandata) zaj**avali sve oko sebe i ponašali se slično kao koalicija okupljena oko SPS-a. Tada sam, iako sam SDP-ovac poželio koaliciju sa HDZ-om samo da se "otresemo" takvih "pobjednika izbora". Znam da je DS-u nemoguće raditi koaliciju sa SRS-om( pogotovo nakon Šešeljevih lupetanja u Hagu) ali možda bi i to bilo bolje nego ovaj Dačić-Palma cirkus. Jedni neka guraju Srbiju u EU, drugi neka brane Kosovo. Koalicijski ugovor na 2 godine pa opet izbori...

dorifor (Hr)

pre 15 godina

Kako je moguće da predsjednik Srbije odlučuje kome dati mandat za sastavljanje vlade, a da prije toga, postavši predsjednik, nije dao ostavku u vlastitoj stranci????Ispada da može vlastitoj stranci dati mandat i sasvim slobodno odbiti stranke iz suprotnog tabora. Ne znam kakvi su zakoni u Srbiji, ali to je elementarno i brutalno kršenje demokracije i nedvosmisleni sukob interesa u vrhu Srbije. Nije mi samo jasno kako se u vas nitko oko toga ne buni?!

Vladimir Jovanovic

pre 15 godina

Nikome ne treba dati mandat. Ponovo na izbore, pa da vidite kako bi sada pukli DSS/NS i SRS. Već im je podrška značajno opala, pa sad prave frankenštajn koalicije, a ponovljeni izbori u nekim opštinama nedvosmisleno pokazuju šta narod misli o njihovoj politici i koaliciji.

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

Ma kako glasali, ovde nazalost vazi princip "dogovorne demokratije" (setite se dogovorne ekonomije u doba procvata socijalizma i njenih pogubnih posledica) i tako ce nazalost biti sve dok respektabilna vecina gradjana ne odredi pravac komim ce Srbija poci u svoju buducnost. Dotle, taj pravac ce odredjivati dogovori izmedju stranaka, znaci polticki buvljak, koji nrema nikakve veze sa politickim opredeljenjem gradjana ili nekom ideologijom, vec iskljicivo sa interesima stranaka i finansijera njihovih predizbornih kampanja. Zalosno, ali to je za sada nasa surova realnost.

Jovan

pre 15 godina

Ocigledno DS ne zeli u opoziciju? Cega se boje i sta zele da sakriju? Slavise pobedu, kazu da imaju 142 poslanika, ali sve je to sumnjivo. Zasto, onda, organizuju demonstracije u BG? Vlast se dobija i gubi na izborima, a zgodno je da se s vremna na vreme promene vlast i opozicija. Ponasanje DS je veoma sumnjivo. Ne zele da predaju vlast, koju su ocigledno izgubili na izborima, a videcemo na sta su sve spremni.

Martijn

pre 15 godina

Pa u SPS-u još uvek sede Miloševićevi ljudi... ajde da me neko ubedi da će vlada u kojoj SPS ima neku ulogu raditi za dobrobit građana... ? Čisto sumnjam

Aleksandar

pre 15 godina

Glasač sam LDP-a, a nagutao sam se i SPS-ovog suzavca u toku 90ih, ali mi nije ni najmanji problem da se sada vlada napravi sa SPS-om i podržavam to, a takođe pozdravljam i Čedinu odluku što će podržati DS u tim naporima.
Nisu mi jasni ljudi koji zastupaju tezu koja bi otprilike glasila "kad ne može da bude idealno, onda bolje da idemo u totalnu propast".

igor

pre 15 godina

voleo bi da jednom dodje to vreme kad me nece biti briga ko je predsednik ovoga ili onoga. da razmisljam o mom dzepu i legnem koliko toliko spokojan i ne razmisljam o ovim prevarantima! da se makar malo priblizim zivotu i mom odnosu prema politici kao u vecini evropskih zemalja koji i ne razmisljaju ko je ministar ekonomije, zdravlja, prosvete, sporta ... ovako moracu da se tesim da ce to vreme nekad doci kao i to da cu nazalost morati da odem iz ove zemlje jer sebe vise ovde ne vidim ... sve vise pomisljam da je Srbija, nazalost, rupa bez dna!

Gavran

pre 15 godina

Mislim da bi rezultati novih izbora bili potpuno drugaciji nakon konacnog Kostunicinog povratka medju ekstremnu desnicu i izjava njegovog koalicionog partnera Seselja. Pa nije Seselja Djindjic oterao u Hag, sam se "covek" predao...svi znamo iz kojih razloga....Siguran sam da bi DS+LDP dobili mnogo vise od 126 poslanika, a i brate mili nerealan je broj poslanika, 126 je bilo sa kosovskim mandatima, vreme je da se taj broj smanji makar za 35% i tako rastereti budzet Republike a ne da platu dobijaju i oni koji citaju Pravdu ili druge "novine"...

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sto ne bi moglo!
'Ajde da povecamo broj poslanika u skupstini na 252. Pa neka ih lepo podele kao slozna braca. Svakoj strani po 126. I neka svaka strana formira svoju vladu. Pa po devetom principu "malo ja, malo ti" neka levaci vladaju danju a desnjaci nocu. I svakog meseca da se promene. Ko bi danju neka bude nocu, i obratno. Upravni odbori bi se delili nocu a antikorupciski zakoni da vaze samo danju. Ko umije njemu dvije! Jedino sto bi nastala jagma za nocnu smenu.

Vlasta

pre 15 godina

Momci bi trebalo da se brzo odluce. Pogledajte ostale vesti, sve poskupljuje, institucije stoje, u Beogradu skoro da nije moguce zavrsiti nijedan administrativni posao .... Bojim se da bi otezanje moglo svima njima da se olupa o glavu.

Dragan

pre 15 godina

Narod je kriv. Nisu politicari krivi. MI SMO KRIVI JER IM DOPUSTAMO DA NAS GAZE !

Treba ih sve opomenuti , recimo generalnim bojkotom izbora, i totalnom gradjanskom neposlusnoscu.

PA DOKLE VISE?! Mi da ih biramo, da nam bude bolje, damo im nas glas, a oni nas gaze? Znaci sami sebi biramo dzelata? DOKLE?!

Vreme je da se prelomi vec jednom, da zavrsimo sa ovom garniturom koja je vec 20 i kusur godina na sceni.

Vreme je za mlade, nove ljude.

Ali Baba

pre 15 godina

Trla baba lan... Neverovatno je koliko nacina politicari mogu da izmisle kako bi prekrojili izbornu volju gradjana. Izborni sistem je ocajan, biracki spiskovi neazurirani da bi mogli da se stimuju kako kome odgovara, a odluka da se gradonacelnici vise ne biraju direktnim izborima skandalozna. Samo da pomenem da su u Hrvatskoj presli na direktan izbor gradonacelnika upravo da bi sprecili malverzacije i preglasavanje.
Fascinatno je da je Kostunica uspeo da obrlati i radikale da mu daju mesto Premijera. Sta li im je sipao u kafu ?!

Koja

pre 15 godina

Moja tetka je profesor i predaje srpski. Razredni staresina je izmedjuostalih i mojim sestrama. Sestra napravi problem i tetka joj namrsteno kaze:" Hocu sutra da ti vidim roditelje ovde!"
Sutra teca ustane ranije, istusira se, obuce odelo i ode u skolu. Tamo sa razrednom svoje cerke razgovara o njenom ponasanju.

Mislio sam da je to jako komicno, dok nisam poceo da citam vesti kao sto je ova...

Goran

pre 15 godina

Kome drugo nego ovoj dvojici sa slike. Nema broja odela koje mogu da obuku, pa ih šiju specijalno po meri, svakih šest meseci iznova. Vidi se na njima da se može, pa da malo i podgoje naciju.

miki

pre 15 godina

pravili bi oni vladu i sa crnim djavolom samo da se usedlaju na vlasti...sta im fali da budu opozicija,pa to je demokratski,ne?sve su zaboravili sto nam je sps priredio 90` godina...jer misle samo na sebe i na svoju decu a nasa deca?

miki

pre 15 godina

pravili bi oni vladu i sa crnim djavolom samo da se usedlaju na vlasti...sta im fali da budu opozicija,pa to je demokratski,ne?sve su zaboravili sto nam je sps priredio 90` godina...jer misle samo na sebe i na svoju decu a nasa deca?

Aleksandar

pre 15 godina

Glasač sam LDP-a, a nagutao sam se i SPS-ovog suzavca u toku 90ih, ali mi nije ni najmanji problem da se sada vlada napravi sa SPS-om i podržavam to, a takođe pozdravljam i Čedinu odluku što će podržati DS u tim naporima.
Nisu mi jasni ljudi koji zastupaju tezu koja bi otprilike glasila "kad ne može da bude idealno, onda bolje da idemo u totalnu propast".

Dragan

pre 15 godina

Narod je kriv. Nisu politicari krivi. MI SMO KRIVI JER IM DOPUSTAMO DA NAS GAZE !

Treba ih sve opomenuti , recimo generalnim bojkotom izbora, i totalnom gradjanskom neposlusnoscu.

PA DOKLE VISE?! Mi da ih biramo, da nam bude bolje, damo im nas glas, a oni nas gaze? Znaci sami sebi biramo dzelata? DOKLE?!

Vreme je da se prelomi vec jednom, da zavrsimo sa ovom garniturom koja je vec 20 i kusur godina na sceni.

Vreme je za mlade, nove ljude.

Jovan

pre 15 godina

Ocigledno DS ne zeli u opoziciju? Cega se boje i sta zele da sakriju? Slavise pobedu, kazu da imaju 142 poslanika, ali sve je to sumnjivo. Zasto, onda, organizuju demonstracije u BG? Vlast se dobija i gubi na izborima, a zgodno je da se s vremna na vreme promene vlast i opozicija. Ponasanje DS je veoma sumnjivo. Ne zele da predaju vlast, koju su ocigledno izgubili na izborima, a videcemo na sta su sve spremni.

Koja

pre 15 godina

Moja tetka je profesor i predaje srpski. Razredni staresina je izmedjuostalih i mojim sestrama. Sestra napravi problem i tetka joj namrsteno kaze:" Hocu sutra da ti vidim roditelje ovde!"
Sutra teca ustane ranije, istusira se, obuce odelo i ode u skolu. Tamo sa razrednom svoje cerke razgovara o njenom ponasanju.

Mislio sam da je to jako komicno, dok nisam poceo da citam vesti kao sto je ova...

Gavran

pre 15 godina

Mislim da bi rezultati novih izbora bili potpuno drugaciji nakon konacnog Kostunicinog povratka medju ekstremnu desnicu i izjava njegovog koalicionog partnera Seselja. Pa nije Seselja Djindjic oterao u Hag, sam se "covek" predao...svi znamo iz kojih razloga....Siguran sam da bi DS+LDP dobili mnogo vise od 126 poslanika, a i brate mili nerealan je broj poslanika, 126 je bilo sa kosovskim mandatima, vreme je da se taj broj smanji makar za 35% i tako rastereti budzet Republike a ne da platu dobijaju i oni koji citaju Pravdu ili druge "novine"...

Vladimir Jovanovic

pre 15 godina

Nikome ne treba dati mandat. Ponovo na izbore, pa da vidite kako bi sada pukli DSS/NS i SRS. Već im je podrška značajno opala, pa sad prave frankenštajn koalicije, a ponovljeni izbori u nekim opštinama nedvosmisleno pokazuju šta narod misli o njihovoj politici i koaliciji.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sto ne bi moglo!
'Ajde da povecamo broj poslanika u skupstini na 252. Pa neka ih lepo podele kao slozna braca. Svakoj strani po 126. I neka svaka strana formira svoju vladu. Pa po devetom principu "malo ja, malo ti" neka levaci vladaju danju a desnjaci nocu. I svakog meseca da se promene. Ko bi danju neka bude nocu, i obratno. Upravni odbori bi se delili nocu a antikorupciski zakoni da vaze samo danju. Ko umije njemu dvije! Jedino sto bi nastala jagma za nocnu smenu.

sto mu gromova!

pre 15 godina

Pa zar neko zaista misli da se Dacic nesto pita? Ocigledno je da grupa tajkuna koja podrzava DS trenutno nema zajednicki interes sa grupom tajkuna koja podrzava Radikale. Tako, sukob se iz kluba Privrednik prenosi na politiku a mi, biraci, tome dajemo lazan legitimitet i mislimo da se mi nesto pitamo.
Licno, vise bih voleo da se formira vlada na celu sa DS, malo su umiveniji i pismeniji. Medjutim, kome je odgovaralo da se ne ukidaju vize, da se uspori priliv stranih investicija, da se nista ne radi po pitanju evrointegracija? Ej, 8 godina je proslo od 5 oktobra, kamo rezultati?

dorifor (Hr)

pre 15 godina

Kako je moguće da predsjednik Srbije odlučuje kome dati mandat za sastavljanje vlade, a da prije toga, postavši predsjednik, nije dao ostavku u vlastitoj stranci????Ispada da može vlastitoj stranci dati mandat i sasvim slobodno odbiti stranke iz suprotnog tabora. Ne znam kakvi su zakoni u Srbiji, ali to je elementarno i brutalno kršenje demokracije i nedvosmisleni sukob interesa u vrhu Srbije. Nije mi samo jasno kako se u vas nitko oko toga ne buni?!

georg

pre 15 godina

Slična situacija je bila i ovdje u Hrvatskoj kada su potpuni luzeri (HSS-seljačka stranka, 5 mandata i HSLS-liberalna stranka, 2 mandata) zaj**avali sve oko sebe i ponašali se slično kao koalicija okupljena oko SPS-a. Tada sam, iako sam SDP-ovac poželio koaliciju sa HDZ-om samo da se "otresemo" takvih "pobjednika izbora". Znam da je DS-u nemoguće raditi koaliciju sa SRS-om( pogotovo nakon Šešeljevih lupetanja u Hagu) ali možda bi i to bilo bolje nego ovaj Dačić-Palma cirkus. Jedni neka guraju Srbiju u EU, drugi neka brane Kosovo. Koalicijski ugovor na 2 godine pa opet izbori...

zrad

pre 15 godina

U periodu pred izbore D.M.Palma je bio "Arkanov" covek, neobrazovan, "ona druga Srbija", ismijavali ste ga na svakom koraku. Setimo se Betowena i Mocarta....Sada kad je potreban DS, on je odjednom posato uzoran i najbolji predsednik opstine, a od "Arkanovca" postao "Evropljanin" ...

igor

pre 15 godina

voleo bi da jednom dodje to vreme kad me nece biti briga ko je predsednik ovoga ili onoga. da razmisljam o mom dzepu i legnem koliko toliko spokojan i ne razmisljam o ovim prevarantima! da se makar malo priblizim zivotu i mom odnosu prema politici kao u vecini evropskih zemalja koji i ne razmisljaju ko je ministar ekonomije, zdravlja, prosvete, sporta ... ovako moracu da se tesim da ce to vreme nekad doci kao i to da cu nazalost morati da odem iz ove zemlje jer sebe vise ovde ne vidim ... sve vise pomisljam da je Srbija, nazalost, rupa bez dna!

marko pantelic

pre 15 godina

Ala neko laze ovde, kaze Palma da želi da "čuje i drugu stranu". Pa zar pregovori sa DSom nisu trajali do 5 ujutu kako Blic pise, zar se nisu vec DS i SPS dogovorili kako Dinkic i Tadic pricaju, kaze Dacic da nisu jos pregovarali sa DSom a ovi pricaju da je sve dogovoreno vec. Jedino sto svi potvrdjuju je da su se vodili razgovori izmedju SRSa,DSSa i SPSa i jedino sto SRS i DSS tvrde da je doslo do sporazuma po nekim pitanjima sto moze da bude istina ali ova druga strana SPS i DS daju konstantno izjave koje su kontradiktorne, MOLIM VAS DA PRESTANETE DA LAZETE LJUDE VISE!!!

Ali Baba

pre 15 godina

Trla baba lan... Neverovatno je koliko nacina politicari mogu da izmisle kako bi prekrojili izbornu volju gradjana. Izborni sistem je ocajan, biracki spiskovi neazurirani da bi mogli da se stimuju kako kome odgovara, a odluka da se gradonacelnici vise ne biraju direktnim izborima skandalozna. Samo da pomenem da su u Hrvatskoj presli na direktan izbor gradonacelnika upravo da bi sprecili malverzacije i preglasavanje.
Fascinatno je da je Kostunica uspeo da obrlati i radikale da mu daju mesto Premijera. Sta li im je sipao u kafu ?!

Goran

pre 15 godina

Kome drugo nego ovoj dvojici sa slike. Nema broja odela koje mogu da obuku, pa ih šiju specijalno po meri, svakih šest meseci iznova. Vidi se na njima da se može, pa da malo i podgoje naciju.

Martijn

pre 15 godina

Pa u SPS-u još uvek sede Miloševićevi ljudi... ajde da me neko ubedi da će vlada u kojoj SPS ima neku ulogu raditi za dobrobit građana... ? Čisto sumnjam

Vlasta

pre 15 godina

Momci bi trebalo da se brzo odluce. Pogledajte ostale vesti, sve poskupljuje, institucije stoje, u Beogradu skoro da nije moguce zavrsiti nijedan administrativni posao .... Bojim se da bi otezanje moglo svima njima da se olupa o glavu.

Aleksandar

pre 15 godina

Svi oni bi se prodali za male pare samo da ostanu na vlasti...
Šta je sve Šešelj pričao za Koštunicu... A tek DS za SPS... Pa kako ih nije sramota...

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

Ma kako glasali, ovde nazalost vazi princip "dogovorne demokratije" (setite se dogovorne ekonomije u doba procvata socijalizma i njenih pogubnih posledica) i tako ce nazalost biti sve dok respektabilna vecina gradjana ne odredi pravac komim ce Srbija poci u svoju buducnost. Dotle, taj pravac ce odredjivati dogovori izmedju stranaka, znaci polticki buvljak, koji nrema nikakve veze sa politickim opredeljenjem gradjana ili nekom ideologijom, vec iskljicivo sa interesima stranaka i finansijera njihovih predizbornih kampanja. Zalosno, ali to je za sada nasa surova realnost.

Zak Shurak

pre 15 godina

najjaci su iz SRS- a: s jedne strane, non stop trube kako su najjaca partija na izborima, a ovamo kazu da imaju predlog za premijera, KdrV, cijih je 11% dovoljno za premijera, biu, unutrasnje i spoljne sposlove, finansije, zdravstvo... politicka scena u srbiji odavno nije bila ovoliko jasna- racunam da ni dacic nece imati problema da je shvati, mrka vec jeste...

Krdzic Jovan

pre 15 godina

Sada je valjda svima jasno da ce ubrzo biti formirana nova vlada. Na njenom celu moze biti samo novi covek koji ce smiriti netrpeljivosti izmedju stranaka. Jedini moguci izbor je Mirko Cvetkovic. Ministru finansija niko jos nije nasao zamerku. Miran ali odlucan. Nenametljiv ali strucan. Samo sa novim ljudima mozemo da resimo sve nase probleme.

Zoran

pre 15 godina

Ako smo dozvolili da nam u proslom sazivu bude premijer Kostunica, ovog puta bih to mesto prepustio gospodinu Mrkonjicu ,ili bih ga stavio na mesto Ilica. Pod rukovodstvom gospodina Mrkonjica Novi Sad je za sest meseci dobio dva mosta preko Dunava, zeleznicko drumski i Dugu. A Beograd...?

igor_ns

pre 15 godina

Cekaju socijalisti sta ce da bude na izborima u Vojvodini. A ovde, dvotrecinska vecina evropskim koalicijama. Zivi bili, pa videli...

Milan

pre 15 godina

To sto Aligrundic danas kaze znaci da su do sada govorili neistinu iz DSS kada su obecavali svima da ce saradjivati sa Hagom i sada koriste tu mucku kao mamac za SPS. Ako cemo tako samo dve partije u Srbiji su izgubili svoje ljude u promenama i dogadjajima doduse na razlicite nacine ali drugi su samo stajali sa strane i apladirali ovom ili onom.

Dusan

pre 15 godina

A kao ovakve reakcije nisu politicki motivisane u trenutku kada radikali pokusavaju da oforme vladu. Ko bre slusa Seselja danas uopste , potpuno margilovizovan i posramljen mali diktator - partiski cata...

miki

pre 15 godina

pravili bi oni vladu i sa crnim djavolom samo da se usedlaju na vlasti...sta im fali da budu opozicija,pa to je demokratski,ne?sve su zaboravili sto nam je sps priredio 90` godina...jer misle samo na sebe i na svoju decu a nasa deca?

Jovan

pre 15 godina

Ocigledno DS ne zeli u opoziciju? Cega se boje i sta zele da sakriju? Slavise pobedu, kazu da imaju 142 poslanika, ali sve je to sumnjivo. Zasto, onda, organizuju demonstracije u BG? Vlast se dobija i gubi na izborima, a zgodno je da se s vremna na vreme promene vlast i opozicija. Ponasanje DS je veoma sumnjivo. Ne zele da predaju vlast, koju su ocigledno izgubili na izborima, a videcemo na sta su sve spremni.

Aleksandar

pre 15 godina

Glasač sam LDP-a, a nagutao sam se i SPS-ovog suzavca u toku 90ih, ali mi nije ni najmanji problem da se sada vlada napravi sa SPS-om i podržavam to, a takođe pozdravljam i Čedinu odluku što će podržati DS u tim naporima.
Nisu mi jasni ljudi koji zastupaju tezu koja bi otprilike glasila "kad ne može da bude idealno, onda bolje da idemo u totalnu propast".

Dragan

pre 15 godina

Narod je kriv. Nisu politicari krivi. MI SMO KRIVI JER IM DOPUSTAMO DA NAS GAZE !

Treba ih sve opomenuti , recimo generalnim bojkotom izbora, i totalnom gradjanskom neposlusnoscu.

PA DOKLE VISE?! Mi da ih biramo, da nam bude bolje, damo im nas glas, a oni nas gaze? Znaci sami sebi biramo dzelata? DOKLE?!

Vreme je da se prelomi vec jednom, da zavrsimo sa ovom garniturom koja je vec 20 i kusur godina na sceni.

Vreme je za mlade, nove ljude.

dorifor (Hr)

pre 15 godina

Kako je moguće da predsjednik Srbije odlučuje kome dati mandat za sastavljanje vlade, a da prije toga, postavši predsjednik, nije dao ostavku u vlastitoj stranci????Ispada da može vlastitoj stranci dati mandat i sasvim slobodno odbiti stranke iz suprotnog tabora. Ne znam kakvi su zakoni u Srbiji, ali to je elementarno i brutalno kršenje demokracije i nedvosmisleni sukob interesa u vrhu Srbije. Nije mi samo jasno kako se u vas nitko oko toga ne buni?!

Vladimir Jovanovic

pre 15 godina

Nikome ne treba dati mandat. Ponovo na izbore, pa da vidite kako bi sada pukli DSS/NS i SRS. Već im je podrška značajno opala, pa sad prave frankenštajn koalicije, a ponovljeni izbori u nekim opštinama nedvosmisleno pokazuju šta narod misli o njihovoj politici i koaliciji.

Krdzic Jovan

pre 15 godina

Sada je valjda svima jasno da ce ubrzo biti formirana nova vlada. Na njenom celu moze biti samo novi covek koji ce smiriti netrpeljivosti izmedju stranaka. Jedini moguci izbor je Mirko Cvetkovic. Ministru finansija niko jos nije nasao zamerku. Miran ali odlucan. Nenametljiv ali strucan. Samo sa novim ljudima mozemo da resimo sve nase probleme.

georg

pre 15 godina

Slična situacija je bila i ovdje u Hrvatskoj kada su potpuni luzeri (HSS-seljačka stranka, 5 mandata i HSLS-liberalna stranka, 2 mandata) zaj**avali sve oko sebe i ponašali se slično kao koalicija okupljena oko SPS-a. Tada sam, iako sam SDP-ovac poželio koaliciju sa HDZ-om samo da se "otresemo" takvih "pobjednika izbora". Znam da je DS-u nemoguće raditi koaliciju sa SRS-om( pogotovo nakon Šešeljevih lupetanja u Hagu) ali možda bi i to bilo bolje nego ovaj Dačić-Palma cirkus. Jedni neka guraju Srbiju u EU, drugi neka brane Kosovo. Koalicijski ugovor na 2 godine pa opet izbori...

Ali Baba

pre 15 godina

Trla baba lan... Neverovatno je koliko nacina politicari mogu da izmisle kako bi prekrojili izbornu volju gradjana. Izborni sistem je ocajan, biracki spiskovi neazurirani da bi mogli da se stimuju kako kome odgovara, a odluka da se gradonacelnici vise ne biraju direktnim izborima skandalozna. Samo da pomenem da su u Hrvatskoj presli na direktan izbor gradonacelnika upravo da bi sprecili malverzacije i preglasavanje.
Fascinatno je da je Kostunica uspeo da obrlati i radikale da mu daju mesto Premijera. Sta li im je sipao u kafu ?!

Martijn

pre 15 godina

Pa u SPS-u još uvek sede Miloševićevi ljudi... ajde da me neko ubedi da će vlada u kojoj SPS ima neku ulogu raditi za dobrobit građana... ? Čisto sumnjam

marko pantelic

pre 15 godina

Ala neko laze ovde, kaze Palma da želi da "čuje i drugu stranu". Pa zar pregovori sa DSom nisu trajali do 5 ujutu kako Blic pise, zar se nisu vec DS i SPS dogovorili kako Dinkic i Tadic pricaju, kaze Dacic da nisu jos pregovarali sa DSom a ovi pricaju da je sve dogovoreno vec. Jedino sto svi potvrdjuju je da su se vodili razgovori izmedju SRSa,DSSa i SPSa i jedino sto SRS i DSS tvrde da je doslo do sporazuma po nekim pitanjima sto moze da bude istina ali ova druga strana SPS i DS daju konstantno izjave koje su kontradiktorne, MOLIM VAS DA PRESTANETE DA LAZETE LJUDE VISE!!!

Goran

pre 15 godina

Kome drugo nego ovoj dvojici sa slike. Nema broja odela koje mogu da obuku, pa ih šiju specijalno po meri, svakih šest meseci iznova. Vidi se na njima da se može, pa da malo i podgoje naciju.

Koja

pre 15 godina

Moja tetka je profesor i predaje srpski. Razredni staresina je izmedjuostalih i mojim sestrama. Sestra napravi problem i tetka joj namrsteno kaze:" Hocu sutra da ti vidim roditelje ovde!"
Sutra teca ustane ranije, istusira se, obuce odelo i ode u skolu. Tamo sa razrednom svoje cerke razgovara o njenom ponasanju.

Mislio sam da je to jako komicno, dok nisam poceo da citam vesti kao sto je ova...

Gavran

pre 15 godina

Mislim da bi rezultati novih izbora bili potpuno drugaciji nakon konacnog Kostunicinog povratka medju ekstremnu desnicu i izjava njegovog koalicionog partnera Seselja. Pa nije Seselja Djindjic oterao u Hag, sam se "covek" predao...svi znamo iz kojih razloga....Siguran sam da bi DS+LDP dobili mnogo vise od 126 poslanika, a i brate mili nerealan je broj poslanika, 126 je bilo sa kosovskim mandatima, vreme je da se taj broj smanji makar za 35% i tako rastereti budzet Republike a ne da platu dobijaju i oni koji citaju Pravdu ili druge "novine"...

zrad

pre 15 godina

U periodu pred izbore D.M.Palma je bio "Arkanov" covek, neobrazovan, "ona druga Srbija", ismijavali ste ga na svakom koraku. Setimo se Betowena i Mocarta....Sada kad je potreban DS, on je odjednom posato uzoran i najbolji predsednik opstine, a od "Arkanovca" postao "Evropljanin" ...

igor

pre 15 godina

voleo bi da jednom dodje to vreme kad me nece biti briga ko je predsednik ovoga ili onoga. da razmisljam o mom dzepu i legnem koliko toliko spokojan i ne razmisljam o ovim prevarantima! da se makar malo priblizim zivotu i mom odnosu prema politici kao u vecini evropskih zemalja koji i ne razmisljaju ko je ministar ekonomije, zdravlja, prosvete, sporta ... ovako moracu da se tesim da ce to vreme nekad doci kao i to da cu nazalost morati da odem iz ove zemlje jer sebe vise ovde ne vidim ... sve vise pomisljam da je Srbija, nazalost, rupa bez dna!

sto mu gromova!

pre 15 godina

Pa zar neko zaista misli da se Dacic nesto pita? Ocigledno je da grupa tajkuna koja podrzava DS trenutno nema zajednicki interes sa grupom tajkuna koja podrzava Radikale. Tako, sukob se iz kluba Privrednik prenosi na politiku a mi, biraci, tome dajemo lazan legitimitet i mislimo da se mi nesto pitamo.
Licno, vise bih voleo da se formira vlada na celu sa DS, malo su umiveniji i pismeniji. Medjutim, kome je odgovaralo da se ne ukidaju vize, da se uspori priliv stranih investicija, da se nista ne radi po pitanju evrointegracija? Ej, 8 godina je proslo od 5 oktobra, kamo rezultati?

Aleksandar

pre 15 godina

Svi oni bi se prodali za male pare samo da ostanu na vlasti...
Šta je sve Šešelj pričao za Koštunicu... A tek DS za SPS... Pa kako ih nije sramota...

Baksuz sa juga Srbije

pre 15 godina

Ma kako glasali, ovde nazalost vazi princip "dogovorne demokratije" (setite se dogovorne ekonomije u doba procvata socijalizma i njenih pogubnih posledica) i tako ce nazalost biti sve dok respektabilna vecina gradjana ne odredi pravac komim ce Srbija poci u svoju buducnost. Dotle, taj pravac ce odredjivati dogovori izmedju stranaka, znaci polticki buvljak, koji nrema nikakve veze sa politickim opredeljenjem gradjana ili nekom ideologijom, vec iskljicivo sa interesima stranaka i finansijera njihovih predizbornih kampanja. Zalosno, ali to je za sada nasa surova realnost.

Zoran

pre 15 godina

Ako smo dozvolili da nam u proslom sazivu bude premijer Kostunica, ovog puta bih to mesto prepustio gospodinu Mrkonjicu ,ili bih ga stavio na mesto Ilica. Pod rukovodstvom gospodina Mrkonjica Novi Sad je za sest meseci dobio dva mosta preko Dunava, zeleznicko drumski i Dugu. A Beograd...?

Milan

pre 15 godina

To sto Aligrundic danas kaze znaci da su do sada govorili neistinu iz DSS kada su obecavali svima da ce saradjivati sa Hagom i sada koriste tu mucku kao mamac za SPS. Ako cemo tako samo dve partije u Srbiji su izgubili svoje ljude u promenama i dogadjajima doduse na razlicite nacine ali drugi su samo stajali sa strane i apladirali ovom ili onom.

Vlasta

pre 15 godina

Momci bi trebalo da se brzo odluce. Pogledajte ostale vesti, sve poskupljuje, institucije stoje, u Beogradu skoro da nije moguce zavrsiti nijedan administrativni posao .... Bojim se da bi otezanje moglo svima njima da se olupa o glavu.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

A sto ne bi moglo!
'Ajde da povecamo broj poslanika u skupstini na 252. Pa neka ih lepo podele kao slozna braca. Svakoj strani po 126. I neka svaka strana formira svoju vladu. Pa po devetom principu "malo ja, malo ti" neka levaci vladaju danju a desnjaci nocu. I svakog meseca da se promene. Ko bi danju neka bude nocu, i obratno. Upravni odbori bi se delili nocu a antikorupciski zakoni da vaze samo danju. Ko umije njemu dvije! Jedino sto bi nastala jagma za nocnu smenu.

igor_ns

pre 15 godina

Cekaju socijalisti sta ce da bude na izborima u Vojvodini. A ovde, dvotrecinska vecina evropskim koalicijama. Zivi bili, pa videli...

Dusan

pre 15 godina

A kao ovakve reakcije nisu politicki motivisane u trenutku kada radikali pokusavaju da oforme vladu. Ko bre slusa Seselja danas uopste , potpuno margilovizovan i posramljen mali diktator - partiski cata...

Zak Shurak

pre 15 godina

najjaci su iz SRS- a: s jedne strane, non stop trube kako su najjaca partija na izborima, a ovamo kazu da imaju predlog za premijera, KdrV, cijih je 11% dovoljno za premijera, biu, unutrasnje i spoljne sposlove, finansije, zdravstvo... politicka scena u srbiji odavno nije bila ovoliko jasna- racunam da ni dacic nece imati problema da je shvati, mrka vec jeste...