Ponedeljak, 06.04.2015.

22:33

Objavljeni prilozi iz izveštaja

Ministarstvo odbrane je na svom sajtu objavilo priloge iz izveštaja komisija o padu helikoptera, osim onih za koje Generalštab nije dao saglasnost.

Izvor: B92

Objavljeni prilozi iz izveštaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Bre

pre 9 godina

Bez obzira da li su hteli da se slikaju ili ne,moralno bi bilo da daju ostavku.A za nepotpun izveštaj otpustiti komisiju i oformiti nezavisni odbor koji neće podležati pritisku.Mada je to teško u ovoj državi....

marijana micic

pre 9 godina

Cisto me zanima ,da li ce se u ovoj zemlji ikada kao relevantna prihvatiti , bilo koja cinjenica koju donese nakon obimne istrage , komisija imenovana od strane najodgovornijih u ovoj zemlji

Milan_PT

pre 9 godina

Sve je objašnjeno u ovoj rečenici:
"Posle konstatacije da Mehić traži da ide na VMA i pitanja "ko je njemu to dao", usledio je odgovor da treba da ide na Surčin zato što je medicinska ekipa prebačena na Surčin."
Dakle, nije bio problem sa meteorološkim uslovima na VMA, već su bili drugi razlozi zašto je izabran Surčin kao finalno odredište...

andrijano

pre 9 godina

po menu vlast je htela da napravi dodatne poene na ovom slucaju posle uspesne akcije hapsenja otmicara one devojcice.vidi se i to da su ministri hteli da budu na licu mesta.loncar i gasic, kako bi dobili dodatne politicke poene.znaci kragujevac,wma,batajnica a oni slecu na surcin gde verovatno nikad sletali nisu....namera je bola casna al dal je bas moralo sve ovako neka nose na dusi oni koji su naredjivali i koji su hteli da se dodvoravaju politicarima.

NoName

pre 9 godina

Jooooj. Ajmo jos lazi. Volite te stolice, jer ste nesposobni za bilo sta drugo. A nesposobni ste i za ta mesta. Sto pokazuje da ste nesposobni za bilo sta.

munz

pre 9 godina

Na "Tesli" je čekao sanitet, ali i preko 20 "novinara" i dva političara, od kojih je jedan, doduše, bio kloniran i u Kruševcu. E, kada su te "društvene okolnosti" imperativno predstavljene Omeru Mehiću, šta je jedan od najboljih naših vojnika imao da zaključi osim da se radi o naredbi... Sve drugo je zamagljivanje, a priče o pijanstvu i neznamtičemu su sramne i dolaze iz iste kuhinje kao za Topčider - kuvari živi, zdravi i na radnom mestu...

gandra

pre 9 godina

... pokrenuto ministarstvo zdravlja i odbrane , nacelnik generalstaba - vanredno stanje povodom spustanja helikoptera te veceri kad je javljeno da je uspesno sleteo - a sutradan se saznalo za tragediju - a gde je sve vreme vucic - je l on nista ne odlucuje - ispada da je saznao za vest o tragediji iz novina - kao i ostali gradjani - dajte vise - sta je vucic radio tokom ovog haosa od pokusaja sletanja -

Sweden

pre 9 godina

I zbog necijeg slikanja izginuse ljudi. Sigurno je trebalo da na fotografiji bude Loncar kako iznosi bebu,kao sto je vec jednom uradio. Eeee moji SNS-ovci jos posle Feketica su vam rekli da ne izigravate ono sto niste.

Podsetnik

pre 9 godina

Glavni problem naše vojske je BUDŽET!!!!
Vojska se sistematski uništava još od 2000te godine. Naime, gospoda iz tada nove vlasti su nam, ako se sećate, govorila da nama vojska ne treba, da mi u stvari nemamo neprijatelje i da mi nikada nećemo ratovati. Brojno stanje je smanjeno radi "uštede" ali od "ušteđenog" novca nije nabavljeno niti jedno novo sredstvo. Naprotiv, uništeno je i ono što smo imali (ma koliko stara bila, sredstva se moraju održavati u ispravnom stanju). Tako su redom ministri Davinić, Stankovic, Tadic, Šutanovac izvršili "fantastičnu" reformu koja se svodila na uvođenje formalnih promena u organizaciji vojske po receptu "NATO prijatelja". Tako mi sada oglašavamo prodaju oko 400 tenkova, koji su najblaže rečeno raspadnuti. I niko, ali niko nije postavio pitanje KO JE UPŠTE OSTAVIO TE TENKOVE NA LIVADI DA TRUNU VEĆ 15 GODINA?!?! Možda jesu stari ali mi "gospodo reformatorski ministri" NEMAMO BOLJE!!! Ko je vama dao pravo da rasprodajete gomilu vojnih sredstava za bedne pare? Da li ste od tih para kupili nove kamione, tenkove, avione..? Zašto niko nije pohapsio ministre koji su doveli do toga da mi nemamo čak ni dovoljno čamaca (jer smo ih prodavali na kilo) a JNA je imala zavidnu rečnu mornaricu. Hoćemo li od ušteđenih para mi to moći da obnovimo "gospodo reformatorski ministri"? Tolke uštede a dug sve veći!!! E pa sad razmislite koje KO JE SRUŠIO HELIKOPTER??? A Šutanovac i Tadić još imaju obrza da se jave!
A pljuvali smo po kumunistima!!!!

bozic 52

pre 9 godina

Zasto nećete da objavite komentar da deo odgovornosti snosi i Loncar. Zasto nema strucnog kadta u vecim zdr.centrima nego se podigla drzava na noge zbog bolesnog deteta.? Koliko nezaposlenih lekara na birou... Znam da treba i dobra oćrema ali Vucić tvrdi da npvca ima.

Foto Mića

pre 9 godina

Ako nista drugo...dve stvari koje su jos i ranije bile tacne sada su i potvrdjene...Prva je da su ipak ministri zdravlja(nisu dostojni da im se ime spominje) bili na aerodromu i zeleli da se slikaju iako je jedan od tih ministara bio i u Krusevcu metodom SNS teleportacije a druga i jos pogubnija je kako se komanda Vojske izrazava...sigurica?!?! Kladionicarski recnik,nije ni cudo je jer Vojska Srbije odavno prestala da bude neka respetkabilna sila...kada ti je ministar odbrane-keramicar,ministar spoljnih poslova-slager pevac,predsednik drzave-grobar a ministar unutrasnjih poslova ima kupljeno zvanje i diplomu,sta ocekivsti od komande Vojske...sigurice,prelaze,zicere,prodavanja....razumemo se...

Jovan Jovanovic Zmaj

pre 9 godina

Gaša

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede stolar biti
Težak mu je svrdo.
Posle htede kovač biti
Gvoždje mu je tvrdo.
On je hteo i tkač biti
Kidaju se konci.
I lončar je hteo biti
Al mu smrde lonci.
Zatim htede krojač biti
Al ga igla bode.
Što god Gašan poče radit,
Sve natraške ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede pekar biti
Vrele su mu peći.
Gaša htede mesar biti
Al je teško seći.
Prohte mu se čizmar biti
Al udara čiris,
Još i ratar htede biti
Al mu smeta kiriš
Tad ćurčija htede biti
Opet igla bode
što god Gašan poče radit,
Sve sunovrat ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša j mnogo započinjo,
Al ni jedno ne dočinjo.
E tako su leta prošla
Gaši starost došla.
Sad gladuje i jauče,
Plače, viče, huče
"O mladosti, lepo doba,
Ludo li ti prodje,
Kuku, lele, tužan Gašo,
Do čega li dodje!"
Teško svakom koji ne zna
Rada i zanata,
Gladovanje, jadovanje
Neradu je plata.

Mile Raffal

pre 9 godina

Procitajte stranu 22 (Prilozi izveštaja Komisije Generalštaba),tu se nalazi izjava puk. Pavlovica, koji izmedju ostalog navodi da su ministri Loncar i Gasic trebali da docekaju dete na VMA.
Stranica 37. takodje to potvrdjuje (transkript razgovora)
Kako bese ono, Gasic je bio u Krusevcu?
Strana 56. I ministar zdravlja je trebao da bude prisutan.
Str. 20/76 dokumenta Prilog prvog izvestaja (izjava majora Bojana Trkulje):
NGS Dikovic je dosao na heliodrom VMA. I on hteo da se slika.

Paja

pre 9 godina

Posada javlja visinu od 140m misleći na visinu iznad piste, a kontrola leta to shvata kao NADMORSKU VISINU jer je to standardna procedura za civilne vazduhoplove. Kontrola leta preporučuje lebdenje, a to nije moguće bez spoljne vidljivosti za ovaj tip helikoptera. Kontrola leta je koristila radar koji nije predviđen za precizno sletanje. Oni su mislili da je helikopter iznad piste, a on se nalazio visoko i bočno udaljen. Ne bih da budem general posle bitke, ali smatram da je sletanje na Surčin bila najgora opcija jer je to vrlo PROMETAN CIVILNI aerodrom. Ogroman broj proceduralnih grešaka i ministre ne bih da komentarišem.

mkhv

pre 9 godina

Zanimljive su ankete o podrsci SNSu. Predlazem da na spratu na kom zivite anketirate 4 porodice. Garantujem da od prosecnih 16 clanova,5 je za SNS. Sto je daleko ispod 50%. Licno mislim da SNS ima oko 32-35% , SPS i sateliti 16%, DS oko 9, DSS I Dveri oko 8, SRS 7, Tadic 6 i ostali ispod. Kad bi se udruzile sve patriotske organizacije imale bi oko 20% na izborima.

Arhivator

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Druge države, neki ljudi, nešto, neko, negde...
Hajde, za promenu, jednom da budu određeni. U kojoj državi? Da vidimo: tu i tu je bio udes vojnog aviona tipa tog i tog i na osnovu zakona tog i tog izveštaj nije objavljen. Dosta više tih opštih mesta.
Inače, to što Lažanski misli da izveštaj nije objavljen (tj. niko mu ga nije stavio na sto) ne znači da se izveštaj ne objavljuje.

Na primer, 22.05.2003. helikopter američkog RV se srušio. Evo izveštaja za koji Lažanski tvrdi da se ne objavljuju:
http://www.foia.af.mil/shared/media/document/AFD-090731-032.pdf

bice bolje

pre 9 godina

Znaci ipak su se ova dva ministra prepucavala gde ce da naprave odbor za docek, a nas se premijer ubi objasnjavajuci kako oni to vece nisu ni bili u BG-u. Ovde ima osnova za krivicnu odgovornost, a ne razumen zasto se izvestaj ne objavi u celosti. Mozda se opet sprema manipulacija. Kako god velika sramota sto se od prvog dana spekulise podacima i sakrivaju cinjenice, javnost treba da sazna istinu kakva god da je.

Marija

pre 9 godina

Sustina izvestaja je da je major Mehic "pritiskan" od pocetka do kraja ovog nesrecnog leta.
Kako li se on osecao? Kako mu je u tim trenucima bilo?

Zamislite tu noc: mracna kabina, major gleda u maglu, napreze se da vidi... posada cuti, tisinu kida samo zvuk aparata na koji je ukljucena beba...Radio prekida napetu tisinu, Bandic ga cima instrukcijama, major pokusava da se usredsredi....Procenjuje podatke, zna kakav je rizik i da su zivoti sedmoro ljudi njegov ulog ove noci...Govori sebi da on to moze i da ce sve biti u redu....Potapse nezno komandnu tablu istrosenog helihoptera rukom i u sebi govori voljenoj krntiji:" mozemo mi to, izdrzi, pa tolike smo ljude u poplavama spasili, nemoj sad da me izneveris...Samo jos jednom, jos nocas, a onda dva dana odmora i tebi i meni... Igracu basket sa decom i raspalicemo neki rostilj, a ti odmaraj u hangaru... Ajde, tu smo, skoro je kraj... Idemo, sad me podrzi! "

Nazalost, tu bitku su izgubili. Bitku koja nije ni bila njihova, i da ima pravde, oni bi danas bili medju nama.

Sada se vodi poslednja majorova bitka. Mi moramo da je vodimo za njega i u njegovo ime: za istinu, za cast, za sve njegove druge pobede.

Ako ga ne podrzimo, onda nisu ljudi ono sto je on u maju vadio iz vode. Znate kako se to onda zove. Smrdelo je pored nas u vodi.

Marija, Obrenovac

Sulejman Velicanstveni iz Kosta Rike

pre 9 godina

Ne ulazim u to da li je izvestaj trebalo objaviti ili ne... ali kad je vec objavljen treba da ga procita svaki gradjanin Srbije, barem onaj deo "telefonski razgovori na lokalu" - jer to je Srbija danas, nazalost...

Mile

pre 9 godina

Meni je dovoljno sto nije objavljeno sve, to mi je u sustini i razjasnilo celu situaciju. Uostalom, helikopter je mogao i u centar da sleti, nego ne mogu ministri tako brzo iz Surcina u centar grada... Uzas!

Aleksandar

pre 9 godina

Molim objavite komentar. Znamo da je major Omer Mehić insistirao na sletanju na Batajnički vis ili Batajnicu. Tražio je meteo izveštaj (nešto oko 22h) da bi onda ponavljao da ide na Batajnicu. Na sajtu Ministarstva odbrane ima te tabele za meteo uslove u 22h, 13.marta i to: BEOGRAD vetar 4 m/s, vidljivost 800 m, Magla; BATAJNICA vetar 3 m/s, vidljivost 1500 m, SUMAGLICA I ROSULJA. Jasno se vidi zašto je major Mehić hteo na Batajnicu. Očigledno višestruko povoljniji meteo uslovi i on je toga bio više nego svestan. Ali, kad mu je rečeno da je na Tesli sanitet i da je sve spremno za prihvat bebe, on je naravno kao i svaki vojnik poslušao praktično naređenje koje je više puta ponavljano SLETITE NA AERODROM NIKOLA TESLA. Za kraj, pljunuli ste na ove heroje kad ste ih okarakterisali kao pijane, a major Mehić je očigledno vrlo trezveno razmišljao i gotovo eliminisao rizik. Molite onog gore da vam oprosti kaljanje ugleda ovih časnih ljudi koji su celi život podredili jednom plemenitom cilju. Zarad tog cilja su život dali. Šta će ministar Lončar na aerodromu (potvrdio general Bandić, a ima i snimak gde se jasno potvrđuje da je on tu)? Na kraju, HEROJI ŽIVE VEČNO! NEKA VAM JE VEČNA SLAVA!

neriljano

pre 9 godina

Prva stvar je da Gasic nije bio u Krusevcu i da je mnogim oficirima bila poznata činjenica da će ministri da se slikaju. Botovi, 'de ce vam dusa?!

medjutim

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

U drugim državama imaju sanitetske helikoptere.
U drugim državama ministar ne organizuje rutinske operacije nego radi svoj posao.
U drugim državama preuzimanje odgovornosti znači i neke posledice, a ne puj pike ne važi.
U drugim državama kad se desi ovakva nesreća ministar podnese ostavku, kad ministra uhvate s plagijatom podnese ostavku, kad se ministar za vanredne situacije danima krije usred najvećih poplava ikad, podnese ostavku, a ne izađe premijer na tv da objašnjava kako samo tajkunski plaćenici i potivnici reformi mogu to da potenciraju..
U drugim državama vojna tajna znači "nema informacija ni za koga", a ne "Lazanski može, ostali stoj".

U drugim državama bi dobila bolji sendvič.

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

Osim kada u nesrećama ima nastradalih civila. Nisi zaradila za sendvič i sokić, devojčice...

Alex

pre 9 godina

Ne samo da ima krivične odgovornosti ministara i generala. Za to moraju u zatvor, ali moralo bi i da nadoknade materijalni gubitak helikoptera vojsci, ali i gubitke porodicama stradalih. A ne da im se bilo šta oprašta. Jednom da se zna da odgovornost ima i cenu. Ali očekivati tako nešto od ove vlade...

Beli listic

pre 9 godina

Ovo je za ostavku Vucica,potpuno je obmanuo javnost na svojoj konferenciji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. april 2015 23:22)
Nije obmanuo prvi, a ni posledni put. Na kojoj konferenciji, drži ih svake nedelje jednu minimum?
Glasali ste i opet ćete. Trpite, saučesnici ste, a biće još gore.

Vlada

pre 9 godina

Vucicu, ovako padaju vlade, na naizgled sitnim ali sustinski najbitnijim stvarima, a to su postenje i moral. Umesto da si stegao zube i pocistio bagru, ti si im drzao ledja. Krajnje je amaterski da premijer jedne drzave izadje pred naciju odmah nakon nesrece, bez izvestaja, bez ikakvih realnih podataka i izjavi kako "stoji iza ministara". Ocigledno je da je samozivost i samopromocija tvojih izabranika u vladi dovela do smrti 7 ljudi, ukljucujuci bebu od 5 dana. Ja nisam bio od onih koji skacu na svaku loptu da popljuju vlast, ima pozitivnih desavanja u Srbiji, nije sve crno, ali smrt 6 heroja i bebe je neoprostivo.

Ova vlast ne treba da padne zbog ovih zrtava i zbog nesrece, vec zbog cinjenice da NISTE PRIHVATILI ODGVORNOST. I ova i sledeca i bilo koja. DOSTA bre vise politicara koji nas tretiraju kao ovce. Vlast je u ovoj zemlji smenjiva, i bice tako zauvek. Imamo politicara, stoje u redu da dodju na vlast. Ako ministar vojske posle ovakvog uzasa ne podnese ostavku, onda treba da padne cela vlada.

Veteran

pre 9 godina

Pročitao sam ove priloge.Strašno je što mi nemamo ni državu ni vojsku, potpuni raspad sistema. Ministar vojni zove mobilnim telefonom , van svake procedure i vojne hijerarhije , generala Bandića i to u trenutku dok je ovaj na korišćenju godišnjeg odmora (vidi se iz objavljenog rešenja o godišnjem odmoru), a ovaj izdaje naredbu za poletanje helikoptera! Ako budete čitali transkripte komunikacije između starešina shvatiće te da je to ispod svakog vojničkog i profesionalnog nivoa. Opšti haos u kome je vojska faktički izgubila helikopter i pre njegovog pada, ne znajući gde se tačno nalazi. Tumaranje u mraku. Bojim se da nam cela država i narod u ovom trenutku tumaraju. Upalimo svetlo pre nego što svi doživimo pad.

vzv

pre 9 godina

ovaj izvestaj je kao bikini... na zalost, ni neka naredna vlast nece se pozabaviti najbitnijim aspektom cele price ( medijski cirkus i dva ministra zbog kojih je helikopter poslat na surcin ), jer svi cuvaju jedni druge i ne pada im na pamet da se medjusobno zameraju...

Indijanac Jo

pre 9 godina

Dali se helikopter srusio zbog naredjenja,neispravnosti ili propusta pilota.Ne zamlacujte narod glupostima i korisnom nejasnocom.Ovo nema veze sa politikom,ubistvo gardista ima.Bas me briga za vojno drzavno i partijsko rukovodstvo.Hocu istinu!.

oRAO

pre 9 godina

PROVIDNO ! Pa zar vam nije jasno da se izvestaj NAMERNO pusta u javnost DEO po deDEO a sve iz razloga sto se opipava puls javnosti. Prvo puste jedan deo i nadaju se da ce se javnost primiriti. Onda prate u kom pravcu idu dalji "napadi" javnosti i onda ubacuju pripremljene varijante ostalih delova "izvestaja" i sve u nedogled i u nadi da ce se izvuci iz ... , dok ne pukne neka jaca afera.
P.S. A sto se tice toga da je javnost kriva za politizaciju slucaja, MALO MORGEN!
Prvi je "vatru" zapalio VUCIC izjavom "NE DAM GASICA I LONCARA". E od tada, posle normalne zainteresovanosti javnosti, krece LAVINA KOJU JE PROIZVEO VUCIC musleci da ce moci da je kontrolise.
Ali kao sto rekoh MALO MORGEN.
ZNAMO ZA JADAC !

cigla malter cigla

pre 9 godina

Ako su piloti bili pijani , kako to da su bez problena sleteli u Raskoj ? Pola ste sakrili , pola delimicno objavili . Hoce da vidim transkript razgovora . Dosta vise komunistickih mahinacija . Ostavke Ostavke Ostavke

svi političari su ista g****

pre 9 godina

Nema veće sekte od političke. Svako čuva tuđe guzice i svoj interes. A moral i etika - to su samo strane reči.

U Japanu bi političar za mnogo manje dao ostavku i ponizno molio za oprost, jer ga je naprosto sram što je ispao nesposoban, a ovde niko nikad nije kriv i svi su heroji!

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDALOZNO!
Momentalna ostavka Vlade na čelu sa Vučićem, a protiv Gašića, Bandića&co i krivične prijave za zloupotrebu položaja čija je pisledica smrt sedam osoba!

crni domino

pre 9 godina

Znaci Generalstab dozvoljava saradnju sa Moskvom i Moskva moze sve da zna, ali kako i zasto strada nasa vojska i piloti sa civilima, to srpski narod nesme da zna!? Takav generalstab neka ide u Rusiju i neka sluzi Rusiji, ne Srbiji!
Ovi bivsi radikali unistice sve vrednosti Srbije!

lola

pre 9 godina

Svi mi znamo sta se desilo i ko su krivci, ali sta ce nasi komentari da promenu? Ja mislim nista, svi ce da se izvuku kao i do sada, a mrtve niko vratiti nece.... Ne znam kako vi,ali ja sam jako ljuta, vredjaju nasu inteligenciju vec duze vreme, ali ovo je vrhunac ljigavstine koje su mogli da smisle.

Neda

pre 9 godina

Nenormalno je prikupljati politicke poene na necemu sto je trebalo da bude samo jedan human gest a pretvorilo se u tragediju, ni jedan izvestaj na svetu ih nece pomoci.

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Može! Ali samo pod uslovom da nema nastradalih civila. Ovako, incident se tretira kao i svaki drugi, dragi moji botovi i ostala ****** Na kraju, zar nije Ministar vojni odmah posle nesreće davao izjve a o Premijeru da ne govorimo? Šesnaest puta je iznosio detalje koji navodno, nisu za javnost? Šak je odlučio i ko SIGURNO NE SNOSI NIKAKVU ODGOVORNOST i to pre nego što je komisija pristupila obradi informacija???

Srbija

pre 9 godina

Da li je tacno da je moralo da se sleti na aerodrom zato sto je tamo cekao ministar Loncar sa novinarima da se slika? Danas bese neka stranka zatrazila anketni odbor a ovi iz staba SNS pocese da napadaju nesto u sasvim drugom smeru.
Izvolite gospodo, ako nemate sta da krijete osnujte anketni odbor i da konacno javnost dobije istinu.

Nama je lepo(bas kako smo zasluzili)

pre 9 godina

Upravo gledam onog nesretnog Vucicevica i kod njega onog "velikog" vojnog komentatora Lazanjskog i jos nekog lika kako "strucno" objasnjavaju sta se desilo ! Sunce ti zarko, pa gde ce im dusa!

Hogar

pre 9 godina

Namestanje istine,promena objava,prebacivanje i odugovlacenje ...to su proverena sredstva da se " zametne" trag.Sto duze zamecu- to bolje,jer ovaj narod kratko pamti.Pre svega sedam decenija Nemci su nas bombardovali,a danas bar 5% stanovnistva radi tamo.Nego,sta je sa kolegama pilota...nigde ih nema?

abadžija

pre 9 godina

Baš lepo, ali fali i izveštaj ko je napumpao gume i koliki je bio pritisa. Koje bre mazanje očiju. "Uzimanje goriva", jao to je zaista važno. GAŠIĆU, shvati da si pukao i vrati se u Kruševac...

Veteran

pre 9 godina

Pročitao sam ove priloge.Strašno je što mi nemamo ni državu ni vojsku, potpuni raspad sistema. Ministar vojni zove mobilnim telefonom , van svake procedure i vojne hijerarhije , generala Bandića i to u trenutku dok je ovaj na korišćenju godišnjeg odmora (vidi se iz objavljenog rešenja o godišnjem odmoru), a ovaj izdaje naredbu za poletanje helikoptera! Ako budete čitali transkripte komunikacije između starešina shvatiće te da je to ispod svakog vojničkog i profesionalnog nivoa. Opšti haos u kome je vojska faktički izgubila helikopter i pre njegovog pada, ne znajući gde se tačno nalazi. Tumaranje u mraku. Bojim se da nam cela država i narod u ovom trenutku tumaraju. Upalimo svetlo pre nego što svi doživimo pad.

cigla malter cigla

pre 9 godina

Ako su piloti bili pijani , kako to da su bez problena sleteli u Raskoj ? Pola ste sakrili , pola delimicno objavili . Hoce da vidim transkript razgovora . Dosta vise komunistickih mahinacija . Ostavke Ostavke Ostavke

Nama je lepo(bas kako smo zasluzili)

pre 9 godina

Upravo gledam onog nesretnog Vucicevica i kod njega onog "velikog" vojnog komentatora Lazanjskog i jos nekog lika kako "strucno" objasnjavaju sta se desilo ! Sunce ti zarko, pa gde ce im dusa!

abadžija

pre 9 godina

Baš lepo, ali fali i izveštaj ko je napumpao gume i koliki je bio pritisa. Koje bre mazanje očiju. "Uzimanje goriva", jao to je zaista važno. GAŠIĆU, shvati da si pukao i vrati se u Kruševac...

Srbija

pre 9 godina

Da li je tacno da je moralo da se sleti na aerodrom zato sto je tamo cekao ministar Loncar sa novinarima da se slika? Danas bese neka stranka zatrazila anketni odbor a ovi iz staba SNS pocese da napadaju nesto u sasvim drugom smeru.
Izvolite gospodo, ako nemate sta da krijete osnujte anketni odbor i da konacno javnost dobije istinu.

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Može! Ali samo pod uslovom da nema nastradalih civila. Ovako, incident se tretira kao i svaki drugi, dragi moji botovi i ostala ****** Na kraju, zar nije Ministar vojni odmah posle nesreće davao izjve a o Premijeru da ne govorimo? Šesnaest puta je iznosio detalje koji navodno, nisu za javnost? Šak je odlučio i ko SIGURNO NE SNOSI NIKAKVU ODGOVORNOST i to pre nego što je komisija pristupila obradi informacija???

oRAO

pre 9 godina

PROVIDNO ! Pa zar vam nije jasno da se izvestaj NAMERNO pusta u javnost DEO po deDEO a sve iz razloga sto se opipava puls javnosti. Prvo puste jedan deo i nadaju se da ce se javnost primiriti. Onda prate u kom pravcu idu dalji "napadi" javnosti i onda ubacuju pripremljene varijante ostalih delova "izvestaja" i sve u nedogled i u nadi da ce se izvuci iz ... , dok ne pukne neka jaca afera.
P.S. A sto se tice toga da je javnost kriva za politizaciju slucaja, MALO MORGEN!
Prvi je "vatru" zapalio VUCIC izjavom "NE DAM GASICA I LONCARA". E od tada, posle normalne zainteresovanosti javnosti, krece LAVINA KOJU JE PROIZVEO VUCIC musleci da ce moci da je kontrolise.
Ali kao sto rekoh MALO MORGEN.
ZNAMO ZA JADAC !

lola

pre 9 godina

Svi mi znamo sta se desilo i ko su krivci, ali sta ce nasi komentari da promenu? Ja mislim nista, svi ce da se izvuku kao i do sada, a mrtve niko vratiti nece.... Ne znam kako vi,ali ja sam jako ljuta, vredjaju nasu inteligenciju vec duze vreme, ali ovo je vrhunac ljigavstine koje su mogli da smisle.

Vlada

pre 9 godina

Vucicu, ovako padaju vlade, na naizgled sitnim ali sustinski najbitnijim stvarima, a to su postenje i moral. Umesto da si stegao zube i pocistio bagru, ti si im drzao ledja. Krajnje je amaterski da premijer jedne drzave izadje pred naciju odmah nakon nesrece, bez izvestaja, bez ikakvih realnih podataka i izjavi kako "stoji iza ministara". Ocigledno je da je samozivost i samopromocija tvojih izabranika u vladi dovela do smrti 7 ljudi, ukljucujuci bebu od 5 dana. Ja nisam bio od onih koji skacu na svaku loptu da popljuju vlast, ima pozitivnih desavanja u Srbiji, nije sve crno, ali smrt 6 heroja i bebe je neoprostivo.

Ova vlast ne treba da padne zbog ovih zrtava i zbog nesrece, vec zbog cinjenice da NISTE PRIHVATILI ODGVORNOST. I ova i sledeca i bilo koja. DOSTA bre vise politicara koji nas tretiraju kao ovce. Vlast je u ovoj zemlji smenjiva, i bice tako zauvek. Imamo politicara, stoje u redu da dodju na vlast. Ako ministar vojske posle ovakvog uzasa ne podnese ostavku, onda treba da padne cela vlada.

crni domino

pre 9 godina

Znaci Generalstab dozvoljava saradnju sa Moskvom i Moskva moze sve da zna, ali kako i zasto strada nasa vojska i piloti sa civilima, to srpski narod nesme da zna!? Takav generalstab neka ide u Rusiju i neka sluzi Rusiji, ne Srbiji!
Ovi bivsi radikali unistice sve vrednosti Srbije!

svi političari su ista g****

pre 9 godina

Nema veće sekte od političke. Svako čuva tuđe guzice i svoj interes. A moral i etika - to su samo strane reči.

U Japanu bi političar za mnogo manje dao ostavku i ponizno molio za oprost, jer ga je naprosto sram što je ispao nesposoban, a ovde niko nikad nije kriv i svi su heroji!

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDALOZNO!
Momentalna ostavka Vlade na čelu sa Vučićem, a protiv Gašića, Bandića&co i krivične prijave za zloupotrebu položaja čija je pisledica smrt sedam osoba!

vzv

pre 9 godina

ovaj izvestaj je kao bikini... na zalost, ni neka naredna vlast nece se pozabaviti najbitnijim aspektom cele price ( medijski cirkus i dva ministra zbog kojih je helikopter poslat na surcin ), jer svi cuvaju jedni druge i ne pada im na pamet da se medjusobno zameraju...

Neda

pre 9 godina

Nenormalno je prikupljati politicke poene na necemu sto je trebalo da bude samo jedan human gest a pretvorilo se u tragediju, ni jedan izvestaj na svetu ih nece pomoci.

Hogar

pre 9 godina

Namestanje istine,promena objava,prebacivanje i odugovlacenje ...to su proverena sredstva da se " zametne" trag.Sto duze zamecu- to bolje,jer ovaj narod kratko pamti.Pre svega sedam decenija Nemci su nas bombardovali,a danas bar 5% stanovnistva radi tamo.Nego,sta je sa kolegama pilota...nigde ih nema?

Indijanac Jo

pre 9 godina

Dali se helikopter srusio zbog naredjenja,neispravnosti ili propusta pilota.Ne zamlacujte narod glupostima i korisnom nejasnocom.Ovo nema veze sa politikom,ubistvo gardista ima.Bas me briga za vojno drzavno i partijsko rukovodstvo.Hocu istinu!.

Marija

pre 9 godina

Sustina izvestaja je da je major Mehic "pritiskan" od pocetka do kraja ovog nesrecnog leta.
Kako li se on osecao? Kako mu je u tim trenucima bilo?

Zamislite tu noc: mracna kabina, major gleda u maglu, napreze se da vidi... posada cuti, tisinu kida samo zvuk aparata na koji je ukljucena beba...Radio prekida napetu tisinu, Bandic ga cima instrukcijama, major pokusava da se usredsredi....Procenjuje podatke, zna kakav je rizik i da su zivoti sedmoro ljudi njegov ulog ove noci...Govori sebi da on to moze i da ce sve biti u redu....Potapse nezno komandnu tablu istrosenog helihoptera rukom i u sebi govori voljenoj krntiji:" mozemo mi to, izdrzi, pa tolike smo ljude u poplavama spasili, nemoj sad da me izneveris...Samo jos jednom, jos nocas, a onda dva dana odmora i tebi i meni... Igracu basket sa decom i raspalicemo neki rostilj, a ti odmaraj u hangaru... Ajde, tu smo, skoro je kraj... Idemo, sad me podrzi! "

Nazalost, tu bitku su izgubili. Bitku koja nije ni bila njihova, i da ima pravde, oni bi danas bili medju nama.

Sada se vodi poslednja majorova bitka. Mi moramo da je vodimo za njega i u njegovo ime: za istinu, za cast, za sve njegove druge pobede.

Ako ga ne podrzimo, onda nisu ljudi ono sto je on u maju vadio iz vode. Znate kako se to onda zove. Smrdelo je pored nas u vodi.

Marija, Obrenovac

medjutim

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

U drugim državama imaju sanitetske helikoptere.
U drugim državama ministar ne organizuje rutinske operacije nego radi svoj posao.
U drugim državama preuzimanje odgovornosti znači i neke posledice, a ne puj pike ne važi.
U drugim državama kad se desi ovakva nesreća ministar podnese ostavku, kad ministra uhvate s plagijatom podnese ostavku, kad se ministar za vanredne situacije danima krije usred najvećih poplava ikad, podnese ostavku, a ne izađe premijer na tv da objašnjava kako samo tajkunski plaćenici i potivnici reformi mogu to da potenciraju..
U drugim državama vojna tajna znači "nema informacija ni za koga", a ne "Lazanski može, ostali stoj".

U drugim državama bi dobila bolji sendvič.

neriljano

pre 9 godina

Prva stvar je da Gasic nije bio u Krusevcu i da je mnogim oficirima bila poznata činjenica da će ministri da se slikaju. Botovi, 'de ce vam dusa?!

Aleksandar

pre 9 godina

Molim objavite komentar. Znamo da je major Omer Mehić insistirao na sletanju na Batajnički vis ili Batajnicu. Tražio je meteo izveštaj (nešto oko 22h) da bi onda ponavljao da ide na Batajnicu. Na sajtu Ministarstva odbrane ima te tabele za meteo uslove u 22h, 13.marta i to: BEOGRAD vetar 4 m/s, vidljivost 800 m, Magla; BATAJNICA vetar 3 m/s, vidljivost 1500 m, SUMAGLICA I ROSULJA. Jasno se vidi zašto je major Mehić hteo na Batajnicu. Očigledno višestruko povoljniji meteo uslovi i on je toga bio više nego svestan. Ali, kad mu je rečeno da je na Tesli sanitet i da je sve spremno za prihvat bebe, on je naravno kao i svaki vojnik poslušao praktično naređenje koje je više puta ponavljano SLETITE NA AERODROM NIKOLA TESLA. Za kraj, pljunuli ste na ove heroje kad ste ih okarakterisali kao pijane, a major Mehić je očigledno vrlo trezveno razmišljao i gotovo eliminisao rizik. Molite onog gore da vam oprosti kaljanje ugleda ovih časnih ljudi koji su celi život podredili jednom plemenitom cilju. Zarad tog cilja su život dali. Šta će ministar Lončar na aerodromu (potvrdio general Bandić, a ima i snimak gde se jasno potvrđuje da je on tu)? Na kraju, HEROJI ŽIVE VEČNO! NEKA VAM JE VEČNA SLAVA!

Beli listic

pre 9 godina

Ovo je za ostavku Vucica,potpuno je obmanuo javnost na svojoj konferenciji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. april 2015 23:22)
Nije obmanuo prvi, a ni posledni put. Na kojoj konferenciji, drži ih svake nedelje jednu minimum?
Glasali ste i opet ćete. Trpite, saučesnici ste, a biće još gore.

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

Osim kada u nesrećama ima nastradalih civila. Nisi zaradila za sendvič i sokić, devojčice...

munz

pre 9 godina

Na "Tesli" je čekao sanitet, ali i preko 20 "novinara" i dva političara, od kojih je jedan, doduše, bio kloniran i u Kruševcu. E, kada su te "društvene okolnosti" imperativno predstavljene Omeru Mehiću, šta je jedan od najboljih naših vojnika imao da zaključi osim da se radi o naredbi... Sve drugo je zamagljivanje, a priče o pijanstvu i neznamtičemu su sramne i dolaze iz iste kuhinje kao za Topčider - kuvari živi, zdravi i na radnom mestu...

Alex

pre 9 godina

Ne samo da ima krivične odgovornosti ministara i generala. Za to moraju u zatvor, ali moralo bi i da nadoknade materijalni gubitak helikoptera vojsci, ali i gubitke porodicama stradalih. A ne da im se bilo šta oprašta. Jednom da se zna da odgovornost ima i cenu. Ali očekivati tako nešto od ove vlade...

Paja

pre 9 godina

Posada javlja visinu od 140m misleći na visinu iznad piste, a kontrola leta to shvata kao NADMORSKU VISINU jer je to standardna procedura za civilne vazduhoplove. Kontrola leta preporučuje lebdenje, a to nije moguće bez spoljne vidljivosti za ovaj tip helikoptera. Kontrola leta je koristila radar koji nije predviđen za precizno sletanje. Oni su mislili da je helikopter iznad piste, a on se nalazio visoko i bočno udaljen. Ne bih da budem general posle bitke, ali smatram da je sletanje na Surčin bila najgora opcija jer je to vrlo PROMETAN CIVILNI aerodrom. Ogroman broj proceduralnih grešaka i ministre ne bih da komentarišem.

Mile Raffal

pre 9 godina

Procitajte stranu 22 (Prilozi izveštaja Komisije Generalštaba),tu se nalazi izjava puk. Pavlovica, koji izmedju ostalog navodi da su ministri Loncar i Gasic trebali da docekaju dete na VMA.
Stranica 37. takodje to potvrdjuje (transkript razgovora)
Kako bese ono, Gasic je bio u Krusevcu?
Strana 56. I ministar zdravlja je trebao da bude prisutan.
Str. 20/76 dokumenta Prilog prvog izvestaja (izjava majora Bojana Trkulje):
NGS Dikovic je dosao na heliodrom VMA. I on hteo da se slika.

Jovan Jovanovic Zmaj

pre 9 godina

Gaša

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede stolar biti
Težak mu je svrdo.
Posle htede kovač biti
Gvoždje mu je tvrdo.
On je hteo i tkač biti
Kidaju se konci.
I lončar je hteo biti
Al mu smrde lonci.
Zatim htede krojač biti
Al ga igla bode.
Što god Gašan poče radit,
Sve natraške ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede pekar biti
Vrele su mu peći.
Gaša htede mesar biti
Al je teško seći.
Prohte mu se čizmar biti
Al udara čiris,
Još i ratar htede biti
Al mu smeta kiriš
Tad ćurčija htede biti
Opet igla bode
što god Gašan poče radit,
Sve sunovrat ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša j mnogo započinjo,
Al ni jedno ne dočinjo.
E tako su leta prošla
Gaši starost došla.
Sad gladuje i jauče,
Plače, viče, huče
"O mladosti, lepo doba,
Ludo li ti prodje,
Kuku, lele, tužan Gašo,
Do čega li dodje!"
Teško svakom koji ne zna
Rada i zanata,
Gladovanje, jadovanje
Neradu je plata.

bice bolje

pre 9 godina

Znaci ipak su se ova dva ministra prepucavala gde ce da naprave odbor za docek, a nas se premijer ubi objasnjavajuci kako oni to vece nisu ni bili u BG-u. Ovde ima osnova za krivicnu odgovornost, a ne razumen zasto se izvestaj ne objavi u celosti. Mozda se opet sprema manipulacija. Kako god velika sramota sto se od prvog dana spekulise podacima i sakrivaju cinjenice, javnost treba da sazna istinu kakva god da je.

Arhivator

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Druge države, neki ljudi, nešto, neko, negde...
Hajde, za promenu, jednom da budu određeni. U kojoj državi? Da vidimo: tu i tu je bio udes vojnog aviona tipa tog i tog i na osnovu zakona tog i tog izveštaj nije objavljen. Dosta više tih opštih mesta.
Inače, to što Lažanski misli da izveštaj nije objavljen (tj. niko mu ga nije stavio na sto) ne znači da se izveštaj ne objavljuje.

Na primer, 22.05.2003. helikopter američkog RV se srušio. Evo izveštaja za koji Lažanski tvrdi da se ne objavljuju:
http://www.foia.af.mil/shared/media/document/AFD-090731-032.pdf

Mile

pre 9 godina

Meni je dovoljno sto nije objavljeno sve, to mi je u sustini i razjasnilo celu situaciju. Uostalom, helikopter je mogao i u centar da sleti, nego ne mogu ministri tako brzo iz Surcina u centar grada... Uzas!

marijana micic

pre 9 godina

Cisto me zanima ,da li ce se u ovoj zemlji ikada kao relevantna prihvatiti , bilo koja cinjenica koju donese nakon obimne istrage , komisija imenovana od strane najodgovornijih u ovoj zemlji

bozic 52

pre 9 godina

Zasto nećete da objavite komentar da deo odgovornosti snosi i Loncar. Zasto nema strucnog kadta u vecim zdr.centrima nego se podigla drzava na noge zbog bolesnog deteta.? Koliko nezaposlenih lekara na birou... Znam da treba i dobra oćrema ali Vucić tvrdi da npvca ima.

Sulejman Velicanstveni iz Kosta Rike

pre 9 godina

Ne ulazim u to da li je izvestaj trebalo objaviti ili ne... ali kad je vec objavljen treba da ga procita svaki gradjanin Srbije, barem onaj deo "telefonski razgovori na lokalu" - jer to je Srbija danas, nazalost...

mkhv

pre 9 godina

Zanimljive su ankete o podrsci SNSu. Predlazem da na spratu na kom zivite anketirate 4 porodice. Garantujem da od prosecnih 16 clanova,5 je za SNS. Sto je daleko ispod 50%. Licno mislim da SNS ima oko 32-35% , SPS i sateliti 16%, DS oko 9, DSS I Dveri oko 8, SRS 7, Tadic 6 i ostali ispod. Kad bi se udruzile sve patriotske organizacije imale bi oko 20% na izborima.

Milan_PT

pre 9 godina

Sve je objašnjeno u ovoj rečenici:
"Posle konstatacije da Mehić traži da ide na VMA i pitanja "ko je njemu to dao", usledio je odgovor da treba da ide na Surčin zato što je medicinska ekipa prebačena na Surčin."
Dakle, nije bio problem sa meteorološkim uslovima na VMA, već su bili drugi razlozi zašto je izabran Surčin kao finalno odredište...

Bre

pre 9 godina

Bez obzira da li su hteli da se slikaju ili ne,moralno bi bilo da daju ostavku.A za nepotpun izveštaj otpustiti komisiju i oformiti nezavisni odbor koji neće podležati pritisku.Mada je to teško u ovoj državi....

Sweden

pre 9 godina

I zbog necijeg slikanja izginuse ljudi. Sigurno je trebalo da na fotografiji bude Loncar kako iznosi bebu,kao sto je vec jednom uradio. Eeee moji SNS-ovci jos posle Feketica su vam rekli da ne izigravate ono sto niste.

andrijano

pre 9 godina

po menu vlast je htela da napravi dodatne poene na ovom slucaju posle uspesne akcije hapsenja otmicara one devojcice.vidi se i to da su ministri hteli da budu na licu mesta.loncar i gasic, kako bi dobili dodatne politicke poene.znaci kragujevac,wma,batajnica a oni slecu na surcin gde verovatno nikad sletali nisu....namera je bola casna al dal je bas moralo sve ovako neka nose na dusi oni koji su naredjivali i koji su hteli da se dodvoravaju politicarima.

Foto Mića

pre 9 godina

Ako nista drugo...dve stvari koje su jos i ranije bile tacne sada su i potvrdjene...Prva je da su ipak ministri zdravlja(nisu dostojni da im se ime spominje) bili na aerodromu i zeleli da se slikaju iako je jedan od tih ministara bio i u Krusevcu metodom SNS teleportacije a druga i jos pogubnija je kako se komanda Vojske izrazava...sigurica?!?! Kladionicarski recnik,nije ni cudo je jer Vojska Srbije odavno prestala da bude neka respetkabilna sila...kada ti je ministar odbrane-keramicar,ministar spoljnih poslova-slager pevac,predsednik drzave-grobar a ministar unutrasnjih poslova ima kupljeno zvanje i diplomu,sta ocekivsti od komande Vojske...sigurice,prelaze,zicere,prodavanja....razumemo se...

NoName

pre 9 godina

Jooooj. Ajmo jos lazi. Volite te stolice, jer ste nesposobni za bilo sta drugo. A nesposobni ste i za ta mesta. Sto pokazuje da ste nesposobni za bilo sta.

Podsetnik

pre 9 godina

Glavni problem naše vojske je BUDŽET!!!!
Vojska se sistematski uništava još od 2000te godine. Naime, gospoda iz tada nove vlasti su nam, ako se sećate, govorila da nama vojska ne treba, da mi u stvari nemamo neprijatelje i da mi nikada nećemo ratovati. Brojno stanje je smanjeno radi "uštede" ali od "ušteđenog" novca nije nabavljeno niti jedno novo sredstvo. Naprotiv, uništeno je i ono što smo imali (ma koliko stara bila, sredstva se moraju održavati u ispravnom stanju). Tako su redom ministri Davinić, Stankovic, Tadic, Šutanovac izvršili "fantastičnu" reformu koja se svodila na uvođenje formalnih promena u organizaciji vojske po receptu "NATO prijatelja". Tako mi sada oglašavamo prodaju oko 400 tenkova, koji su najblaže rečeno raspadnuti. I niko, ali niko nije postavio pitanje KO JE UPŠTE OSTAVIO TE TENKOVE NA LIVADI DA TRUNU VEĆ 15 GODINA?!?! Možda jesu stari ali mi "gospodo reformatorski ministri" NEMAMO BOLJE!!! Ko je vama dao pravo da rasprodajete gomilu vojnih sredstava za bedne pare? Da li ste od tih para kupili nove kamione, tenkove, avione..? Zašto niko nije pohapsio ministre koji su doveli do toga da mi nemamo čak ni dovoljno čamaca (jer smo ih prodavali na kilo) a JNA je imala zavidnu rečnu mornaricu. Hoćemo li od ušteđenih para mi to moći da obnovimo "gospodo reformatorski ministri"? Tolke uštede a dug sve veći!!! E pa sad razmislite koje KO JE SRUŠIO HELIKOPTER??? A Šutanovac i Tadić još imaju obrza da se jave!
A pljuvali smo po kumunistima!!!!

gandra

pre 9 godina

... pokrenuto ministarstvo zdravlja i odbrane , nacelnik generalstaba - vanredno stanje povodom spustanja helikoptera te veceri kad je javljeno da je uspesno sleteo - a sutradan se saznalo za tragediju - a gde je sve vreme vucic - je l on nista ne odlucuje - ispada da je saznao za vest o tragediji iz novina - kao i ostali gradjani - dajte vise - sta je vucic radio tokom ovog haosa od pokusaja sletanja -

abadžija

pre 9 godina

Baš lepo, ali fali i izveštaj ko je napumpao gume i koliki je bio pritisa. Koje bre mazanje očiju. "Uzimanje goriva", jao to je zaista važno. GAŠIĆU, shvati da si pukao i vrati se u Kruševac...

Hogar

pre 9 godina

Namestanje istine,promena objava,prebacivanje i odugovlacenje ...to su proverena sredstva da se " zametne" trag.Sto duze zamecu- to bolje,jer ovaj narod kratko pamti.Pre svega sedam decenija Nemci su nas bombardovali,a danas bar 5% stanovnistva radi tamo.Nego,sta je sa kolegama pilota...nigde ih nema?

Nama je lepo(bas kako smo zasluzili)

pre 9 godina

Upravo gledam onog nesretnog Vucicevica i kod njega onog "velikog" vojnog komentatora Lazanjskog i jos nekog lika kako "strucno" objasnjavaju sta se desilo ! Sunce ti zarko, pa gde ce im dusa!

Marija

pre 9 godina

Sustina izvestaja je da je major Mehic "pritiskan" od pocetka do kraja ovog nesrecnog leta.
Kako li se on osecao? Kako mu je u tim trenucima bilo?

Zamislite tu noc: mracna kabina, major gleda u maglu, napreze se da vidi... posada cuti, tisinu kida samo zvuk aparata na koji je ukljucena beba...Radio prekida napetu tisinu, Bandic ga cima instrukcijama, major pokusava da se usredsredi....Procenjuje podatke, zna kakav je rizik i da su zivoti sedmoro ljudi njegov ulog ove noci...Govori sebi da on to moze i da ce sve biti u redu....Potapse nezno komandnu tablu istrosenog helihoptera rukom i u sebi govori voljenoj krntiji:" mozemo mi to, izdrzi, pa tolike smo ljude u poplavama spasili, nemoj sad da me izneveris...Samo jos jednom, jos nocas, a onda dva dana odmora i tebi i meni... Igracu basket sa decom i raspalicemo neki rostilj, a ti odmaraj u hangaru... Ajde, tu smo, skoro je kraj... Idemo, sad me podrzi! "

Nazalost, tu bitku su izgubili. Bitku koja nije ni bila njihova, i da ima pravde, oni bi danas bili medju nama.

Sada se vodi poslednja majorova bitka. Mi moramo da je vodimo za njega i u njegovo ime: za istinu, za cast, za sve njegove druge pobede.

Ako ga ne podrzimo, onda nisu ljudi ono sto je on u maju vadio iz vode. Znate kako se to onda zove. Smrdelo je pored nas u vodi.

Marija, Obrenovac

Neda

pre 9 godina

Nenormalno je prikupljati politicke poene na necemu sto je trebalo da bude samo jedan human gest a pretvorilo se u tragediju, ni jedan izvestaj na svetu ih nece pomoci.

medjutim

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

U drugim državama imaju sanitetske helikoptere.
U drugim državama ministar ne organizuje rutinske operacije nego radi svoj posao.
U drugim državama preuzimanje odgovornosti znači i neke posledice, a ne puj pike ne važi.
U drugim državama kad se desi ovakva nesreća ministar podnese ostavku, kad ministra uhvate s plagijatom podnese ostavku, kad se ministar za vanredne situacije danima krije usred najvećih poplava ikad, podnese ostavku, a ne izađe premijer na tv da objašnjava kako samo tajkunski plaćenici i potivnici reformi mogu to da potenciraju..
U drugim državama vojna tajna znači "nema informacija ni za koga", a ne "Lazanski može, ostali stoj".

U drugim državama bi dobila bolji sendvič.

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Može! Ali samo pod uslovom da nema nastradalih civila. Ovako, incident se tretira kao i svaki drugi, dragi moji botovi i ostala ****** Na kraju, zar nije Ministar vojni odmah posle nesreće davao izjve a o Premijeru da ne govorimo? Šesnaest puta je iznosio detalje koji navodno, nisu za javnost? Šak je odlučio i ko SIGURNO NE SNOSI NIKAKVU ODGOVORNOST i to pre nego što je komisija pristupila obradi informacija???

neriljano

pre 9 godina

Prva stvar je da Gasic nije bio u Krusevcu i da je mnogim oficirima bila poznata činjenica da će ministri da se slikaju. Botovi, 'de ce vam dusa?!

munz

pre 9 godina

Na "Tesli" je čekao sanitet, ali i preko 20 "novinara" i dva političara, od kojih je jedan, doduše, bio kloniran i u Kruševcu. E, kada su te "društvene okolnosti" imperativno predstavljene Omeru Mehiću, šta je jedan od najboljih naših vojnika imao da zaključi osim da se radi o naredbi... Sve drugo je zamagljivanje, a priče o pijanstvu i neznamtičemu su sramne i dolaze iz iste kuhinje kao za Topčider - kuvari živi, zdravi i na radnom mestu...

Indijanac Jo

pre 9 godina

Dali se helikopter srusio zbog naredjenja,neispravnosti ili propusta pilota.Ne zamlacujte narod glupostima i korisnom nejasnocom.Ovo nema veze sa politikom,ubistvo gardista ima.Bas me briga za vojno drzavno i partijsko rukovodstvo.Hocu istinu!.

vzv

pre 9 godina

ovaj izvestaj je kao bikini... na zalost, ni neka naredna vlast nece se pozabaviti najbitnijim aspektom cele price ( medijski cirkus i dva ministra zbog kojih je helikopter poslat na surcin ), jer svi cuvaju jedni druge i ne pada im na pamet da se medjusobno zameraju...

Mile Raffal

pre 9 godina

Procitajte stranu 22 (Prilozi izveštaja Komisije Generalštaba),tu se nalazi izjava puk. Pavlovica, koji izmedju ostalog navodi da su ministri Loncar i Gasic trebali da docekaju dete na VMA.
Stranica 37. takodje to potvrdjuje (transkript razgovora)
Kako bese ono, Gasic je bio u Krusevcu?
Strana 56. I ministar zdravlja je trebao da bude prisutan.
Str. 20/76 dokumenta Prilog prvog izvestaja (izjava majora Bojana Trkulje):
NGS Dikovic je dosao na heliodrom VMA. I on hteo da se slika.

Beli listic

pre 9 godina

Ovo je za ostavku Vucica,potpuno je obmanuo javnost na svojoj konferenciji!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Miroslav, 6. april 2015 23:22)
Nije obmanuo prvi, a ni posledni put. Na kojoj konferenciji, drži ih svake nedelje jednu minimum?
Glasali ste i opet ćete. Trpite, saučesnici ste, a biće još gore.

oRAO

pre 9 godina

PROVIDNO ! Pa zar vam nije jasno da se izvestaj NAMERNO pusta u javnost DEO po deDEO a sve iz razloga sto se opipava puls javnosti. Prvo puste jedan deo i nadaju se da ce se javnost primiriti. Onda prate u kom pravcu idu dalji "napadi" javnosti i onda ubacuju pripremljene varijante ostalih delova "izvestaja" i sve u nedogled i u nadi da ce se izvuci iz ... , dok ne pukne neka jaca afera.
P.S. A sto se tice toga da je javnost kriva za politizaciju slucaja, MALO MORGEN!
Prvi je "vatru" zapalio VUCIC izjavom "NE DAM GASICA I LONCARA". E od tada, posle normalne zainteresovanosti javnosti, krece LAVINA KOJU JE PROIZVEO VUCIC musleci da ce moci da je kontrolise.
Ali kao sto rekoh MALO MORGEN.
ZNAMO ZA JADAC !

crni domino

pre 9 godina

Znaci Generalstab dozvoljava saradnju sa Moskvom i Moskva moze sve da zna, ali kako i zasto strada nasa vojska i piloti sa civilima, to srpski narod nesme da zna!? Takav generalstab neka ide u Rusiju i neka sluzi Rusiji, ne Srbiji!
Ovi bivsi radikali unistice sve vrednosti Srbije!

zoran

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53)

Osim kada u nesrećama ima nastradalih civila. Nisi zaradila za sendvič i sokić, devojčice...

Alex

pre 9 godina

Ne samo da ima krivične odgovornosti ministara i generala. Za to moraju u zatvor, ali moralo bi i da nadoknade materijalni gubitak helikoptera vojsci, ali i gubitke porodicama stradalih. A ne da im se bilo šta oprašta. Jednom da se zna da odgovornost ima i cenu. Ali očekivati tako nešto od ove vlade...

bezimena kojoj ne objavljuju komentare

pre 9 godina

Ovo je SKANDALOZNO!
Momentalna ostavka Vlade na čelu sa Vučićem, a protiv Gašića, Bandića&co i krivične prijave za zloupotrebu položaja čija je pisledica smrt sedam osoba!

Aleksandar

pre 9 godina

Molim objavite komentar. Znamo da je major Omer Mehić insistirao na sletanju na Batajnički vis ili Batajnicu. Tražio je meteo izveštaj (nešto oko 22h) da bi onda ponavljao da ide na Batajnicu. Na sajtu Ministarstva odbrane ima te tabele za meteo uslove u 22h, 13.marta i to: BEOGRAD vetar 4 m/s, vidljivost 800 m, Magla; BATAJNICA vetar 3 m/s, vidljivost 1500 m, SUMAGLICA I ROSULJA. Jasno se vidi zašto je major Mehić hteo na Batajnicu. Očigledno višestruko povoljniji meteo uslovi i on je toga bio više nego svestan. Ali, kad mu je rečeno da je na Tesli sanitet i da je sve spremno za prihvat bebe, on je naravno kao i svaki vojnik poslušao praktično naređenje koje je više puta ponavljano SLETITE NA AERODROM NIKOLA TESLA. Za kraj, pljunuli ste na ove heroje kad ste ih okarakterisali kao pijane, a major Mehić je očigledno vrlo trezveno razmišljao i gotovo eliminisao rizik. Molite onog gore da vam oprosti kaljanje ugleda ovih časnih ljudi koji su celi život podredili jednom plemenitom cilju. Zarad tog cilja su život dali. Šta će ministar Lončar na aerodromu (potvrdio general Bandić, a ima i snimak gde se jasno potvrđuje da je on tu)? Na kraju, HEROJI ŽIVE VEČNO! NEKA VAM JE VEČNA SLAVA!

svi političari su ista g****

pre 9 godina

Nema veće sekte od političke. Svako čuva tuđe guzice i svoj interes. A moral i etika - to su samo strane reči.

U Japanu bi političar za mnogo manje dao ostavku i ponizno molio za oprost, jer ga je naprosto sram što je ispao nesposoban, a ovde niko nikad nije kriv i svi su heroji!

cigla malter cigla

pre 9 godina

Ako su piloti bili pijani , kako to da su bez problena sleteli u Raskoj ? Pola ste sakrili , pola delimicno objavili . Hoce da vidim transkript razgovora . Dosta vise komunistickih mahinacija . Ostavke Ostavke Ostavke

Paja

pre 9 godina

Posada javlja visinu od 140m misleći na visinu iznad piste, a kontrola leta to shvata kao NADMORSKU VISINU jer je to standardna procedura za civilne vazduhoplove. Kontrola leta preporučuje lebdenje, a to nije moguće bez spoljne vidljivosti za ovaj tip helikoptera. Kontrola leta je koristila radar koji nije predviđen za precizno sletanje. Oni su mislili da je helikopter iznad piste, a on se nalazio visoko i bočno udaljen. Ne bih da budem general posle bitke, ali smatram da je sletanje na Surčin bila najgora opcija jer je to vrlo PROMETAN CIVILNI aerodrom. Ogroman broj proceduralnih grešaka i ministre ne bih da komentarišem.

lola

pre 9 godina

Svi mi znamo sta se desilo i ko su krivci, ali sta ce nasi komentari da promenu? Ja mislim nista, svi ce da se izvuku kao i do sada, a mrtve niko vratiti nece.... Ne znam kako vi,ali ja sam jako ljuta, vredjaju nasu inteligenciju vec duze vreme, ali ovo je vrhunac ljigavstine koje su mogli da smisle.

Srbija

pre 9 godina

Da li je tacno da je moralo da se sleti na aerodrom zato sto je tamo cekao ministar Loncar sa novinarima da se slika? Danas bese neka stranka zatrazila anketni odbor a ovi iz staba SNS pocese da napadaju nesto u sasvim drugom smeru.
Izvolite gospodo, ako nemate sta da krijete osnujte anketni odbor i da konacno javnost dobije istinu.

Veteran

pre 9 godina

Pročitao sam ove priloge.Strašno je što mi nemamo ni državu ni vojsku, potpuni raspad sistema. Ministar vojni zove mobilnim telefonom , van svake procedure i vojne hijerarhije , generala Bandića i to u trenutku dok je ovaj na korišćenju godišnjeg odmora (vidi se iz objavljenog rešenja o godišnjem odmoru), a ovaj izdaje naredbu za poletanje helikoptera! Ako budete čitali transkripte komunikacije između starešina shvatiće te da je to ispod svakog vojničkog i profesionalnog nivoa. Opšti haos u kome je vojska faktički izgubila helikopter i pre njegovog pada, ne znajući gde se tačno nalazi. Tumaranje u mraku. Bojim se da nam cela država i narod u ovom trenutku tumaraju. Upalimo svetlo pre nego što svi doživimo pad.

bice bolje

pre 9 godina

Znaci ipak su se ova dva ministra prepucavala gde ce da naprave odbor za docek, a nas se premijer ubi objasnjavajuci kako oni to vece nisu ni bili u BG-u. Ovde ima osnova za krivicnu odgovornost, a ne razumen zasto se izvestaj ne objavi u celosti. Mozda se opet sprema manipulacija. Kako god velika sramota sto se od prvog dana spekulise podacima i sakrivaju cinjenice, javnost treba da sazna istinu kakva god da je.

Vlada

pre 9 godina

Vucicu, ovako padaju vlade, na naizgled sitnim ali sustinski najbitnijim stvarima, a to su postenje i moral. Umesto da si stegao zube i pocistio bagru, ti si im drzao ledja. Krajnje je amaterski da premijer jedne drzave izadje pred naciju odmah nakon nesrece, bez izvestaja, bez ikakvih realnih podataka i izjavi kako "stoji iza ministara". Ocigledno je da je samozivost i samopromocija tvojih izabranika u vladi dovela do smrti 7 ljudi, ukljucujuci bebu od 5 dana. Ja nisam bio od onih koji skacu na svaku loptu da popljuju vlast, ima pozitivnih desavanja u Srbiji, nije sve crno, ali smrt 6 heroja i bebe je neoprostivo.

Ova vlast ne treba da padne zbog ovih zrtava i zbog nesrece, vec zbog cinjenice da NISTE PRIHVATILI ODGVORNOST. I ova i sledeca i bilo koja. DOSTA bre vise politicara koji nas tretiraju kao ovce. Vlast je u ovoj zemlji smenjiva, i bice tako zauvek. Imamo politicara, stoje u redu da dodju na vlast. Ako ministar vojske posle ovakvog uzasa ne podnese ostavku, onda treba da padne cela vlada.

Arhivator

pre 9 godina

Lepo je veceras Lazanski u nekoj emisiji rekao:"U drugim drzavama vojni izvestaji kod nesreca se ne objavljuju", tj imaju klasifikaciju vojne tajne
(Marijena, 6. april 2015 22:53

Druge države, neki ljudi, nešto, neko, negde...
Hajde, za promenu, jednom da budu određeni. U kojoj državi? Da vidimo: tu i tu je bio udes vojnog aviona tipa tog i tog i na osnovu zakona tog i tog izveštaj nije objavljen. Dosta više tih opštih mesta.
Inače, to što Lažanski misli da izveštaj nije objavljen (tj. niko mu ga nije stavio na sto) ne znači da se izveštaj ne objavljuje.

Na primer, 22.05.2003. helikopter američkog RV se srušio. Evo izveštaja za koji Lažanski tvrdi da se ne objavljuju:
http://www.foia.af.mil/shared/media/document/AFD-090731-032.pdf

Sulejman Velicanstveni iz Kosta Rike

pre 9 godina

Ne ulazim u to da li je izvestaj trebalo objaviti ili ne... ali kad je vec objavljen treba da ga procita svaki gradjanin Srbije, barem onaj deo "telefonski razgovori na lokalu" - jer to je Srbija danas, nazalost...

Mile

pre 9 godina

Meni je dovoljno sto nije objavljeno sve, to mi je u sustini i razjasnilo celu situaciju. Uostalom, helikopter je mogao i u centar da sleti, nego ne mogu ministri tako brzo iz Surcina u centar grada... Uzas!

bozic 52

pre 9 godina

Zasto nećete da objavite komentar da deo odgovornosti snosi i Loncar. Zasto nema strucnog kadta u vecim zdr.centrima nego se podigla drzava na noge zbog bolesnog deteta.? Koliko nezaposlenih lekara na birou... Znam da treba i dobra oćrema ali Vucić tvrdi da npvca ima.

Jovan Jovanovic Zmaj

pre 9 godina

Gaša

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede stolar biti
Težak mu je svrdo.
Posle htede kovač biti
Gvoždje mu je tvrdo.
On je hteo i tkač biti
Kidaju se konci.
I lončar je hteo biti
Al mu smrde lonci.
Zatim htede krojač biti
Al ga igla bode.
Što god Gašan poče radit,
Sve natraške ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša htede pekar biti
Vrele su mu peći.
Gaša htede mesar biti
Al je teško seći.
Prohte mu se čizmar biti
Al udara čiris,
Još i ratar htede biti
Al mu smeta kiriš
Tad ćurčija htede biti
Opet igla bode
što god Gašan poče radit,
Sve sunovrat ode!
Gašo, Gašo, lenji Gašo,
Šta će s tobom biti?

Gašo, Gašo, tužan Gašo,
Šta će s tobom biti?
Gaša j mnogo započinjo,
Al ni jedno ne dočinjo.
E tako su leta prošla
Gaši starost došla.
Sad gladuje i jauče,
Plače, viče, huče
"O mladosti, lepo doba,
Ludo li ti prodje,
Kuku, lele, tužan Gašo,
Do čega li dodje!"
Teško svakom koji ne zna
Rada i zanata,
Gladovanje, jadovanje
Neradu je plata.

mkhv

pre 9 godina

Zanimljive su ankete o podrsci SNSu. Predlazem da na spratu na kom zivite anketirate 4 porodice. Garantujem da od prosecnih 16 clanova,5 je za SNS. Sto je daleko ispod 50%. Licno mislim da SNS ima oko 32-35% , SPS i sateliti 16%, DS oko 9, DSS I Dveri oko 8, SRS 7, Tadic 6 i ostali ispod. Kad bi se udruzile sve patriotske organizacije imale bi oko 20% na izborima.

Milan_PT

pre 9 godina

Sve je objašnjeno u ovoj rečenici:
"Posle konstatacije da Mehić traži da ide na VMA i pitanja "ko je njemu to dao", usledio je odgovor da treba da ide na Surčin zato što je medicinska ekipa prebačena na Surčin."
Dakle, nije bio problem sa meteorološkim uslovima na VMA, već su bili drugi razlozi zašto je izabran Surčin kao finalno odredište...

andrijano

pre 9 godina

po menu vlast je htela da napravi dodatne poene na ovom slucaju posle uspesne akcije hapsenja otmicara one devojcice.vidi se i to da su ministri hteli da budu na licu mesta.loncar i gasic, kako bi dobili dodatne politicke poene.znaci kragujevac,wma,batajnica a oni slecu na surcin gde verovatno nikad sletali nisu....namera je bola casna al dal je bas moralo sve ovako neka nose na dusi oni koji su naredjivali i koji su hteli da se dodvoravaju politicarima.

Sweden

pre 9 godina

I zbog necijeg slikanja izginuse ljudi. Sigurno je trebalo da na fotografiji bude Loncar kako iznosi bebu,kao sto je vec jednom uradio. Eeee moji SNS-ovci jos posle Feketica su vam rekli da ne izigravate ono sto niste.

Podsetnik

pre 9 godina

Glavni problem naše vojske je BUDŽET!!!!
Vojska se sistematski uništava još od 2000te godine. Naime, gospoda iz tada nove vlasti su nam, ako se sećate, govorila da nama vojska ne treba, da mi u stvari nemamo neprijatelje i da mi nikada nećemo ratovati. Brojno stanje je smanjeno radi "uštede" ali od "ušteđenog" novca nije nabavljeno niti jedno novo sredstvo. Naprotiv, uništeno je i ono što smo imali (ma koliko stara bila, sredstva se moraju održavati u ispravnom stanju). Tako su redom ministri Davinić, Stankovic, Tadic, Šutanovac izvršili "fantastičnu" reformu koja se svodila na uvođenje formalnih promena u organizaciji vojske po receptu "NATO prijatelja". Tako mi sada oglašavamo prodaju oko 400 tenkova, koji su najblaže rečeno raspadnuti. I niko, ali niko nije postavio pitanje KO JE UPŠTE OSTAVIO TE TENKOVE NA LIVADI DA TRUNU VEĆ 15 GODINA?!?! Možda jesu stari ali mi "gospodo reformatorski ministri" NEMAMO BOLJE!!! Ko je vama dao pravo da rasprodajete gomilu vojnih sredstava za bedne pare? Da li ste od tih para kupili nove kamione, tenkove, avione..? Zašto niko nije pohapsio ministre koji su doveli do toga da mi nemamo čak ni dovoljno čamaca (jer smo ih prodavali na kilo) a JNA je imala zavidnu rečnu mornaricu. Hoćemo li od ušteđenih para mi to moći da obnovimo "gospodo reformatorski ministri"? Tolke uštede a dug sve veći!!! E pa sad razmislite koje KO JE SRUŠIO HELIKOPTER??? A Šutanovac i Tadić još imaju obrza da se jave!
A pljuvali smo po kumunistima!!!!

gandra

pre 9 godina

... pokrenuto ministarstvo zdravlja i odbrane , nacelnik generalstaba - vanredno stanje povodom spustanja helikoptera te veceri kad je javljeno da je uspesno sleteo - a sutradan se saznalo za tragediju - a gde je sve vreme vucic - je l on nista ne odlucuje - ispada da je saznao za vest o tragediji iz novina - kao i ostali gradjani - dajte vise - sta je vucic radio tokom ovog haosa od pokusaja sletanja -

Bre

pre 9 godina

Bez obzira da li su hteli da se slikaju ili ne,moralno bi bilo da daju ostavku.A za nepotpun izveštaj otpustiti komisiju i oformiti nezavisni odbor koji neće podležati pritisku.Mada je to teško u ovoj državi....

Foto Mića

pre 9 godina

Ako nista drugo...dve stvari koje su jos i ranije bile tacne sada su i potvrdjene...Prva je da su ipak ministri zdravlja(nisu dostojni da im se ime spominje) bili na aerodromu i zeleli da se slikaju iako je jedan od tih ministara bio i u Krusevcu metodom SNS teleportacije a druga i jos pogubnija je kako se komanda Vojske izrazava...sigurica?!?! Kladionicarski recnik,nije ni cudo je jer Vojska Srbije odavno prestala da bude neka respetkabilna sila...kada ti je ministar odbrane-keramicar,ministar spoljnih poslova-slager pevac,predsednik drzave-grobar a ministar unutrasnjih poslova ima kupljeno zvanje i diplomu,sta ocekivsti od komande Vojske...sigurice,prelaze,zicere,prodavanja....razumemo se...

NoName

pre 9 godina

Jooooj. Ajmo jos lazi. Volite te stolice, jer ste nesposobni za bilo sta drugo. A nesposobni ste i za ta mesta. Sto pokazuje da ste nesposobni za bilo sta.

marijana micic

pre 9 godina

Cisto me zanima ,da li ce se u ovoj zemlji ikada kao relevantna prihvatiti , bilo koja cinjenica koju donese nakon obimne istrage , komisija imenovana od strane najodgovornijih u ovoj zemlji