Kosovo 0

22.03.2024.

13:15

Obezbeđene prostorije za glasanje za ili protiv smene gradonačelnika na severu KiM

Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini saopštila je danas da će se proces glasanja za ili protiv smene gradonačelnika održati u prostorijama administracija četiri opštine na severu KiM.

Izvor: Tanjug

Obezbeđene prostorije za glasanje za ili protiv smene gradonačelnika na severu KiM
Shutterstock/Dragan Mujan

Podeli:

Glasanje u opštinama Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica zakazano je za 21. april, prenosi Ekonomija onlajn.

Glasanje za ili protiv smene gradonačelnika održaće se nakon što su građani četiri opštine na severu KiM sa srpskom većinom organizovali peticiju kako bi smenili ilegalnoi postavljene gradonačelnike Albance, koji su izabrani na lokanim izborima 23. aprila, koje su bojkotovali Srbi.

Na izbore u aprilu 2023. godine izašlo je svega oko 3,5 odsto birača od ukupno 45.950 upisanih. Od tada se na čelu četiri opštine na severu KiM, u kojima Srbi čine 95 stanovništva, nalaze gradonačelnici Albanci.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: