Velimir Ilić

Stranka Nova Srbija kandidovala je lidera te partije, Velimira Ilića, za predsednika Srbije. Ilić je rođen 1951. u Čačku, diplomirao je na Tehnološkom fakultetu u Beogradu 1976. godine, a magistrirao na Tehnološkom fakultetu u Čačku 2005.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.01.2008.

12:56

Default images

Političku karijeru započeo je 1990. osnivanjem Srpskog pokreta obnove u Čačku, kada postaje i poslanik u Skupštini Srbije, da bi potom za predsednika opštine Čačak bio izabran 1996.

Stranku Nova Srbija Ilić je sa najbližim saradnicima osnovao 1998. i na prvoj osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabran za njenog predsednika.

Nova Srbija je bila jedan od osnivača Saveza za promene, kao i koalicije Demokratska opozicija Srbije (DOS).

Na izborima u septembru 2000. izabran je za poslanika u tadašnjem Veću građana Savezne skupštine, a Nova Srbija postaje parlamentarna stranka.

U prošlom mandatu Vlade Srbije, Ilić je obavljao dužnost ministra za kapitalne investicije, dok je u aktuelnom kabinetu premijera Srbije Vojislava Koštunice ministar za infrastrukturu.

Predsednički kandidat Nove Srbije je oženjen i otac je petoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: