Četvrtak, 12.03.2015.

12:45

Vučić o Đinđiću: Dosta je podela

Premijer Aleksandar Vučić rekao je, povodom godišnjice atentata na Zorana Đinđića, da nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ o Ðinðiæu: Dosta je podela IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Izvorni Demokrata

pre 9 godina

Da je kojim slucajem DS ostao na idejama i planu pokojnog Djindjica, danas sigurno nebi bilo toliko podela, vec bi zajednickim snagama i radom, bili mozda i jedna od vodecih zemalja EU.

Marija13

pre 9 godina

Vreme je da pocnemo da mislimo na nasu buducnos i da prestanemo vise sa podelama. Podele nam nikad nista dobro nisu donele. Treba da se svi zajedno borimo za bolju i lepsu Srbiju.

Istinoljub

pre 9 godina

Dosta vise,ako za Boga znaju,ovi sto sire zlu krv,pozivaju na ulice opet rusenja otimacine a sve da bi se dokopali vlasti,uzas nad uzasima.Svi smo svesni sta su nam ucinili 2000 godine kada smo naivno poverovali u iskrenost njihovih namera.Sada i smrt ovog coveka koriste za svoje promocije,sram vas bilo.

marijana s

pre 9 godina

Nasa istorija je takva da smo se uvek delili na neke dve strane i na kraju nista nismo uradili ,vreme je da svi mislimo na sve i da krenemo vise u buducnost .

Milosavljevic

pre 9 godina

Jedna, skoro i jedina, razumna i ljudska poruka u mnoštvu politikantskih pomoću kojih pretendenti na nasledje Djindjiceve politicke popularnosti pokusavaju da se nekako "ogrebu" za malo njegove popularnosti u narodu.

konektor

pre 9 godina

Došlo je vreme da prestanemo da se delimo na grobare i delije, srbe i druge, četnike i partizane...podele nam nikada nisu dobro donele. Došlo je vreme da se svi zapitamo šta možemo uraditi za Državu, za dobrobit naše dece? Da prestanemo da gledamo lične interese, ako ne bude Srbije, neće biti ni nas!

TVRDJAVA

pre 9 godina

da se nismo delili gds ebi nam kraj bio i brojcano i ekonomski, ali mi nikako da iz sebe isteramo neprijateljstvo prema sebi samima.

BODJANI

pre 9 godina

Uloliko se ne zaustave ovi koji rade protiv Srbije i ako ne shvate da smo bukvalno u zadnjoj sansi i da ne treba da nas zanima ime premijera i ministara nego kvalitet njihovog rada, onda nece nikome biti dobro.

Mary

pre 9 godina

Vreme je da se prevazidju sve razlike i da svako na politickoj sceni da svoj doprinos kako bi Srbija postala normalna zemlja koja ce nakon ispunjenja standarda postati clanica EU. Vucic je pokazao dobro volju i spremnost na saradnju, sve u korist Srbije.

marx

pre 9 godina

Ne želim da delujem kao neki slepi pristalica, niti sam, ali ovakav gest sa njegove strane stvarno jeste ljudski. Svi političari moraju doći na pomen ubijenom kolegi iako su u poslu bili protivnici, tako bi pokazali ljudskost, poštovanje i ozbiljnost.

clash

pre 9 godina

Ma potpuno je u pravu,dosta više i podela i svađe.Ajmo malo da raspravljamo o stvarima koje Srbiji mogu da donesu dobro.Put je zacrtan i idemo u dobrom pravcu EU, to valjda niko ne spori (možda neki politički marginalci ).

herkules s

pre 9 godina

Ne smemo ziveti u proslosti niti se opterecivati mislima "sta bi bilo,kad bi bilo". Moramo raditi na sebi i svojoj drzavi,odnosno na njenoj buducnosti.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Prošlost ostaje izmedju nas, važno je gledati u budućnost. Nema razloga za podele Srbija je na dobrom putu i sada je najvažnije da budemo složni.

Draga

pre 9 godina

Generalno problem naseg naroda to i jeste, sto se samo gleda sta je bilo juce, ovaj ovo, ovaj ono, bla bla, a niko da razmisli malo sta ce biti sutra...dajte da podrzimo ovu vlast da od nas napravi nesto, nemojte samo kritikovati i sedeti skrstenih ruku.

Zora

pre 9 godina

Konacno si shvatio da si imao najboljeg premijera, dr Zorana Djindjica. Da li ti je danas pala na pamet tabla ulice sa natpisom Zoran Djindjic kada si preko nje lepio sliku Ratka Mladica? Isto vazi i za Nikolica koji je rekao da mu nije zao Zorana Djindjica i da ce se seliti iz ulice koja nosi njegovo ime. Da li je Nikolic bio mlad i da li je gresio kao ti kada si rekao da si bio mlad i da nisi razmisljao kada si bio u SRS? Kako si bio mlad, kad si bio ministar za informisanje sa 29 godina? Ti si sazreo i nisi bio mlad sa 38 godina kada si izasao iz SRS-a. Zar ti je toliko godina trebalo da sazris?

pre 9 godina

Vučića nemojte da vezujete za radikale već za demokrate... On je potpuno preuzeo izdajničku ideologiju demokratske stranke. Radikal može da bude samo istinski pošten čovek i patriota. Tačka

novica

pre 9 godina

Misliš,Vučiću,da je neko poverovao u ovu tvoju izjavu?
Ma,čoveče,nije!Nemoj više da nas zamajavaš tim tvojim sarkazmom.
Kako to,da su tvoje tate za Miloševića i dalje,a ti,njihovo čedo,za Zorana?
Nemoj mi reći?

teofan

pre 9 godina

Za početak bi bilo dobro da smo jednoglasni oko toga da je odavanje počasti premijeru koji je ubijen moralni i civilizacijski čin , bez obzira ko je na čelu države!

zdravka

pre 9 godina

Sve pohvale gospodinu Vucicu.Nas buducnost interesuje i bolji zivot za nas i nasu decu. Istoriju treba pamtiti da se ne bi ponovila ali i ne ziveti u njoj.Sto se tice jedinstva zar nam istorija nije do sada pokazala da svaki put kad nismo bili jedinstveni i slozni da nam se uvek lose pisalo.

milos

pre 9 godina

Kada je bio opozicija Vucic je jasno pozivao gradjane da se opredela za opciju i politiku koje je on propagirao a kojoj je i sada dosledan..njegova , kao i politika koju su propagirale demokrate jeste u pravcu EU , ali pod mnogo transparentnijim i postenijim pristupom

LAZNI MORAL

pre 9 godina

Izjavi covek posle svega sto je radio u proslosti.pa bre ovaj covek sad premijer je uspeo da na nabanalnijem segmentu u sportu naparavi takve podele da je na ivici nereda i haosa na ulicama,i to samo zbog svojih frustracija iz mladosti.Ovaj je zadnji koji sme da prica o podelama,moze ali u Informeru i Kuriru,tamo moze sve.

Deki

pre 9 godina

Kasnis moj Vucicu sa ovim polaganjem venca i to celih 12 godina. Isto toliko kasni i Srbija a kasnila bi i vise da nije bilo Zorana pred cijom plocom danas stojis. Jedino ne znam sta li razmisljas u sebi dok polazes taj venac? Da li si uspeo savest da umiris i naredis joj kao svojim ministrima da cute ili ti pred ocima idu plakati "Bulevar Ratka Mladica"?

GOSTIONICAR

pre 9 godina

Srbija je pokazala da se okrenula buducnosti da nece vise da se deli na nase i njihove i lepo je da se oda pocast tragicno nastradalom premijeru koji je govorio upravo to da ce Srbija biti onakva kakvu je samu napravimo.

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

Lucijana

pre 9 godina

Godine su prošle, njega da vratimo ne možemo. Vreme je da se ujedinimo u jedinom cilju, koji je podržavao i pokojnik - za bolje sutra u Srbiji.

dexter

pre 9 godina

Svaki političar u meni je budio različite emocije: Milošević gnev i nagon za samoodbranom od ludaka, Đinđić divljenje, Šešelj smeh i prezir, Tadić samo prezir...
Ovaj licemer izaziva samo mučninu. Kada bude otišao, neću se čak ni obradovati. To će biti kao olakšanje...

Hranislav

pre 9 godina

Porucivali ste radikalni naprednjaci Zoranu Djindjicu da ce proci kao Tito.
Radovali su se radikalni naprednjaci na vest o ubistvu Zorana Djindjica.
Niste se zaustavili i sami sebi rekli da mrtve vise ne treba blatiti i sa njima praviti sprdacinu vec ste krenuli da lepite preko njegovog imena plakate smejuci mu se i mrtvom.
Niste se obazirali kako sve ta vasa radikalska izivljavanja uticu na Djindjicevu porodicu.
Pogledaj vodjo samo tvoju ozarenost kada nisi postovao ono sto narod voli da kaze o mrtvima sve najbolje i kada si lepio plakate. Tvoja osecanja nisu iskrena vec su onakva kako si ih ispinovao.

Milorad

pre 9 godina

Bilo bi lepo kada bismo gledali ko je kakav čovek, a ne ko nosi dres ove ili one stranke. Treba nastaviti tamo gde su Đinđića prekinuli.

AlanFord

pre 9 godina

Večite podele u srpskom narodu su nas ,praktično,i dovele,indirektno, u ovakvu situaciju u kakvoj smo.Nije DŽabe izreka u našem narodu,"daj Bože,da se Srbi slože" !

Fabiola

pre 9 godina

Premijer je u pravu, Srbija mora ujedinjenim snagama da se bori za bolje sutra, ujedinjenim snagama da ide u budućnost.
Srbiji nije potrebno nazadovanje, već napredak.
Srbiji nisu potrebna ubistva, zločini, kriminal, već poštovanje.
Srbija je zemlja u kojoj ne treba da postoje deobe, ne treba joj kočenje, već slobodan put ka ostvarenju ciljeva.

nenad

pre 9 godina

Da imaš obraza, plakao bi od muke i molio za oproštaj zbog bolesnih stvari što si svima nama napravio... ono što si Đinđiću poručivao, ono što si mu priređivao, to bi sve bilo dovoljno razlog da danas ostaneš kući a ne da mu stavljaš venac, i ti i tvoji botovi.

Slobodan1985

pre 9 godina

Dok citam ovo razmisljam da bi isto to sigurno danas porucio i Djindjic da je ziv. Samo njegovi naslednici u DS ne shvataju da nije vise vreme da se delimo pa su se podelili u nekoliko kolona a danas vidimo da je na pomolu i nova podela izmedju Bojana Pajtica i Borka Stefanovica. Da zlo bude gore ne dele se oni u DS da bi Srbiji bilo bolje vec zarad licnih interesa i pozicija. Pajtic, Stefanovic, Tadic, Zivkovic, Jovanovic, svi do jednog su izdali politiku Zorana Djindjica a Pajtic je cak otisao i korak dalje i prihvatio Vojislava Seselja za koalicionog partnera.

Saša

pre 9 godina

Ako sadašnja vlast i opozicija postignu dogovor oko ključnih tema za društvo, koje nas vode prema evropskoj budućnosti, onda za nas ima nade. U suprotnom propadaćemo još više i brže ...

Kaca

pre 9 godina

Djindjic jeste bi preteca ali je isto tako nije zanemarljivo sto je Srbija ipak uspela da nacini korak napred za koji se i sam Djindjic borio...

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

Milojko

pre 9 godina

Srbija je prezivela sve nedace, prezivela je i ubistvo premijera i podele na podobne i nepodobne. Prezivece i njihove podele na njih i na nas. Korov je lako saseci u korenu, ali sta da se radi kad oni sami postanu korov?

Vlado

pre 9 godina

Niko ne treba da im brani da nas dele, da stvaraju privid nesigurnosti u odnosima medju gradjanima, ali neka shvate da im ta podela nece proci onako kako su mislili! Srbija je nastavila ka buducnosti, sigurno napred, dok su oni sa svojim politikama ostali u zapecku koji im nece doneti nista politicki dobro.

Pokemon

pre 9 godina

Čovek je u pravu.Sva ta silna ubistva i podele, gledano nazad kroz istoriju,nisu nam donosila dobro.Dokle god se budemo delili i etiketirali jedni druge,neće biti dobro.

Pesnik

pre 9 godina

Visestruko preplitanje politike kroz sve delove zivota ima u Srbiji pecat vodja.Kako su bas oni odabrani postoji sijaset razloga zakovanih dubokom realnoscu.Pomeranjem teskih ormara pravde i zlobe,naivni su se gusili prasinom.Prskale su larve u paucini,ostavljajuci jos vise tragova po nehoblovanom parketu satanizovane zemlje.Irealni partneri umnozavali su se na svakom covecijem izumu.Vodje su zaparlozile duh naroda,razjedinivsi ih slicnoscu ideja i stavova.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV,Viktora Bogdanovica)

Stojko

pre 9 godina

Ne branim ih da se politicki dele, ali neka se dele izmedju sebe jer ta im je podela i donela rascep unutar stranke nekoliko puta! Gradjane neka puste i neka ih ne dele jer te podele su nam donele samo probleme u proslosti i neizvesnu buducnost.

zna on!

pre 9 godina

To se sad zove dosta je podela? Oni koji su podsticali mrznju, ratove, ksenofobiju i primitivizam su sad isti kao oni koji su se borili za normalan zivot i pravo na slobodu? Oni koji su podrzavali i slavili zlocinacke poduhvate od mrcvarenja Kosova, preko Srebrenice, ratova, inflacije, pa do ubistava Curuvije, Stambolica i Djindjica, isti su kao njihove zrtve? NIJE sve relativno, NIJE sve isto i NEMA zajednistva dzelata i zrtava, secikesa i opljackanih. koliko god se otuzno malogradjanskih, lazno pokajnickih govorancija odrzalo. Bar danas, trebalo je cutati.

Matilda

pre 9 godina

I previse ih je bilo,zato smo i nastradali kao narod,sto od bede u koju su nas zavili,sto od bele kuge,od tajkuna koji stite samo sebe i svoje strane poslodavce...Da li je toliko tesko da stanemo iza jednog coveka i borimo se za istu stvar a to je nas zivot,a ne zivot bogatih pojedinaca?

Mily-Vanily

pre 9 godina

Lepo zvuci ona narodna * Samo sloga Srbina spasava*. Valjda smo shvatili kroz istoriju da nas konstantne podele I svadje zbog licnih interesa nisu nikuda odvele. Probudimo se I pogledajmo u buducnost.

Popovicke9

pre 9 godina

Bas zbog tih takvih podela se i Srbija sada nalazi ovde gde jeste i zato mislim da bi najbolje bi;lo kada bi se najzad svi ujedinili i poceli zajedno da radimo na oporavku Srbije.

SrbiJADA

pre 9 godina

Toma nije došao, to bi bio susret sa savešću.. A ovi diletanti da odaju poštu Đinđiću (zbog političkih poena) to je vrhunac ironije sudbine našeg poremecenog glasačkog tela...

Udarnik

pre 9 godina

Srbija vise nikada nece upasti u zamku podela koje nam sad na sav glas propagira premijer Vojvodine, predsenik "vlade u senci" i lider opozicije od dvoje ljudi!

Mlinaric

pre 9 godina

Politicke podele koje su se nekada vodile danas nemaju uporista u politickom svetu Srbije. Oni koji su stvarali podele davno su progledali i pokrenuli svet nekakvih novih politickih odnosa, dok su oni koji su od takvih podela zazirali najvise, sad trude da vode politiku koja im nije utemeljena u srz demokratije koju propagiraju.

grytpype thynne

pre 9 godina

ovo me podseca na scenu iz filma "kum 2", kada majkl korleone sahranjuje brata freda, samo sto ovo nije film o mafijasima nego stvarnost u mojoj domovini. jezivo...

niko, iole pristojan, sa takvima ne zeli da ima nista zajednicko. delimo se prvo i pre svega po tome sto se ja nikad nisam radovao necijoj smrti.

zatim se delimo po tome sto ja ne aplaudiram kada neko iz domova izbacuje 150 porodica, ...moze neko rod rodjeni da mi bude, ali ako cini zlo - reci cu da je to zlo i pokusacu da ga sprecim.

prefarbani radikali i njihovi poltroni, vi ste zlo ovog drustva, drzave i svakog pojedinca sa trunkom ljudskosti, po tome se delimo i NIKADA se necemo sloziti!

Joca

pre 9 godina

Mudre su reči izrečene danas na ovaj važan datum. Samo ako prestanemo da se delimo i mislimo samo na svoje interese, postići ćemo mnogo.Dosta je bilo toga.

Igor Bg

pre 9 godina

Dok tvoji jurisnici po Skupstini i medijima (Babic & Co., "novinari", botovi i ost.) seju mrznju prema svima koji razlicito misle, tvoje reci o pristojnoj Srbiji nemaju nikakvu vrednost.

veki pekic

pre 9 godina

demagogija. Podele ne donosi saam cin, vec period posle. Sve dok se ne nadju pocinioci i pravi organizatori. Jer oni i dalje vrsljaju u mutnom zarad svoje koristi, i ubijaju i dalje.

Tijana

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.
(Boris, 12. mart 2015 13:24)
@Boris
Prošlost je prošlost i treba je ostaviti kao i pokojnike da počivaju u miru! A mi kao narod i vlast na čelu ove države treba se uhvatiti u koštac sa problemima i da krene u rešavanje krucijalnih stvari! A opozicija neka nađe sebi pametnija posla...

Dragutin

pre 9 godina

Sta su kome podele donele dobro? Zoranovu politiku reformi i evropskih vrednosti danas nastavlja ova vlada! Oni koji su se na sav glas trudili da postanu ideolozi i idejisti Zoranovih misli i Zoranove zaostavstine su ostali ukopani u nekakvim izmisljenim svetovima, izmisljenim rovovima politickih ratova iz kojih se nece izvuci. Njima je proradila sujeta jer nisu uspeli da opravdaju Djindjicevo ime, njegovu politku i njegove ideale i ideje!

Boris

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.

Mirkonija

pre 9 godina

Ovu izjavu ce mumnoge "patriote" zameriti ali je covek u pravu. Delimo se na lose i dobre ljude, u politici oni koji su sposobni i oni drugi i to je to ... ali to je jedina podela koja sme da postoji.

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

hanka

pre 9 godina

(dado90, 12. mart 2015 13:05)
vreme je da se napokon svi udruzimo i zajednickim snagama izvucemo nasu zemlju na pravi put,put uspeha i prospariteta,dosta smo bili u blatu i na dnu..verujmo u bolje sutra

heroj

pre 9 godina

Medjusobnim kritikovanjem i napadima necemo nista postici. Srbija je konacno krenula napred. Samo zajednickim radom moze se od Srbije napraviti uspesna zemlja, jer svi mi zivimo u istoj drzavi.

Liba

pre 9 godina

Prošlo je dovoljno vremena i svasta se izdesavalo da treba stvarno da prestanemo da se delimo i da vise radimo. Kada bi svi bili zauzeti manje bi se volila politika.

Kimi

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!

Anja 31

pre 9 godina

Mozemo mi biti podeljeni oko nekih nebitnih tema, ali oko krucijalnih stvari koje nam boje buducnost, niposto. Red bi bio da se i Srbi vec jednom oko zajednickog cilja ujedine.

Lerinc

pre 9 godina

Ne vredi, uvek će biti ostrašćenih, sumanuto tvrdoglavih ljudi, koji nikada neće shvatiti da svako ima pravo na svoje mišljenje, da svako ima pravo na svoje političko opredeljenje. Ali, kao što nikada ovo prvo neće shvatiti, takodje ne mogu shvatiti da različitost u mišljenju i političkom opredeljenju nije razlog za neprijateljstvo, deobe, pa čak i mržnju.

drvobradi

pre 9 godina

Sta je ovo? Mir, mir, mir niko nije kriv? Nece nas dalje odvesti ukidanje podela, vec prihvatanje odgovornosti za ucinjeno. Toma, Vucic a bogami i cela njihova vlada bi na danasnji dan trebalo da cute, ako vec nemaju obraz i osecaj odgovornosti.

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

vlada

pre 9 godina

Доста је подела, а? Па за вас нико други не постоји, само сте ви најбољи, најпаметнији, најспособнији, ви све знате и за све имате решење. Е, свака ти част лицемеру. Да ми је доћи дан и то што скорије да те нема више на власти. Сумњам да ће и ти нови бити бољи, али ваше охолости и осионоси ми је више доста.

Zorana Zoca

pre 9 godina

Fiktivne podele danas prave oni koji su uproslosti zazirali od ovakvih podela i koji su vodili politiku demokratskog suzivota medju politickim protivnicima. Po tome se vidi ko je politicki sazreo, a ko je ostao negde u proslosti, u daljini skoro ispod cenzusa zbog svojih konstantnih podela na "good guys" i "bad guys"!

Katamaran

pre 9 godina

Sabornost! Sa tim smo prečesto bili u deficitu. U retkim periodima naše sabornosti smo postigli gotovo sve čime se danas ponosimo. Bez obzira na trenutnu polarizaciju dela političkog života u našoj zemlji mislim da nezadrživo krećemo ka ublažavanju svekolikih podela u našem društvu.

milos

pre 9 godina

Nekima od nas , a da je srece svima bi , dogadjaj sa Djindjicem je velika skola kako zivota tako i zalagana i borbe za ideale..a sve sa ciljem uspesne Srbije ,tada a i sada

akrobata68

pre 9 godina

Nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela. Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život"
To je to.

Bona

pre 9 godina

Svidja mi se sto pokusava ali ne verujem da ce uspeti. To je valjda ljudska priroda. Da se makar dele po nekim drugim stvarima ... ja bih razumela, po radu npr...ali po stranackoj pripadnosti to mi nije jasno . To bi odavno trebalo da je iscezlo.

Josarian

pre 9 godina

Mozda Vucic moze da pozove da se povuku podele, jer je podele, medju ostalima on i kreirao, ali je za nas koji pamtimo sta je sve cinio i govorio tesko da poverujemo da misli iskreno...

Todora

pre 9 godina

Podele su nas i dovele ovde gde jesmo. Ljudski je prastati, ljudskost je kad prihvatis svoje greske i trudis se da te ne spotacinju u svakom koraku. Oni koji su svoje greske uvideli na vreme,o ni koji su naucili da traze oprostaj i da prastaju danas su na vlasti, a oni koji nisu naucili na rec "izvini", koji su ostali u nekakvim podelama na "zito i kukolje", danas su u opoziciji.

lukavi

pre 9 godina

Sram te bilo dvoličnjaku, šta sad ti tražiš ovde ? Ti bi sad da zaboravimo sve, e pa nećemo da znaš, nikad zaboraviti ko je ko, i šta ste sve radili, nikad !

Nebojsa

pre 9 godina

"Dosta je podela"! Pa naravno da je dosta podela, ali nesto se ne secam da si govorio da je dosta podela kada si bio opozicija. Tada si bio olicenje destrukcije u svakom pogledu, a i radovao si se Djindjicevom ubistvu.

Marsovac

pre 9 godina

Pa Srbiji ne trebaju neprijatelji, mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Umesto da budemo slozni, mi se samo parcamo i ljagamo, a posle su nam drugi krivi.

V

pre 9 godina

"Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život."

Tu, izmedju ostalih, spada i Slobodan Milosevic. Ta podela treba i mora da ostane jer to nije ideoloska podela, vec eticka - podela izmedju ljudi i zlocinaca. Samo zlocinci zele da ta podela nestane da bi mogli mirnim snom da spavaju bez straha da ce zavrsiti na robiji ili nesto gore. Ta podela je upravo ono sto koliko-toliko omogucava Srbiji nadu da ce se jednog dana prikljuciti EU i postati uredjena drzava. Ta podela je jedino sto odrzava nadu da ce jednog dana doci do zadovoljenja pravde i, samim time, do onoga cega se zlocinci najvise plase - kazne!

Srdjan

pre 9 godina

Kome su podele donele dobro... I u mesto da se u ovim danima svi ujedinimo oko istih ciljeva, da prihvatimo sopstvene greske i da na tim greskama ucimo da ne budemo takvi, neko nas sa druge strane vraca u politicki brlog iz koga smo se jedva ispetljali sami! Oni su nazalost njihovu, a na srecu gradjana ostali u nekakvim politikama proslosti, ne deleci dobro sa i lose sa gradjanima, nego su uzivali i kliberili se gradjanima koji su patili zbog toga sto nisu imali snage, niti politicke volje da nastave Zoranovim putem reformi, putem demokratskih odnosa, putem menjanja i prihvatanja razlicitosti kao domena svakog demokratskog i slobodarskog duha.

Alex Bonzita

pre 9 godina

DA SE NE ZABORAVI: U hajci na Zorana Đinđića i stvaranju atmosfere linča u kojoj je pre 12 godina naočigled javnosti ubijen učestvovao je upravo ovaj čovek, koji danas izigrava premijera i koji se predstavlja kao reformator. U tome je učestvovao i njegov stranački kolega, sadašnji predsednik, koji je na mitingu na Trgu republike u Beogradu Đinđićevu smrt javno prizivao i priželjkivao. DA SE NE ZABORAVI!!!

sladjana

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kimi, 12. mart 2015 13:04)

Nadovezujem se:

Vučić govori o podeli kao da je to podela navijačkih tabora, strast bez racia.
Vučiću, ti si bio jedan od glavnih mrzitelja našeg Premijera, vređao si ga, omalovažavao i pljuvao na svakom koraku. Ti si jedan od glavnih krivaca što je Srbija na dnu, na moju veliku žalost, posledice tvoje "nepromišljenosti" snosimo mi koji smo pre dve decenije razumeli zašto Srbija mora u EU i koje korake mora da učini na tom putu, a ne ti, nisi lustriran. Zato nemoj da foliraš i zamenjuješ teze, mi ćemo se uvek distancirati od tebe, ne od politike, njen kreator je naš pokojni Premijer, ti je samo sprovodiš zato što moraš, ne iz ubeđenja, a mi smo oduvek razumeli i hteli da radimo ono što je trebalo činiti. Mi, po bivšem tebi, nato plaćenici, nepatriJote, ponosna sam što ti ne voliš ovakve kakvi smo mi.

dado90

pre 9 godina

Premijer je danasnjim gestom tj odavanjem pocasti pokojnom Djindjicu pokazao da je on taj koji se sluzi demokratskim principima a ne oni koji se po medijima godinama u nazad isticu kao demokratski lideri.

Neda

pre 9 godina

Pokazalo se mnogo puta do sad da možemo mnogo toga uraditi kada smo složni i soremni da saslušamo jedni druge. Stoga je ova poruka sasvim na mestu i važna za dalji oporavak zemlje.

Darko

pre 9 godina

Ti,Vucicu,bez obzira sto si premijer,na dasnanjsi dan bi trebao da ostanes kuci i da se stidis svojih izjava i postupaka iz tog vremena...od tvog licemernog ponasanja postaje mi muka....

kris-bo

pre 9 godina

Mozemo mi nekog da volimo ili ne ali to nikom ne daje za pravo da oduzme nekom zivot, jer sa jednim oduzetim zivotom unisteni su i zivoti citave jedne porodice.

Nevenka

pre 9 godina

Meni su na ovaj dan uvek uzburkana osećanja, pogotovo kad se svi mogući i nemogući izredjaju posetama grobu, polaganjem venaca i davanjem izjava.
Ono što me posebno iznervira je to što sam ambivalentna u pogledu izjava koje daje aktuelni premijer. S jedne strane, ipak je bolje što on odaje počast Zoranu Đinđiću, a s druge, svesna sam koliko je to ipak licemerno. Zato sam nekako ljuta, jer ni sama nisam načisto. Moj problem je što Vučiću ne verujem, a opet, negde u dubini duše se pitam da li možda ipak moguće da je on shvatio i prihvatio svoje zablude? I onda sam, kao što rekoh, naprosto ljuta jer nemam potpuno izbalansiran stav. Jedino oko čega nemam dilemu je da je ubistvo Zorana Đinđića bila velika tragedija i, ponekad uhvatim sebe da se pitam - kako li bi danas Srbija izgledala da je on živ?

Divna

pre 9 godina

Najvaznije je da idemo napred,zajedno i slozni a sada kada imamo ovakvog premijera i Vladu pruzila nam se sansa veca nego ikad da to i uradimo.

TESLASU

pre 9 godina

Politicari dele narod,svako vuce na sovju vodenicu i onaj koji je najubedljiviji obicno pobedi,presedana je bilo i bice,nekad se narod opece,a nekad pogodi pravog vodju. Krenuli smo putem demokratije,Premijer je ubijen i njegovi prvi sledbenici su skrenuli u sekundi sa tog puta i krenuli u korupciju,lopovluke,obmane,prisvajanja drustvenih dobara na imena svojih najblizih,ideologija Djindjica se istopila u momentu, oko dana smrti pokojnog premijera ga se sete i rastuze,ali vec pri kraju dana nastave sa svojim idealima,tako je to trajalo 10-ak godina dok nisu dozlogrdili i Bogu i narodu,dosli su izbori i oni su sa velike vecine u skupstini pali na granicu cenzusa,dosao je Vucic koji je takodje bio ubedljiv i pobedio,ali za razliku od nekih i na moje iskreno cudjenje posten i radan covek,neumorno radi i trudi se da nam bude bolje,jos kad nebi imao toliko podupretih nogu sto medju strankama koje ga podrzavaju sto medju onima koji nisu sa njim uspon u Srbiji u kojoj se veoma tesko zivi bi bio mnogo napredniji.

Kontraš

pre 9 godina

Nije nikakava tajna da su podele pogubne, posebno kod nas gde je svaka različitost ista kao greh, a neslaganje sa drugim ravno izdaji. Mislim da bez nekog istinskog prihvatanja minimuma nacionalnih interesa od svih društvenih subjekata nama nema nikakvog prosperiteta, bez obzira ko je premijer i koja je stranka na vlasti.

Zaza

pre 9 godina

Lepo je Vucic rekao da ukoliko zelimo napred, u modernu drzavu moramo da prestanemo da svojatamo i delimo ljude na ovakve i onakve,moje i tvoje...

Liba

pre 9 godina

I nije samo da prica vec on svojim primerom to dokazuje. Niko ne moze da mu ospori da zaista se trudi da izbrise sve ono sto nam se desavalo proslih 20 godina.

Preradovic

pre 9 godina

da li Amerikanci imaju podeku na sever i jug, na crnce i belce, na republikance i demokrate?naravno da imaju. nisu podele i razliciti stavovi problrm. sve dok postoji zajednicki cilj. ovde bi trebalo da je to bolja Srbija...

a nemtd podrsku elite jer zelite jednoumlje, zelite da vas se svi plase,.... nemate podrsku od elite jer se ne pravi bolja Srbija sa kadrovima koje vi imate, ne sa polusvetom i poluobrazovanim ministrima i direktorima kojima je jedini kvalitet ulizistvo ka vodji. ne pravi se bolja Srbija sa ljudima koji citav zivot nista nisu radili, pa su se setili sa 40 i nesto da su vredni i da drze o tome pridike ostalima...
postoji istorija, nismo svi isto radili i nismo svi isto zasluzili. podvucite crtu, priznajte da nemate kadrove, prestanite da se rugate obrazovanima sa vasim laznim diplomama, okruzite se ljudima koji znaju a ne partijskim poslusnicima koji nista ne znaju. ukljicite sposobne, priznajte sami sebi da niste ni najbolji, ni mesija vec da ste tu zarad dobrobiti naroda, da vas narod placa, da ste zaposleni od strane naroda....

nemate vi Vucicu laznu diplomu, ali je imaju gotovo svi iz vaseg okruzenja, vi ste bili odlican djak, a okruzeni ste onima koji su diplome dobijali u avgustu, vas otac je bio direktor, a vama su direktori vlasnici pecenjara, govorite svetske jezike, a vase okruzenje srice samo pesme koje nauci u stranackoj centrali, gradonacelnik arhitekte poducava o arhitetkturi, keramicar generale o vojnoj doktrini, minostar policije napada policiju a brani vojsku, predsednkk telefonom zove tviter...

zasto ste se okruzili takvima ako ste vi susta suprotnost? zasto sebi dozvoljavate luksuz da kad imatelicno ogromnu podrsku u narodu ne krenete hrabro u reforme,pocevsi od vaseg okruzenja....

ne ide to tako. postovanje se zasluzuje delima i znanjem, a ne strahom i pricom na.zalost...opet.propustamo sansu...

SARA

pre 9 godina

Mi cemo prestati da zivimo u podelama jer vreme podela je daleko iza nas! Oni ako zele da se delimo na "podobne" i "nepodobne", to je nihovo pravo, ali neka im ta podela bude upozorenje da ce ih upravo ona dovesti do nestanka sa politicke scene Srbije! Potrebno je jedni drugima da puzimo ruke poverenja, da zapocnemo neki novi ciklus odnosa u politickoj sferi u kome cemo na podele reagovati zajedno, a ne da ih produbljujemo.

Za Zorana

pre 9 godina

Kakav li je osecaj polagati cvece u spomen coveka koga si najgore pljuvao,kome si odmagao cak i kad si bio svestan da radi dobre stvari,za ciju smrt snosis bar deo moralne odgovornosti ako ne i nesto mnogo mnogo teze?Mada boli tebe uvo,ti si od onih koji ni kada su sami u cetiri zida ne vide kako stoje stvari.

Igor K.

pre 9 godina

One koji u istoriji zive - kojih vise nema, nemoguce je kaznjavati ili nagradjivati za njihove postupke i reci. One koji su zivi, ne samo da je moguce, vec je i nuzno kako bi se stvorilo pravedno i snazno drustvo. Zato su podele bitne - podele na one koji su gresili, recju i delom, i one koji nisu. To je razlog zbog cega mi je zao sto je nas danasnji premijer onaj koji jeste i to je razlog zasto taj premijer danas tezi izjednacavanju svih.

obican gradjanin

pre 9 godina

Nekada smo se delili na Obrenovice i Karadjordjevice, na partizane i cetnike, na Miloseviceve i one protiv njega. Sad se delimo na evropejce i rusofile. Da ne kazem onu najvecu podelu na zvezdase i partizanovce. Ne znam samo da li nas zaista prati neko prokletstvo ili smo mi sami krivi. Voleo bi zaista da ove podele nestanu i da zivimo kao i vecina evropskih naroda.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Vreme da prestanemo da se delimo"

Čudi me samo kako je nekom sa svim desetkama na fakultetu, trebalo 25 godina da shvati to.
25 godina...hm... da , dugačak je i naporan put od studentske do skupštinske menze.

markooo

pre 9 godina

To vreme je bilo marta 2003. godine kada si stajajuci pored sadasnjeg predsednika Republike, euforicno tapsao na njegovu izjavu "i Tito je pred smrt imao problema sa nogom", sramotno je da danas pricas premijeru o prestanku podele, ali sta ti znas da je sramota..

Kimi

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!

markooo

pre 9 godina

To vreme je bilo marta 2003. godine kada si stajajuci pored sadasnjeg predsednika Republike, euforicno tapsao na njegovu izjavu "i Tito je pred smrt imao problema sa nogom", sramotno je da danas pricas premijeru o prestanku podele, ali sta ti znas da je sramota..

dado90

pre 9 godina

Premijer je danasnjim gestom tj odavanjem pocasti pokojnom Djindjicu pokazao da je on taj koji se sluzi demokratskim principima a ne oni koji se po medijima godinama u nazad isticu kao demokratski lideri.

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Vreme da prestanemo da se delimo"

Čudi me samo kako je nekom sa svim desetkama na fakultetu, trebalo 25 godina da shvati to.
25 godina...hm... da , dugačak je i naporan put od studentske do skupštinske menze.

Zaza

pre 9 godina

Lepo je Vucic rekao da ukoliko zelimo napred, u modernu drzavu moramo da prestanemo da svojatamo i delimo ljude na ovakve i onakve,moje i tvoje...

Neda

pre 9 godina

Pokazalo se mnogo puta do sad da možemo mnogo toga uraditi kada smo složni i soremni da saslušamo jedni druge. Stoga je ova poruka sasvim na mestu i važna za dalji oporavak zemlje.

akrobata68

pre 9 godina

Nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela. Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život"
To je to.

Hranislav

pre 9 godina

Porucivali ste radikalni naprednjaci Zoranu Djindjicu da ce proci kao Tito.
Radovali su se radikalni naprednjaci na vest o ubistvu Zorana Djindjica.
Niste se zaustavili i sami sebi rekli da mrtve vise ne treba blatiti i sa njima praviti sprdacinu vec ste krenuli da lepite preko njegovog imena plakate smejuci mu se i mrtvom.
Niste se obazirali kako sve ta vasa radikalska izivljavanja uticu na Djindjicevu porodicu.
Pogledaj vodjo samo tvoju ozarenost kada nisi postovao ono sto narod voli da kaze o mrtvima sve najbolje i kada si lepio plakate. Tvoja osecanja nisu iskrena vec su onakva kako si ih ispinovao.

TESLASU

pre 9 godina

Politicari dele narod,svako vuce na sovju vodenicu i onaj koji je najubedljiviji obicno pobedi,presedana je bilo i bice,nekad se narod opece,a nekad pogodi pravog vodju. Krenuli smo putem demokratije,Premijer je ubijen i njegovi prvi sledbenici su skrenuli u sekundi sa tog puta i krenuli u korupciju,lopovluke,obmane,prisvajanja drustvenih dobara na imena svojih najblizih,ideologija Djindjica se istopila u momentu, oko dana smrti pokojnog premijera ga se sete i rastuze,ali vec pri kraju dana nastave sa svojim idealima,tako je to trajalo 10-ak godina dok nisu dozlogrdili i Bogu i narodu,dosli su izbori i oni su sa velike vecine u skupstini pali na granicu cenzusa,dosao je Vucic koji je takodje bio ubedljiv i pobedio,ali za razliku od nekih i na moje iskreno cudjenje posten i radan covek,neumorno radi i trudi se da nam bude bolje,jos kad nebi imao toliko podupretih nogu sto medju strankama koje ga podrzavaju sto medju onima koji nisu sa njim uspon u Srbiji u kojoj se veoma tesko zivi bi bio mnogo napredniji.

milos

pre 9 godina

Nekima od nas , a da je srece svima bi , dogadjaj sa Djindjicem je velika skola kako zivota tako i zalagana i borbe za ideale..a sve sa ciljem uspesne Srbije ,tada a i sada

nenad

pre 9 godina

Da imaš obraza, plakao bi od muke i molio za oproštaj zbog bolesnih stvari što si svima nama napravio... ono što si Đinđiću poručivao, ono što si mu priređivao, to bi sve bilo dovoljno razlog da danas ostaneš kući a ne da mu stavljaš venac, i ti i tvoji botovi.

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

Darko

pre 9 godina

Ti,Vucicu,bez obzira sto si premijer,na dasnanjsi dan bi trebao da ostanes kuci i da se stidis svojih izjava i postupaka iz tog vremena...od tvog licemernog ponasanja postaje mi muka....

Lucijana

pre 9 godina

Godine su prošle, njega da vratimo ne možemo. Vreme je da se ujedinimo u jedinom cilju, koji je podržavao i pokojnik - za bolje sutra u Srbiji.

AlanFord

pre 9 godina

Večite podele u srpskom narodu su nas ,praktično,i dovele,indirektno, u ovakvu situaciju u kakvoj smo.Nije DŽabe izreka u našem narodu,"daj Bože,da se Srbi slože" !

Udarnik

pre 9 godina

Srbija vise nikada nece upasti u zamku podela koje nam sad na sav glas propagira premijer Vojvodine, predsenik "vlade u senci" i lider opozicije od dvoje ljudi!

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

Fabiola

pre 9 godina

Premijer je u pravu, Srbija mora ujedinjenim snagama da se bori za bolje sutra, ujedinjenim snagama da ide u budućnost.
Srbiji nije potrebno nazadovanje, već napredak.
Srbiji nisu potrebna ubistva, zločini, kriminal, već poštovanje.
Srbija je zemlja u kojoj ne treba da postoje deobe, ne treba joj kočenje, već slobodan put ka ostvarenju ciljeva.

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

Katamaran

pre 9 godina

Sabornost! Sa tim smo prečesto bili u deficitu. U retkim periodima naše sabornosti smo postigli gotovo sve čime se danas ponosimo. Bez obzira na trenutnu polarizaciju dela političkog života u našoj zemlji mislim da nezadrživo krećemo ka ublažavanju svekolikih podela u našem društvu.

Slobodan1985

pre 9 godina

Dok citam ovo razmisljam da bi isto to sigurno danas porucio i Djindjic da je ziv. Samo njegovi naslednici u DS ne shvataju da nije vise vreme da se delimo pa su se podelili u nekoliko kolona a danas vidimo da je na pomolu i nova podela izmedju Bojana Pajtica i Borka Stefanovica. Da zlo bude gore ne dele se oni u DS da bi Srbiji bilo bolje vec zarad licnih interesa i pozicija. Pajtic, Stefanovic, Tadic, Zivkovic, Jovanovic, svi do jednog su izdali politiku Zorana Djindjica a Pajtic je cak otisao i korak dalje i prihvatio Vojislava Seselja za koalicionog partnera.

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

Boris

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.

Todora

pre 9 godina

Podele su nas i dovele ovde gde jesmo. Ljudski je prastati, ljudskost je kad prihvatis svoje greske i trudis se da te ne spotacinju u svakom koraku. Oni koji su svoje greske uvideli na vreme,o ni koji su naucili da traze oprostaj i da prastaju danas su na vlasti, a oni koji nisu naucili na rec "izvini", koji su ostali u nekakvim podelama na "zito i kukolje", danas su u opoziciji.

Pokemon

pre 9 godina

Čovek je u pravu.Sva ta silna ubistva i podele, gledano nazad kroz istoriju,nisu nam donosila dobro.Dokle god se budemo delili i etiketirali jedni druge,neće biti dobro.

Nebojsa

pre 9 godina

"Dosta je podela"! Pa naravno da je dosta podela, ali nesto se ne secam da si govorio da je dosta podela kada si bio opozicija. Tada si bio olicenje destrukcije u svakom pogledu, a i radovao si se Djindjicevom ubistvu.

Preradovic

pre 9 godina

da li Amerikanci imaju podeku na sever i jug, na crnce i belce, na republikance i demokrate?naravno da imaju. nisu podele i razliciti stavovi problrm. sve dok postoji zajednicki cilj. ovde bi trebalo da je to bolja Srbija...

a nemtd podrsku elite jer zelite jednoumlje, zelite da vas se svi plase,.... nemate podrsku od elite jer se ne pravi bolja Srbija sa kadrovima koje vi imate, ne sa polusvetom i poluobrazovanim ministrima i direktorima kojima je jedini kvalitet ulizistvo ka vodji. ne pravi se bolja Srbija sa ljudima koji citav zivot nista nisu radili, pa su se setili sa 40 i nesto da su vredni i da drze o tome pridike ostalima...
postoji istorija, nismo svi isto radili i nismo svi isto zasluzili. podvucite crtu, priznajte da nemate kadrove, prestanite da se rugate obrazovanima sa vasim laznim diplomama, okruzite se ljudima koji znaju a ne partijskim poslusnicima koji nista ne znaju. ukljicite sposobne, priznajte sami sebi da niste ni najbolji, ni mesija vec da ste tu zarad dobrobiti naroda, da vas narod placa, da ste zaposleni od strane naroda....

nemate vi Vucicu laznu diplomu, ali je imaju gotovo svi iz vaseg okruzenja, vi ste bili odlican djak, a okruzeni ste onima koji su diplome dobijali u avgustu, vas otac je bio direktor, a vama su direktori vlasnici pecenjara, govorite svetske jezike, a vase okruzenje srice samo pesme koje nauci u stranackoj centrali, gradonacelnik arhitekte poducava o arhitetkturi, keramicar generale o vojnoj doktrini, minostar policije napada policiju a brani vojsku, predsednkk telefonom zove tviter...

zasto ste se okruzili takvima ako ste vi susta suprotnost? zasto sebi dozvoljavate luksuz da kad imatelicno ogromnu podrsku u narodu ne krenete hrabro u reforme,pocevsi od vaseg okruzenja....

ne ide to tako. postovanje se zasluzuje delima i znanjem, a ne strahom i pricom na.zalost...opet.propustamo sansu...

zdravka

pre 9 godina

Sve pohvale gospodinu Vucicu.Nas buducnost interesuje i bolji zivot za nas i nasu decu. Istoriju treba pamtiti da se ne bi ponovila ali i ne ziveti u njoj.Sto se tice jedinstva zar nam istorija nije do sada pokazala da svaki put kad nismo bili jedinstveni i slozni da nam se uvek lose pisalo.

dexter

pre 9 godina

Svaki političar u meni je budio različite emocije: Milošević gnev i nagon za samoodbranom od ludaka, Đinđić divljenje, Šešelj smeh i prezir, Tadić samo prezir...
Ovaj licemer izaziva samo mučninu. Kada bude otišao, neću se čak ni obradovati. To će biti kao olakšanje...

Deki

pre 9 godina

Kasnis moj Vucicu sa ovim polaganjem venca i to celih 12 godina. Isto toliko kasni i Srbija a kasnila bi i vise da nije bilo Zorana pred cijom plocom danas stojis. Jedino ne znam sta li razmisljas u sebi dok polazes taj venac? Da li si uspeo savest da umiris i naredis joj kao svojim ministrima da cute ili ti pred ocima idu plakati "Bulevar Ratka Mladica"?

Milorad

pre 9 godina

Bilo bi lepo kada bismo gledali ko je kakav čovek, a ne ko nosi dres ove ili one stranke. Treba nastaviti tamo gde su Đinđića prekinuli.

Saša

pre 9 godina

Ako sadašnja vlast i opozicija postignu dogovor oko ključnih tema za društvo, koje nas vode prema evropskoj budućnosti, onda za nas ima nade. U suprotnom propadaćemo još više i brže ...

Draga

pre 9 godina

Generalno problem naseg naroda to i jeste, sto se samo gleda sta je bilo juce, ovaj ovo, ovaj ono, bla bla, a niko da razmisli malo sta ce biti sutra...dajte da podrzimo ovu vlast da od nas napravi nesto, nemojte samo kritikovati i sedeti skrstenih ruku.

Kaca

pre 9 godina

Djindjic jeste bi preteca ali je isto tako nije zanemarljivo sto je Srbija ipak uspela da nacini korak napred za koji se i sam Djindjic borio...

Stojko

pre 9 godina

Ne branim ih da se politicki dele, ali neka se dele izmedju sebe jer ta im je podela i donela rascep unutar stranke nekoliko puta! Gradjane neka puste i neka ih ne dele jer te podele su nam donele samo probleme u proslosti i neizvesnu buducnost.

Milojko

pre 9 godina

Srbija je prezivela sve nedace, prezivela je i ubistvo premijera i podele na podobne i nepodobne. Prezivece i njihove podele na njih i na nas. Korov je lako saseci u korenu, ali sta da se radi kad oni sami postanu korov?

Mlinaric

pre 9 godina

Politicke podele koje su se nekada vodile danas nemaju uporista u politickom svetu Srbije. Oni koji su stvarali podele davno su progledali i pokrenuli svet nekakvih novih politickih odnosa, dok su oni koji su od takvih podela zazirali najvise, sad trude da vode politiku koja im nije utemeljena u srz demokratije koju propagiraju.

Tijana

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.
(Boris, 12. mart 2015 13:24)
@Boris
Prošlost je prošlost i treba je ostaviti kao i pokojnike da počivaju u miru! A mi kao narod i vlast na čelu ove države treba se uhvatiti u koštac sa problemima i da krene u rešavanje krucijalnih stvari! A opozicija neka nađe sebi pametnija posla...

LAZNI MORAL

pre 9 godina

Izjavi covek posle svega sto je radio u proslosti.pa bre ovaj covek sad premijer je uspeo da na nabanalnijem segmentu u sportu naparavi takve podele da je na ivici nereda i haosa na ulicama,i to samo zbog svojih frustracija iz mladosti.Ovaj je zadnji koji sme da prica o podelama,moze ali u Informeru i Kuriru,tamo moze sve.

heroj

pre 9 godina

Medjusobnim kritikovanjem i napadima necemo nista postici. Srbija je konacno krenula napred. Samo zajednickim radom moze se od Srbije napraviti uspesna zemlja, jer svi mi zivimo u istoj drzavi.

Zorana Zoca

pre 9 godina

Fiktivne podele danas prave oni koji su uproslosti zazirali od ovakvih podela i koji su vodili politiku demokratskog suzivota medju politickim protivnicima. Po tome se vidi ko je politicki sazreo, a ko je ostao negde u proslosti, u daljini skoro ispod cenzusa zbog svojih konstantnih podela na "good guys" i "bad guys"!

Za Zorana

pre 9 godina

Kakav li je osecaj polagati cvece u spomen coveka koga si najgore pljuvao,kome si odmagao cak i kad si bio svestan da radi dobre stvari,za ciju smrt snosis bar deo moralne odgovornosti ako ne i nesto mnogo mnogo teze?Mada boli tebe uvo,ti si od onih koji ni kada su sami u cetiri zida ne vide kako stoje stvari.

Dragutin

pre 9 godina

Sta su kome podele donele dobro? Zoranovu politiku reformi i evropskih vrednosti danas nastavlja ova vlada! Oni koji su se na sav glas trudili da postanu ideolozi i idejisti Zoranovih misli i Zoranove zaostavstine su ostali ukopani u nekakvim izmisljenim svetovima, izmisljenim rovovima politickih ratova iz kojih se nece izvuci. Njima je proradila sujeta jer nisu uspeli da opravdaju Djindjicevo ime, njegovu politku i njegove ideale i ideje!

milos

pre 9 godina

Kada je bio opozicija Vucic je jasno pozivao gradjane da se opredela za opciju i politiku koje je on propagirao a kojoj je i sada dosledan..njegova , kao i politika koju su propagirale demokrate jeste u pravcu EU , ali pod mnogo transparentnijim i postenijim pristupom

Divna

pre 9 godina

Najvaznije je da idemo napred,zajedno i slozni a sada kada imamo ovakvog premijera i Vladu pruzila nam se sansa veca nego ikad da to i uradimo.

Zora

pre 9 godina

Konacno si shvatio da si imao najboljeg premijera, dr Zorana Djindjica. Da li ti je danas pala na pamet tabla ulice sa natpisom Zoran Djindjic kada si preko nje lepio sliku Ratka Mladica? Isto vazi i za Nikolica koji je rekao da mu nije zao Zorana Djindjica i da ce se seliti iz ulice koja nosi njegovo ime. Da li je Nikolic bio mlad i da li je gresio kao ti kada si rekao da si bio mlad i da nisi razmisljao kada si bio u SRS? Kako si bio mlad, kad si bio ministar za informisanje sa 29 godina? Ti si sazreo i nisi bio mlad sa 38 godina kada si izasao iz SRS-a. Zar ti je toliko godina trebalo da sazris?

Joca

pre 9 godina

Mudre su reči izrečene danas na ovaj važan datum. Samo ako prestanemo da se delimo i mislimo samo na svoje interese, postići ćemo mnogo.Dosta je bilo toga.

Vlado

pre 9 godina

Niko ne treba da im brani da nas dele, da stvaraju privid nesigurnosti u odnosima medju gradjanima, ali neka shvate da im ta podela nece proci onako kako su mislili! Srbija je nastavila ka buducnosti, sigurno napred, dok su oni sa svojim politikama ostali u zapecku koji im nece doneti nista politicki dobro.

Srdjan

pre 9 godina

Kome su podele donele dobro... I u mesto da se u ovim danima svi ujedinimo oko istih ciljeva, da prihvatimo sopstvene greske i da na tim greskama ucimo da ne budemo takvi, neko nas sa druge strane vraca u politicki brlog iz koga smo se jedva ispetljali sami! Oni su nazalost njihovu, a na srecu gradjana ostali u nekakvim politikama proslosti, ne deleci dobro sa i lose sa gradjanima, nego su uzivali i kliberili se gradjanima koji su patili zbog toga sto nisu imali snage, niti politicke volje da nastave Zoranovim putem reformi, putem demokratskih odnosa, putem menjanja i prihvatanja razlicitosti kao domena svakog demokratskog i slobodarskog duha.

Kontraš

pre 9 godina

Nije nikakava tajna da su podele pogubne, posebno kod nas gde je svaka različitost ista kao greh, a neslaganje sa drugim ravno izdaji. Mislim da bez nekog istinskog prihvatanja minimuma nacionalnih interesa od svih društvenih subjekata nama nema nikakvog prosperiteta, bez obzira ko je premijer i koja je stranka na vlasti.

Mily-Vanily

pre 9 godina

Lepo zvuci ona narodna * Samo sloga Srbina spasava*. Valjda smo shvatili kroz istoriju da nas konstantne podele I svadje zbog licnih interesa nisu nikuda odvele. Probudimo se I pogledajmo u buducnost.

Lerinc

pre 9 godina

Ne vredi, uvek će biti ostrašćenih, sumanuto tvrdoglavih ljudi, koji nikada neće shvatiti da svako ima pravo na svoje mišljenje, da svako ima pravo na svoje političko opredeljenje. Ali, kao što nikada ovo prvo neće shvatiti, takodje ne mogu shvatiti da različitost u mišljenju i političkom opredeljenju nije razlog za neprijateljstvo, deobe, pa čak i mržnju.

SARA

pre 9 godina

Mi cemo prestati da zivimo u podelama jer vreme podela je daleko iza nas! Oni ako zele da se delimo na "podobne" i "nepodobne", to je nihovo pravo, ali neka im ta podela bude upozorenje da ce ih upravo ona dovesti do nestanka sa politicke scene Srbije! Potrebno je jedni drugima da puzimo ruke poverenja, da zapocnemo neki novi ciklus odnosa u politickoj sferi u kome cemo na podele reagovati zajedno, a ne da ih produbljujemo.

grytpype thynne

pre 9 godina

ovo me podseca na scenu iz filma "kum 2", kada majkl korleone sahranjuje brata freda, samo sto ovo nije film o mafijasima nego stvarnost u mojoj domovini. jezivo...

niko, iole pristojan, sa takvima ne zeli da ima nista zajednicko. delimo se prvo i pre svega po tome sto se ja nikad nisam radovao necijoj smrti.

zatim se delimo po tome sto ja ne aplaudiram kada neko iz domova izbacuje 150 porodica, ...moze neko rod rodjeni da mi bude, ali ako cini zlo - reci cu da je to zlo i pokusacu da ga sprecim.

prefarbani radikali i njihovi poltroni, vi ste zlo ovog drustva, drzave i svakog pojedinca sa trunkom ljudskosti, po tome se delimo i NIKADA se necemo sloziti!

obican gradjanin

pre 9 godina

Nekada smo se delili na Obrenovice i Karadjordjevice, na partizane i cetnike, na Miloseviceve i one protiv njega. Sad se delimo na evropejce i rusofile. Da ne kazem onu najvecu podelu na zvezdase i partizanovce. Ne znam samo da li nas zaista prati neko prokletstvo ili smo mi sami krivi. Voleo bi zaista da ove podele nestanu i da zivimo kao i vecina evropskih naroda.

Alex Bonzita

pre 9 godina

DA SE NE ZABORAVI: U hajci na Zorana Đinđića i stvaranju atmosfere linča u kojoj je pre 12 godina naočigled javnosti ubijen učestvovao je upravo ovaj čovek, koji danas izigrava premijera i koji se predstavlja kao reformator. U tome je učestvovao i njegov stranački kolega, sadašnji predsednik, koji je na mitingu na Trgu republike u Beogradu Đinđićevu smrt javno prizivao i priželjkivao. DA SE NE ZABORAVI!!!

Marsovac

pre 9 godina

Pa Srbiji ne trebaju neprijatelji, mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Umesto da budemo slozni, mi se samo parcamo i ljagamo, a posle su nam drugi krivi.

sladjana

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kimi, 12. mart 2015 13:04)

Nadovezujem se:

Vučić govori o podeli kao da je to podela navijačkih tabora, strast bez racia.
Vučiću, ti si bio jedan od glavnih mrzitelja našeg Premijera, vređao si ga, omalovažavao i pljuvao na svakom koraku. Ti si jedan od glavnih krivaca što je Srbija na dnu, na moju veliku žalost, posledice tvoje "nepromišljenosti" snosimo mi koji smo pre dve decenije razumeli zašto Srbija mora u EU i koje korake mora da učini na tom putu, a ne ti, nisi lustriran. Zato nemoj da foliraš i zamenjuješ teze, mi ćemo se uvek distancirati od tebe, ne od politike, njen kreator je naš pokojni Premijer, ti je samo sprovodiš zato što moraš, ne iz ubeđenja, a mi smo oduvek razumeli i hteli da radimo ono što je trebalo činiti. Mi, po bivšem tebi, nato plaćenici, nepatriJote, ponosna sam što ti ne voliš ovakve kakvi smo mi.

kris-bo

pre 9 godina

Mozemo mi nekog da volimo ili ne ali to nikom ne daje za pravo da oduzme nekom zivot, jer sa jednim oduzetim zivotom unisteni su i zivoti citave jedne porodice.

Liba

pre 9 godina

Prošlo je dovoljno vremena i svasta se izdesavalo da treba stvarno da prestanemo da se delimo i da vise radimo. Kada bi svi bili zauzeti manje bi se volila politika.

Igor Bg

pre 9 godina

Dok tvoji jurisnici po Skupstini i medijima (Babic & Co., "novinari", botovi i ost.) seju mrznju prema svima koji razlicito misle, tvoje reci o pristojnoj Srbiji nemaju nikakvu vrednost.

Matilda

pre 9 godina

I previse ih je bilo,zato smo i nastradali kao narod,sto od bede u koju su nas zavili,sto od bele kuge,od tajkuna koji stite samo sebe i svoje strane poslodavce...Da li je toliko tesko da stanemo iza jednog coveka i borimo se za istu stvar a to je nas zivot,a ne zivot bogatih pojedinaca?

teofan

pre 9 godina

Za početak bi bilo dobro da smo jednoglasni oko toga da je odavanje počasti premijeru koji je ubijen moralni i civilizacijski čin , bez obzira ko je na čelu države!

Liba

pre 9 godina

I nije samo da prica vec on svojim primerom to dokazuje. Niko ne moze da mu ospori da zaista se trudi da izbrise sve ono sto nam se desavalo proslih 20 godina.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Prošlost ostaje izmedju nas, važno je gledati u budućnost. Nema razloga za podele Srbija je na dobrom putu i sada je najvažnije da budemo složni.

hanka

pre 9 godina

(dado90, 12. mart 2015 13:05)
vreme je da se napokon svi udruzimo i zajednickim snagama izvucemo nasu zemlju na pravi put,put uspeha i prospariteta,dosta smo bili u blatu i na dnu..verujmo u bolje sutra

zna on!

pre 9 godina

To se sad zove dosta je podela? Oni koji su podsticali mrznju, ratove, ksenofobiju i primitivizam su sad isti kao oni koji su se borili za normalan zivot i pravo na slobodu? Oni koji su podrzavali i slavili zlocinacke poduhvate od mrcvarenja Kosova, preko Srebrenice, ratova, inflacije, pa do ubistava Curuvije, Stambolica i Djindjica, isti su kao njihove zrtve? NIJE sve relativno, NIJE sve isto i NEMA zajednistva dzelata i zrtava, secikesa i opljackanih. koliko god se otuzno malogradjanskih, lazno pokajnickih govorancija odrzalo. Bar danas, trebalo je cutati.

novica

pre 9 godina

Misliš,Vučiću,da je neko poverovao u ovu tvoju izjavu?
Ma,čoveče,nije!Nemoj više da nas zamajavaš tim tvojim sarkazmom.
Kako to,da su tvoje tate za Miloševića i dalje,a ti,njihovo čedo,za Zorana?
Nemoj mi reći?

Mirkonija

pre 9 godina

Ovu izjavu ce mumnoge "patriote" zameriti ali je covek u pravu. Delimo se na lose i dobre ljude, u politici oni koji su sposobni i oni drugi i to je to ... ali to je jedina podela koja sme da postoji.

Anja 31

pre 9 godina

Mozemo mi biti podeljeni oko nekih nebitnih tema, ali oko krucijalnih stvari koje nam boje buducnost, niposto. Red bi bio da se i Srbi vec jednom oko zajednickog cilja ujedine.

drvobradi

pre 9 godina

Sta je ovo? Mir, mir, mir niko nije kriv? Nece nas dalje odvesti ukidanje podela, vec prihvatanje odgovornosti za ucinjeno. Toma, Vucic a bogami i cela njihova vlada bi na danasnji dan trebalo da cute, ako vec nemaju obraz i osecaj odgovornosti.

herkules s

pre 9 godina

Ne smemo ziveti u proslosti niti se opterecivati mislima "sta bi bilo,kad bi bilo". Moramo raditi na sebi i svojoj drzavi,odnosno na njenoj buducnosti.

Popovicke9

pre 9 godina

Bas zbog tih takvih podela se i Srbija sada nalazi ovde gde jeste i zato mislim da bi najbolje bi;lo kada bi se najzad svi ujedinili i poceli zajedno da radimo na oporavku Srbije.

SrbiJADA

pre 9 godina

Toma nije došao, to bi bio susret sa savešću.. A ovi diletanti da odaju poštu Đinđiću (zbog političkih poena) to je vrhunac ironije sudbine našeg poremecenog glasačkog tela...

Josarian

pre 9 godina

Mozda Vucic moze da pozove da se povuku podele, jer je podele, medju ostalima on i kreirao, ali je za nas koji pamtimo sta je sve cinio i govorio tesko da poverujemo da misli iskreno...

V

pre 9 godina

"Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život."

Tu, izmedju ostalih, spada i Slobodan Milosevic. Ta podela treba i mora da ostane jer to nije ideoloska podela, vec eticka - podela izmedju ljudi i zlocinaca. Samo zlocinci zele da ta podela nestane da bi mogli mirnim snom da spavaju bez straha da ce zavrsiti na robiji ili nesto gore. Ta podela je upravo ono sto koliko-toliko omogucava Srbiji nadu da ce se jednog dana prikljuciti EU i postati uredjena drzava. Ta podela je jedino sto odrzava nadu da ce jednog dana doci do zadovoljenja pravde i, samim time, do onoga cega se zlocinci najvise plase - kazne!

vlada

pre 9 godina

Доста је подела, а? Па за вас нико други не постоји, само сте ви најбољи, најпаметнији, најспособнији, ви све знате и за све имате решење. Е, свака ти част лицемеру. Да ми је доћи дан и то што скорије да те нема више на власти. Сумњам да ће и ти нови бити бољи, али ваше охолости и осионоси ми је више доста.

Nevenka

pre 9 godina

Meni su na ovaj dan uvek uzburkana osećanja, pogotovo kad se svi mogući i nemogući izredjaju posetama grobu, polaganjem venaca i davanjem izjava.
Ono što me posebno iznervira je to što sam ambivalentna u pogledu izjava koje daje aktuelni premijer. S jedne strane, ipak je bolje što on odaje počast Zoranu Đinđiću, a s druge, svesna sam koliko je to ipak licemerno. Zato sam nekako ljuta, jer ni sama nisam načisto. Moj problem je što Vučiću ne verujem, a opet, negde u dubini duše se pitam da li možda ipak moguće da je on shvatio i prihvatio svoje zablude? I onda sam, kao što rekoh, naprosto ljuta jer nemam potpuno izbalansiran stav. Jedino oko čega nemam dilemu je da je ubistvo Zorana Đinđića bila velika tragedija i, ponekad uhvatim sebe da se pitam - kako li bi danas Srbija izgledala da je on živ?

lukavi

pre 9 godina

Sram te bilo dvoličnjaku, šta sad ti tražiš ovde ? Ti bi sad da zaboravimo sve, e pa nećemo da znaš, nikad zaboraviti ko je ko, i šta ste sve radili, nikad !

veki pekic

pre 9 godina

demagogija. Podele ne donosi saam cin, vec period posle. Sve dok se ne nadju pocinioci i pravi organizatori. Jer oni i dalje vrsljaju u mutnom zarad svoje koristi, i ubijaju i dalje.

Igor K.

pre 9 godina

One koji u istoriji zive - kojih vise nema, nemoguce je kaznjavati ili nagradjivati za njihove postupke i reci. One koji su zivi, ne samo da je moguce, vec je i nuzno kako bi se stvorilo pravedno i snazno drustvo. Zato su podele bitne - podele na one koji su gresili, recju i delom, i one koji nisu. To je razlog zbog cega mi je zao sto je nas danasnji premijer onaj koji jeste i to je razlog zasto taj premijer danas tezi izjednacavanju svih.

GOSTIONICAR

pre 9 godina

Srbija je pokazala da se okrenula buducnosti da nece vise da se deli na nase i njihove i lepo je da se oda pocast tragicno nastradalom premijeru koji je govorio upravo to da ce Srbija biti onakva kakvu je samu napravimo.

Pesnik

pre 9 godina

Visestruko preplitanje politike kroz sve delove zivota ima u Srbiji pecat vodja.Kako su bas oni odabrani postoji sijaset razloga zakovanih dubokom realnoscu.Pomeranjem teskih ormara pravde i zlobe,naivni su se gusili prasinom.Prskale su larve u paucini,ostavljajuci jos vise tragova po nehoblovanom parketu satanizovane zemlje.Irealni partneri umnozavali su se na svakom covecijem izumu.Vodje su zaparlozile duh naroda,razjedinivsi ih slicnoscu ideja i stavova.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV,Viktora Bogdanovica)

pre 9 godina

Vučića nemojte da vezujete za radikale već za demokrate... On je potpuno preuzeo izdajničku ideologiju demokratske stranke. Radikal može da bude samo istinski pošten čovek i patriota. Tačka

Bona

pre 9 godina

Svidja mi se sto pokusava ali ne verujem da ce uspeti. To je valjda ljudska priroda. Da se makar dele po nekim drugim stvarima ... ja bih razumela, po radu npr...ali po stranackoj pripadnosti to mi nije jasno . To bi odavno trebalo da je iscezlo.

clash

pre 9 godina

Ma potpuno je u pravu,dosta više i podela i svađe.Ajmo malo da raspravljamo o stvarima koje Srbiji mogu da donesu dobro.Put je zacrtan i idemo u dobrom pravcu EU, to valjda niko ne spori (možda neki politički marginalci ).

TVRDJAVA

pre 9 godina

da se nismo delili gds ebi nam kraj bio i brojcano i ekonomski, ali mi nikako da iz sebe isteramo neprijateljstvo prema sebi samima.

BODJANI

pre 9 godina

Uloliko se ne zaustave ovi koji rade protiv Srbije i ako ne shvate da smo bukvalno u zadnjoj sansi i da ne treba da nas zanima ime premijera i ministara nego kvalitet njihovog rada, onda nece nikome biti dobro.

konektor

pre 9 godina

Došlo je vreme da prestanemo da se delimo na grobare i delije, srbe i druge, četnike i partizane...podele nam nikada nisu dobro donele. Došlo je vreme da se svi zapitamo šta možemo uraditi za Državu, za dobrobit naše dece? Da prestanemo da gledamo lične interese, ako ne bude Srbije, neće biti ni nas!

Istinoljub

pre 9 godina

Dosta vise,ako za Boga znaju,ovi sto sire zlu krv,pozivaju na ulice opet rusenja otimacine a sve da bi se dokopali vlasti,uzas nad uzasima.Svi smo svesni sta su nam ucinili 2000 godine kada smo naivno poverovali u iskrenost njihovih namera.Sada i smrt ovog coveka koriste za svoje promocije,sram vas bilo.

marx

pre 9 godina

Ne želim da delujem kao neki slepi pristalica, niti sam, ali ovakav gest sa njegove strane stvarno jeste ljudski. Svi političari moraju doći na pomen ubijenom kolegi iako su u poslu bili protivnici, tako bi pokazali ljudskost, poštovanje i ozbiljnost.

Mary

pre 9 godina

Vreme je da se prevazidju sve razlike i da svako na politickoj sceni da svoj doprinos kako bi Srbija postala normalna zemlja koja ce nakon ispunjenja standarda postati clanica EU. Vucic je pokazao dobro volju i spremnost na saradnju, sve u korist Srbije.

Milosavljevic

pre 9 godina

Jedna, skoro i jedina, razumna i ljudska poruka u mnoštvu politikantskih pomoću kojih pretendenti na nasledje Djindjiceve politicke popularnosti pokusavaju da se nekako "ogrebu" za malo njegove popularnosti u narodu.

marijana s

pre 9 godina

Nasa istorija je takva da smo se uvek delili na neke dve strane i na kraju nista nismo uradili ,vreme je da svi mislimo na sve i da krenemo vise u buducnost .

Marija13

pre 9 godina

Vreme je da pocnemo da mislimo na nasu buducnos i da prestanemo vise sa podelama. Podele nam nikad nista dobro nisu donele. Treba da se svi zajedno borimo za bolju i lepsu Srbiju.

Izvorni Demokrata

pre 9 godina

Da je kojim slucajem DS ostao na idejama i planu pokojnog Djindjica, danas sigurno nebi bilo toliko podela, vec bi zajednickim snagama i radom, bili mozda i jedna od vodecih zemalja EU.

dado90

pre 9 godina

Premijer je danasnjim gestom tj odavanjem pocasti pokojnom Djindjicu pokazao da je on taj koji se sluzi demokratskim principima a ne oni koji se po medijima godinama u nazad isticu kao demokratski lideri.

Kimi

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!

Branko Von Beca

pre 9 godina

"Vreme da prestanemo da se delimo"

Čudi me samo kako je nekom sa svim desetkama na fakultetu, trebalo 25 godina da shvati to.
25 godina...hm... da , dugačak je i naporan put od studentske do skupštinske menze.

markooo

pre 9 godina

To vreme je bilo marta 2003. godine kada si stajajuci pored sadasnjeg predsednika Republike, euforicno tapsao na njegovu izjavu "i Tito je pred smrt imao problema sa nogom", sramotno je da danas pricas premijeru o prestanku podele, ali sta ti znas da je sramota..

Zaza

pre 9 godina

Lepo je Vucic rekao da ukoliko zelimo napred, u modernu drzavu moramo da prestanemo da svojatamo i delimo ljude na ovakve i onakve,moje i tvoje...

Hranislav

pre 9 godina

Porucivali ste radikalni naprednjaci Zoranu Djindjicu da ce proci kao Tito.
Radovali su se radikalni naprednjaci na vest o ubistvu Zorana Djindjica.
Niste se zaustavili i sami sebi rekli da mrtve vise ne treba blatiti i sa njima praviti sprdacinu vec ste krenuli da lepite preko njegovog imena plakate smejuci mu se i mrtvom.
Niste se obazirali kako sve ta vasa radikalska izivljavanja uticu na Djindjicevu porodicu.
Pogledaj vodjo samo tvoju ozarenost kada nisi postovao ono sto narod voli da kaze o mrtvima sve najbolje i kada si lepio plakate. Tvoja osecanja nisu iskrena vec su onakva kako si ih ispinovao.

nenad

pre 9 godina

Da imaš obraza, plakao bi od muke i molio za oproštaj zbog bolesnih stvari što si svima nama napravio... ono što si Đinđiću poručivao, ono što si mu priređivao, to bi sve bilo dovoljno razlog da danas ostaneš kući a ne da mu stavljaš venac, i ti i tvoji botovi.

Neda

pre 9 godina

Pokazalo se mnogo puta do sad da možemo mnogo toga uraditi kada smo složni i soremni da saslušamo jedni druge. Stoga je ova poruka sasvim na mestu i važna za dalji oporavak zemlje.

Darko

pre 9 godina

Ti,Vucicu,bez obzira sto si premijer,na dasnanjsi dan bi trebao da ostanes kuci i da se stidis svojih izjava i postupaka iz tog vremena...od tvog licemernog ponasanja postaje mi muka....

dexter

pre 9 godina

Svaki političar u meni je budio različite emocije: Milošević gnev i nagon za samoodbranom od ludaka, Đinđić divljenje, Šešelj smeh i prezir, Tadić samo prezir...
Ovaj licemer izaziva samo mučninu. Kada bude otišao, neću se čak ni obradovati. To će biti kao olakšanje...

milos

pre 9 godina

Kada je bio opozicija Vucic je jasno pozivao gradjane da se opredela za opciju i politiku koje je on propagirao a kojoj je i sada dosledan..njegova , kao i politika koju su propagirale demokrate jeste u pravcu EU , ali pod mnogo transparentnijim i postenijim pristupom

Deki

pre 9 godina

Kasnis moj Vucicu sa ovim polaganjem venca i to celih 12 godina. Isto toliko kasni i Srbija a kasnila bi i vise da nije bilo Zorana pred cijom plocom danas stojis. Jedino ne znam sta li razmisljas u sebi dok polazes taj venac? Da li si uspeo savest da umiris i naredis joj kao svojim ministrima da cute ili ti pred ocima idu plakati "Bulevar Ratka Mladica"?

Nebojsa

pre 9 godina

"Dosta je podela"! Pa naravno da je dosta podela, ali nesto se ne secam da si govorio da je dosta podela kada si bio opozicija. Tada si bio olicenje destrukcije u svakom pogledu, a i radovao si se Djindjicevom ubistvu.

Preradovic

pre 9 godina

da li Amerikanci imaju podeku na sever i jug, na crnce i belce, na republikance i demokrate?naravno da imaju. nisu podele i razliciti stavovi problrm. sve dok postoji zajednicki cilj. ovde bi trebalo da je to bolja Srbija...

a nemtd podrsku elite jer zelite jednoumlje, zelite da vas se svi plase,.... nemate podrsku od elite jer se ne pravi bolja Srbija sa kadrovima koje vi imate, ne sa polusvetom i poluobrazovanim ministrima i direktorima kojima je jedini kvalitet ulizistvo ka vodji. ne pravi se bolja Srbija sa ljudima koji citav zivot nista nisu radili, pa su se setili sa 40 i nesto da su vredni i da drze o tome pridike ostalima...
postoji istorija, nismo svi isto radili i nismo svi isto zasluzili. podvucite crtu, priznajte da nemate kadrove, prestanite da se rugate obrazovanima sa vasim laznim diplomama, okruzite se ljudima koji znaju a ne partijskim poslusnicima koji nista ne znaju. ukljicite sposobne, priznajte sami sebi da niste ni najbolji, ni mesija vec da ste tu zarad dobrobiti naroda, da vas narod placa, da ste zaposleni od strane naroda....

nemate vi Vucicu laznu diplomu, ali je imaju gotovo svi iz vaseg okruzenja, vi ste bili odlican djak, a okruzeni ste onima koji su diplome dobijali u avgustu, vas otac je bio direktor, a vama su direktori vlasnici pecenjara, govorite svetske jezike, a vase okruzenje srice samo pesme koje nauci u stranackoj centrali, gradonacelnik arhitekte poducava o arhitetkturi, keramicar generale o vojnoj doktrini, minostar policije napada policiju a brani vojsku, predsednkk telefonom zove tviter...

zasto ste se okruzili takvima ako ste vi susta suprotnost? zasto sebi dozvoljavate luksuz da kad imatelicno ogromnu podrsku u narodu ne krenete hrabro u reforme,pocevsi od vaseg okruzenja....

ne ide to tako. postovanje se zasluzuje delima i znanjem, a ne strahom i pricom na.zalost...opet.propustamo sansu...

grytpype thynne

pre 9 godina

ovo me podseca na scenu iz filma "kum 2", kada majkl korleone sahranjuje brata freda, samo sto ovo nije film o mafijasima nego stvarnost u mojoj domovini. jezivo...

niko, iole pristojan, sa takvima ne zeli da ima nista zajednicko. delimo se prvo i pre svega po tome sto se ja nikad nisam radovao necijoj smrti.

zatim se delimo po tome sto ja ne aplaudiram kada neko iz domova izbacuje 150 porodica, ...moze neko rod rodjeni da mi bude, ali ako cini zlo - reci cu da je to zlo i pokusacu da ga sprecim.

prefarbani radikali i njihovi poltroni, vi ste zlo ovog drustva, drzave i svakog pojedinca sa trunkom ljudskosti, po tome se delimo i NIKADA se necemo sloziti!

akrobata68

pre 9 godina

Nijedno ubistvo nije donelo ništa drugo do novih ubistava i podela. Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život"
To je to.

Za Zorana

pre 9 godina

Kakav li je osecaj polagati cvece u spomen coveka koga si najgore pljuvao,kome si odmagao cak i kad si bio svestan da radi dobre stvari,za ciju smrt snosis bar deo moralne odgovornosti ako ne i nesto mnogo mnogo teze?Mada boli tebe uvo,ti si od onih koji ni kada su sami u cetiri zida ne vide kako stoje stvari.

TESLASU

pre 9 godina

Politicari dele narod,svako vuce na sovju vodenicu i onaj koji je najubedljiviji obicno pobedi,presedana je bilo i bice,nekad se narod opece,a nekad pogodi pravog vodju. Krenuli smo putem demokratije,Premijer je ubijen i njegovi prvi sledbenici su skrenuli u sekundi sa tog puta i krenuli u korupciju,lopovluke,obmane,prisvajanja drustvenih dobara na imena svojih najblizih,ideologija Djindjica se istopila u momentu, oko dana smrti pokojnog premijera ga se sete i rastuze,ali vec pri kraju dana nastave sa svojim idealima,tako je to trajalo 10-ak godina dok nisu dozlogrdili i Bogu i narodu,dosli su izbori i oni su sa velike vecine u skupstini pali na granicu cenzusa,dosao je Vucic koji je takodje bio ubedljiv i pobedio,ali za razliku od nekih i na moje iskreno cudjenje posten i radan covek,neumorno radi i trudi se da nam bude bolje,jos kad nebi imao toliko podupretih nogu sto medju strankama koje ga podrzavaju sto medju onima koji nisu sa njim uspon u Srbiji u kojoj se veoma tesko zivi bi bio mnogo napredniji.

Igor Bg

pre 9 godina

Dok tvoji jurisnici po Skupstini i medijima (Babic & Co., "novinari", botovi i ost.) seju mrznju prema svima koji razlicito misle, tvoje reci o pristojnoj Srbiji nemaju nikakvu vrednost.

Alex Bonzita

pre 9 godina

DA SE NE ZABORAVI: U hajci na Zorana Đinđića i stvaranju atmosfere linča u kojoj je pre 12 godina naočigled javnosti ubijen učestvovao je upravo ovaj čovek, koji danas izigrava premijera i koji se predstavlja kao reformator. U tome je učestvovao i njegov stranački kolega, sadašnji predsednik, koji je na mitingu na Trgu republike u Beogradu Đinđićevu smrt javno prizivao i priželjkivao. DA SE NE ZABORAVI!!!

Zora

pre 9 godina

Konacno si shvatio da si imao najboljeg premijera, dr Zorana Djindjica. Da li ti je danas pala na pamet tabla ulice sa natpisom Zoran Djindjic kada si preko nje lepio sliku Ratka Mladica? Isto vazi i za Nikolica koji je rekao da mu nije zao Zorana Djindjica i da ce se seliti iz ulice koja nosi njegovo ime. Da li je Nikolic bio mlad i da li je gresio kao ti kada si rekao da si bio mlad i da nisi razmisljao kada si bio u SRS? Kako si bio mlad, kad si bio ministar za informisanje sa 29 godina? Ti si sazreo i nisi bio mlad sa 38 godina kada si izasao iz SRS-a. Zar ti je toliko godina trebalo da sazris?

V

pre 9 godina

"Baš zato, danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme je da prestanemo da se delimo, bar oko onoga što je bio cilj svakoga ko je, u našim podelama, položio život."

Tu, izmedju ostalih, spada i Slobodan Milosevic. Ta podela treba i mora da ostane jer to nije ideoloska podela, vec eticka - podela izmedju ljudi i zlocinaca. Samo zlocinci zele da ta podela nestane da bi mogli mirnim snom da spavaju bez straha da ce zavrsiti na robiji ili nesto gore. Ta podela je upravo ono sto koliko-toliko omogucava Srbiji nadu da ce se jednog dana prikljuciti EU i postati uredjena drzava. Ta podela je jedino sto odrzava nadu da ce jednog dana doci do zadovoljenja pravde i, samim time, do onoga cega se zlocinci najvise plase - kazne!

Nevenka

pre 9 godina

Meni su na ovaj dan uvek uzburkana osećanja, pogotovo kad se svi mogući i nemogući izredjaju posetama grobu, polaganjem venaca i davanjem izjava.
Ono što me posebno iznervira je to što sam ambivalentna u pogledu izjava koje daje aktuelni premijer. S jedne strane, ipak je bolje što on odaje počast Zoranu Đinđiću, a s druge, svesna sam koliko je to ipak licemerno. Zato sam nekako ljuta, jer ni sama nisam načisto. Moj problem je što Vučiću ne verujem, a opet, negde u dubini duše se pitam da li možda ipak moguće da je on shvatio i prihvatio svoje zablude? I onda sam, kao što rekoh, naprosto ljuta jer nemam potpuno izbalansiran stav. Jedino oko čega nemam dilemu je da je ubistvo Zorana Đinđića bila velika tragedija i, ponekad uhvatim sebe da se pitam - kako li bi danas Srbija izgledala da je on živ?

LAZNI MORAL

pre 9 godina

Izjavi covek posle svega sto je radio u proslosti.pa bre ovaj covek sad premijer je uspeo da na nabanalnijem segmentu u sportu naparavi takve podele da je na ivici nereda i haosa na ulicama,i to samo zbog svojih frustracija iz mladosti.Ovaj je zadnji koji sme da prica o podelama,moze ali u Informeru i Kuriru,tamo moze sve.

zna on!

pre 9 godina

To se sad zove dosta je podela? Oni koji su podsticali mrznju, ratove, ksenofobiju i primitivizam su sad isti kao oni koji su se borili za normalan zivot i pravo na slobodu? Oni koji su podrzavali i slavili zlocinacke poduhvate od mrcvarenja Kosova, preko Srebrenice, ratova, inflacije, pa do ubistava Curuvije, Stambolica i Djindjica, isti su kao njihove zrtve? NIJE sve relativno, NIJE sve isto i NEMA zajednistva dzelata i zrtava, secikesa i opljackanih. koliko god se otuzno malogradjanskih, lazno pokajnickih govorancija odrzalo. Bar danas, trebalo je cutati.

Josarian

pre 9 godina

Mozda Vucic moze da pozove da se povuku podele, jer je podele, medju ostalima on i kreirao, ali je za nas koji pamtimo sta je sve cinio i govorio tesko da poverujemo da misli iskreno...

Igor K.

pre 9 godina

One koji u istoriji zive - kojih vise nema, nemoguce je kaznjavati ili nagradjivati za njihove postupke i reci. One koji su zivi, ne samo da je moguce, vec je i nuzno kako bi se stvorilo pravedno i snazno drustvo. Zato su podele bitne - podele na one koji su gresili, recju i delom, i one koji nisu. To je razlog zbog cega mi je zao sto je nas danasnji premijer onaj koji jeste i to je razlog zasto taj premijer danas tezi izjednacavanju svih.

Udarnik

pre 9 godina

Srbija vise nikada nece upasti u zamku podela koje nam sad na sav glas propagira premijer Vojvodine, predsenik "vlade u senci" i lider opozicije od dvoje ljudi!

SrbiJADA

pre 9 godina

Toma nije došao, to bi bio susret sa savešću.. A ovi diletanti da odaju poštu Đinđiću (zbog političkih poena) to je vrhunac ironije sudbine našeg poremecenog glasačkog tela...

novica

pre 9 godina

Misliš,Vučiću,da je neko poverovao u ovu tvoju izjavu?
Ma,čoveče,nije!Nemoj više da nas zamajavaš tim tvojim sarkazmom.
Kako to,da su tvoje tate za Miloševića i dalje,a ti,njihovo čedo,za Zorana?
Nemoj mi reći?

sladjana

pre 9 godina

Dosta je tebe!!! Da nisi te 2003 prizivao ubistvo...i da si pokusao da budes normalna opozicija...mozda vi vec bili tamo negde u Evropi...i ne bi danas morali da gledamo sve ovo sto gledamo. Stop pink...stop sns!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kimi, 12. mart 2015 13:04)

Nadovezujem se:

Vučić govori o podeli kao da je to podela navijačkih tabora, strast bez racia.
Vučiću, ti si bio jedan od glavnih mrzitelja našeg Premijera, vređao si ga, omalovažavao i pljuvao na svakom koraku. Ti si jedan od glavnih krivaca što je Srbija na dnu, na moju veliku žalost, posledice tvoje "nepromišljenosti" snosimo mi koji smo pre dve decenije razumeli zašto Srbija mora u EU i koje korake mora da učini na tom putu, a ne ti, nisi lustriran. Zato nemoj da foliraš i zamenjuješ teze, mi ćemo se uvek distancirati od tebe, ne od politike, njen kreator je naš pokojni Premijer, ti je samo sprovodiš zato što moraš, ne iz ubeđenja, a mi smo oduvek razumeli i hteli da radimo ono što je trebalo činiti. Mi, po bivšem tebi, nato plaćenici, nepatriJote, ponosna sam što ti ne voliš ovakve kakvi smo mi.

vlada

pre 9 godina

Доста је подела, а? Па за вас нико други не постоји, само сте ви најбољи, најпаметнији, најспособнији, ви све знате и за све имате решење. Е, свака ти част лицемеру. Да ми је доћи дан и то што скорије да те нема више на власти. Сумњам да ће и ти нови бити бољи, али ваше охолости и осионоси ми је више доста.

lukavi

pre 9 godina

Sram te bilo dvoličnjaku, šta sad ti tražiš ovde ? Ti bi sad da zaboravimo sve, e pa nećemo da znaš, nikad zaboraviti ko je ko, i šta ste sve radili, nikad !

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

Civitas

pre 9 godina

Premijer je postupio ljudski i dostojanstveno! Izuzetno su vazne reci premijera Vucica da svi gradjani Srbije moraju da se sloze i budu jedinstveni oko zajednickog cilja - moderna, stabilna i ugledna Srbija!

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

drvobradi

pre 9 godina

Sta je ovo? Mir, mir, mir niko nije kriv? Nece nas dalje odvesti ukidanje podela, vec prihvatanje odgovornosti za ucinjeno. Toma, Vucic a bogami i cela njihova vlada bi na danasnji dan trebalo da cute, ako vec nemaju obraz i osecaj odgovornosti.

Fabiola

pre 9 godina

Premijer je u pravu, Srbija mora ujedinjenim snagama da se bori za bolje sutra, ujedinjenim snagama da ide u budućnost.
Srbiji nije potrebno nazadovanje, već napredak.
Srbiji nisu potrebna ubistva, zločini, kriminal, već poštovanje.
Srbija je zemlja u kojoj ne treba da postoje deobe, ne treba joj kočenje, već slobodan put ka ostvarenju ciljeva.

veki pekic

pre 9 godina

demagogija. Podele ne donosi saam cin, vec period posle. Sve dok se ne nadju pocinioci i pravi organizatori. Jer oni i dalje vrsljaju u mutnom zarad svoje koristi, i ubijaju i dalje.

Bona

pre 9 godina

Svidja mi se sto pokusava ali ne verujem da ce uspeti. To je valjda ljudska priroda. Da se makar dele po nekim drugim stvarima ... ja bih razumela, po radu npr...ali po stranackoj pripadnosti to mi nije jasno . To bi odavno trebalo da je iscezlo.

zdravka

pre 9 godina

Sve pohvale gospodinu Vucicu.Nas buducnost interesuje i bolji zivot za nas i nasu decu. Istoriju treba pamtiti da se ne bi ponovila ali i ne ziveti u njoj.Sto se tice jedinstva zar nam istorija nije do sada pokazala da svaki put kad nismo bili jedinstveni i slozni da nam se uvek lose pisalo.

Pesnik

pre 9 godina

Visestruko preplitanje politike kroz sve delove zivota ima u Srbiji pecat vodja.Kako su bas oni odabrani postoji sijaset razloga zakovanih dubokom realnoscu.Pomeranjem teskih ormara pravde i zlobe,naivni su se gusili prasinom.Prskale su larve u paucini,ostavljajuci jos vise tragova po nehoblovanom parketu satanizovane zemlje.Irealni partneri umnozavali su se na svakom covecijem izumu.Vodje su zaparlozile duh naroda,razjedinivsi ih slicnoscu ideja i stavova.

(odlomak iz knjige KAO LJUBAV,Viktora Bogdanovica)

Andrijana Bajić

pre 9 godina

Apsolutno dostojanstveno,kako i priliči. Sramota me je kad vidim kako komentarišu neki govoreći o podsemevanju i sličnim glupostima.Nema ništa lošeg ni čudnog u tome što je Vlada odala počast .

Kaca

pre 9 godina

Djindjic jeste bi preteca ali je isto tako nije zanemarljivo sto je Srbija ipak uspela da nacini korak napred za koji se i sam Djindjic borio...

Todora

pre 9 godina

Podele su nas i dovele ovde gde jesmo. Ljudski je prastati, ljudskost je kad prihvatis svoje greske i trudis se da te ne spotacinju u svakom koraku. Oni koji su svoje greske uvideli na vreme,o ni koji su naucili da traze oprostaj i da prastaju danas su na vlasti, a oni koji nisu naucili na rec "izvini", koji su ostali u nekakvim podelama na "zito i kukolje", danas su u opoziciji.

Boris

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.

Lucijana

pre 9 godina

Godine su prošle, njega da vratimo ne možemo. Vreme je da se ujedinimo u jedinom cilju, koji je podržavao i pokojnik - za bolje sutra u Srbiji.

Slobodan1985

pre 9 godina

Dok citam ovo razmisljam da bi isto to sigurno danas porucio i Djindjic da je ziv. Samo njegovi naslednici u DS ne shvataju da nije vise vreme da se delimo pa su se podelili u nekoliko kolona a danas vidimo da je na pomolu i nova podela izmedju Bojana Pajtica i Borka Stefanovica. Da zlo bude gore ne dele se oni u DS da bi Srbiji bilo bolje vec zarad licnih interesa i pozicija. Pajtic, Stefanovic, Tadic, Zivkovic, Jovanovic, svi do jednog su izdali politiku Zorana Djindjica a Pajtic je cak otisao i korak dalje i prihvatio Vojislava Seselja za koalicionog partnera.

Pokemon

pre 9 godina

Čovek je u pravu.Sva ta silna ubistva i podele, gledano nazad kroz istoriju,nisu nam donosila dobro.Dokle god se budemo delili i etiketirali jedni druge,neće biti dobro.

Katamaran

pre 9 godina

Sabornost! Sa tim smo prečesto bili u deficitu. U retkim periodima naše sabornosti smo postigli gotovo sve čime se danas ponosimo. Bez obzira na trenutnu polarizaciju dela političkog života u našoj zemlji mislim da nezadrživo krećemo ka ublažavanju svekolikih podela u našem društvu.

AlanFord

pre 9 godina

Večite podele u srpskom narodu su nas ,praktično,i dovele,indirektno, u ovakvu situaciju u kakvoj smo.Nije DŽabe izreka u našem narodu,"daj Bože,da se Srbi slože" !

Draga

pre 9 godina

Generalno problem naseg naroda to i jeste, sto se samo gleda sta je bilo juce, ovaj ovo, ovaj ono, bla bla, a niko da razmisli malo sta ce biti sutra...dajte da podrzimo ovu vlast da od nas napravi nesto, nemojte samo kritikovati i sedeti skrstenih ruku.

Divna

pre 9 godina

Najvaznije je da idemo napred,zajedno i slozni a sada kada imamo ovakvog premijera i Vladu pruzila nam se sansa veca nego ikad da to i uradimo.

Joca

pre 9 godina

Mudre su reči izrečene danas na ovaj važan datum. Samo ako prestanemo da se delimo i mislimo samo na svoje interese, postići ćemo mnogo.Dosta je bilo toga.

milos

pre 9 godina

Nekima od nas , a da je srece svima bi , dogadjaj sa Djindjicem je velika skola kako zivota tako i zalagana i borbe za ideale..a sve sa ciljem uspesne Srbije ,tada a i sada

Saša

pre 9 godina

Ako sadašnja vlast i opozicija postignu dogovor oko ključnih tema za društvo, koje nas vode prema evropskoj budućnosti, onda za nas ima nade. U suprotnom propadaćemo još više i brže ...

Lerinc

pre 9 godina

Ne vredi, uvek će biti ostrašćenih, sumanuto tvrdoglavih ljudi, koji nikada neće shvatiti da svako ima pravo na svoje mišljenje, da svako ima pravo na svoje političko opredeljenje. Ali, kao što nikada ovo prvo neće shvatiti, takodje ne mogu shvatiti da različitost u mišljenju i političkom opredeljenju nije razlog za neprijateljstvo, deobe, pa čak i mržnju.

Matilda

pre 9 godina

I previse ih je bilo,zato smo i nastradali kao narod,sto od bede u koju su nas zavili,sto od bele kuge,od tajkuna koji stite samo sebe i svoje strane poslodavce...Da li je toliko tesko da stanemo iza jednog coveka i borimo se za istu stvar a to je nas zivot,a ne zivot bogatih pojedinaca?

Dragutin

pre 9 godina

Sta su kome podele donele dobro? Zoranovu politiku reformi i evropskih vrednosti danas nastavlja ova vlada! Oni koji su se na sav glas trudili da postanu ideolozi i idejisti Zoranovih misli i Zoranove zaostavstine su ostali ukopani u nekakvim izmisljenim svetovima, izmisljenim rovovima politickih ratova iz kojih se nece izvuci. Njima je proradila sujeta jer nisu uspeli da opravdaju Djindjicevo ime, njegovu politku i njegove ideale i ideje!

Vlado

pre 9 godina

Niko ne treba da im brani da nas dele, da stvaraju privid nesigurnosti u odnosima medju gradjanima, ali neka shvate da im ta podela nece proci onako kako su mislili! Srbija je nastavila ka buducnosti, sigurno napred, dok su oni sa svojim politikama ostali u zapecku koji im nece doneti nista politicki dobro.

Zorana Zoca

pre 9 godina

Fiktivne podele danas prave oni koji su uproslosti zazirali od ovakvih podela i koji su vodili politiku demokratskog suzivota medju politickim protivnicima. Po tome se vidi ko je politicki sazreo, a ko je ostao negde u proslosti, u daljini skoro ispod cenzusa zbog svojih konstantnih podela na "good guys" i "bad guys"!

Tijana

pre 9 godina

Srbija treba da zaboravi na sve ideoloske i istorijske podele i da se fokusira iskljucivo na modernizaciju, reforme i oporavak privrede. Opste dobro, bolji zivot i sigurnost gradjana su jedini pravi cilj dobre politike.
(Boris, 12. mart 2015 13:24)
@Boris
Prošlost je prošlost i treba je ostaviti kao i pokojnike da počivaju u miru! A mi kao narod i vlast na čelu ove države treba se uhvatiti u koštac sa problemima i da krene u rešavanje krucijalnih stvari! A opozicija neka nađe sebi pametnija posla...

Mlinaric

pre 9 godina

Politicke podele koje su se nekada vodile danas nemaju uporista u politickom svetu Srbije. Oni koji su stvarali podele davno su progledali i pokrenuli svet nekakvih novih politickih odnosa, dok su oni koji su od takvih podela zazirali najvise, sad trude da vode politiku koja im nije utemeljena u srz demokratije koju propagiraju.

pre 9 godina

Vučića nemojte da vezujete za radikale već za demokrate... On je potpuno preuzeo izdajničku ideologiju demokratske stranke. Radikal može da bude samo istinski pošten čovek i patriota. Tačka

Milorad

pre 9 godina

Bilo bi lepo kada bismo gledali ko je kakav čovek, a ne ko nosi dres ove ili one stranke. Treba nastaviti tamo gde su Đinđića prekinuli.

Milojko

pre 9 godina

Srbija je prezivela sve nedace, prezivela je i ubistvo premijera i podele na podobne i nepodobne. Prezivece i njihove podele na njih i na nas. Korov je lako saseci u korenu, ali sta da se radi kad oni sami postanu korov?

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Prošlost ostaje izmedju nas, važno je gledati u budućnost. Nema razloga za podele Srbija je na dobrom putu i sada je najvažnije da budemo složni.

Stojko

pre 9 godina

Ne branim ih da se politicki dele, ali neka se dele izmedju sebe jer ta im je podela i donela rascep unutar stranke nekoliko puta! Gradjane neka puste i neka ih ne dele jer te podele su nam donele samo probleme u proslosti i neizvesnu buducnost.

SARA

pre 9 godina

Mi cemo prestati da zivimo u podelama jer vreme podela je daleko iza nas! Oni ako zele da se delimo na "podobne" i "nepodobne", to je nihovo pravo, ali neka im ta podela bude upozorenje da ce ih upravo ona dovesti do nestanka sa politicke scene Srbije! Potrebno je jedni drugima da puzimo ruke poverenja, da zapocnemo neki novi ciklus odnosa u politickoj sferi u kome cemo na podele reagovati zajedno, a ne da ih produbljujemo.

Mily-Vanily

pre 9 godina

Lepo zvuci ona narodna * Samo sloga Srbina spasava*. Valjda smo shvatili kroz istoriju da nas konstantne podele I svadje zbog licnih interesa nisu nikuda odvele. Probudimo se I pogledajmo u buducnost.

Srdjan

pre 9 godina

Kome su podele donele dobro... I u mesto da se u ovim danima svi ujedinimo oko istih ciljeva, da prihvatimo sopstvene greske i da na tim greskama ucimo da ne budemo takvi, neko nas sa druge strane vraca u politicki brlog iz koga smo se jedva ispetljali sami! Oni su nazalost njihovu, a na srecu gradjana ostali u nekakvim politikama proslosti, ne deleci dobro sa i lose sa gradjanima, nego su uzivali i kliberili se gradjanima koji su patili zbog toga sto nisu imali snage, niti politicke volje da nastave Zoranovim putem reformi, putem demokratskih odnosa, putem menjanja i prihvatanja razlicitosti kao domena svakog demokratskog i slobodarskog duha.

Popovicke9

pre 9 godina

Bas zbog tih takvih podela se i Srbija sada nalazi ovde gde jeste i zato mislim da bi najbolje bi;lo kada bi se najzad svi ujedinili i poceli zajedno da radimo na oporavku Srbije.

obican gradjanin

pre 9 godina

Nekada smo se delili na Obrenovice i Karadjordjevice, na partizane i cetnike, na Miloseviceve i one protiv njega. Sad se delimo na evropejce i rusofile. Da ne kazem onu najvecu podelu na zvezdase i partizanovce. Ne znam samo da li nas zaista prati neko prokletstvo ili smo mi sami krivi. Voleo bi zaista da ove podele nestanu i da zivimo kao i vecina evropskih naroda.

teofan

pre 9 godina

Za početak bi bilo dobro da smo jednoglasni oko toga da je odavanje počasti premijeru koji je ubijen moralni i civilizacijski čin , bez obzira ko je na čelu države!

Marsovac

pre 9 godina

Pa Srbiji ne trebaju neprijatelji, mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Umesto da budemo slozni, mi se samo parcamo i ljagamo, a posle su nam drugi krivi.

Mirkonija

pre 9 godina

Ovu izjavu ce mumnoge "patriote" zameriti ali je covek u pravu. Delimo se na lose i dobre ljude, u politici oni koji su sposobni i oni drugi i to je to ... ali to je jedina podela koja sme da postoji.

Liba

pre 9 godina

I nije samo da prica vec on svojim primerom to dokazuje. Niko ne moze da mu ospori da zaista se trudi da izbrise sve ono sto nam se desavalo proslih 20 godina.

hanka

pre 9 godina

(dado90, 12. mart 2015 13:05)
vreme je da se napokon svi udruzimo i zajednickim snagama izvucemo nasu zemlju na pravi put,put uspeha i prospariteta,dosta smo bili u blatu i na dnu..verujmo u bolje sutra

Kontraš

pre 9 godina

Nije nikakava tajna da su podele pogubne, posebno kod nas gde je svaka različitost ista kao greh, a neslaganje sa drugim ravno izdaji. Mislim da bez nekog istinskog prihvatanja minimuma nacionalnih interesa od svih društvenih subjekata nama nema nikakvog prosperiteta, bez obzira ko je premijer i koja je stranka na vlasti.

Liba

pre 9 godina

Prošlo je dovoljno vremena i svasta se izdesavalo da treba stvarno da prestanemo da se delimo i da vise radimo. Kada bi svi bili zauzeti manje bi se volila politika.

heroj

pre 9 godina

Medjusobnim kritikovanjem i napadima necemo nista postici. Srbija je konacno krenula napred. Samo zajednickim radom moze se od Srbije napraviti uspesna zemlja, jer svi mi zivimo u istoj drzavi.

Anja 31

pre 9 godina

Mozemo mi biti podeljeni oko nekih nebitnih tema, ali oko krucijalnih stvari koje nam boje buducnost, niposto. Red bi bio da se i Srbi vec jednom oko zajednickog cilja ujedine.

herkules s

pre 9 godina

Ne smemo ziveti u proslosti niti se opterecivati mislima "sta bi bilo,kad bi bilo". Moramo raditi na sebi i svojoj drzavi,odnosno na njenoj buducnosti.

kris-bo

pre 9 godina

Mozemo mi nekog da volimo ili ne ali to nikom ne daje za pravo da oduzme nekom zivot, jer sa jednim oduzetim zivotom unisteni su i zivoti citave jedne porodice.

clash

pre 9 godina

Ma potpuno je u pravu,dosta više i podela i svađe.Ajmo malo da raspravljamo o stvarima koje Srbiji mogu da donesu dobro.Put je zacrtan i idemo u dobrom pravcu EU, to valjda niko ne spori (možda neki politički marginalci ).

GOSTIONICAR

pre 9 godina

Srbija je pokazala da se okrenula buducnosti da nece vise da se deli na nase i njihove i lepo je da se oda pocast tragicno nastradalom premijeru koji je govorio upravo to da ce Srbija biti onakva kakvu je samu napravimo.

marx

pre 9 godina

Ne želim da delujem kao neki slepi pristalica, niti sam, ali ovakav gest sa njegove strane stvarno jeste ljudski. Svi političari moraju doći na pomen ubijenom kolegi iako su u poslu bili protivnici, tako bi pokazali ljudskost, poštovanje i ozbiljnost.

BODJANI

pre 9 godina

Uloliko se ne zaustave ovi koji rade protiv Srbije i ako ne shvate da smo bukvalno u zadnjoj sansi i da ne treba da nas zanima ime premijera i ministara nego kvalitet njihovog rada, onda nece nikome biti dobro.

Istinoljub

pre 9 godina

Dosta vise,ako za Boga znaju,ovi sto sire zlu krv,pozivaju na ulice opet rusenja otimacine a sve da bi se dokopali vlasti,uzas nad uzasima.Svi smo svesni sta su nam ucinili 2000 godine kada smo naivno poverovali u iskrenost njihovih namera.Sada i smrt ovog coveka koriste za svoje promocije,sram vas bilo.

Mary

pre 9 godina

Vreme je da se prevazidju sve razlike i da svako na politickoj sceni da svoj doprinos kako bi Srbija postala normalna zemlja koja ce nakon ispunjenja standarda postati clanica EU. Vucic je pokazao dobro volju i spremnost na saradnju, sve u korist Srbije.

konektor

pre 9 godina

Došlo je vreme da prestanemo da se delimo na grobare i delije, srbe i druge, četnike i partizane...podele nam nikada nisu dobro donele. Došlo je vreme da se svi zapitamo šta možemo uraditi za Državu, za dobrobit naše dece? Da prestanemo da gledamo lične interese, ako ne bude Srbije, neće biti ni nas!

Milosavljevic

pre 9 godina

Jedna, skoro i jedina, razumna i ljudska poruka u mnoštvu politikantskih pomoću kojih pretendenti na nasledje Djindjiceve politicke popularnosti pokusavaju da se nekako "ogrebu" za malo njegove popularnosti u narodu.

TVRDJAVA

pre 9 godina

da se nismo delili gds ebi nam kraj bio i brojcano i ekonomski, ali mi nikako da iz sebe isteramo neprijateljstvo prema sebi samima.

marijana s

pre 9 godina

Nasa istorija je takva da smo se uvek delili na neke dve strane i na kraju nista nismo uradili ,vreme je da svi mislimo na sve i da krenemo vise u buducnost .

Marija13

pre 9 godina

Vreme je da pocnemo da mislimo na nasu buducnos i da prestanemo vise sa podelama. Podele nam nikad nista dobro nisu donele. Treba da se svi zajedno borimo za bolju i lepsu Srbiju.

Izvorni Demokrata

pre 9 godina

Da je kojim slucajem DS ostao na idejama i planu pokojnog Djindjica, danas sigurno nebi bilo toliko podela, vec bi zajednickim snagama i radom, bili mozda i jedna od vodecih zemalja EU.