Detaljno istražiti incident sa pucnjima

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2006.

13:00

Default images

Oko 23 sata i 20 minuta, kada su autorka i voditeljka emisije, Olja Becković i njeni gosti, profesor Svetozar Stojanović, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije, i izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandic izašli iz zgrade i u trenutku kada je Nataša Kandic ulazila u taksi, a profesor Stojanović i Olja Becković stajali na ulici nekoliko koraka dalje, čuli su se pucnji. Nekoliko pripadnika policije koji su se u civilu nalazili pored zgrade, potrčalo je u pravcu iz koga su pucnji dolazili.

Portparolka policije Dragana Kajganić potvrdila je za B92 da su se policajci tu nalazili zbog, kako je rekla, ”povecanog rizika emisije”, te da se po njihovom mišljenju radilo o petardi bačenoj sa jedne od okolnih zgrada. Uviđaj je, međutim izvršen tek jutros, a policija nije u javnost izašla sa novim detaljima.

I  ukoliko se ispostavi da nije reč o pucnjima iz vatrenog oruzja, ovo je očigledan pokušaj da se zastrašivanjem gostiju, novinara i urednika ove medijske kuće, guši sloboda javnog informisanja i sloboda izražavanja.

Sloboda objavljivanja i širenja informacija i razlicitih mišljenja, predstavlja temeljnu vrednost svakog demokratskog društva. Zastrašivanje neistomišljenika a u cilju sprecavanja građana Srbije da se upoznaju za razlicitim idejama i stavovima prisutnim na političkoj i društvenoj sceni, smatramo apsolutno neprihvatljivim. B92 ćče zato, u interesu bezbednosti svojih gostiju, zaposlenih i saradnika, te u interesu građana da dobijaju potpune informacije, što je njihovo elementarno pravo, do kraja insistirati na rasvetljavanju cinjenica u vezi sa jućerašnjim incidentom i utvrđivanju odgovornosti napadača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: