Vučić i NVO različito o ombudsmanu

Beograd -- Predstavnici NVO koji su se sastali sa premijerom Srbije kažu da ostaju razlike u stavovima o medijima, vladavini prava i odnosu prema zaštitniku građana.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ne znam zasto se vise forsira ta prica o zastitniku gradjana, ko god razmislja malo vise svojom glavom, vidi na koju stranu Jankovic preteze.
  (Balea, 12. maj 2015 21:32)

  # Link komentara

 2. Volja premijera da čuje direkno mišljenje NVO o aktuelnim temema u društvu je odličan način da se izbegnu nseporazumi!
  (Goga, 12. maj 2015 15:10)

  # Link komentara

 3. Fascinara ta intenzivna fokusiranost NVO-a na svega par tema, na "stanje u medijima" i "položaj ombudsmana" ... stiče se utisak da se u ovim temama "iscrpljuje" sva realnost našeg društva, te da ništa drugo nije ni važnije ni preče, ako uopšte i postoji ... iste ove "teme" eksploatiše i sadašnja srpska opozicija, bez nekih značajnijih i opipljivijih rezultata ... ta pristrasnost NVO-a je evidentna i, svakako, izaziva trajno podozrenje i nepoverenje ... šta je sa građanskim pravima porodice Gojković !? Da li postoji iko u NVO-u ko podržava ovu porodicu u opravdanom zahtevu sa realizacijom njihovog građanskog prava da saznaju istinu o pogibiji sina !? Da li se neko iz NVO-a oglasio po tom pitanju ili se odmah i bezrezervno stalo u apriornu zaštitu "lika i dela" gospodina Saše Jankovića !? Zbog čega participiranje u NVO podrazumeva jednu tako užasnu selektivnosti i neprincipijelnost !?
  (Hiperdjuka, 12. maj 2015 08:05)

  # Link komentara

 4. Jel ima nešto u šta se ne razume Milan Antonijević i Yukom?
   (yukom, 12. maj 2015 00:10)

  # Link komentara

 5. Nemojte pogrešno da me razumete...ja jesam za svaki vid saradnje pogotovu ako je konstruktivna, ali jedno je sigurno...Većini NVO ne verujem!
  Razlog?! Razlog je taj što moraš zastupati interese onih koji te finansinsiraju...Bili oni dobri ili čisto koristoljublje.
  (Racičica smaračica, 11. maj 2015 17:38)

  # Link komentara

 6. Kao prvo, ne želim nikoga da branim, ali jedna stvar mi nikako nije jasna.Nevladina organizacija se bunila da Vučić ne želi da čuje njihov stav a danas se sastao sa njima, pa ne mora da deli i njihovo mišljenje. A sto se tiče slobode medija, svi smo svesni da nikada veća sloboda izražavanja ličnih stavova nije bila.
  (tajnomoja, 11. maj 2015 17:31)

  # Link komentara

 7. "Premijer kaže da ne kontroliše medije. Mi smatramo da situacija u medijima nije dobra i da izvršna vlast snosi dobar deo odgovornosti za to". Oprostite, ali kako mozes da snosis odgovornost za nesto sto ne radis. Trazite nezavisnost medija, a da biste to dobili, potrebna vam je aktivna uloga izvrsne vlasti. Demagogija, zar ne?
  (Rajko, 11. maj 2015 17:22)

  # Link komentara

 8. Premijer je predložio učešće predstavnika civilnog društva u procesu pregovora sa EU i saslušao predloge predstavnika Kuće ljudskih prava o nivou saradnje sa Kancelarijom zaštitnika građana.
  (dm, 11. maj 2015 17:16)

  # Link komentara

 9. Do juče je bilo mnogo zamerki da vlast neće da čuje nevladin sektor, a evo danas imamo i sastanak premijeraaa sa njihovim predstavnicima, što pokazuje da je vlada spremna da čuje mišljenje ovog sektora.
  (Koča, 11. maj 2015 16:38)

  # Link komentara

 10. Ne branim ni jednu sranu,ali ja ne vidim da mediji trenutno nemaju slobodu da izraze svoje stavove i misljenja!
  (Whirlpool, 11. maj 2015 15:31)

  # Link komentara

 11. I ja licno mislim da Srbija ima mnogo ozbiljnije probleme od problema slobode medija.Mislim da akcenat treba staviti na oporavak privrede i normalizaciju ekonomskih prilika u zemlji kao i obezbediti nove investicije koje ce doneti nova radna mesta.Kad se to resi svi problemi ce se resavati lagano,jedan po jedan!
  (Jevandjelje, 11. maj 2015 15:20)

  # Link komentara

 12. Saradnja je naravno uvek dobra, ali drzava je tu da brani svoje interese, a razne nevladine organizacijem pod okriljem ljudskih prava, pitanje je cije sve interese mogu da zastupaju. Tako je i Hag pravosudna institucija koja stiti ljudska prava, ali vrlo diskutabilna.
  (milica, 11. maj 2015 15:19)

  # Link komentara

 13. Mi bi bili presrecna drzava kada bi imali problem samo sa medijima i kada bi se time najvise bavili. Vucic kada kaze da ne kontrolise medije , ne laze ... pored toliko posla ne znam samo kako bi uspevao.
  (liba, 11. maj 2015 14:55)

  # Link komentara

 14. Vucic je imao jasan stav " imamo nazalost i mnogo vecih i bitnijh problema od medija ali primljeno k'znanju"! Ne mogu da ne postujem takav stav kada sam svesn kroz kakve reforme Srbija prolazi.
  (Istok, 11. maj 2015 14:54)

  # Link komentara