Četvrtak, 12.03.2015.

21:25

Vlast se približila idejama Đinđića

Aktuelna vlast se približila idejama Demokratske stranke iz devedesetih, tim proevropskim idejama koje je promovisao i Đinđić, rekao je lider SDS-a Boris Tadić.

Izvor: B92

Vlast se približila idejama Ðinðiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Tadić ima najmanje prava da komentariše o idejama aktuelne vlasti. Za toliko godina koliko je bio predsednik Srbije nije se potrudio da otkrije političku pozadinu ubistva Zorana Djindjića, tako da je jasno koliki je on poštovalac njegovog lika i ideja koje je imao u planu da sprovede, ali ga je iznenadna smrt omela u tome nažalost...

Milja R

pre 9 godina

Dobro bi bilo da nam Tadić objasni zašto je dozvolio da on i njegovi saradnici odustanu od ideja Zorana Đinđića, što je očigledni bilo pogumbno za Srbiju i njene građane.

Romanija

pre 9 godina

Pa DS je prva okrenula leđa svom bivšem predsedniku i napustila njegove ideje. Njih je samo interesovalo kako da se lično obogate a razvitak države , bio im je na poslednjem mestu.

teki

pre 9 godina

Iznenadjujuce je da delimicno hvali postojecu vlast umesto da je kritikuje kao sto je do sada i radio. Mozda je shvatio da su na dobrom putu, za razliku od njegovih bivsih stranackih ledera.

Romel

pre 9 godina

Najlakše je sada govoriti o "idejama" i "viziji" Zorana Đinđića a zašto niko od tih govornika nije preduzeo nešto dok je bio na vlasti i od Srbije napravio bolje mesto za život?

Humanoid

pre 9 godina

Na dan kada je ubijen, Đinđić je za većinu vas, koji ovde lijete krokodilske suze, bio mafijaš, don Žutog preduzeća, strani agent ili novootkriveni velikosrbin (kome je konačno spala maska), izdajnik, bilo srpskih interesa, bilo evro-puta Srbije i 24/7 suočavanja s prošlošću, a podrška u 'narodu' (krezubom ili 'prosvećenom', svejedno) mu je bila gotov neznatna. Vaši su ga 'blistavi umovi', sve od 2nd hand-srbijanaca, pa do nosača glogovog kolca, pročitali i zato vam je bolje da UMUKNETE i prestanete patetizirati svakog 12-og marta. Znam mnoge poput vas, koji su ga pre dvanaest godina smatarli zlotvorom i krimianlcem, a sad se promptno obalče u crninu i zavetuju da ne skrenu s puta. S kog puta? Niste na njemu bili ni 2003, tako da nemate s čega skrenuti.
Pustite ga da počiva u miru. Vaša ga je malograđanština tamo i smestila, isto kao i onaj metak.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Neko je skoro postavio pitanje sta bi bilo i gde bi bili da nije ubijen Djindjic. Mislim da je on krenuo dobrim putem ali da ostali politicari tada na vlasti nisu bili spremni, odnosno da nisu zeleli promene na bolje. Vidim da i Vucic ide sada tim putem, putem promena, i drago mi je sto se tezi da se promeni losa situacija u kojoj smo odavno.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

Doc Holliday

pre 9 godina

Ipak je Pajtić najbliži idejama Zorana Đinđića ... mislim, čovek čita Webera ... ne znamo kako "Kluni" stoji sa teškom sociološkom "artiljerijom" ali je, svakako, najodgovorniji za praktičko urušavanje svih Zoranovih zamisli... pa, nije Tadić, tek slučajno, bio najljući Đinđićev protivkandidat !

`Ranđel The Overlord

pre 9 godina

U izvesnom smislu, Borisove konstatacije su tačne. Ideje kojima se rukovodi aktuelna vlast su izuzetno bliske Zoranovim idejama ... i taj utisak se dramatično povećava ukoliko se podsetimo u kojoj meri se Tadić, "onomad", beše udaljio od svih mogućih vizija Zorana Đimđića !

Milosavljevic

pre 9 godina

Da me neko pita koju stranku vodi ovaj čovek ja iskreno ne bih znao da odgovorim. Ni oni da ih pitate ne bi znali da kazu ko su. Ni novinari ne znaju. Samo prostor u medijima imaju kao da neko zna ko su Pitam se kako ih uopse novinari pronadju da ih pitaju sta su kad ni oni sami ne znaju gde su. Kako se uopste oni javljaju kada bih se ja kladio da ne postoje. Valjda su kao neki virtuelni kompjuterski virus, kruze medijskim prostorom pa gde se zakace tu ispivaju. Glavno da su svoju kolonu organizovali. Strasno! Zaista sam prenerazen.

Maša-99

pre 9 godina

Nema potrebe da Tadic govori lose o bilo kome, posebno o njegovim bivsim 'saborcima'. Njihova zajednicka (zlo)dela prema ovoj zemlji su sasvim dovoljno rekla.

Sara M

pre 9 godina

Dopada mi se sto je aktuelna vlast usmerena ka buducnosti, ne treba se toliko osvrtati unazad, moraju se postaviti ciljevi i marljivo raditi na tome, mislim da je u tome kljuc uspeha ove Vlade.

Jellena

pre 9 godina

A bio je nekad cool lik....sta se desi sa covekom! A cekajte, zar nije rekao da se nece vise baviti politikom? Mozda sad nastupa kao komedijas? Ko zna!

Skuvani paprikas

pre 9 godina

Bugarska ekonomija nije nesto jaka, niti privreda, ali bez obzira na to imaju vise iskustva vezano za EU nego mi i ako nista drugo mogu savete da nam dele. Naravno razmena dobara tj trgovina je ono sto je dobro, jer moram da priznam da sa obe strane hrana (na primer) vazi kao dobra, tako da maksimalno podrzavam saradnju.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

Whirlpool

pre 9 godina

Potpuno se slazem sa Tadicem.trenutna vlast je dokazala da je odlucna i spremna da Srbiju uvede u EU i da od nje napravi snaznu i stabilnu drzavu,a takve ideje je imao i pokojni Djindjic.

Baka@

pre 9 godina

Tačno je da se vlast okrenula reformama,i jednom cilju ulasku u EU a šta ste vi radili sve te godine,zašto ste pobegli od ideala Zorana Đinđića.

bez morala

pre 9 godina

Vlast se možda i malo približila ali si se ti trudio da te ideje udaljiš i obesmisliš.Ti si veći neprijatelj opozicije i od SNS-ovaca.

sqrl

pre 9 godina

monstruozno je i u najmanju ruku licemerno je svojatanje Djindjica i njegovih ideja od istih koji su i doveli do njegovog atentata stvarajuci (ako nista drugo, mada je i to diskutabilno) atmosferu linca u kojoj je Zoran ubijen. A o Tadicu je vise bespotrebno trositi reci, njegovi ulizivacki ispadi prema Vucicu su prosto odvratni, bas mu se vraca u politiku.

a ti

pre 9 godina

Gde ti sebe vidis u citavoj prici, osim sto si izdao I glasace I stranku.Jedan dan podrzavas Vucica, jedan kritikujes I samo pravis stetu.

boza

pre 9 godina

Pa zasto onda najzesci napadi dolaze upravo od ljudih koji su bili bliski Zoranu,to meni govori da su oni skrenuli DS brod sa kursa koji im je Zoran ostaviou amanet,a da je Vlada na pravom putu ka EU.

Pajo B.

pre 9 godina

Tačno je da Vučić radi na modernicazici Srbije. ali, ako je to ideja pok. Djindjića zašto to nije radila Ds. I zašto danas Pajtić vuče na suprotnu stranu?

Aleksandar72

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa konstatacijom Borisa Tadića iz prve rečenice u tekstu.
Samo mi jedna stvar nije jasna.Zašto ste Vi koji ste bili toliko godina u poziciji da sprovodite te ideje,bežali od njih.

Pedja

pre 9 godina

U stvari, ti si se približio aktuelnoj vlasti. Ovakve izjave su samo opravdanje za dosadašnju i buduću saradnju sa Vučićevim režimom.

Homer

pre 9 godina

Činjenica je da je sadašnja vlada ispunila i ostvarila neke ideje koje je zastupao Zoran Đinđić, ali je isto tako da se DS potpuno udaljila od tih istih ideja.

Bajker

pre 9 godina

"Na ovaj dan nikada ne bih rekao nijednu lošu reč o mojim bivšim saradnicima, nikada se ne bih takmičio ko je više đinđićevac, jer je Zoran bio čovek koji se borio protiv kulta ličnosti". Da je bar deo ovoga usvojio sam Tadić, naročito ovo protiv kulta ličnosti.Kad je osetio da mu se u DS-u više slepo ne pokoravaju, ne aminiju sve što kaže, napustio je stranku.

1

pre 9 godina

Kohabitacija je njegov program i ona je donela Nikolica za predsednika a Vucica za premijera.

On je bio ministar odbrane i posmenjivao sve koji su imali veze sa ubistvom dok je Zivkovic bio sef drzave. Kad je on bio predsednik, a Zivkovic ga terao da se stvari sa ubistvom isteraju do kraja, nije ni prstom mrdnuo.

Hranislav

pre 9 godina

Tadicu razlika je ogromna ko nebo i zemlja.

Doktor Zoran Djindjic je imao svoje ideje a Vucic ih nema niti ih je imao (osim da je REFORMA uzeti od penzionera i radnika) i zato je uzeo tudje (njegove...mislim na Djindjica).

Doktor Zoran Djindjic nije imao botove da ga hvale za svoje ideje a Vucic ima botove da ga hvale za tudje ideje.

I bas zbog toga u ovoj vladi ima mnogo plagijatora jer vole da prepisuju i uzimaju tudje ideje.

Slavko

pre 9 godina

DS se godinama skrivala iza Đinđićevog imena. Jedno su govorili, drugo su radili. Ništa bolji nije ni Tadić, podelio je stranku radi ličnih interesa.

MICA

pre 9 godina

Tačno je da kreativnost mladih ljudi predstavlja bogatstvo i budućnost srpskog kapitala,i trenutno Vučić uspeva da stvori prostor za mlade.

Ribizla

pre 9 godina

Mozemo reci i da sadasnja vlast ulazi u reforme koje se moraju sprovesti ako zelimo napredak drzave za razliku od sadasnje opozicije a bivse vlasti koja je unistila drzavu zarad licne dobiti.

Milana

pre 9 godina

A ja opet kazem, demokrate su imale dovoljno vremena i sve mehanizme u rukama da otkriju ko stoji iza ubistva premijera. Ko razume, shvatice.

Slobodan 56

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da Srbiji nije potreban novi kult ličnosti. Najvažnije je da se sistem menja, da se evropeizujemo u svakom segmentu društva, a istorija će dati konačan sud o Đinđiču i njegovom vremenu.

EFWFF

pre 9 godina

Ova vlada je najvise uradila na priblizavanju srbije sa eu , i niko nema vece pravo od ove vlade vucic je najvise priblizio srbiju eu svojim radmo

Kotur

pre 9 godina

Sada ga malo i oni preterase . Ne vidim tu neke slicnosti. Neka je njenu laka zemlja ali ne mislim niti da je radio kako treba, niti da govorio kako treba... e sada o njenžgovim mislima ne mogu...jer ne vidim sta je to puno uradjeno niti za njegovo vreme.

Duci0167

pre 9 godina

Ti bese onaj sto od DSa napravi banditsku stranku sto posle napravi haos po Srbiji? Ti bese onaj sto izadje prvi iz nje i prepusti da drugi nose teret lopovluka tvog vremena? A za Vucica,znamo ... ovo ti je 5ti put da mu se ulizujes i predlazes.

Mary

pre 9 godina

Djindjicev cilj je bio modernizacija Srbije i sprovodjenje reformi kako bi ona postala punopravna clanica EU, a na tome upravo ova Vlada radi.Ako se pokrene ponovo istraga o pozadini ubistva nece biti lako jer je proslo dosta godina od tog dogadjaja.

Ajkula

pre 9 godina

Kako to da su svi blizu njegovim idejama osim onih koji bi trebalo da ih zastupaju? Ovo što danas radi takozvana demokratska stranka se kosi sa njegovim principima i idejama pa se postavlja pitanje ko su ovi danas ustvari? Mislim da je teško naći definiciju za današnju DS i onu iz vremena Zorana Đinđića koja ne može da se uporedi sa ovim ruglom.

Ljilja

pre 9 godina

Tadic se sad setio da prica o Djindjicu. Sta je radio svih ovih godina dok je bio na vlasti?! Ziveo je na konto Djindjicevog imena, pa zar nije sad malo sramno da on ista komentarise.

mare

pre 9 godina

Boris je pobrkao loncice...
Djindjiceve ideje su stale onog trenutka kada si ti postao predsednik DS,i najveci si krivac u Srbiji za sve ovo sto nam se danas desava,a to je sto vladaju isti oni zbog kojih sam bezao sa casova da bi stavio pistaljku u usta i hodao gradom revoltiran i besan...

Skituljko

pre 9 godina

Primetno je da se stranka Borisa Tadića nameće i pokušava da privuče medijsku pažnju a koju je on izgubio po odlasku s' vlasti. Ne tako davno se na vrlo napadan način nudio Vučiću da bude deo vlasti a sad pokušava da skrene pažnju na sebe i svoju stranku na manje popularan način što je poražavajuće i nema nikakvog smisla. Nego dobro, ko prati političku scenu složiće se da su ovo stari maniri Borisa Tadića i naravno neće nasesti na njegove pokušaje da se izvrne istina.

Analiticar

pre 9 godina

Ako se prica o istinskom boljitku i napretku Srbije po svim pitanjima, onda je verovatno da i ideje trebaju biti slicne. To je samo dokaz vise nekadasnjeg predsednika, da i on shvata ozbiljnost i napor ove vlasti,da ne odstupa od tog puta.

aleks

pre 9 godina

S, malom razlikom sto je Djindjic verovao u te ideje i pristajale su mu a ovi to rade samo zato sto iz nekog razloga moraju a stoje im, sto rece jedan kolumnista nedavno, ko piletu s...

veerghoen

pre 9 godina

Оно што је Шешељ синоћ рекао о Ђинђићу је посао за судске органе. Монструозне речи човека који нема никакве људскости у себи. Ужас и дно дна. Језиво потсмевање са покојником што није нимало хришћански.

herkules s

pre 9 godina

Tadic da je zaista zeleo da sledi Djindjiceve ideje i politiku,koju je propagirao, uradio bi nesto za vreme svog mandata po pitanju nacionalnog konsenzusa i ulaska u EU.

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svakako da smo napravili otklon od ranijih destruktivnih politika, ali da smo se baš rukovodili politikom DS-a pa i ne primećujem

џони

pre 9 godina

Ајде бежи бре, ти си лично крив што нам овај кроји судбину и будућност наше земље. Једну јаку странку као што је ДС довео си до изборног цензуса.

jelica

pre 9 godina

Borise,Borise ti još nisi progledao.Da li te bar mallo grize savest što si Vaskrsnuo Zoraove političke protivnike koji su se takmičili u gadostima koje će plasirati o njemu.

emilija

pre 9 godina

To sto ste se bavili hapsenjima i drugim stvarima ne treba da vam bude izgovor za ocajno stanje u zemlji, jednostavno nije vas zanimalo da se posvetite gradjanima i njihovim obicnim problemima, niste imali ni kapaciteta ni volje..

Betty Boop

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da je Srbiji potrebno uspostavljanje nacionalnog konsenzusa o pravcu kojim će se u budućnosti ići. Medjutim, čitajući izjave opozicije prethodnih dana, a tu ubrajam i Tadića, nisam stekla utisak da su oni svesni te potrebe, i potrebe saradnje. Mislim da je Vučić mnogo bolje razumeo situaciju i uključio je sve ljude koji su želeli da pomognu i rade. Naravno, opozicija ga i zbog toga kritikuje da je uzeo njihove kadrove, da u svojim redovima nema kvalitetne ljude i sl. Zbog toga pre podržavam onog ko je shvatio ozbiljnost situacije i odlučio da reaguje, od onih koji stalno kontriraju bez obzira da li to ima smisla ili ne.

zlatiborac

pre 9 godina

SNS odavno sprovodi reforme koje je tada sprovodio Zoran, i sprovodice ih dok se Srbija ne ocisti od prasine do zadnje najsitnije mrvice.

fire

pre 9 godina

Poteze koje je povukla aktuelna vlast mislim da nijedna nije pre. Ili nisu imali hrabrosti da to urade ili jednostavno nisu hteli. U svakom slucaju mislim da je ovo sto se danas radi za Srbiju od znacaja.

Novakovic

pre 9 godina

To sto se vlast priblizila iealima Zorana Djindjica ne mora da bude cudno, koliko je cudno koliko su se njegovi prijatelji, stranacke kolege i sledbenici odaljili od istih. Godine su prosle od tog tragicnog cina, Srbija je mnogo izgubila ali jos ne mogu da shvatim zbog cega niko u proslosti nije smeo da nastavi istim putem koji je trasirao sam Djindjic svojim izborom na mesto premijera 2001 godine?

moralno

pre 9 godina

Hajde,Borise,zavrsi ono sto si zapoceo odlaskom iz stranke.Ne znam samo kako bi DJindjic reagovao na taj tvoj potez."Zigosao"si stranku,i mnogi su u ubedjenju da je DS Boris Tadic.Zeleo si vlast,izvoli,udvaraj se Vucicu ako imas bar malo morala.Oprostices sve i svakome samo da si u vlasti.

Zeljka

pre 9 godina

Umesto da nam ubistvo Djindjica bude podstrek da nastavimo putem koji je zapoceo, njegovi sledbenici , inace veliko razocarenje za sve nas , pogazili su sve ono na cemu su se zasnivale Djindjiceve ideje. Ali nikada nije kasno. Na nasu srecu pojacio se covek koji ima hrabrosti da krene u reforme , da preokrene Srbiju. Verujem da bi se i sam Djindjic da je ziv, slozio sa tim.

Veselinko

pre 9 godina

Sem SPS a ova Vlada je jača u svakom pogledu od Zoranove, naravno uz svo dužno poštovanje prema pokojnom premijeru. Ali mislim da bi Zoran sigurno podržao Vučića u ovome što radi.

џони

pre 9 godina

Ајде бежи бре, ти си лично крив што нам овај кроји судбину и будућност наше земље. Једну јаку странку као што је ДС довео си до изборног цензуса.

aleks

pre 9 godina

S, malom razlikom sto je Djindjic verovao u te ideje i pristajale su mu a ovi to rade samo zato sto iz nekog razloga moraju a stoje im, sto rece jedan kolumnista nedavno, ko piletu s...

veerghoen

pre 9 godina

Оно што је Шешељ синоћ рекао о Ђинђићу је посао за судске органе. Монструозне речи човека који нема никакве људскости у себи. Ужас и дно дна. Језиво потсмевање са покојником што није нимало хришћански.

Mary

pre 9 godina

Djindjicev cilj je bio modernizacija Srbije i sprovodjenje reformi kako bi ona postala punopravna clanica EU, a na tome upravo ova Vlada radi.Ako se pokrene ponovo istraga o pozadini ubistva nece biti lako jer je proslo dosta godina od tog dogadjaja.

Skituljko

pre 9 godina

Primetno je da se stranka Borisa Tadića nameće i pokušava da privuče medijsku pažnju a koju je on izgubio po odlasku s' vlasti. Ne tako davno se na vrlo napadan način nudio Vučiću da bude deo vlasti a sad pokušava da skrene pažnju na sebe i svoju stranku na manje popularan način što je poražavajuće i nema nikakvog smisla. Nego dobro, ko prati političku scenu složiće se da su ovo stari maniri Borisa Tadića i naravno neće nasesti na njegove pokušaje da se izvrne istina.

MICA

pre 9 godina

Tačno je da kreativnost mladih ljudi predstavlja bogatstvo i budućnost srpskog kapitala,i trenutno Vučić uspeva da stvori prostor za mlade.

a ti

pre 9 godina

Gde ti sebe vidis u citavoj prici, osim sto si izdao I glasace I stranku.Jedan dan podrzavas Vucica, jedan kritikujes I samo pravis stetu.

Duci0167

pre 9 godina

Ti bese onaj sto od DSa napravi banditsku stranku sto posle napravi haos po Srbiji? Ti bese onaj sto izadje prvi iz nje i prepusti da drugi nose teret lopovluka tvog vremena? A za Vucica,znamo ... ovo ti je 5ti put da mu se ulizujes i predlazes.

Bajker

pre 9 godina

"Na ovaj dan nikada ne bih rekao nijednu lošu reč o mojim bivšim saradnicima, nikada se ne bih takmičio ko je više đinđićevac, jer je Zoran bio čovek koji se borio protiv kulta ličnosti". Da je bar deo ovoga usvojio sam Tadić, naročito ovo protiv kulta ličnosti.Kad je osetio da mu se u DS-u više slepo ne pokoravaju, ne aminiju sve što kaže, napustio je stranku.

Analiticar

pre 9 godina

Ako se prica o istinskom boljitku i napretku Srbije po svim pitanjima, onda je verovatno da i ideje trebaju biti slicne. To je samo dokaz vise nekadasnjeg predsednika, da i on shvata ozbiljnost i napor ove vlasti,da ne odstupa od tog puta.

Homer

pre 9 godina

Činjenica je da je sadašnja vlada ispunila i ostvarila neke ideje koje je zastupao Zoran Đinđić, ali je isto tako da se DS potpuno udaljila od tih istih ideja.

Milana

pre 9 godina

A ja opet kazem, demokrate su imale dovoljno vremena i sve mehanizme u rukama da otkriju ko stoji iza ubistva premijera. Ko razume, shvatice.

EFWFF

pre 9 godina

Ova vlada je najvise uradila na priblizavanju srbije sa eu , i niko nema vece pravo od ove vlade vucic je najvise priblizio srbiju eu svojim radmo

bez morala

pre 9 godina

Vlast se možda i malo približila ali si se ti trudio da te ideje udaljiš i obesmisliš.Ti si veći neprijatelj opozicije i od SNS-ovaca.

Ajkula

pre 9 godina

Kako to da su svi blizu njegovim idejama osim onih koji bi trebalo da ih zastupaju? Ovo što danas radi takozvana demokratska stranka se kosi sa njegovim principima i idejama pa se postavlja pitanje ko su ovi danas ustvari? Mislim da je teško naći definiciju za današnju DS i onu iz vremena Zorana Đinđića koja ne može da se uporedi sa ovim ruglom.

Ribizla

pre 9 godina

Mozemo reci i da sadasnja vlast ulazi u reforme koje se moraju sprovesti ako zelimo napredak drzave za razliku od sadasnje opozicije a bivse vlasti koja je unistila drzavu zarad licne dobiti.

Ljilja

pre 9 godina

Tadic se sad setio da prica o Djindjicu. Sta je radio svih ovih godina dok je bio na vlasti?! Ziveo je na konto Djindjicevog imena, pa zar nije sad malo sramno da on ista komentarise.

Slavko

pre 9 godina

DS se godinama skrivala iza Đinđićevog imena. Jedno su govorili, drugo su radili. Ništa bolji nije ni Tadić, podelio je stranku radi ličnih interesa.

boza

pre 9 godina

Pa zasto onda najzesci napadi dolaze upravo od ljudih koji su bili bliski Zoranu,to meni govori da su oni skrenuli DS brod sa kursa koji im je Zoran ostaviou amanet,a da je Vlada na pravom putu ka EU.

Kotur

pre 9 godina

Sada ga malo i oni preterase . Ne vidim tu neke slicnosti. Neka je njenu laka zemlja ali ne mislim niti da je radio kako treba, niti da govorio kako treba... e sada o njenžgovim mislima ne mogu...jer ne vidim sta je to puno uradjeno niti za njegovo vreme.

1

pre 9 godina

Kohabitacija je njegov program i ona je donela Nikolica za predsednika a Vucica za premijera.

On je bio ministar odbrane i posmenjivao sve koji su imali veze sa ubistvom dok je Zivkovic bio sef drzave. Kad je on bio predsednik, a Zivkovic ga terao da se stvari sa ubistvom isteraju do kraja, nije ni prstom mrdnuo.

Aleksandar72

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa konstatacijom Borisa Tadića iz prve rečenice u tekstu.
Samo mi jedna stvar nije jasna.Zašto ste Vi koji ste bili toliko godina u poziciji da sprovodite te ideje,bežali od njih.

moralno

pre 9 godina

Hajde,Borise,zavrsi ono sto si zapoceo odlaskom iz stranke.Ne znam samo kako bi DJindjic reagovao na taj tvoj potez."Zigosao"si stranku,i mnogi su u ubedjenju da je DS Boris Tadic.Zeleo si vlast,izvoli,udvaraj se Vucicu ako imas bar malo morala.Oprostices sve i svakome samo da si u vlasti.

Pajo B.

pre 9 godina

Tačno je da Vučić radi na modernicazici Srbije. ali, ako je to ideja pok. Djindjića zašto to nije radila Ds. I zašto danas Pajtić vuče na suprotnu stranu?

jelica

pre 9 godina

Borise,Borise ti još nisi progledao.Da li te bar mallo grize savest što si Vaskrsnuo Zoraove političke protivnike koji su se takmičili u gadostima koje će plasirati o njemu.

herkules s

pre 9 godina

Tadic da je zaista zeleo da sledi Djindjiceve ideje i politiku,koju je propagirao, uradio bi nesto za vreme svog mandata po pitanju nacionalnog konsenzusa i ulaska u EU.

Novakovic

pre 9 godina

To sto se vlast priblizila iealima Zorana Djindjica ne mora da bude cudno, koliko je cudno koliko su se njegovi prijatelji, stranacke kolege i sledbenici odaljili od istih. Godine su prosle od tog tragicnog cina, Srbija je mnogo izgubila ali jos ne mogu da shvatim zbog cega niko u proslosti nije smeo da nastavi istim putem koji je trasirao sam Djindjic svojim izborom na mesto premijera 2001 godine?

Hranislav

pre 9 godina

Tadicu razlika je ogromna ko nebo i zemlja.

Doktor Zoran Djindjic je imao svoje ideje a Vucic ih nema niti ih je imao (osim da je REFORMA uzeti od penzionera i radnika) i zato je uzeo tudje (njegove...mislim na Djindjica).

Doktor Zoran Djindjic nije imao botove da ga hvale za svoje ideje a Vucic ima botove da ga hvale za tudje ideje.

I bas zbog toga u ovoj vladi ima mnogo plagijatora jer vole da prepisuju i uzimaju tudje ideje.

sqrl

pre 9 godina

monstruozno je i u najmanju ruku licemerno je svojatanje Djindjica i njegovih ideja od istih koji su i doveli do njegovog atentata stvarajuci (ako nista drugo, mada je i to diskutabilno) atmosferu linca u kojoj je Zoran ubijen. A o Tadicu je vise bespotrebno trositi reci, njegovi ulizivacki ispadi prema Vucicu su prosto odvratni, bas mu se vraca u politiku.

Zeljka

pre 9 godina

Umesto da nam ubistvo Djindjica bude podstrek da nastavimo putem koji je zapoceo, njegovi sledbenici , inace veliko razocarenje za sve nas , pogazili su sve ono na cemu su se zasnivale Djindjiceve ideje. Ali nikada nije kasno. Na nasu srecu pojacio se covek koji ima hrabrosti da krene u reforme , da preokrene Srbiju. Verujem da bi se i sam Djindjic da je ziv, slozio sa tim.

mare

pre 9 godina

Boris je pobrkao loncice...
Djindjiceve ideje su stale onog trenutka kada si ti postao predsednik DS,i najveci si krivac u Srbiji za sve ovo sto nam se danas desava,a to je sto vladaju isti oni zbog kojih sam bezao sa casova da bi stavio pistaljku u usta i hodao gradom revoltiran i besan...

emilija

pre 9 godina

To sto ste se bavili hapsenjima i drugim stvarima ne treba da vam bude izgovor za ocajno stanje u zemlji, jednostavno nije vas zanimalo da se posvetite gradjanima i njihovim obicnim problemima, niste imali ni kapaciteta ni volje..

Pedja

pre 9 godina

U stvari, ti si se približio aktuelnoj vlasti. Ovakve izjave su samo opravdanje za dosadašnju i buduću saradnju sa Vučićevim režimom.

Jellena

pre 9 godina

A bio je nekad cool lik....sta se desi sa covekom! A cekajte, zar nije rekao da se nece vise baviti politikom? Mozda sad nastupa kao komedijas? Ko zna!

Betty Boop

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da je Srbiji potrebno uspostavljanje nacionalnog konsenzusa o pravcu kojim će se u budućnosti ići. Medjutim, čitajući izjave opozicije prethodnih dana, a tu ubrajam i Tadića, nisam stekla utisak da su oni svesni te potrebe, i potrebe saradnje. Mislim da je Vučić mnogo bolje razumeo situaciju i uključio je sve ljude koji su želeli da pomognu i rade. Naravno, opozicija ga i zbog toga kritikuje da je uzeo njihove kadrove, da u svojim redovima nema kvalitetne ljude i sl. Zbog toga pre podržavam onog ko je shvatio ozbiljnost situacije i odlučio da reaguje, od onih koji stalno kontriraju bez obzira da li to ima smisla ili ne.

Doc Holliday

pre 9 godina

Ipak je Pajtić najbliži idejama Zorana Đinđića ... mislim, čovek čita Webera ... ne znamo kako "Kluni" stoji sa teškom sociološkom "artiljerijom" ali je, svakako, najodgovorniji za praktičko urušavanje svih Zoranovih zamisli... pa, nije Tadić, tek slučajno, bio najljući Đinđićev protivkandidat !

fire

pre 9 godina

Poteze koje je povukla aktuelna vlast mislim da nijedna nije pre. Ili nisu imali hrabrosti da to urade ili jednostavno nisu hteli. U svakom slucaju mislim da je ovo sto se danas radi za Srbiju od znacaja.

zlatiborac

pre 9 godina

SNS odavno sprovodi reforme koje je tada sprovodio Zoran, i sprovodice ih dok se Srbija ne ocisti od prasine do zadnje najsitnije mrvice.

Skuvani paprikas

pre 9 godina

Bugarska ekonomija nije nesto jaka, niti privreda, ali bez obzira na to imaju vise iskustva vezano za EU nego mi i ako nista drugo mogu savete da nam dele. Naravno razmena dobara tj trgovina je ono sto je dobro, jer moram da priznam da sa obe strane hrana (na primer) vazi kao dobra, tako da maksimalno podrzavam saradnju.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

Veselinko

pre 9 godina

Sem SPS a ova Vlada je jača u svakom pogledu od Zoranove, naravno uz svo dužno poštovanje prema pokojnom premijeru. Ali mislim da bi Zoran sigurno podržao Vučića u ovome što radi.

Milosavljevic

pre 9 godina

Da me neko pita koju stranku vodi ovaj čovek ja iskreno ne bih znao da odgovorim. Ni oni da ih pitate ne bi znali da kazu ko su. Ni novinari ne znaju. Samo prostor u medijima imaju kao da neko zna ko su Pitam se kako ih uopse novinari pronadju da ih pitaju sta su kad ni oni sami ne znaju gde su. Kako se uopste oni javljaju kada bih se ja kladio da ne postoje. Valjda su kao neki virtuelni kompjuterski virus, kruze medijskim prostorom pa gde se zakace tu ispivaju. Glavno da su svoju kolonu organizovali. Strasno! Zaista sam prenerazen.

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svakako da smo napravili otklon od ranijih destruktivnih politika, ali da smo se baš rukovodili politikom DS-a pa i ne primećujem

Slobodan 56

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da Srbiji nije potreban novi kult ličnosti. Najvažnije je da se sistem menja, da se evropeizujemo u svakom segmentu društva, a istorija će dati konačan sud o Đinđiču i njegovom vremenu.

`Ranđel The Overlord

pre 9 godina

U izvesnom smislu, Borisove konstatacije su tačne. Ideje kojima se rukovodi aktuelna vlast su izuzetno bliske Zoranovim idejama ... i taj utisak se dramatično povećava ukoliko se podsetimo u kojoj meri se Tadić, "onomad", beše udaljio od svih mogućih vizija Zorana Đimđića !

Humanoid

pre 9 godina

Na dan kada je ubijen, Đinđić je za većinu vas, koji ovde lijete krokodilske suze, bio mafijaš, don Žutog preduzeća, strani agent ili novootkriveni velikosrbin (kome je konačno spala maska), izdajnik, bilo srpskih interesa, bilo evro-puta Srbije i 24/7 suočavanja s prošlošću, a podrška u 'narodu' (krezubom ili 'prosvećenom', svejedno) mu je bila gotov neznatna. Vaši su ga 'blistavi umovi', sve od 2nd hand-srbijanaca, pa do nosača glogovog kolca, pročitali i zato vam je bolje da UMUKNETE i prestanete patetizirati svakog 12-og marta. Znam mnoge poput vas, koji su ga pre dvanaest godina smatarli zlotvorom i krimianlcem, a sad se promptno obalče u crninu i zavetuju da ne skrenu s puta. S kog puta? Niste na njemu bili ni 2003, tako da nemate s čega skrenuti.
Pustite ga da počiva u miru. Vaša ga je malograđanština tamo i smestila, isto kao i onaj metak.

Whirlpool

pre 9 godina

Potpuno se slazem sa Tadicem.trenutna vlast je dokazala da je odlucna i spremna da Srbiju uvede u EU i da od nje napravi snaznu i stabilnu drzavu,a takve ideje je imao i pokojni Djindjic.

Baka@

pre 9 godina

Tačno je da se vlast okrenula reformama,i jednom cilju ulasku u EU a šta ste vi radili sve te godine,zašto ste pobegli od ideala Zorana Đinđića.

Maša-99

pre 9 godina

Nema potrebe da Tadic govori lose o bilo kome, posebno o njegovim bivsim 'saborcima'. Njihova zajednicka (zlo)dela prema ovoj zemlji su sasvim dovoljno rekla.

Sara M

pre 9 godina

Dopada mi se sto je aktuelna vlast usmerena ka buducnosti, ne treba se toliko osvrtati unazad, moraju se postaviti ciljevi i marljivo raditi na tome, mislim da je u tome kljuc uspeha ove Vlade.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Neko je skoro postavio pitanje sta bi bilo i gde bi bili da nije ubijen Djindjic. Mislim da je on krenuo dobrim putem ali da ostali politicari tada na vlasti nisu bili spremni, odnosno da nisu zeleli promene na bolje. Vidim da i Vucic ide sada tim putem, putem promena, i drago mi je sto se tezi da se promeni losa situacija u kojoj smo odavno.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

Romel

pre 9 godina

Najlakše je sada govoriti o "idejama" i "viziji" Zorana Đinđića a zašto niko od tih govornika nije preduzeo nešto dok je bio na vlasti i od Srbije napravio bolje mesto za život?

teki

pre 9 godina

Iznenadjujuce je da delimicno hvali postojecu vlast umesto da je kritikuje kao sto je do sada i radio. Mozda je shvatio da su na dobrom putu, za razliku od njegovih bivsih stranackih ledera.

Romanija

pre 9 godina

Pa DS je prva okrenula leđa svom bivšem predsedniku i napustila njegove ideje. Njih je samo interesovalo kako da se lično obogate a razvitak države , bio im je na poslednjem mestu.

Milja R

pre 9 godina

Dobro bi bilo da nam Tadić objasni zašto je dozvolio da on i njegovi saradnici odustanu od ideja Zorana Đinđića, što je očigledni bilo pogumbno za Srbiju i njene građane.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Tadić ima najmanje prava da komentariše o idejama aktuelne vlasti. Za toliko godina koliko je bio predsednik Srbije nije se potrudio da otkrije političku pozadinu ubistva Zorana Djindjića, tako da je jasno koliki je on poštovalac njegovog lika i ideja koje je imao u planu da sprovede, ali ga je iznenadna smrt omela u tome nažalost...

Hranislav

pre 9 godina

Tadicu razlika je ogromna ko nebo i zemlja.

Doktor Zoran Djindjic je imao svoje ideje a Vucic ih nema niti ih je imao (osim da je REFORMA uzeti od penzionera i radnika) i zato je uzeo tudje (njegove...mislim na Djindjica).

Doktor Zoran Djindjic nije imao botove da ga hvale za svoje ideje a Vucic ima botove da ga hvale za tudje ideje.

I bas zbog toga u ovoj vladi ima mnogo plagijatora jer vole da prepisuju i uzimaju tudje ideje.

mare

pre 9 godina

Boris je pobrkao loncice...
Djindjiceve ideje su stale onog trenutka kada si ti postao predsednik DS,i najveci si krivac u Srbiji za sve ovo sto nam se danas desava,a to je sto vladaju isti oni zbog kojih sam bezao sa casova da bi stavio pistaljku u usta i hodao gradom revoltiran i besan...

sqrl

pre 9 godina

monstruozno je i u najmanju ruku licemerno je svojatanje Djindjica i njegovih ideja od istih koji su i doveli do njegovog atentata stvarajuci (ako nista drugo, mada je i to diskutabilno) atmosferu linca u kojoj je Zoran ubijen. A o Tadicu je vise bespotrebno trositi reci, njegovi ulizivacki ispadi prema Vucicu su prosto odvratni, bas mu se vraca u politiku.

zlatiborac

pre 9 godina

SNS odavno sprovodi reforme koje je tada sprovodio Zoran, i sprovodice ih dok se Srbija ne ocisti od prasine do zadnje najsitnije mrvice.

Betty Boop

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da je Srbiji potrebno uspostavljanje nacionalnog konsenzusa o pravcu kojim će se u budućnosti ići. Medjutim, čitajući izjave opozicije prethodnih dana, a tu ubrajam i Tadića, nisam stekla utisak da su oni svesni te potrebe, i potrebe saradnje. Mislim da je Vučić mnogo bolje razumeo situaciju i uključio je sve ljude koji su želeli da pomognu i rade. Naravno, opozicija ga i zbog toga kritikuje da je uzeo njihove kadrove, da u svojim redovima nema kvalitetne ljude i sl. Zbog toga pre podržavam onog ko je shvatio ozbiljnost situacije i odlučio da reaguje, od onih koji stalno kontriraju bez obzira da li to ima smisla ili ne.

Zeljka

pre 9 godina

Umesto da nam ubistvo Djindjica bude podstrek da nastavimo putem koji je zapoceo, njegovi sledbenici , inace veliko razocarenje za sve nas , pogazili su sve ono na cemu su se zasnivale Djindjiceve ideje. Ali nikada nije kasno. Na nasu srecu pojacio se covek koji ima hrabrosti da krene u reforme , da preokrene Srbiju. Verujem da bi se i sam Djindjic da je ziv, slozio sa tim.

fire

pre 9 godina

Poteze koje je povukla aktuelna vlast mislim da nijedna nije pre. Ili nisu imali hrabrosti da to urade ili jednostavno nisu hteli. U svakom slucaju mislim da je ovo sto se danas radi za Srbiju od znacaja.

Veselinko

pre 9 godina

Sem SPS a ova Vlada je jača u svakom pogledu od Zoranove, naravno uz svo dužno poštovanje prema pokojnom premijeru. Ali mislim da bi Zoran sigurno podržao Vučića u ovome što radi.

Bjuti-bifor-Brejn-BG

pre 9 godina

Svakako da smo napravili otklon od ranijih destruktivnih politika, ali da smo se baš rukovodili politikom DS-a pa i ne primećujem

veerghoen

pre 9 godina

Оно што је Шешељ синоћ рекао о Ђинђићу је посао за судске органе. Монструозне речи човека који нема никакве људскости у себи. Ужас и дно дна. Језиво потсмевање са покојником што није нимало хришћански.

Novakovic

pre 9 godina

To sto se vlast priblizila iealima Zorana Djindjica ne mora da bude cudno, koliko je cudno koliko su se njegovi prijatelji, stranacke kolege i sledbenici odaljili od istih. Godine su prosle od tog tragicnog cina, Srbija je mnogo izgubila ali jos ne mogu da shvatim zbog cega niko u proslosti nije smeo da nastavi istim putem koji je trasirao sam Djindjic svojim izborom na mesto premijera 2001 godine?

emilija

pre 9 godina

To sto ste se bavili hapsenjima i drugim stvarima ne treba da vam bude izgovor za ocajno stanje u zemlji, jednostavno nije vas zanimalo da se posvetite gradjanima i njihovim obicnim problemima, niste imali ni kapaciteta ni volje..

EFWFF

pre 9 godina

Ova vlada je najvise uradila na priblizavanju srbije sa eu , i niko nema vece pravo od ove vlade vucic je najvise priblizio srbiju eu svojim radmo

Kotur

pre 9 godina

Sada ga malo i oni preterase . Ne vidim tu neke slicnosti. Neka je njenu laka zemlja ali ne mislim niti da je radio kako treba, niti da govorio kako treba... e sada o njenžgovim mislima ne mogu...jer ne vidim sta je to puno uradjeno niti za njegovo vreme.

MICA

pre 9 godina

Tačno je da kreativnost mladih ljudi predstavlja bogatstvo i budućnost srpskog kapitala,i trenutno Vučić uspeva da stvori prostor za mlade.

Homer

pre 9 godina

Činjenica je da je sadašnja vlada ispunila i ostvarila neke ideje koje je zastupao Zoran Đinđić, ali je isto tako da se DS potpuno udaljila od tih istih ideja.

Pajo B.

pre 9 godina

Tačno je da Vučić radi na modernicazici Srbije. ali, ako je to ideja pok. Djindjića zašto to nije radila Ds. I zašto danas Pajtić vuče na suprotnu stranu?

Ribizla

pre 9 godina

Mozemo reci i da sadasnja vlast ulazi u reforme koje se moraju sprovesti ako zelimo napredak drzave za razliku od sadasnje opozicije a bivse vlasti koja je unistila drzavu zarad licne dobiti.

herkules s

pre 9 godina

Tadic da je zaista zeleo da sledi Djindjiceve ideje i politiku,koju je propagirao, uradio bi nesto za vreme svog mandata po pitanju nacionalnog konsenzusa i ulaska u EU.

aleks

pre 9 godina

S, malom razlikom sto je Djindjic verovao u te ideje i pristajale su mu a ovi to rade samo zato sto iz nekog razloga moraju a stoje im, sto rece jedan kolumnista nedavno, ko piletu s...

Mary

pre 9 godina

Djindjicev cilj je bio modernizacija Srbije i sprovodjenje reformi kako bi ona postala punopravna clanica EU, a na tome upravo ova Vlada radi.Ako se pokrene ponovo istraga o pozadini ubistva nece biti lako jer je proslo dosta godina od tog dogadjaja.

Analiticar

pre 9 godina

Ako se prica o istinskom boljitku i napretku Srbije po svim pitanjima, onda je verovatno da i ideje trebaju biti slicne. To je samo dokaz vise nekadasnjeg predsednika, da i on shvata ozbiljnost i napor ove vlasti,da ne odstupa od tog puta.

Slobodan 56

pre 9 godina

Slažem se sa Tadićem da Srbiji nije potreban novi kult ličnosti. Najvažnije je da se sistem menja, da se evropeizujemo u svakom segmentu društva, a istorija će dati konačan sud o Đinđiču i njegovom vremenu.

boza

pre 9 godina

Pa zasto onda najzesci napadi dolaze upravo od ljudih koji su bili bliski Zoranu,to meni govori da su oni skrenuli DS brod sa kursa koji im je Zoran ostaviou amanet,a da je Vlada na pravom putu ka EU.

Sara M

pre 9 godina

Dopada mi se sto je aktuelna vlast usmerena ka buducnosti, ne treba se toliko osvrtati unazad, moraju se postaviti ciljevi i marljivo raditi na tome, mislim da je u tome kljuc uspeha ove Vlade.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Neko je skoro postavio pitanje sta bi bilo i gde bi bili da nije ubijen Djindjic. Mislim da je on krenuo dobrim putem ali da ostali politicari tada na vlasti nisu bili spremni, odnosno da nisu zeleli promene na bolje. Vidim da i Vucic ide sada tim putem, putem promena, i drago mi je sto se tezi da se promeni losa situacija u kojoj smo odavno.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

џони

pre 9 godina

Ајде бежи бре, ти си лично крив што нам овај кроји судбину и будућност наше земље. Једну јаку странку као што је ДС довео си до изборног цензуса.

Skuvani paprikas

pre 9 godina

Bugarska ekonomija nije nesto jaka, niti privreda, ali bez obzira na to imaju vise iskustva vezano za EU nego mi i ako nista drugo mogu savete da nam dele. Naravno razmena dobara tj trgovina je ono sto je dobro, jer moram da priznam da sa obe strane hrana (na primer) vazi kao dobra, tako da maksimalno podrzavam saradnju.
Ali mislim da ovde nije problem sto je ova Vlada na pravom putu, nego sto se Tadic namece kao zamena Dacicu, a to je za njega kao politicara bas nisko, jer on je imao prilike dok je bio na vlasti da pokaze da mu je stalo do tog puta Djindjica.

Baka@

pre 9 godina

Tačno je da se vlast okrenula reformama,i jednom cilju ulasku u EU a šta ste vi radili sve te godine,zašto ste pobegli od ideala Zorana Đinđića.

Maša-99

pre 9 godina

Nema potrebe da Tadic govori lose o bilo kome, posebno o njegovim bivsim 'saborcima'. Njihova zajednicka (zlo)dela prema ovoj zemlji su sasvim dovoljno rekla.

Milana

pre 9 godina

A ja opet kazem, demokrate su imale dovoljno vremena i sve mehanizme u rukama da otkriju ko stoji iza ubistva premijera. Ko razume, shvatice.

Whirlpool

pre 9 godina

Potpuno se slazem sa Tadicem.trenutna vlast je dokazala da je odlucna i spremna da Srbiju uvede u EU i da od nje napravi snaznu i stabilnu drzavu,a takve ideje je imao i pokojni Djindjic.

moralno

pre 9 godina

Hajde,Borise,zavrsi ono sto si zapoceo odlaskom iz stranke.Ne znam samo kako bi DJindjic reagovao na taj tvoj potez."Zigosao"si stranku,i mnogi su u ubedjenju da je DS Boris Tadic.Zeleo si vlast,izvoli,udvaraj se Vucicu ako imas bar malo morala.Oprostices sve i svakome samo da si u vlasti.

a ti

pre 9 godina

Gde ti sebe vidis u citavoj prici, osim sto si izdao I glasace I stranku.Jedan dan podrzavas Vucica, jedan kritikujes I samo pravis stetu.

`Ranđel The Overlord

pre 9 godina

U izvesnom smislu, Borisove konstatacije su tačne. Ideje kojima se rukovodi aktuelna vlast su izuzetno bliske Zoranovim idejama ... i taj utisak se dramatično povećava ukoliko se podsetimo u kojoj meri se Tadić, "onomad", beše udaljio od svih mogućih vizija Zorana Đimđića !

Slavko

pre 9 godina

DS se godinama skrivala iza Đinđićevog imena. Jedno su govorili, drugo su radili. Ništa bolji nije ni Tadić, podelio je stranku radi ličnih interesa.

bez morala

pre 9 godina

Vlast se možda i malo približila ali si se ti trudio da te ideje udaljiš i obesmisliš.Ti si veći neprijatelj opozicije i od SNS-ovaca.

Aleksandar72

pre 9 godina

Potpuno se slažem sa konstatacijom Borisa Tadića iz prve rečenice u tekstu.
Samo mi jedna stvar nije jasna.Zašto ste Vi koji ste bili toliko godina u poziciji da sprovodite te ideje,bežali od njih.

Bajker

pre 9 godina

"Na ovaj dan nikada ne bih rekao nijednu lošu reč o mojim bivšim saradnicima, nikada se ne bih takmičio ko je više đinđićevac, jer je Zoran bio čovek koji se borio protiv kulta ličnosti". Da je bar deo ovoga usvojio sam Tadić, naročito ovo protiv kulta ličnosti.Kad je osetio da mu se u DS-u više slepo ne pokoravaju, ne aminiju sve što kaže, napustio je stranku.

Doc Holliday

pre 9 godina

Ipak je Pajtić najbliži idejama Zorana Đinđića ... mislim, čovek čita Webera ... ne znamo kako "Kluni" stoji sa teškom sociološkom "artiljerijom" ali je, svakako, najodgovorniji za praktičko urušavanje svih Zoranovih zamisli... pa, nije Tadić, tek slučajno, bio najljući Đinđićev protivkandidat !

jelica

pre 9 godina

Borise,Borise ti još nisi progledao.Da li te bar mallo grize savest što si Vaskrsnuo Zoraove političke protivnike koji su se takmičili u gadostima koje će plasirati o njemu.

Skituljko

pre 9 godina

Primetno je da se stranka Borisa Tadića nameće i pokušava da privuče medijsku pažnju a koju je on izgubio po odlasku s' vlasti. Ne tako davno se na vrlo napadan način nudio Vučiću da bude deo vlasti a sad pokušava da skrene pažnju na sebe i svoju stranku na manje popularan način što je poražavajuće i nema nikakvog smisla. Nego dobro, ko prati političku scenu složiće se da su ovo stari maniri Borisa Tadića i naravno neće nasesti na njegove pokušaje da se izvrne istina.

Ljilja

pre 9 godina

Tadic se sad setio da prica o Djindjicu. Sta je radio svih ovih godina dok je bio na vlasti?! Ziveo je na konto Djindjicevog imena, pa zar nije sad malo sramno da on ista komentarise.

Duci0167

pre 9 godina

Ti bese onaj sto od DSa napravi banditsku stranku sto posle napravi haos po Srbiji? Ti bese onaj sto izadje prvi iz nje i prepusti da drugi nose teret lopovluka tvog vremena? A za Vucica,znamo ... ovo ti je 5ti put da mu se ulizujes i predlazes.

1

pre 9 godina

Kohabitacija je njegov program i ona je donela Nikolica za predsednika a Vucica za premijera.

On je bio ministar odbrane i posmenjivao sve koji su imali veze sa ubistvom dok je Zivkovic bio sef drzave. Kad je on bio predsednik, a Zivkovic ga terao da se stvari sa ubistvom isteraju do kraja, nije ni prstom mrdnuo.

Ajkula

pre 9 godina

Kako to da su svi blizu njegovim idejama osim onih koji bi trebalo da ih zastupaju? Ovo što danas radi takozvana demokratska stranka se kosi sa njegovim principima i idejama pa se postavlja pitanje ko su ovi danas ustvari? Mislim da je teško naći definiciju za današnju DS i onu iz vremena Zorana Đinđića koja ne može da se uporedi sa ovim ruglom.

Pedja

pre 9 godina

U stvari, ti si se približio aktuelnoj vlasti. Ovakve izjave su samo opravdanje za dosadašnju i buduću saradnju sa Vučićevim režimom.

Jellena

pre 9 godina

A bio je nekad cool lik....sta se desi sa covekom! A cekajte, zar nije rekao da se nece vise baviti politikom? Mozda sad nastupa kao komedijas? Ko zna!

Milosavljevic

pre 9 godina

Da me neko pita koju stranku vodi ovaj čovek ja iskreno ne bih znao da odgovorim. Ni oni da ih pitate ne bi znali da kazu ko su. Ni novinari ne znaju. Samo prostor u medijima imaju kao da neko zna ko su Pitam se kako ih uopse novinari pronadju da ih pitaju sta su kad ni oni sami ne znaju gde su. Kako se uopste oni javljaju kada bih se ja kladio da ne postoje. Valjda su kao neki virtuelni kompjuterski virus, kruze medijskim prostorom pa gde se zakace tu ispivaju. Glavno da su svoju kolonu organizovali. Strasno! Zaista sam prenerazen.

Humanoid

pre 9 godina

Na dan kada je ubijen, Đinđić je za većinu vas, koji ovde lijete krokodilske suze, bio mafijaš, don Žutog preduzeća, strani agent ili novootkriveni velikosrbin (kome je konačno spala maska), izdajnik, bilo srpskih interesa, bilo evro-puta Srbije i 24/7 suočavanja s prošlošću, a podrška u 'narodu' (krezubom ili 'prosvećenom', svejedno) mu je bila gotov neznatna. Vaši su ga 'blistavi umovi', sve od 2nd hand-srbijanaca, pa do nosača glogovog kolca, pročitali i zato vam je bolje da UMUKNETE i prestanete patetizirati svakog 12-og marta. Znam mnoge poput vas, koji su ga pre dvanaest godina smatarli zlotvorom i krimianlcem, a sad se promptno obalče u crninu i zavetuju da ne skrenu s puta. S kog puta? Niste na njemu bili ni 2003, tako da nemate s čega skrenuti.
Pustite ga da počiva u miru. Vaša ga je malograđanština tamo i smestila, isto kao i onaj metak.

Romel

pre 9 godina

Najlakše je sada govoriti o "idejama" i "viziji" Zorana Đinđića a zašto niko od tih govornika nije preduzeo nešto dok je bio na vlasti i od Srbije napravio bolje mesto za život?

teki

pre 9 godina

Iznenadjujuce je da delimicno hvali postojecu vlast umesto da je kritikuje kao sto je do sada i radio. Mozda je shvatio da su na dobrom putu, za razliku od njegovih bivsih stranackih ledera.

Romanija

pre 9 godina

Pa DS je prva okrenula leđa svom bivšem predsedniku i napustila njegove ideje. Njih je samo interesovalo kako da se lično obogate a razvitak države , bio im je na poslednjem mestu.

Milja R

pre 9 godina

Dobro bi bilo da nam Tadić objasni zašto je dozvolio da on i njegovi saradnici odustanu od ideja Zorana Đinđića, što je očigledni bilo pogumbno za Srbiju i njene građane.

ostali se vole B 92 se čita

pre 9 godina

Tadić ima najmanje prava da komentariše o idejama aktuelne vlasti. Za toliko godina koliko je bio predsednik Srbije nije se potrudio da otkrije političku pozadinu ubistva Zorana Djindjića, tako da je jasno koliki je on poštovalac njegovog lika i ideja koje je imao u planu da sprovede, ali ga je iznenadna smrt omela u tome nažalost...