Četvrtak, 12.03.2015.

22:09

Zukorlić: Nikola Tesla bio musliman

Sandžački muftija Muamer Zukorlić u Rožajama je rekao da je Nikola Tesla pred kraj života prešao u islam i da se kosti jednog muslimana ne mogu unositi u crkvu.

Izvor: Veèernje novosti

Zukorliæ: Nikola Tesla bio musliman IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Surovi

pre 9 godina

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.
(samrate amerikanofilicari, 13. mart 2015 12:04)
Ako objektivno pogledas ,on je bio veliki cudak i kao takav nije bas preterano voleo drustvo ljudi,a jos manje zena.Vise je voleo drustvo golubova,koje je smatrao za jedine prave prijatelje.
Sto se tice njegove genijalnosti,ona je neosporna,ali on nije bio naucnik.On je svoje izume i projekte mogao da zamisli do najsitnijeg detalja,a zatim da sve to prenese na papir,ali nije koristio nijednu poznatu naucnu metodu za to ,niti se bavio preterano teorijom.On je bio pronalazac,mozda i najbolji u istoriji,ali nije bio naucnik.
Zene su ga jurile,ali nije zabelezeno da je bio i sa jednom.Smatra se da je bio aseksualan,a neki tvrde da se cak i kastrirao,kako ne bi gubio dragoceno vreme na nevazne stvari.Bio je pravoslavan,postovao je svoje poreklo,ali i svoju drzavu Ameriku,koja mu je pruzila ono zbog cega bi u Evropi verovatno bio zatvoren u neku ludnicu,a to je mogucnost da osvari svoje ideje,ma koliko sulude one bile.
Postoje razne teorije zavere,ali one su budalastina,jer za ljude onog vremena,najveci deo njegovog rada je licio na besmislicu i nije prepoznato kao bitno.To vazi za sve zrake smrti i sl. cuda...

eleni

pre 9 godina

i had to reply to this comment from this leader from sandjak.i live in serbia in belgrade 3 years now and have never noticed anything more silly in the media in a longtime.is this gentleman serious about his thoughts and comments? as a orthodox women who takes here religion seriously i find it hard to understand the reason for such comments, knowing that if the shoe was on the other foot and if someone mentioned history in say 1912-1918 mr zukorlic could have very easily had serbian relatives? does nikola tesla deserve this for everything he did for mankind? i will be interested in following this story closely as mr zukorlic didnt mention just any serb,he mentioned one of serbia's favourte sons.b92 you always do and show what other news agencies and tv stations are afraid to.keep up the great work

Tina

pre 9 godina

Muftijo...Tesla je bio Austro-Ugarski Srbin iz Hrvatske. Rodio se kao pravoslavac. Ali se nije zamarao time nego je shvatio svemir i ogromne sile. Muftijo nadji sebi neki posao ovo je kulminacija uzasa iz tvojih usta.

swe

pre 9 godina

Urna Nikole Tesle nema sta da trazi u crkvi i SPC bi trebao da smanji dozivljaj. A ove izjave Zukorlica su glupave i najvise govore o onome ko to izgovara. Pitanje je da li je ovaj lik psihijatrijski slucaj te ne mzoe da zivi ako nije u centru paznje ili je ovo samo politicki marketing usmeren kako bi se dobilo mesto u medijima i i popularnost medju onima sa ekonomicnim mozgom a i sam zna koliku glupost je izjavio.

samrate amerikanofilicari

pre 9 godina

@deathray

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.

Објашњење

pre 9 godina

@Mizantropikus

Hoce mu neko objasniti da se u uranama u vecini slucajeva nalazi pepeo

Пре би требало теби објаснити, да пепео у урни потиче од сагорелих посмртних остатака у које наравно спадају и кости. Кости се увек апострофирају када се помињу умрли, јер су синоним земних остатака умрлог, због тога што је за њихово претварање у прах потребно више времена у односу на остале делове земних остатака умрлих.

dr

pre 9 godina

Ima u Londonu jedan park.U parku ima improvizovana govornica,sa sve mikrofonom,koji,naravno,nije ukljucen.Razumljivo i zasto..
Za tu govornicu moze da stane svako,isprica sve sto hoce,sve sto mu padne na pamet,i lepo ode kuci...Bez ikakvih posledica..Moze da psuje,vredja,hvali,daje "ideje",sve sto mu padne na pamet.Isprazni se covek i lepo ode odakle je i dosao...
Mi,na zalost,nemamo takav park.Imamo TV,radio,novine itd...E,ali,izjaviti nesto kod nas u tim medijima,bi,po Zakonu,bilo kaznjivo..
Sada vidimo da nije..
Zato predlazem da se u bolnici "Dr Laza Lazarevic" napravi jedna govornica sa mikrofonom...Da pacijenti,na trajnom,dozivotnom lecenju,mogu da se "isprazne",mozda neki cak i izlece,ko zna,jer nisam lekar..
Imam jednog kandidata za tu "govornicu"...Ko pogodi ko je taj,za nagradu dobija turban...
P.S.Dragi Nikola Tesla,Srbine iz Smiljana u Lici,u ime svih na ovom svetu,svih nas normalnih koji shvatamo sta bi bili i kako bi ziveli bez tvojih pronalazaka,IZVINI!Ti,koji si po misljenju najvecih umova sveta, pored Leonarda Da Vincija,najgenijalnije ljudsko bice u njegovoj istoriji,ovo nisi zasluzio.
Vecna ti Slava i hvala!Amin!

vule vu

pre 9 godina

Šta god neko izlupeta nešto mediji se odmah zakace za to. Kao što su se upecali na zadnju Šešeljevu izjavu. Umesto da ignorisu šta svaki idiot lupi mediji još potpiruju.

Skretnicar

pre 9 godina

Nemojte tako sa muftijom, MORA I ON SA NECIM DA ISPIRA USTA INACE CE SE UBUDJATI ???
Sa druge strane da nije ovo izjavio ko bi o njemu napisao bilo sta i bilo gde, a uzgred konkurencija mu je Suljo Ugljanin pa se bore ko ce " pametnije " da izjavi.

Boris_lav

pre 9 godina

Primio je pred smrt budizam jer je znao da ce jednog dana reinkarnirati u muftiju zukurlica...E sad kad se procula istina Zukurlica odmah poslati u CERN

al sam pametan

pre 9 godina

@mikla a kako to? šta, muslimani, jevreji i ateisti ne smeju da kroče u crkvu? i hrišćani ne smeju u sinagoge i džamije? svašta..i nisam za prenos urne u crkvu..

gile

pre 9 godina

Ovaj me podseca na one likove koji udju u bus i pocnu da drze govore sami za sebe. U svakom busu se nadje neki takav Napoleon. Jedina razlika je u tome sto takvi ranije nisu dospevali u medije, vec bi ih sofer prijavio dispeceru a ovaj bi poslao momke u belom da ga odvedu u Lazu. Sada izgleda na prostorima bivsse Juge vise nema ni sofera, ni dispecera, a ni Laze.

Mile

pre 9 godina

Opet ovaj, kako je sebe nazvao "reziser". Muftijo, muftijo ne mozes ti bez predstave, publike, svetlosti pozornice, medija, a i ko bi zabavljao narod.

DRAŽA KG

pre 9 godina

Pa jeste,musliman rodom iz tada nepostojeće države Hrvatske (bila tad Austrougarska carevina)zbog čega ga i Hrvati prisvajaju za svoga,sa predivnim starim Hrvatsko-Turskim imenom Nikola,a sasvim slučajno,mada nije dokazano, od oca pravoslavnog sveštenika koji je izbeglica sa Tibeta i majke iz Afričkog mešovitog braka jednog Bura i pigmejke,ma u pravu si 100%!A on u stvari supermen sa planete Kripton,doleteo čovek i Srbi ga odmah kidnapovali i preobratili u pravoslavca,jer Srbi to godinama rade celom svetu pa nas zato i ima ovoliko.Kakva bole's...

Joca gomboca

pre 9 godina

Treba Zukorlic da proveri i Ajnstajna, mozda je i on bio musliman, to je onaj sto je rekao: Samo svemir i ljudska glupost su beskrajni,za svemir, nisam siguran!

Panto

pre 9 godina

Pa sad ga svi jure, jer je sad poznat kao veliki genijalac. A Kad mu je trebala pomoc na pocetku ovde u Jugoslaviji niko nije ni razmisljao o tome. Svi su bezali od njega. Zato je mucenik morao da pobegne u USA. Kako vas bre sve Nije sramota? Bog mu je dao tu moc da nam otkrije neke stvari koji ni sami
Ne MoZemo da verujemo. On je pre svega covek. Srbin jeste. Nas kralj ga je nekoliko puta posecivao u New York-u. I Njegova zelja je bila da sve da narodu sto otkrije za dzabe.
To samo mogu neverovatni ljudi. A Nikola je to bio!!!

deathray

pre 9 godina

Tesla je bio musliman isto toliko koliko je bio u Srbiji...

Njemu je mesto u Americi,tamo je radio,ziveo,umro.
Za zivota nije imao dovoljno razumevanja i paznje od strane kolega,medija itd.
U njegovo vreme,nije bolje prolazio ni u kraljevini Jugoslaviji,Srbiji.
Bolje da mu se urma nalazi u NY,jer bi se amerikanci koliko toliko oduzili.Makar napravili i turisticku atrakciju.

WP

pre 9 godina

Pa u pravu je čovek, opšte je poznato da su minareti onako visoki i duguljasti baš zbog Tesle, da liče na njega. Šteta što ne crtaju i brkove na minaretima.

Zaciorski

pre 9 godina

Uspeo si u svojim nameri, došao si na naslovnu stranicu udarnih vesti. Cestitamo.. Nije bitno sta si odvalio, bitno je da se spominju tvoje besede!!!

miki

pre 9 godina

Nikola Tesla je bio ljudsko bice, znaci COVJEK!!
Nije svoje misli zamarao ni sa jednom religijskom organizacijom, jer u suprotnom nebi bio genije!
Ostavite Nikolu Teslu na miru, Nikola Tesla pripada cijelom covjecanstvu, a ne religijskim organizacijama!!

Milan

pre 9 godina

E muftija,muftija, ti navikao sve na mufte, a ovo bi i na muftaka?
Nikola Tesla je u putnoj ispravi imao za veroispovest:Istocna crkva - Grcka tada u Austrougarskoj,izdata u Zagrebu. Znamo ko je i odakle je i ko su mu roditelji,a to da je primio islam? Nema sanse,posto je sahranjen po njegovoj zelji uz Srpske i pravoslavne obicaje i uz muziku Boze pravde i Mars na drinu. Imas sve na you tube samo treba da googlas umesto da guslas u prazno!

Клисура

pre 9 godina

Е вала Муамере, где ћеш даље, ајде, да се бориш за права Бошњака, и да разумем, мада смо сви у истој ситуацији, али да причаш небулозе, само да би знали да си ту, па то нема смисла. Да ли знаш, коју песму је Никола Тесла инсистирао да му свира на сахрани? Ја ћу ти рећи: Свилен конац, србијански крој".

Dzoni

pre 9 godina

Načuo sam se prica da je Tesla i Srbin i Hrvat i Bosanac i Hercegovac ali da je Musliman ovo je nesto novo... Ja kako znam njegov otac Milutin je bio pravoslavni svestenik, Georginin (Teslina majka) otac, odnosno Teslin deda, po kojem je i Tesla dobio ime, Nikola Mandic je isto bio pravoslavni svestenik iz Like... Tako da ti je ova izjava Kozurlicu malo je reci GLUPA !

Dino

pre 9 godina

Opet se javlja Iznogud sa svojim "biserima"? Nikola Tesla bio Musliman? Pa jeste, je.i ga, kad niste imali naucnika ili mislioca od 14 vijeka, onda morate da prisvajate tudje.

Pa ti i takvi ste nesto najgore sto se Islamu moglo desiti. Neznanje, primitivizam, seljastvo, populizam i politika, i sve to upakovano u navodni Boziji autoritet.

Tako mi je drago sto sam spicio daleko od tih balkanskih vukoje.na da nemoram da slusam svaki dan pajace poput ovog Zukorlica.

Taj covjek samo podriva sukob i kontraverzu. Jel to Boziji covjek? Jest, ko sta sam ja sa svojih 120 kila ruska balerina.

vredi razmisliti

pre 9 godina

ma da i izmislio polifazni boko haram al mu ameri ukraki patent, na cenu si ti covece podeli vernicima pa da se svi radujemo

solaris

pre 9 godina

Da je Tesla bio opterecen nacionalnoscu i religijom, ne bi postigao ni delic onoga po cemu ga ljudi pamte, ali zato ga redovno svojataju mediokriteti koji bez nacionalnosti i religije ne bi znali sta ce sa svojim zivotima.

Bojan

pre 9 godina

Tako je muftija, Tesla je bio Hrvat islamske veroispovesti...duge plave kose...i često je uz tulumbe volio diskutovati koji mu je muftija najdraži...i bez izuzetka, uvijek je isticao muftiju Zukorlića kao vrhunskog baju sa najljepšim džipovima.

dexy

pre 9 godina

Ne znam üto se uopšte objavljuju nebuloze ovog trola. Stavite ga na ignore i on više neće moći da širi mržnju i podstiče na terorizam.

nenad rs

pre 9 godina

Никола Тесла је прије свега био геније,грађанин свијета,чињеница је да му је отац био православни свештеник па нека свако донесе закључак шта је он био.Зукорлић очито има кризу идентитета.

mikla

pre 9 godina

Prebacivanjem u crkvu automatski postaje nedostupan muslimanima, jevrejima i ateistima. Mislim da treba da ostane u muzeju, ko god zeli da mu oda postu najbolje je to uz prezentaciju njegovog zivotnog dela.

Ratko

pre 9 godina

Kad se nisam ugusio od kasljanja! Pa opet procitam onako u neverici ceo tekst da vidim da nije zbijao salu kad on ozbiljan! E svasta ima na ovoj planeti. Ovaj covek je komedija jedna najobicnija.

Imemooje

pre 9 godina

Tako su i Rumuni zaključili da je bio Rumun. Svačim se ljudi bave. On je pre svega bio naučnik, koji je otišao sa ovih prostora, verovatno i zbog ovakvih ljudi.

Iv

pre 9 godina

Kakva bi premija bila kada se ovi ljudi ne bi ne bi nista pitali. Kada ne bi imali ni sekund medijskog prostora.
Zbog ovakvih je ljudima bolje da gledaju reality show-ove..
Razumijem novinarsku zelju za senzacionalizmom, ali...
Zalosno je sto s ovakvim ljudima, nezadrzivo srljamo u srednji vijek.

Aster Blistok

pre 9 godina

Aha-ha-ha, i ne samo to nego je postao vehabija koji nije pio rakiju vise niti jeo prasetinu, dapace cak je pustio nevidljivu bradu do poda zbog koje su mnogi neupuceni mislili da je cetnik, ha-ha-ha-ha. Bas je forovit ovaj Zukorlic, nema sta...

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Е мој "бизнисмен"?!!! Де нам реци још неку паметну( На пример "Аиа Софија") Ко је изгради????

dexy

pre 9 godina

Ne znam üto se uopšte objavljuju nebuloze ovog trola. Stavite ga na ignore i on više neće moći da širi mržnju i podstiče na terorizam.

nenad rs

pre 9 godina

Никола Тесла је прије свега био геније,грађанин свијета,чињеница је да му је отац био православни свештеник па нека свако донесе закључак шта је он био.Зукорлић очито има кризу идентитета.

Bojan

pre 9 godina

Tako je muftija, Tesla je bio Hrvat islamske veroispovesti...duge plave kose...i često je uz tulumbe volio diskutovati koji mu je muftija najdraži...i bez izuzetka, uvijek je isticao muftiju Zukorlića kao vrhunskog baju sa najljepšim džipovima.

mikla

pre 9 godina

Prebacivanjem u crkvu automatski postaje nedostupan muslimanima, jevrejima i ateistima. Mislim da treba da ostane u muzeju, ko god zeli da mu oda postu najbolje je to uz prezentaciju njegovog zivotnog dela.

Imemooje

pre 9 godina

Tako su i Rumuni zaključili da je bio Rumun. Svačim se ljudi bave. On je pre svega bio naučnik, koji je otišao sa ovih prostora, verovatno i zbog ovakvih ljudi.

Ratko

pre 9 godina

Kad se nisam ugusio od kasljanja! Pa opet procitam onako u neverici ceo tekst da vidim da nije zbijao salu kad on ozbiljan! E svasta ima na ovoj planeti. Ovaj covek je komedija jedna najobicnija.

Iv

pre 9 godina

Kakva bi premija bila kada se ovi ljudi ne bi ne bi nista pitali. Kada ne bi imali ni sekund medijskog prostora.
Zbog ovakvih je ljudima bolje da gledaju reality show-ove..
Razumijem novinarsku zelju za senzacionalizmom, ali...
Zalosno je sto s ovakvim ljudima, nezadrzivo srljamo u srednji vijek.

Aster Blistok

pre 9 godina

Aha-ha-ha, i ne samo to nego je postao vehabija koji nije pio rakiju vise niti jeo prasetinu, dapace cak je pustio nevidljivu bradu do poda zbog koje su mnogi neupuceni mislili da je cetnik, ha-ha-ha-ha. Bas je forovit ovaj Zukorlic, nema sta...

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Е мој "бизнисмен"?!!! Де нам реци још неку паметну( На пример "Аиа Софија") Ко је изгради????

Boris_lav

pre 9 godina

Primio je pred smrt budizam jer je znao da ce jednog dana reinkarnirati u muftiju zukurlica...E sad kad se procula istina Zukurlica odmah poslati u CERN

Skretnicar

pre 9 godina

Nemojte tako sa muftijom, MORA I ON SA NECIM DA ISPIRA USTA INACE CE SE UBUDJATI ???
Sa druge strane da nije ovo izjavio ko bi o njemu napisao bilo sta i bilo gde, a uzgred konkurencija mu je Suljo Ugljanin pa se bore ko ce " pametnije " da izjavi.

gile

pre 9 godina

Ovaj me podseca na one likove koji udju u bus i pocnu da drze govore sami za sebe. U svakom busu se nadje neki takav Napoleon. Jedina razlika je u tome sto takvi ranije nisu dospevali u medije, vec bi ih sofer prijavio dispeceru a ovaj bi poslao momke u belom da ga odvedu u Lazu. Sada izgleda na prostorima bivsse Juge vise nema ni sofera, ni dispecera, a ni Laze.

al sam pametan

pre 9 godina

@mikla a kako to? šta, muslimani, jevreji i ateisti ne smeju da kroče u crkvu? i hrišćani ne smeju u sinagoge i džamije? svašta..i nisam za prenos urne u crkvu..

vule vu

pre 9 godina

Šta god neko izlupeta nešto mediji se odmah zakace za to. Kao što su se upecali na zadnju Šešeljevu izjavu. Umesto da ignorisu šta svaki idiot lupi mediji još potpiruju.

DRAŽA KG

pre 9 godina

Pa jeste,musliman rodom iz tada nepostojeće države Hrvatske (bila tad Austrougarska carevina)zbog čega ga i Hrvati prisvajaju za svoga,sa predivnim starim Hrvatsko-Turskim imenom Nikola,a sasvim slučajno,mada nije dokazano, od oca pravoslavnog sveštenika koji je izbeglica sa Tibeta i majke iz Afričkog mešovitog braka jednog Bura i pigmejke,ma u pravu si 100%!A on u stvari supermen sa planete Kripton,doleteo čovek i Srbi ga odmah kidnapovali i preobratili u pravoslavca,jer Srbi to godinama rade celom svetu pa nas zato i ima ovoliko.Kakva bole's...

Joca gomboca

pre 9 godina

Treba Zukorlic da proveri i Ajnstajna, mozda je i on bio musliman, to je onaj sto je rekao: Samo svemir i ljudska glupost su beskrajni,za svemir, nisam siguran!

WP

pre 9 godina

Pa u pravu je čovek, opšte je poznato da su minareti onako visoki i duguljasti baš zbog Tesle, da liče na njega. Šteta što ne crtaju i brkove na minaretima.

Zaciorski

pre 9 godina

Uspeo si u svojim nameri, došao si na naslovnu stranicu udarnih vesti. Cestitamo.. Nije bitno sta si odvalio, bitno je da se spominju tvoje besede!!!

Milan

pre 9 godina

E muftija,muftija, ti navikao sve na mufte, a ovo bi i na muftaka?
Nikola Tesla je u putnoj ispravi imao za veroispovest:Istocna crkva - Grcka tada u Austrougarskoj,izdata u Zagrebu. Znamo ko je i odakle je i ko su mu roditelji,a to da je primio islam? Nema sanse,posto je sahranjen po njegovoj zelji uz Srpske i pravoslavne obicaje i uz muziku Boze pravde i Mars na drinu. Imas sve na you tube samo treba da googlas umesto da guslas u prazno!

Dino

pre 9 godina

Opet se javlja Iznogud sa svojim "biserima"? Nikola Tesla bio Musliman? Pa jeste, je.i ga, kad niste imali naucnika ili mislioca od 14 vijeka, onda morate da prisvajate tudje.

Pa ti i takvi ste nesto najgore sto se Islamu moglo desiti. Neznanje, primitivizam, seljastvo, populizam i politika, i sve to upakovano u navodni Boziji autoritet.

Tako mi je drago sto sam spicio daleko od tih balkanskih vukoje.na da nemoram da slusam svaki dan pajace poput ovog Zukorlica.

Taj covjek samo podriva sukob i kontraverzu. Jel to Boziji covjek? Jest, ko sta sam ja sa svojih 120 kila ruska balerina.

Panto

pre 9 godina

Pa sad ga svi jure, jer je sad poznat kao veliki genijalac. A Kad mu je trebala pomoc na pocetku ovde u Jugoslaviji niko nije ni razmisljao o tome. Svi su bezali od njega. Zato je mucenik morao da pobegne u USA. Kako vas bre sve Nije sramota? Bog mu je dao tu moc da nam otkrije neke stvari koji ni sami
Ne MoZemo da verujemo. On je pre svega covek. Srbin jeste. Nas kralj ga je nekoliko puta posecivao u New York-u. I Njegova zelja je bila da sve da narodu sto otkrije za dzabe.
To samo mogu neverovatni ljudi. A Nikola je to bio!!!

Dzoni

pre 9 godina

Načuo sam se prica da je Tesla i Srbin i Hrvat i Bosanac i Hercegovac ali da je Musliman ovo je nesto novo... Ja kako znam njegov otac Milutin je bio pravoslavni svestenik, Georginin (Teslina majka) otac, odnosno Teslin deda, po kojem je i Tesla dobio ime, Nikola Mandic je isto bio pravoslavni svestenik iz Like... Tako da ti je ova izjava Kozurlicu malo je reci GLUPA !

Mile

pre 9 godina

Opet ovaj, kako je sebe nazvao "reziser". Muftijo, muftijo ne mozes ti bez predstave, publike, svetlosti pozornice, medija, a i ko bi zabavljao narod.

Клисура

pre 9 godina

Е вала Муамере, где ћеш даље, ајде, да се бориш за права Бошњака, и да разумем, мада смо сви у истој ситуацији, али да причаш небулозе, само да би знали да си ту, па то нема смисла. Да ли знаш, коју песму је Никола Тесла инсистирао да му свира на сахрани? Ја ћу ти рећи: Свилен конац, србијански крој".

solaris

pre 9 godina

Da je Tesla bio opterecen nacionalnoscu i religijom, ne bi postigao ni delic onoga po cemu ga ljudi pamte, ali zato ga redovno svojataju mediokriteti koji bez nacionalnosti i religije ne bi znali sta ce sa svojim zivotima.

miki

pre 9 godina

Nikola Tesla je bio ljudsko bice, znaci COVJEK!!
Nije svoje misli zamarao ni sa jednom religijskom organizacijom, jer u suprotnom nebi bio genije!
Ostavite Nikolu Teslu na miru, Nikola Tesla pripada cijelom covjecanstvu, a ne religijskim organizacijama!!

vredi razmisliti

pre 9 godina

ma da i izmislio polifazni boko haram al mu ameri ukraki patent, na cenu si ti covece podeli vernicima pa da se svi radujemo

deathray

pre 9 godina

Tesla je bio musliman isto toliko koliko je bio u Srbiji...

Njemu je mesto u Americi,tamo je radio,ziveo,umro.
Za zivota nije imao dovoljno razumevanja i paznje od strane kolega,medija itd.
U njegovo vreme,nije bolje prolazio ni u kraljevini Jugoslaviji,Srbiji.
Bolje da mu se urma nalazi u NY,jer bi se amerikanci koliko toliko oduzili.Makar napravili i turisticku atrakciju.

Tina

pre 9 godina

Muftijo...Tesla je bio Austro-Ugarski Srbin iz Hrvatske. Rodio se kao pravoslavac. Ali se nije zamarao time nego je shvatio svemir i ogromne sile. Muftijo nadji sebi neki posao ovo je kulminacija uzasa iz tvojih usta.

dr

pre 9 godina

Ima u Londonu jedan park.U parku ima improvizovana govornica,sa sve mikrofonom,koji,naravno,nije ukljucen.Razumljivo i zasto..
Za tu govornicu moze da stane svako,isprica sve sto hoce,sve sto mu padne na pamet,i lepo ode kuci...Bez ikakvih posledica..Moze da psuje,vredja,hvali,daje "ideje",sve sto mu padne na pamet.Isprazni se covek i lepo ode odakle je i dosao...
Mi,na zalost,nemamo takav park.Imamo TV,radio,novine itd...E,ali,izjaviti nesto kod nas u tim medijima,bi,po Zakonu,bilo kaznjivo..
Sada vidimo da nije..
Zato predlazem da se u bolnici "Dr Laza Lazarevic" napravi jedna govornica sa mikrofonom...Da pacijenti,na trajnom,dozivotnom lecenju,mogu da se "isprazne",mozda neki cak i izlece,ko zna,jer nisam lekar..
Imam jednog kandidata za tu "govornicu"...Ko pogodi ko je taj,za nagradu dobija turban...
P.S.Dragi Nikola Tesla,Srbine iz Smiljana u Lici,u ime svih na ovom svetu,svih nas normalnih koji shvatamo sta bi bili i kako bi ziveli bez tvojih pronalazaka,IZVINI!Ti,koji si po misljenju najvecih umova sveta, pored Leonarda Da Vincija,najgenijalnije ljudsko bice u njegovoj istoriji,ovo nisi zasluzio.
Vecna ti Slava i hvala!Amin!

swe

pre 9 godina

Urna Nikole Tesle nema sta da trazi u crkvi i SPC bi trebao da smanji dozivljaj. A ove izjave Zukorlica su glupave i najvise govore o onome ko to izgovara. Pitanje je da li je ovaj lik psihijatrijski slucaj te ne mzoe da zivi ako nije u centru paznje ili je ovo samo politicki marketing usmeren kako bi se dobilo mesto u medijima i i popularnost medju onima sa ekonomicnim mozgom a i sam zna koliku glupost je izjavio.

eleni

pre 9 godina

i had to reply to this comment from this leader from sandjak.i live in serbia in belgrade 3 years now and have never noticed anything more silly in the media in a longtime.is this gentleman serious about his thoughts and comments? as a orthodox women who takes here religion seriously i find it hard to understand the reason for such comments, knowing that if the shoe was on the other foot and if someone mentioned history in say 1912-1918 mr zukorlic could have very easily had serbian relatives? does nikola tesla deserve this for everything he did for mankind? i will be interested in following this story closely as mr zukorlic didnt mention just any serb,he mentioned one of serbia's favourte sons.b92 you always do and show what other news agencies and tv stations are afraid to.keep up the great work

Објашњење

pre 9 godina

@Mizantropikus

Hoce mu neko objasniti da se u uranama u vecini slucajeva nalazi pepeo

Пре би требало теби објаснити, да пепео у урни потиче од сагорелих посмртних остатака у које наравно спадају и кости. Кости се увек апострофирају када се помињу умрли, јер су синоним земних остатака умрлог, због тога што је за њихово претварање у прах потребно више времена у односу на остале делове земних остатака умрлих.

Surovi

pre 9 godina

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.
(samrate amerikanofilicari, 13. mart 2015 12:04)
Ako objektivno pogledas ,on je bio veliki cudak i kao takav nije bas preterano voleo drustvo ljudi,a jos manje zena.Vise je voleo drustvo golubova,koje je smatrao za jedine prave prijatelje.
Sto se tice njegove genijalnosti,ona je neosporna,ali on nije bio naucnik.On je svoje izume i projekte mogao da zamisli do najsitnijeg detalja,a zatim da sve to prenese na papir,ali nije koristio nijednu poznatu naucnu metodu za to ,niti se bavio preterano teorijom.On je bio pronalazac,mozda i najbolji u istoriji,ali nije bio naucnik.
Zene su ga jurile,ali nije zabelezeno da je bio i sa jednom.Smatra se da je bio aseksualan,a neki tvrde da se cak i kastrirao,kako ne bi gubio dragoceno vreme na nevazne stvari.Bio je pravoslavan,postovao je svoje poreklo,ali i svoju drzavu Ameriku,koja mu je pruzila ono zbog cega bi u Evropi verovatno bio zatvoren u neku ludnicu,a to je mogucnost da osvari svoje ideje,ma koliko sulude one bile.
Postoje razne teorije zavere,ali one su budalastina,jer za ljude onog vremena,najveci deo njegovog rada je licio na besmislicu i nije prepoznato kao bitno.To vazi za sve zrake smrti i sl. cuda...

samrate amerikanofilicari

pre 9 godina

@deathray

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.

mikla

pre 9 godina

Prebacivanjem u crkvu automatski postaje nedostupan muslimanima, jevrejima i ateistima. Mislim da treba da ostane u muzeju, ko god zeli da mu oda postu najbolje je to uz prezentaciju njegovog zivotnog dela.

dexy

pre 9 godina

Ne znam üto se uopšte objavljuju nebuloze ovog trola. Stavite ga na ignore i on više neće moći da širi mržnju i podstiče na terorizam.

nenad rs

pre 9 godina

Никола Тесла је прије свега био геније,грађанин свијета,чињеница је да му је отац био православни свештеник па нека свако донесе закључак шта је он био.Зукорлић очито има кризу идентитета.

deathray

pre 9 godina

Tesla je bio musliman isto toliko koliko je bio u Srbiji...

Njemu je mesto u Americi,tamo je radio,ziveo,umro.
Za zivota nije imao dovoljno razumevanja i paznje od strane kolega,medija itd.
U njegovo vreme,nije bolje prolazio ni u kraljevini Jugoslaviji,Srbiji.
Bolje da mu se urma nalazi u NY,jer bi se amerikanci koliko toliko oduzili.Makar napravili i turisticku atrakciju.

Ratko

pre 9 godina

Kad se nisam ugusio od kasljanja! Pa opet procitam onako u neverici ceo tekst da vidim da nije zbijao salu kad on ozbiljan! E svasta ima na ovoj planeti. Ovaj covek je komedija jedna najobicnija.

Imemooje

pre 9 godina

Tako su i Rumuni zaključili da je bio Rumun. Svačim se ljudi bave. On je pre svega bio naučnik, koji je otišao sa ovih prostora, verovatno i zbog ovakvih ljudi.

Aster Blistok

pre 9 godina

Aha-ha-ha, i ne samo to nego je postao vehabija koji nije pio rakiju vise niti jeo prasetinu, dapace cak je pustio nevidljivu bradu do poda zbog koje su mnogi neupuceni mislili da je cetnik, ha-ha-ha-ha. Bas je forovit ovaj Zukorlic, nema sta...

Bojan

pre 9 godina

Tako je muftija, Tesla je bio Hrvat islamske veroispovesti...duge plave kose...i često je uz tulumbe volio diskutovati koji mu je muftija najdraži...i bez izuzetka, uvijek je isticao muftiju Zukorlića kao vrhunskog baju sa najljepšim džipovima.

al sam pametan

pre 9 godina

@mikla a kako to? šta, muslimani, jevreji i ateisti ne smeju da kroče u crkvu? i hrišćani ne smeju u sinagoge i džamije? svašta..i nisam za prenos urne u crkvu..

Аи Петри ^^^

pre 9 godina

Е мој "бизнисмен"?!!! Де нам реци још неку паметну( На пример "Аиа Софија") Ко је изгради????

Iv

pre 9 godina

Kakva bi premija bila kada se ovi ljudi ne bi ne bi nista pitali. Kada ne bi imali ni sekund medijskog prostora.
Zbog ovakvih je ljudima bolje da gledaju reality show-ove..
Razumijem novinarsku zelju za senzacionalizmom, ali...
Zalosno je sto s ovakvim ljudima, nezadrzivo srljamo u srednji vijek.

DRAŽA KG

pre 9 godina

Pa jeste,musliman rodom iz tada nepostojeće države Hrvatske (bila tad Austrougarska carevina)zbog čega ga i Hrvati prisvajaju za svoga,sa predivnim starim Hrvatsko-Turskim imenom Nikola,a sasvim slučajno,mada nije dokazano, od oca pravoslavnog sveštenika koji je izbeglica sa Tibeta i majke iz Afričkog mešovitog braka jednog Bura i pigmejke,ma u pravu si 100%!A on u stvari supermen sa planete Kripton,doleteo čovek i Srbi ga odmah kidnapovali i preobratili u pravoslavca,jer Srbi to godinama rade celom svetu pa nas zato i ima ovoliko.Kakva bole's...

miki

pre 9 godina

Nikola Tesla je bio ljudsko bice, znaci COVJEK!!
Nije svoje misli zamarao ni sa jednom religijskom organizacijom, jer u suprotnom nebi bio genije!
Ostavite Nikolu Teslu na miru, Nikola Tesla pripada cijelom covjecanstvu, a ne religijskim organizacijama!!

Panto

pre 9 godina

Pa sad ga svi jure, jer je sad poznat kao veliki genijalac. A Kad mu je trebala pomoc na pocetku ovde u Jugoslaviji niko nije ni razmisljao o tome. Svi su bezali od njega. Zato je mucenik morao da pobegne u USA. Kako vas bre sve Nije sramota? Bog mu je dao tu moc da nam otkrije neke stvari koji ni sami
Ne MoZemo da verujemo. On je pre svega covek. Srbin jeste. Nas kralj ga je nekoliko puta posecivao u New York-u. I Njegova zelja je bila da sve da narodu sto otkrije za dzabe.
To samo mogu neverovatni ljudi. A Nikola je to bio!!!

Boris_lav

pre 9 godina

Primio je pred smrt budizam jer je znao da ce jednog dana reinkarnirati u muftiju zukurlica...E sad kad se procula istina Zukurlica odmah poslati u CERN

gile

pre 9 godina

Ovaj me podseca na one likove koji udju u bus i pocnu da drze govore sami za sebe. U svakom busu se nadje neki takav Napoleon. Jedina razlika je u tome sto takvi ranije nisu dospevali u medije, vec bi ih sofer prijavio dispeceru a ovaj bi poslao momke u belom da ga odvedu u Lazu. Sada izgleda na prostorima bivsse Juge vise nema ni sofera, ni dispecera, a ni Laze.

vule vu

pre 9 godina

Šta god neko izlupeta nešto mediji se odmah zakace za to. Kao što su se upecali na zadnju Šešeljevu izjavu. Umesto da ignorisu šta svaki idiot lupi mediji još potpiruju.

Skretnicar

pre 9 godina

Nemojte tako sa muftijom, MORA I ON SA NECIM DA ISPIRA USTA INACE CE SE UBUDJATI ???
Sa druge strane da nije ovo izjavio ko bi o njemu napisao bilo sta i bilo gde, a uzgred konkurencija mu je Suljo Ugljanin pa se bore ko ce " pametnije " da izjavi.

Joca gomboca

pre 9 godina

Treba Zukorlic da proveri i Ajnstajna, mozda je i on bio musliman, to je onaj sto je rekao: Samo svemir i ljudska glupost su beskrajni,za svemir, nisam siguran!

WP

pre 9 godina

Pa u pravu je čovek, opšte je poznato da su minareti onako visoki i duguljasti baš zbog Tesle, da liče na njega. Šteta što ne crtaju i brkove na minaretima.

Клисура

pre 9 godina

Е вала Муамере, где ћеш даље, ајде, да се бориш за права Бошњака, и да разумем, мада смо сви у истој ситуацији, али да причаш небулозе, само да би знали да си ту, па то нема смисла. Да ли знаш, коју песму је Никола Тесла инсистирао да му свира на сахрани? Ја ћу ти рећи: Свилен конац, србијански крој".

Dino

pre 9 godina

Opet se javlja Iznogud sa svojim "biserima"? Nikola Tesla bio Musliman? Pa jeste, je.i ga, kad niste imali naucnika ili mislioca od 14 vijeka, onda morate da prisvajate tudje.

Pa ti i takvi ste nesto najgore sto se Islamu moglo desiti. Neznanje, primitivizam, seljastvo, populizam i politika, i sve to upakovano u navodni Boziji autoritet.

Tako mi je drago sto sam spicio daleko od tih balkanskih vukoje.na da nemoram da slusam svaki dan pajace poput ovog Zukorlica.

Taj covjek samo podriva sukob i kontraverzu. Jel to Boziji covjek? Jest, ko sta sam ja sa svojih 120 kila ruska balerina.

solaris

pre 9 godina

Da je Tesla bio opterecen nacionalnoscu i religijom, ne bi postigao ni delic onoga po cemu ga ljudi pamte, ali zato ga redovno svojataju mediokriteti koji bez nacionalnosti i religije ne bi znali sta ce sa svojim zivotima.

Mile

pre 9 godina

Opet ovaj, kako je sebe nazvao "reziser". Muftijo, muftijo ne mozes ti bez predstave, publike, svetlosti pozornice, medija, a i ko bi zabavljao narod.

samrate amerikanofilicari

pre 9 godina

@deathray

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.

Dzoni

pre 9 godina

Načuo sam se prica da je Tesla i Srbin i Hrvat i Bosanac i Hercegovac ali da je Musliman ovo je nesto novo... Ja kako znam njegov otac Milutin je bio pravoslavni svestenik, Georginin (Teslina majka) otac, odnosno Teslin deda, po kojem je i Tesla dobio ime, Nikola Mandic je isto bio pravoslavni svestenik iz Like... Tako da ti je ova izjava Kozurlicu malo je reci GLUPA !

Tina

pre 9 godina

Muftijo...Tesla je bio Austro-Ugarski Srbin iz Hrvatske. Rodio se kao pravoslavac. Ali se nije zamarao time nego je shvatio svemir i ogromne sile. Muftijo nadji sebi neki posao ovo je kulminacija uzasa iz tvojih usta.

Објашњење

pre 9 godina

@Mizantropikus

Hoce mu neko objasniti da se u uranama u vecini slucajeva nalazi pepeo

Пре би требало теби објаснити, да пепео у урни потиче од сагорелих посмртних остатака у које наравно спадају и кости. Кости се увек апострофирају када се помињу умрли, јер су синоним земних остатака умрлог, због тога што је за њихово претварање у прах потребно више времена у односу на остале делове земних остатака умрлих.

Milan

pre 9 godina

E muftija,muftija, ti navikao sve na mufte, a ovo bi i na muftaka?
Nikola Tesla je u putnoj ispravi imao za veroispovest:Istocna crkva - Grcka tada u Austrougarskoj,izdata u Zagrebu. Znamo ko je i odakle je i ko su mu roditelji,a to da je primio islam? Nema sanse,posto je sahranjen po njegovoj zelji uz Srpske i pravoslavne obicaje i uz muziku Boze pravde i Mars na drinu. Imas sve na you tube samo treba da googlas umesto da guslas u prazno!

Zaciorski

pre 9 godina

Uspeo si u svojim nameri, došao si na naslovnu stranicu udarnih vesti. Cestitamo.. Nije bitno sta si odvalio, bitno je da se spominju tvoje besede!!!

swe

pre 9 godina

Urna Nikole Tesle nema sta da trazi u crkvi i SPC bi trebao da smanji dozivljaj. A ove izjave Zukorlica su glupave i najvise govore o onome ko to izgovara. Pitanje je da li je ovaj lik psihijatrijski slucaj te ne mzoe da zivi ako nije u centru paznje ili je ovo samo politicki marketing usmeren kako bi se dobilo mesto u medijima i i popularnost medju onima sa ekonomicnim mozgom a i sam zna koliku glupost je izjavio.

dr

pre 9 godina

Ima u Londonu jedan park.U parku ima improvizovana govornica,sa sve mikrofonom,koji,naravno,nije ukljucen.Razumljivo i zasto..
Za tu govornicu moze da stane svako,isprica sve sto hoce,sve sto mu padne na pamet,i lepo ode kuci...Bez ikakvih posledica..Moze da psuje,vredja,hvali,daje "ideje",sve sto mu padne na pamet.Isprazni se covek i lepo ode odakle je i dosao...
Mi,na zalost,nemamo takav park.Imamo TV,radio,novine itd...E,ali,izjaviti nesto kod nas u tim medijima,bi,po Zakonu,bilo kaznjivo..
Sada vidimo da nije..
Zato predlazem da se u bolnici "Dr Laza Lazarevic" napravi jedna govornica sa mikrofonom...Da pacijenti,na trajnom,dozivotnom lecenju,mogu da se "isprazne",mozda neki cak i izlece,ko zna,jer nisam lekar..
Imam jednog kandidata za tu "govornicu"...Ko pogodi ko je taj,za nagradu dobija turban...
P.S.Dragi Nikola Tesla,Srbine iz Smiljana u Lici,u ime svih na ovom svetu,svih nas normalnih koji shvatamo sta bi bili i kako bi ziveli bez tvojih pronalazaka,IZVINI!Ti,koji si po misljenju najvecih umova sveta, pored Leonarda Da Vincija,najgenijalnije ljudsko bice u njegovoj istoriji,ovo nisi zasluzio.
Vecna ti Slava i hvala!Amin!

eleni

pre 9 godina

i had to reply to this comment from this leader from sandjak.i live in serbia in belgrade 3 years now and have never noticed anything more silly in the media in a longtime.is this gentleman serious about his thoughts and comments? as a orthodox women who takes here religion seriously i find it hard to understand the reason for such comments, knowing that if the shoe was on the other foot and if someone mentioned history in say 1912-1918 mr zukorlic could have very easily had serbian relatives? does nikola tesla deserve this for everything he did for mankind? i will be interested in following this story closely as mr zukorlic didnt mention just any serb,he mentioned one of serbia's favourte sons.b92 you always do and show what other news agencies and tv stations are afraid to.keep up the great work

Surovi

pre 9 godina

Super mu je bilo u Americi i mnogo su ga pazili i cenili Amerikanci, zato je i umro u hotelu, bez para, zaboravljen i smatran za ludaka.
(samrate amerikanofilicari, 13. mart 2015 12:04)
Ako objektivno pogledas ,on je bio veliki cudak i kao takav nije bas preterano voleo drustvo ljudi,a jos manje zena.Vise je voleo drustvo golubova,koje je smatrao za jedine prave prijatelje.
Sto se tice njegove genijalnosti,ona je neosporna,ali on nije bio naucnik.On je svoje izume i projekte mogao da zamisli do najsitnijeg detalja,a zatim da sve to prenese na papir,ali nije koristio nijednu poznatu naucnu metodu za to ,niti se bavio preterano teorijom.On je bio pronalazac,mozda i najbolji u istoriji,ali nije bio naucnik.
Zene su ga jurile,ali nije zabelezeno da je bio i sa jednom.Smatra se da je bio aseksualan,a neki tvrde da se cak i kastrirao,kako ne bi gubio dragoceno vreme na nevazne stvari.Bio je pravoslavan,postovao je svoje poreklo,ali i svoju drzavu Ameriku,koja mu je pruzila ono zbog cega bi u Evropi verovatno bio zatvoren u neku ludnicu,a to je mogucnost da osvari svoje ideje,ma koliko sulude one bile.
Postoje razne teorije zavere,ali one su budalastina,jer za ljude onog vremena,najveci deo njegovog rada je licio na besmislicu i nije prepoznato kao bitno.To vazi za sve zrake smrti i sl. cuda...

vredi razmisliti

pre 9 godina

ma da i izmislio polifazni boko haram al mu ameri ukraki patent, na cenu si ti covece podeli vernicima pa da se svi radujemo