Petak, 20.02.2015.

10:16

Alister Kembel: Moj put u Srbiju

Alister Kembel, savetnik Tonija Blera i čuveni spin doktor, objavio je na svom blogu da je bio "fasciniran" tokom posete Srbiji i objasnio razloge svog dolaska.

Izvor: B92

Alister Kembel: Moj put u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

osa

pre 9 godina

Ko je strucan i ko moze da pomogne dobrodosao je, bez obzira sta je bilo u dalekoj proslosti mi treba da gledamo napred, to smo valjda apslolvirali.

nana

pre 9 godina

Podigla se prasina ni oko cega, Blerova konsultantska kuca je savetovala toliko zemlaja smo mi minorni u odnosu na njih, ali ne bi mi bili mi da se po stoti put ne vracamo u proslost.

Huni naseg doba

pre 9 godina

Da, da, vi botovi ne znate da slozite jednu prosirenu recenicu na maternjem jeziku, ali znate da ce nam bas on doneti nekakav progres. 'Ajde lepo na sunce: elaborat u kome se objasnjava zasto bas on, a ne neko drugi, studija o impaktu njegovog boravka, budzet, plan i sadrzaj treninga, timeline...Sta je, nema? Ne znate sta je to i kako se pravi, to vas nisu ucili na sega-mega? E, pa pocnite da ucite, jer kada budete katapultirani iz vasih fotelja -a to ce se, kako radite, sigurno dogoditi brze nego sto vi mislite - moracete nasiroko da se vadite za sve amaterske brljotine koje vi zovete "efikasna vlada."

herkules s

pre 9 godina

Nama je najvaznije da je on stekao utisak o ozbiljnosti Vlade o ulaganju napora kroz sprovodjenje reformi radi ulaska u EU. Takodje je vazno sto je savetnik Tonija Blera promenio poglede i misljenje o nasoj zemlji u odnosu na prethodne dve decenije i da rado zeli da nastavi saradnju u napredjenju komunikacije nase vlade u pregovorima o EU.

Aki

pre 9 godina

Po meni nije ništa neobično u sveckoj diplomatiji vlade raznih zemalja često uzimaju konsultantske kuće za savetovanje. I ovu posetu gledam kroz tu prizmu.

Jexon

pre 9 godina

Možda Kempbell i nije baš najomiljenija faca na ovim prostorima ali je svakako neko ko nam može biti od ogromne pomoći što se tiče integracija u EU.

DALEKO - JE - SUNCE

pre 9 godina

Ono sto je dobro da smo konacno kao narod priznati, da o nama vise niko ne govori u losem kontekstu, da Srbiju vide kao sasvim normalnu drzavu, sa normalnim ljudima i uspesnom Vladom koji svakim danom samo napred vodi Aleksandar Vucic . Uradjeno je dosta toga, zelja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena od strane veoma znacajnih drzavnika, koji koliko do juce nisu htelida cuju za srbiju, a kamoli da nas podrze u bilo cemu. Impresije su pozitivne nismo vise tamo neka drzava ocrnjena na svim poljima. Trebalo nam je dosta vremena, rada i truda oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji. Sad ta ista gospoda zele ponovo da dodju i vide nasu drzavu.

`Ranđel-The Overlord

pre 9 godina

Ako je Alister Kembel "fasciniran" prijemom i ako su njegove impresije i "više nego pozitivne" to onda znači samo jedno : pitanje je trenutka kada će BBC, NBC i CNN "prepoznati" ukupne potencijale jedne "nove i drugačije Srbije". Drugim rečima, dato nam je "zeleno svetlo" za kreiranje jednog sasvim drugačijeg medijskog identiteta. Šteta što se neke ranije garniture nisu više bavile ovom tematikom.

Ljigavci

pre 9 godina

@Sandokan, 20. februar 2015 12:25

Pa to rukovanje s Markacem su vec pozdravili, tipa gledamo u buducnost i ostale bljuvotine. Pogledaj na toj vesti od pre neki dan.

Sloba

pre 9 godina

Jer on smislio onu laz da Sadam Husein ima oruzije za masovno unistenje koje moze za 45min da bude operativno?
Ne zavaravajmo se braco oni na nas gledaju sa nipodastavanjem, kao na nizu rasu. Kao sto gledaju na podanike u svojim kolonijama. Kad su nam preci mogli da sacuvaju slobodu i nikada nismo bili deo njihove imperije budimo ih dostojni pa nemojmo ni sada dozvoliti da nama upravljaju i vladaju ovakvi.

Prolećni dan

pre 9 godina

Eto dočekasmo da Srbiju vide kao normalnu državu, sa normalnim ljudima i uspešnom Vladom.Uradjeno je dosta toga, želja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena.Impresije su pozitivne ....nismo više tamo neka država ocrnjena na svim poljima.Trebalo je oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji....uloženo je puno rada i napora.Sad gospoda žele ponovo da dodju i vide našu Srbiju.

idc

pre 9 godina

Svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo.
Evo kako su uspeli da ostave "nezaboravan" utisak na "gospodina" kembela:aperitiv tomovača,stara bar 20 ljeta...švedski sto uz nezaobilazno prasence i miljacku na uvce...za desert,specijalitet za strane sladokusce,čokoladom prelivena najatraktivnija starleta.
p.s
Toni stiže u drugoj turi,provereno.

abc

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu! 
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Cekaj, cekaj, cekaj...
Po tebi to sto dajemo par stotina hiljada evra nekom tamo Englezu kako bi objasnio Vucicu i ekipi kako da nepravi fejsbuk ce "nesumLJivo doneti boljitak srpskom narodu"!!!???
Koja smo mi crna rupa univerzuma... I covece imas bre 23 godine, obrazuj se!

Dark Knight

pre 9 godina

Odmah po prvim komentarima SNS boot-ova vidimo sta su naucili od ovod manipulatora narodnim masama. Doduse kad Srbija ovako propada neophodno je da neko obmanjuje narod dok drugi pljackaju i ono malo sto je ostalo.

TVRDJAVA B

pre 9 godina

Put Srbije je trnovit i nikada nije bio posut ruzama , ali na kraju pravda pobedjuje i mnogi ce pozeleti ponovo da se vrate u ovu nasu pitominu.Covek se uverio da su sdad neke druge prilike i da su drugi ciljevi pred ovom novom vladom.

Frodo

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Ma, nesumLJivo!

Još kad bi vas botove ovaj Alistair the Master Spinner naučio srpskom jeziku i pismenosti, gde bi nam kraj bio!

Ne znam koliko je taj "gospodin" (pod znacima navoda jer prezirem svaku plaćenu lažovčinu) dobar u poslu spinovanja, ali nadam se da će prva (a pomeni i najvažnija) stvar koju će vas naučiti je umerenost u botovštini.

Krajnje neumerena i tupava botovština (kao ovaj odličan primer) je vrlo lako prepoznatljiva i izaziva samo dve stvari, zavisno do čitaoca: jak smeh ili jak osećaj potcenjivanja inteligencije čitaoca.

U oba slučaja je botovština potpuno neefikasna i uopšte ne služi svojoj svrsi, naprotiv!

Dakle, botovi - u školu, ali pravu, ne sega/mega!

Lee

pre 9 godina

@Milan91. Ako je 91 godina, godina tvog rođenja, onda se tvoj stav može pripisati činjenici da si 99-e imao 8 godina pa ti se svet vrtio oko telabisa i nindža kornjača. Sad međutim znaš čitati pa kad budeš imao vremena ptočitaj kakve je izjave taj gospodin Kembel pripremao tom gospodinu Bleru. A i taj gospodin Vučić je bio recezent u knjizi posvećenoj tom gospodinu Bleru.

Kreker

pre 9 godina

Činjenica je da se intenzivno radi na sprovođenju reformi, a one su definitivno najbitnije za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Mnogo se uradilo po pitanju ispunjavanja obaveza koje EU od nas zahteva, a to je najbitnije. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo te velike porodice.

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Llewelyn

pre 9 godina

SPIN DOCTOR u prevodu znaci "onaj koji govori samo istinu" tako da mu treba verovati kada kaze da je bio fasciniran i da je vlada na pravom putu. Nadam se da je G. Doctor sugerisao Vucicu da zaposli jos jednog bota jer su i pacijenti sa lobotomije provalili da komentare u korist SNS-a pise jeda ista osoba, koja je uz to i ekstremno nemastovita.

v stepanovic

pre 9 godina

Kao stanovnik Engleske skoro pola veka, Toni Bler sa njgovim licemernim spin doktorom Kambelom su dve osobe koje cu 'aktivno mrzeti' do kraja zivota.Toni Bler koji je u ocima vecine ratni zlocinac, izabran je za savetnika druga Vucica, da bi ga savetao kako da se priblizi 'civilizovanoj Evropi'. Jucerasnji Guardian je objavio vest na prvoj strani izrazavajuci iznenadjenje kao i TV stanica Russia Today dajuci opsirne izvestaje i komentare poznatih politickih analiticara. Svi su se slozili da je to sokirajuce i da time Vucic izvrsava politicko samoubistvo. Interesantno je da nijedan srpski medium nije objavio tu vest. Sad znamo zasto: Zasto stavljati mrlje na 'dobrodusnost' kojom su nas udostojili ova dva propaliteta, ciji je rejting u Britaniji kao i u Evropi na nuli. A da ne pominjemo ulogu Blera kao glavnog protagoniste bombardovanja Srbije.Srbijo na sto si spala?!!!

din

pre 9 godina

Svaki dan se pitam, jel moguće da postoje mozgovi poput botovskih? To je prava nesreća i sramota ove države i naroda a ne ovi stručni savetnici, Beogradi na vodi, Mercedesi, diletanti ministri...

bulldozer

pre 9 godina

Obzirom da je gospodin savetnik nadgledao medijske nastupe NATO-a tokom rata na Kosovu, mogao je savetovati i da se zgrada RTS-a ne bombarduje. Ali, dobro, opšte je poznato da naše pamćenje ne seže duže od par godina, a kamoli 15. Gospodina Vučića čak i kraće.

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

Stefan

pre 9 godina

Ne sumnjam da je fasciniran. Pa ovde je celokupna državna politika zasnovana na spinovanju javnosti. Iz njegovog ugla, verujem da stvarno predstavljamo fascinantan fenomen. Kao kada bi vrhunski poslastičar otišao u kuću od slatkiša iz Ivice i Marice: svi elementi su mu dobro poznati, ali da je od njih bilo moguće napraviti kuću - nije mogao ni da sanja.

Filip

pre 9 godina

Mnogi se iznenade kad dođu u Beograd, valjda misle da ovde žive divljaci, necivilizovani ljudi. Takva je bila ta zapadna medijska kampanja, o Srbima sve najgore. To se sada menja, zahvaljujući ovakvim gostima, a nadam se da i ti demokratski, slobodni mediji, bez pritiska rade svoj posao i objektivno informišu u EU.

Danica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

Aleksandar

pre 9 godina

@i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

Najsmesnije je, sto parama iz budzeta, nasim parama, placaju botove.

Ovo kao mracno doba/srednji vek, kada su placani ljudi da velicaju vladara i da sire tu "ljubav".

Koliko moras biti lud, da placas likove da bi dizao sebi ego? Mnogo lud.

Sandokan

pre 9 godina

Da se krstis I levom I desno rukom I nogom sta pisu sns botovi.Ako vec stancujete ovakve komentare budite malo manje providni.Niko da iskomentarise ulogu doticnog 1999 godine kada su nas prozvali civilizacijskom greskom.Izgleda da vam to odgovara.Samo jos da cujem da pohvalite premijera kako se rukovao sa Markacem u Zagrebu I kako je to u interesu Srbije

BG

pre 9 godina

Čitam komentare ispod ovog članka i prosto ne mogu da dođem sebi.Veliki broj komentara je naravno upućen iz neke od centrala SNS.Mladi ljudi koji ne vide u kolikim problemima je ovo društvo zahvaljujući njihovoj stranci ali i prethodnicima koji su pre njih vedrili i oblačili ovom malom Srbijom.Zaradiće neko radno mesto u javnom preduzeću, ministarstvu,Bus Plusu, komunalnoj policiji..i šta? Rešili su problem? Nisu. Njihova deca, ako ih budu i imali, naslediće obaj haos u kome oni svesno učestvuju.Jadno razmišljanje i rezonovanje.Po meni, to je veći problem od konsultantske firme NATO zločinca Tonija Blera. Sve smo manje ljudi, a sve više poslušnici partokratskih gospodara. Mislite o tome vi što botujete da biste mogli da se zaposlite, mislite ako imate imalo integriteta i poštenja.Nadam se da vaspitanje i vreme koje su vaši roditelji uložili u vas, nije bilo protraćeno i da nije uništeno oportunizmom koji svakodnevno demonstrirate.

polo

pre 9 godina

Ne bi li samopostovanje trebalo da dolazi iznutra, a ne na temelju necije ocene? Pa evo ja vec kev-kev masem repom od srece sto je covek reko da smo dobri cuke.

IRIG

pre 9 godina

Zbog cega sve moramo kritikovati unapred kada ne znamo za sta je vlada imenovala g. Kembela kao svog savetnika? Treba vremena videti sta ce biti specijalnost coveka na tom mestu.

cccbot

pre 9 godina

Ahahahahaha! Pa ovo je prosto genijalno! Potrcko jednog omrazenog lika (http://www.njuz.net/ja-sam-engleski-pederski-isprdak-toni-bler-u-kvizu-koja-si-seseljeva-knjiga/), uci ove nase nesrecnike kako se botuje. Do pre nekoliko godina su ih mrzeli, pljuvali, hteli da ratuju protiv njih, a sada im ljube skute za neku crkavicu ili samo jedan topli pogled obozavanog vodje. Oni, koji su pretili drugima da su strani placenici, sada gmizu i puzaju pred jos ljigavijim gazdama. O, Kosmose, imas fantastican smisao za ironiju. Bravo!

profesor G

pre 9 godina

Samo se vi sprdajte. Činjenica je da je Srbija napredovala kao država samo u periodima kad smo se klanjali jačem (Sveti Sava, Knjaz MIloš, Kralj MIlan), a kad god smo imali politiku "Srbija se saginjati neće", i šiljbočili sa jačima, ne da smo se sagnuli, nego i naguzili(Kosovska bitka, Nato kampanja, 27 mart, a tu treba ubrojati i 1914., jer smo tad,čak i posle pobede, napravili sprsku grobnicu Jugoslaviju).

vlajko

pre 9 godina

Zovu ih spin doktori. A u stvari lazovi i fukara. Pa sta od takvih moze da se nauci, procenite sami? Ne bi mu ja dao da pridje ne u vladu nego ni granicu da predje. Pa mene bi bilo sramota da mi se javi na ulici a kamoli da mu budem djak!

Shampita

pre 9 godina

Spinovanjem secera i ubacivanjem SPINA u belance dobijemo slag. Taj spinovani slag vodja je i bez ovog dangubica penzionerima i radnicima bacio u lice.

Helios

pre 9 godina

Odomaćivanje ovde psihopatskih zločinaca Blera i Kampbela mnogo je više od običnog ponižavanja i pljuvanja na svakog od nas. Uopšte u svetu, u celoj istoriji opšte krljačine nepromenljivi ostaju rituali psećeg ponašanja. Kad džukela nadvlada drugu džukelu onda ona i piški po njoj, i kao znak nadmoći tj. poniznosti poraženog, i kao proces nošenja mirisa - tj. smrada - gospodara unaokolo. I zato nema bitne razlike između npr. masonskih i psećih rituala.
Nema nikakve ni slučajnosti u događanjima sa Srbijom. Još su Fulbrajt stipendije Miloševiću i Draškoviću predselekcija duplo podobnih budala za lansiranje na vlast: em budale po akcijama em budale podobne za izrugivanje. Kada je najzad Sloba za sve poslužio spakovan je od unapred selektovane budale da preuzme svu vlast, Đnđića. Kada je i ovaj učinio svu štetu: katastrofalnu priHvatizaciju, uništenje bankarstva, kvazi-demokratiju, izvrtanje naših loših službi i Vojske u nepostojeće-osim-NATO podobne službe, nabacivanje Hagu, početak predaje Kosova itd. i Đinđić je postao nepotreban. Nova faza je pajac Tadić sa najgorim Deloit-Cvetkovićem ali i pravim Rišelje namesnikom, svemogućim M. Rakićem.
Zadnje veliko Mikijevo delo je upravo "prevrat" baš namerno izabranih i kao apsurdni po sebi i kao prevratnici Toma i Vučko. Poslužio - pa i on nestao... A ova dva, ne znajući gde udaraju, igrajući glavne junake svog košmarnog filma, sada dovršavaju ciklus poniženja šeneći pred Toni Blerom - jedna od najvećih sramota u istoriji Srba.

Milos

pre 9 godina

Jako dugo zivim u inostranstvu, dobar deo vremena u Engleskoj te mi je znan njihov recnik.
Ovo je najobicnija 'kurtoazna' izjava coveka koji je tu dosao samo da odradi neku glupost zvanu PR i pokupi nekoliko hiljada funti.
Englezi su majstori za prodavanje magle koju zovu 'konsultantske usluge'.
Nista nije slucajno. Premijer verovatno duguje neku uslugu pa je morao da Bleru nabaci posao. Najverovatnije ga je ovaj povezao sa onim arapinom ili bio neka 'mirodjija' u prici. Ako ovi arapi i nesto urade onda se "investicija" u Blera i njegove vojnike i isplatila.
Pre nekog vremena procitah da se englezi opet nude kao konsultanti za prodaju Telekoma... Da te stomak zaboli!!!

misa

pre 9 godina

Pa naravno kad ga premijer doceka kako dolikuje svakom stranom drzavniku (Milan, 20. februar 2015 11:14)
on nije strani drzavnik vec samo strani drzavljanin, nije dosao kod nas u svojstvu izaslanika neke drzave nego kao privatno lice da zaradi neke pare, za sebe i svog poslodavca( Tonija Blera)

Pele76

pre 9 godina

Stiče se utisak da je pre dolaska imao mišljenje da će zateći kameno doba, pa da da svoj doprinos kolonizaciji divljaka. Kad ono prijatno iznenađen. Zamslite, ovi Srbi ne jedu žive ljude. A i ono što jedu, ukusnije je nego kod nas. ^^Mora proba "cevapcici"^^ :) :) :)

esma

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da komentarisem jer su moji domasaji skuceni ,a tema je vrlo intrigantna jer su medijski maheri uvek od pamtiveka imali u rukama "najubojitije oruzje"pa samim tim i najvazniji opus za radoznale ljude kojima je medijsko funkcionisanje totalna nepoznanica i sasvim apstraktni pojam.Ali to ne znaci da se ne dive na neki nacin tom klupku u kome su sigurno trustovi mozgova i da ih mrze.Naprotiv!!!!!!1

Marija90

pre 9 godina

Smatram da je savetovanje sa Kembelom dobar potez. Vlada hoće da iskristi iskustva drugih zemalja kako bi na što bolji način promovisala Srbiju u svetu, ali i unapredila rad svojih službenika.

Skokolo

pre 9 godina

Recite mi botovi, (ako uopšte i umete da date iole smislen i normalan odgovor), da li vas bar na trenutak zagolica savest, da li se bar na trenutak osetite glupo i besmisleno, izmanipulisano? Da li razmislite o tome kako će vaše dete, unuk, praunuk.. da živi u ovoj i ovakvoj zemlji? A sve zahvaljujući čoveku kojeg zdušno podržavate. Žao mi je što je tako, ali gnušam se svog naroda, svaki dan me je sve više sramota svog porekla, sve zahvaljujući vama i svima koji slično razmišljaju. Neka vam je na čast!

Mary

pre 9 godina

Posto se Srbija nalazi na putu za EU komunikacija je veoma vazna i zbog toga je Vlada pozvala Kembela kako bi se sluzbenici vlade obucili za jedan moderniji pristup komunikaciji sa medijima.

antibot Miloš77

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)
Da li se ti sprdaš sa narodom ili sa svojim mozgom?!Poslao si takav uvlakacki komentar tvom voljenom vodji AV,vjerujući da će neko iz SNS da te pohvali kad pročita ovo što si napisao...Po tvom potpisu bih rekao da si `99 imao samo 8 godina pa ti nije poznato da je "gospodin Alister Kambel" vodio najprljaviju ratnohuškačku medijsku kampanju protiv tvoje zemlje,a njegov šev toni bler(namjerno malim slovima) najodgovorniji za divljačko bombardovanje Srbije.Srbijo zemljo otvori se !

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Milica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

gegula mekinjar

pre 9 godina

Da su doveli bilo koga drugog, makar i njegovog zaposlenika - progutao bih. OK, treba im, ne znaju da komuniciraju, ne znaju da planiraju, ne znaju da se izrazavaju, obuku, predstavljaju. Ok, treba da nauce (jeste da bi bilo mnogo bolje da su to naucili jos kada su pocinjali da se bave politikom, ali, 'ajde, bolje ikad nego nikad). Ali, ljudi moji, OVAJ da ih uci! Lik (namerno necu reci "covek") koji je opravdavao i velicao bombardovanje 25 drzava na jednu zemlju, lik koji je ubistva neduzne dece i ljudi relativizovao pojmom "kolateralne stete", lik koji je osmisljavao sve one cinicne osmehe kojima su uz sampanjac pratili razaranje nasih zivota! Kreatura koja i sada pljuje po nasim zrtvama pocinjuci svoj "nauk" konstatacijom da nas je "naucio pameti"! Ej, bre, pa Nemci ni dan danas ne smeju da pridju Kragujevcu, a ovaj dobija crveni tepih usred Beograda! Sram vas bilo, sve one kojima je palo na pamet da ga dovedete u Srbiju, ko vam je dao mandat i pravo da to uradite? Znam da se vi sada, kao njegovi pravi dobri djaci, cinicno smejete dok citate ovaj moj ocaj, jeste, ja sam mali obicni mis iz naroda i ne mogu vas spreciti u tome sto radite. Ali, nemojte se radovati mnogo, bas zato sto sam takav preziveo sam i prezivecu sve turbulencije ovoga sveta, te cu i vas i vaseg ucitelja sa najvecim zadovoljstvom gledati kada budete silazili...u pakao, nadam se.

morava

pre 9 godina

Ukoliko se usavrsavaju, zasto se usavrsavaju, kad se ne bi usavrsavali onda bi rekli zasto se ne usavrsavaju i tako u krug, prosto sta god da uradis ne valja i to ti je, i dokle god budemobtako razmisljali nigde necemo dogurati.

Andjelija

pre 9 godina

Odlicno je sto je Srbija pohvaljena i predstavljena kao zemlja u kojoj se napokon vidi napredak i zelja za reformom. To stvara pozitivnu sliku o nama.

Sagitarius

pre 9 godina

Admiral* ja sam čuo da je došao malo da gleda trolove i krade znanje pa onda da to podeli u otadžbini... Strašno kakve komentare imate trolovi!

KasnoMarko

pre 9 godina

Da smo na vreme zvali ovakve mahere, ne bismo izgubili medijski rat protiv Hrvata i Albanaca, a posle i onaj pravi...Oni su pre nas ukapirali snagu i moc lobiranja i modernog svetskog PR-a, a mi smo bili ko srednjovekovna drzava i ponavljali mantru o vaskolikoj belosvetskoj zaveri...eee

Tufnica

pre 9 godina

Posete razlicitih zvanicnika mogle bi da menjaju sliku Srbije koju ima veliki broj pripadnika razlicitih drzava. Zapravo, Srbija krece putem drustvenog progresa, radi se na kreiranju moderne drzave koja bi postala deo savremenog drustva. Srbija nije mogla da izbegne mnogobrojne tehnoloske promene koje su uticale na promenu celokupnog drustva, strukture drustva, kao i nacina zivota njegovih pripadnika.

Milan108

pre 9 godina

"Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.Ovo je lep cuti,svi koji dodju u nasu zemlju vide da se borimo da postanemo clan EU.

i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Neprocenjivo!

čičaTomina diploma

pre 9 godina

I Britanci se cude kako "English gay fart" postade savetnik...evo botovi malo vezbajte engleski,mozda cete i vi na casove kod Alistera Kroulija...www.independent.co.uk/news/world/europe/tony-blair-to-advise-serbian-government-a-country-britain-once-helped-to-bombed-while-he-was-pm-10055253.html

bot no 314

pre 9 godina

Pitao bih gospodina Kembela da li smemo da pišemo nešto što je očigledna laž.Ja imam problem jer često mi pošalju poruku koju ja ne mogu prekucati na tastaturi jer je očigledna laž.Ne znam šta da radim,jer posao nemam a ovako bar ima neku šansu da se preko svoje stranke dokažem i napredujem,a možda se zaposlim u neko javno preduzeće (što mi je najveća želja).

bueno

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan dokaz da Srbija polako zauzima svoje mesto u Evropi i da je konacno ova vlada opravdala ocekivanja Evrope i da je to zalaganje pohvaljeno i ovog puta

filda

pre 9 godina

veoma vazna poseta Srbiji i jos jedan dokaz Evropskog zvanicnika da je Srbija u poslednje vreme mnogo napredovala ne putu ka EU i da je veoma zadovoljan radom ove vlasti.

Uhu, povecavaju se

pre 9 godina

(Milan108, 20. februar 2015 11:12)

Narode, do sada su se botovi potpisivali dvocifrenim brojevima, npr. Dragan84, Milica78, ... A sada su presli na TROCIFRENE!!!

Nadrljali smo!

kickass

pre 9 godina

Politički sam neutralan i ne živim u Srbiji.Vučićeva vlast,kao i on sam, ima mnoge očigledne nedostatke,ali zar je prošla vlast bila bolja?!U najboljem slučaju ista situacija,tako da mi tolike prozivke,botovanje,ovo,ono....izgleda malo besmisleno.Što se tiče ove posjete,to je neki eksperiment da se vidi kako narod reaguje na izjave tipa"nadgledao sam NATO akcije u Srbiji i sl."Kao što se vidi nema reakcije,može da dođe ko hoće i priča šta hoće i ništa...to valjda nešto govori

M Vidovic

pre 9 godina

Angažovanje Alistera Kembela je dobar potez ove Vlade.
Nije sramota priznati da komunikacija sa svetom službenika Vlade nije na nivou koji svet od nas očekuje.
Moramo što pre da naučimo "jezik" koji zapad razume.

Dusko

pre 9 godina

Moze se reci da jos uvek spadam u one koji podrzavaju SNS, tj neke od njenih glavnih aktera, ali ovakve stvari su samar celoj naciji! Da se neko toliko transformise i da sada dozvoljava sebi saradnju sa takvim sljamom koji je ubijao Srbiju, oteo Kosovo pa se sad mucimo po Briselu je nesto mnogo jezivo i bljutavo! Veliki minus od mene! Cak mislim da je ovo namerno izvedeno da se te usluge placaju iz Emirata da se ne bi BAS TOLIKO testirali zivci naroda!

cika brka

pre 9 godina

Ma lizete se vi lepo,nego kol'ko to kosta?Koliko kostaju greske u koracima Dinkica,Krstica i drugih?Jel plan Vlade da se zaduzuje kao Grcka,pa cemo za 2,3 god da cekamo da pobedi Srbiza.

Velinka

pre 9 godina

toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan. Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU". Ovo sve govori, nemam komentar.

Mihailo

pre 9 godina

Zašto Srbija uopšte postoji, kada nema ni trunku časti i dostojanstva? Lepo treba razdeliti svu teritoriju susedima i razlaz ili asimilacija.
Imam osećaj kao da me je neko pljunuo u lice nakon što sam pročitao ovaj članak.

Aleks

pre 9 godina

Studirao sam menadzment i odnose sa javnoscu, sreca pa sam se na vreme prebacio na IT smer. Dovodi covek spin doktora, da nam premijerov aparat postane master spinovanja, jos nisu postali vrhunski. Dovedite vrhunske strucnjake u privredni sektor. Tipicno srpski, nauci me da premostim pricom, a da sto manje radim.

Milan91

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!

Aleksa

pre 9 godina

Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.

Kembel je skupi SNS bot.

Aster Blistok

pre 9 godina

Bla, bla, bla, ova dvojica su najglasniji bili kad je trebalo komadati i bombardovati Srbiju. Engleska je dozivela najgoru recesiju upravo za vreme njihove vladavine a sada je Tony "peace envoy" Blair na bliskom istoku a ovaj nam prodaje veliku mudrost i sve se to placa iz nasih dzepova, u to budite sigurni.

Darko

pre 9 godina

Premijer AV podhitno da podnese ostavku jer 3 godine radi samo na licnom marketingu u rejtingu,a za tri godine nista nije uradio,sve same najave,obecanja,lazi,obmane !!! OSTAVKA !!!

PDVNK

pre 9 godina

Gospodine Alistere, dodjite malo u provinciju pa da popricamo u cetri oka. Pa da vidimo kakvi ce vam biti utisci od nas lokalaca koji finansiraju te bi**nge u Beogradu.

Moje ime je M.

pre 9 godina

Ova osoba je primer modernig huškača i krvavog trgovca rečima. Fuj. Bljuvotina od čoveka. A to govori još više o ovima koji su ga zvali.

bot_hunter

pre 9 godina

Brit nam pomaže da uđemo u EU, a njegova zemlja ne samo da ima poseban tretman, nego je čak i totalno nedefinisana prema istoj. Pljušte paradoksi na sve strane, ponesite kišobrane danas...

Miki

pre 9 godina

"Ja sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu, a sadašnji srpski premijer je bio deo Miloševićeve vlade."
Pa bravo, Vučiću
To se zove dostojanstvo.

Hromi

pre 9 godina

" Moje prethodno iskustvo vezano za Beograd je bilo kada sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu..
"
Dakle saradjujemo sa covekom koji je direktno odgovoran za satanizaciju srpskog naroda. Odabiranje Blerove PR kompanije za saradnju sa vladom Srbije od toliko svetskih PR kompanija je najveca sramota i pljuvanje po zrtvama NATO agresije! A za sve to je direktno odgovoran Vucic i njegovi arapski "drugari"!

miona-e

pre 9 godina

Vucic je mislio na sve, pri tom radi transparentno i svaki njegov postupak mi gradjani imamo na uvid. Dovoljno je i samo to da znam da Srbija nije vise ona stara pod cizmom zutih.

Moje ime je M.

pre 9 godina

Ova osoba je primer modernig huškača i krvavog trgovca rečima. Fuj. Bljuvotina od čoveka. A to govori još više o ovima koji su ga zvali.

i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Neprocenjivo!

Aleks

pre 9 godina

Studirao sam menadzment i odnose sa javnoscu, sreca pa sam se na vreme prebacio na IT smer. Dovodi covek spin doktora, da nam premijerov aparat postane master spinovanja, jos nisu postali vrhunski. Dovedite vrhunske strucnjake u privredni sektor. Tipicno srpski, nauci me da premostim pricom, a da sto manje radim.

bot_hunter

pre 9 godina

Brit nam pomaže da uđemo u EU, a njegova zemlja ne samo da ima poseban tretman, nego je čak i totalno nedefinisana prema istoj. Pljušte paradoksi na sve strane, ponesite kišobrane danas...

M Vidovic

pre 9 godina

Angažovanje Alistera Kembela je dobar potez ove Vlade.
Nije sramota priznati da komunikacija sa svetom službenika Vlade nije na nivou koji svet od nas očekuje.
Moramo što pre da naučimo "jezik" koji zapad razume.

Andjelija

pre 9 godina

Odlicno je sto je Srbija pohvaljena i predstavljena kao zemlja u kojoj se napokon vidi napredak i zelja za reformom. To stvara pozitivnu sliku o nama.

Milan108

pre 9 godina

"Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.Ovo je lep cuti,svi koji dodju u nasu zemlju vide da se borimo da postanemo clan EU.

Hromi

pre 9 godina

" Moje prethodno iskustvo vezano za Beograd je bilo kada sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu..
"
Dakle saradjujemo sa covekom koji je direktno odgovoran za satanizaciju srpskog naroda. Odabiranje Blerove PR kompanije za saradnju sa vladom Srbije od toliko svetskih PR kompanija je najveca sramota i pljuvanje po zrtvama NATO agresije! A za sve to je direktno odgovoran Vucic i njegovi arapski "drugari"!

Velinka

pre 9 godina

toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan. Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU". Ovo sve govori, nemam komentar.

miona-e

pre 9 godina

Vucic je mislio na sve, pri tom radi transparentno i svaki njegov postupak mi gradjani imamo na uvid. Dovoljno je i samo to da znam da Srbija nije vise ona stara pod cizmom zutih.

Milan91

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!

Darko

pre 9 godina

Premijer AV podhitno da podnese ostavku jer 3 godine radi samo na licnom marketingu u rejtingu,a za tri godine nista nije uradio,sve same najave,obecanja,lazi,obmane !!! OSTAVKA !!!

Miki

pre 9 godina

"Ja sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu, a sadašnji srpski premijer je bio deo Miloševićeve vlade."
Pa bravo, Vučiću
To se zove dostojanstvo.

Aster Blistok

pre 9 godina

Bla, bla, bla, ova dvojica su najglasniji bili kad je trebalo komadati i bombardovati Srbiju. Engleska je dozivela najgoru recesiju upravo za vreme njihove vladavine a sada je Tony "peace envoy" Blair na bliskom istoku a ovaj nam prodaje veliku mudrost i sve se to placa iz nasih dzepova, u to budite sigurni.

Aleksa

pre 9 godina

Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.

Kembel je skupi SNS bot.

PDVNK

pre 9 godina

Gospodine Alistere, dodjite malo u provinciju pa da popricamo u cetri oka. Pa da vidimo kakvi ce vam biti utisci od nas lokalaca koji finansiraju te bi**nge u Beogradu.

Mihailo

pre 9 godina

Zašto Srbija uopšte postoji, kada nema ni trunku časti i dostojanstva? Lepo treba razdeliti svu teritoriju susedima i razlaz ili asimilacija.
Imam osećaj kao da me je neko pljunuo u lice nakon što sam pročitao ovaj članak.

Prolećni dan

pre 9 godina

Eto dočekasmo da Srbiju vide kao normalnu državu, sa normalnim ljudima i uspešnom Vladom.Uradjeno je dosta toga, želja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena.Impresije su pozitivne ....nismo više tamo neka država ocrnjena na svim poljima.Trebalo je oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji....uloženo je puno rada i napora.Sad gospoda žele ponovo da dodju i vide našu Srbiju.

bueno

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan dokaz da Srbija polako zauzima svoje mesto u Evropi i da je konacno ova vlada opravdala ocekivanja Evrope i da je to zalaganje pohvaljeno i ovog puta

Kreker

pre 9 godina

Činjenica je da se intenzivno radi na sprovođenju reformi, a one su definitivno najbitnije za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Mnogo se uradilo po pitanju ispunjavanja obaveza koje EU od nas zahteva, a to je najbitnije. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo te velike porodice.

morava

pre 9 godina

Ukoliko se usavrsavaju, zasto se usavrsavaju, kad se ne bi usavrsavali onda bi rekli zasto se ne usavrsavaju i tako u krug, prosto sta god da uradis ne valja i to ti je, i dokle god budemobtako razmisljali nigde necemo dogurati.

KasnoMarko

pre 9 godina

Da smo na vreme zvali ovakve mahere, ne bismo izgubili medijski rat protiv Hrvata i Albanaca, a posle i onaj pravi...Oni su pre nas ukapirali snagu i moc lobiranja i modernog svetskog PR-a, a mi smo bili ko srednjovekovna drzava i ponavljali mantru o vaskolikoj belosvetskoj zaveri...eee

Mary

pre 9 godina

Posto se Srbija nalazi na putu za EU komunikacija je veoma vazna i zbog toga je Vlada pozvala Kembela kako bi se sluzbenici vlade obucili za jedan moderniji pristup komunikaciji sa medijima.

Marija90

pre 9 godina

Smatram da je savetovanje sa Kembelom dobar potez. Vlada hoće da iskristi iskustva drugih zemalja kako bi na što bolji način promovisala Srbiju u svetu, ali i unapredila rad svojih službenika.

Milica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

filda

pre 9 godina

veoma vazna poseta Srbiji i jos jedan dokaz Evropskog zvanicnika da je Srbija u poslednje vreme mnogo napredovala ne putu ka EU i da je veoma zadovoljan radom ove vlasti.

Danica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

profesor G

pre 9 godina

Samo se vi sprdajte. Činjenica je da je Srbija napredovala kao država samo u periodima kad smo se klanjali jačem (Sveti Sava, Knjaz MIloš, Kralj MIlan), a kad god smo imali politiku "Srbija se saginjati neće", i šiljbočili sa jačima, ne da smo se sagnuli, nego i naguzili(Kosovska bitka, Nato kampanja, 27 mart, a tu treba ubrojati i 1914., jer smo tad,čak i posle pobede, napravili sprsku grobnicu Jugoslaviju).

IRIG

pre 9 godina

Zbog cega sve moramo kritikovati unapred kada ne znamo za sta je vlada imenovala g. Kembela kao svog savetnika? Treba vremena videti sta ce biti specijalnost coveka na tom mestu.

cika brka

pre 9 godina

Ma lizete se vi lepo,nego kol'ko to kosta?Koliko kostaju greske u koracima Dinkica,Krstica i drugih?Jel plan Vlade da se zaduzuje kao Grcka,pa cemo za 2,3 god da cekamo da pobedi Srbiza.

kickass

pre 9 godina

Politički sam neutralan i ne živim u Srbiji.Vučićeva vlast,kao i on sam, ima mnoge očigledne nedostatke,ali zar je prošla vlast bila bolja?!U najboljem slučaju ista situacija,tako da mi tolike prozivke,botovanje,ovo,ono....izgleda malo besmisleno.Što se tiče ove posjete,to je neki eksperiment da se vidi kako narod reaguje na izjave tipa"nadgledao sam NATO akcije u Srbiji i sl."Kao što se vidi nema reakcije,može da dođe ko hoće i priča šta hoće i ništa...to valjda nešto govori

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Sagitarius

pre 9 godina

Admiral* ja sam čuo da je došao malo da gleda trolove i krade znanje pa onda da to podeli u otadžbini... Strašno kakve komentare imate trolovi!

Tufnica

pre 9 godina

Posete razlicitih zvanicnika mogle bi da menjaju sliku Srbije koju ima veliki broj pripadnika razlicitih drzava. Zapravo, Srbija krece putem drustvenog progresa, radi se na kreiranju moderne drzave koja bi postala deo savremenog drustva. Srbija nije mogla da izbegne mnogobrojne tehnoloske promene koje su uticale na promenu celokupnog drustva, strukture drustva, kao i nacina zivota njegovih pripadnika.

osa

pre 9 godina

Ko je strucan i ko moze da pomogne dobrodosao je, bez obzira sta je bilo u dalekoj proslosti mi treba da gledamo napred, to smo valjda apslolvirali.

Filip

pre 9 godina

Mnogi se iznenade kad dođu u Beograd, valjda misle da ovde žive divljaci, necivilizovani ljudi. Takva je bila ta zapadna medijska kampanja, o Srbima sve najgore. To se sada menja, zahvaljujući ovakvim gostima, a nadam se da i ti demokratski, slobodni mediji, bez pritiska rade svoj posao i objektivno informišu u EU.

Jexon

pre 9 godina

Možda Kempbell i nije baš najomiljenija faca na ovim prostorima ali je svakako neko ko nam može biti od ogromne pomoći što se tiče integracija u EU.

nana

pre 9 godina

Podigla se prasina ni oko cega, Blerova konsultantska kuca je savetovala toliko zemlaja smo mi minorni u odnosu na njih, ali ne bi mi bili mi da se po stoti put ne vracamo u proslost.

Pele76

pre 9 godina

Stiče se utisak da je pre dolaska imao mišljenje da će zateći kameno doba, pa da da svoj doprinos kolonizaciji divljaka. Kad ono prijatno iznenađen. Zamslite, ovi Srbi ne jedu žive ljude. A i ono što jedu, ukusnije je nego kod nas. ^^Mora proba "cevapcici"^^ :) :) :)

TVRDJAVA B

pre 9 godina

Put Srbije je trnovit i nikada nije bio posut ruzama , ali na kraju pravda pobedjuje i mnogi ce pozeleti ponovo da se vrate u ovu nasu pitominu.Covek se uverio da su sdad neke druge prilike i da su drugi ciljevi pred ovom novom vladom.

herkules s

pre 9 godina

Nama je najvaznije da je on stekao utisak o ozbiljnosti Vlade o ulaganju napora kroz sprovodjenje reformi radi ulaska u EU. Takodje je vazno sto je savetnik Tonija Blera promenio poglede i misljenje o nasoj zemlji u odnosu na prethodne dve decenije i da rado zeli da nastavi saradnju u napredjenju komunikacije nase vlade u pregovorima o EU.

Aki

pre 9 godina

Po meni nije ništa neobično u sveckoj diplomatiji vlade raznih zemalja često uzimaju konsultantske kuće za savetovanje. I ovu posetu gledam kroz tu prizmu.

Frodo

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Ma, nesumLJivo!

Još kad bi vas botove ovaj Alistair the Master Spinner naučio srpskom jeziku i pismenosti, gde bi nam kraj bio!

Ne znam koliko je taj "gospodin" (pod znacima navoda jer prezirem svaku plaćenu lažovčinu) dobar u poslu spinovanja, ali nadam se da će prva (a pomeni i najvažnija) stvar koju će vas naučiti je umerenost u botovštini.

Krajnje neumerena i tupava botovština (kao ovaj odličan primer) je vrlo lako prepoznatljiva i izaziva samo dve stvari, zavisno do čitaoca: jak smeh ili jak osećaj potcenjivanja inteligencije čitaoca.

U oba slučaja je botovština potpuno neefikasna i uopšte ne služi svojoj svrsi, naprotiv!

Dakle, botovi - u školu, ali pravu, ne sega/mega!

Llewelyn

pre 9 godina

SPIN DOCTOR u prevodu znaci "onaj koji govori samo istinu" tako da mu treba verovati kada kaze da je bio fasciniran i da je vlada na pravom putu. Nadam se da je G. Doctor sugerisao Vucicu da zaposli jos jednog bota jer su i pacijenti sa lobotomije provalili da komentare u korist SNS-a pise jeda ista osoba, koja je uz to i ekstremno nemastovita.

`Ranđel-The Overlord

pre 9 godina

Ako je Alister Kembel "fasciniran" prijemom i ako su njegove impresije i "više nego pozitivne" to onda znači samo jedno : pitanje je trenutka kada će BBC, NBC i CNN "prepoznati" ukupne potencijale jedne "nove i drugačije Srbije". Drugim rečima, dato nam je "zeleno svetlo" za kreiranje jednog sasvim drugačijeg medijskog identiteta. Šteta što se neke ranije garniture nisu više bavile ovom tematikom.

v stepanovic

pre 9 godina

Kao stanovnik Engleske skoro pola veka, Toni Bler sa njgovim licemernim spin doktorom Kambelom su dve osobe koje cu 'aktivno mrzeti' do kraja zivota.Toni Bler koji je u ocima vecine ratni zlocinac, izabran je za savetnika druga Vucica, da bi ga savetao kako da se priblizi 'civilizovanoj Evropi'. Jucerasnji Guardian je objavio vest na prvoj strani izrazavajuci iznenadjenje kao i TV stanica Russia Today dajuci opsirne izvestaje i komentare poznatih politickih analiticara. Svi su se slozili da je to sokirajuce i da time Vucic izvrsava politicko samoubistvo. Interesantno je da nijedan srpski medium nije objavio tu vest. Sad znamo zasto: Zasto stavljati mrlje na 'dobrodusnost' kojom su nas udostojili ova dva propaliteta, ciji je rejting u Britaniji kao i u Evropi na nuli. A da ne pominjemo ulogu Blera kao glavnog protagoniste bombardovanja Srbije.Srbijo na sto si spala?!!!

DALEKO - JE - SUNCE

pre 9 godina

Ono sto je dobro da smo konacno kao narod priznati, da o nama vise niko ne govori u losem kontekstu, da Srbiju vide kao sasvim normalnu drzavu, sa normalnim ljudima i uspesnom Vladom koji svakim danom samo napred vodi Aleksandar Vucic . Uradjeno je dosta toga, zelja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena od strane veoma znacajnih drzavnika, koji koliko do juce nisu htelida cuju za srbiju, a kamoli da nas podrze u bilo cemu. Impresije su pozitivne nismo vise tamo neka drzava ocrnjena na svim poljima. Trebalo nam je dosta vremena, rada i truda oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji. Sad ta ista gospoda zele ponovo da dodju i vide nasu drzavu.

Skokolo

pre 9 godina

Recite mi botovi, (ako uopšte i umete da date iole smislen i normalan odgovor), da li vas bar na trenutak zagolica savest, da li se bar na trenutak osetite glupo i besmisleno, izmanipulisano? Da li razmislite o tome kako će vaše dete, unuk, praunuk.. da živi u ovoj i ovakvoj zemlji? A sve zahvaljujući čoveku kojeg zdušno podržavate. Žao mi je što je tako, ali gnušam se svog naroda, svaki dan me je sve više sramota svog porekla, sve zahvaljujući vama i svima koji slično razmišljaju. Neka vam je na čast!

BG

pre 9 godina

Čitam komentare ispod ovog članka i prosto ne mogu da dođem sebi.Veliki broj komentara je naravno upućen iz neke od centrala SNS.Mladi ljudi koji ne vide u kolikim problemima je ovo društvo zahvaljujući njihovoj stranci ali i prethodnicima koji su pre njih vedrili i oblačili ovom malom Srbijom.Zaradiće neko radno mesto u javnom preduzeću, ministarstvu,Bus Plusu, komunalnoj policiji..i šta? Rešili su problem? Nisu. Njihova deca, ako ih budu i imali, naslediće obaj haos u kome oni svesno učestvuju.Jadno razmišljanje i rezonovanje.Po meni, to je veći problem od konsultantske firme NATO zločinca Tonija Blera. Sve smo manje ljudi, a sve više poslušnici partokratskih gospodara. Mislite o tome vi što botujete da biste mogli da se zaposlite, mislite ako imate imalo integriteta i poštenja.Nadam se da vaspitanje i vreme koje su vaši roditelji uložili u vas, nije bilo protraćeno i da nije uništeno oportunizmom koji svakodnevno demonstrirate.

Ljigavci

pre 9 godina

@Sandokan, 20. februar 2015 12:25

Pa to rukovanje s Markacem su vec pozdravili, tipa gledamo u buducnost i ostale bljuvotine. Pogledaj na toj vesti od pre neki dan.

Milos

pre 9 godina

Jako dugo zivim u inostranstvu, dobar deo vremena u Engleskoj te mi je znan njihov recnik.
Ovo je najobicnija 'kurtoazna' izjava coveka koji je tu dosao samo da odradi neku glupost zvanu PR i pokupi nekoliko hiljada funti.
Englezi su majstori za prodavanje magle koju zovu 'konsultantske usluge'.
Nista nije slucajno. Premijer verovatno duguje neku uslugu pa je morao da Bleru nabaci posao. Najverovatnije ga je ovaj povezao sa onim arapinom ili bio neka 'mirodjija' u prici. Ako ovi arapi i nesto urade onda se "investicija" u Blera i njegove vojnike i isplatila.
Pre nekog vremena procitah da se englezi opet nude kao konsultanti za prodaju Telekoma... Da te stomak zaboli!!!

idc

pre 9 godina

Svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo.
Evo kako su uspeli da ostave "nezaboravan" utisak na "gospodina" kembela:aperitiv tomovača,stara bar 20 ljeta...švedski sto uz nezaobilazno prasence i miljacku na uvce...za desert,specijalitet za strane sladokusce,čokoladom prelivena najatraktivnija starleta.
p.s
Toni stiže u drugoj turi,provereno.

abc

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu! 
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Cekaj, cekaj, cekaj...
Po tebi to sto dajemo par stotina hiljada evra nekom tamo Englezu kako bi objasnio Vucicu i ekipi kako da nepravi fejsbuk ce "nesumLJivo doneti boljitak srpskom narodu"!!!???
Koja smo mi crna rupa univerzuma... I covece imas bre 23 godine, obrazuj se!

cccbot

pre 9 godina

Ahahahahaha! Pa ovo je prosto genijalno! Potrcko jednog omrazenog lika (http://www.njuz.net/ja-sam-engleski-pederski-isprdak-toni-bler-u-kvizu-koja-si-seseljeva-knjiga/), uci ove nase nesrecnike kako se botuje. Do pre nekoliko godina su ih mrzeli, pljuvali, hteli da ratuju protiv njih, a sada im ljube skute za neku crkavicu ili samo jedan topli pogled obozavanog vodje. Oni, koji su pretili drugima da su strani placenici, sada gmizu i puzaju pred jos ljigavijim gazdama. O, Kosmose, imas fantastican smisao za ironiju. Bravo!

antibot Miloš77

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)
Da li se ti sprdaš sa narodom ili sa svojim mozgom?!Poslao si takav uvlakacki komentar tvom voljenom vodji AV,vjerujući da će neko iz SNS da te pohvali kad pročita ovo što si napisao...Po tvom potpisu bih rekao da si `99 imao samo 8 godina pa ti nije poznato da je "gospodin Alister Kambel" vodio najprljaviju ratnohuškačku medijsku kampanju protiv tvoje zemlje,a njegov šev toni bler(namjerno malim slovima) najodgovorniji za divljačko bombardovanje Srbije.Srbijo zemljo otvori se !

Sandokan

pre 9 godina

Da se krstis I levom I desno rukom I nogom sta pisu sns botovi.Ako vec stancujete ovakve komentare budite malo manje providni.Niko da iskomentarise ulogu doticnog 1999 godine kada su nas prozvali civilizacijskom greskom.Izgleda da vam to odgovara.Samo jos da cujem da pohvalite premijera kako se rukovao sa Markacem u Zagrebu I kako je to u interesu Srbije

vlajko

pre 9 godina

Zovu ih spin doktori. A u stvari lazovi i fukara. Pa sta od takvih moze da se nauci, procenite sami? Ne bi mu ja dao da pridje ne u vladu nego ni granicu da predje. Pa mene bi bilo sramota da mi se javi na ulici a kamoli da mu budem djak!

Shampita

pre 9 godina

Spinovanjem secera i ubacivanjem SPINA u belance dobijemo slag. Taj spinovani slag vodja je i bez ovog dangubica penzionerima i radnicima bacio u lice.

misa

pre 9 godina

Pa naravno kad ga premijer doceka kako dolikuje svakom stranom drzavniku (Milan, 20. februar 2015 11:14)
on nije strani drzavnik vec samo strani drzavljanin, nije dosao kod nas u svojstvu izaslanika neke drzave nego kao privatno lice da zaradi neke pare, za sebe i svog poslodavca( Tonija Blera)

Dark Knight

pre 9 godina

Odmah po prvim komentarima SNS boot-ova vidimo sta su naucili od ovod manipulatora narodnim masama. Doduse kad Srbija ovako propada neophodno je da neko obmanjuje narod dok drugi pljackaju i ono malo sto je ostalo.

Stefan

pre 9 godina

Ne sumnjam da je fasciniran. Pa ovde je celokupna državna politika zasnovana na spinovanju javnosti. Iz njegovog ugla, verujem da stvarno predstavljamo fascinantan fenomen. Kao kada bi vrhunski poslastičar otišao u kuću od slatkiša iz Ivice i Marice: svi elementi su mu dobro poznati, ali da je od njih bilo moguće napraviti kuću - nije mogao ni da sanja.

gegula mekinjar

pre 9 godina

Da su doveli bilo koga drugog, makar i njegovog zaposlenika - progutao bih. OK, treba im, ne znaju da komuniciraju, ne znaju da planiraju, ne znaju da se izrazavaju, obuku, predstavljaju. Ok, treba da nauce (jeste da bi bilo mnogo bolje da su to naucili jos kada su pocinjali da se bave politikom, ali, 'ajde, bolje ikad nego nikad). Ali, ljudi moji, OVAJ da ih uci! Lik (namerno necu reci "covek") koji je opravdavao i velicao bombardovanje 25 drzava na jednu zemlju, lik koji je ubistva neduzne dece i ljudi relativizovao pojmom "kolateralne stete", lik koji je osmisljavao sve one cinicne osmehe kojima su uz sampanjac pratili razaranje nasih zivota! Kreatura koja i sada pljuje po nasim zrtvama pocinjuci svoj "nauk" konstatacijom da nas je "naucio pameti"! Ej, bre, pa Nemci ni dan danas ne smeju da pridju Kragujevcu, a ovaj dobija crveni tepih usred Beograda! Sram vas bilo, sve one kojima je palo na pamet da ga dovedete u Srbiju, ko vam je dao mandat i pravo da to uradite? Znam da se vi sada, kao njegovi pravi dobri djaci, cinicno smejete dok citate ovaj moj ocaj, jeste, ja sam mali obicni mis iz naroda i ne mogu vas spreciti u tome sto radite. Ali, nemojte se radovati mnogo, bas zato sto sam takav preziveo sam i prezivecu sve turbulencije ovoga sveta, te cu i vas i vaseg ucitelja sa najvecim zadovoljstvom gledati kada budete silazili...u pakao, nadam se.

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

bulldozer

pre 9 godina

Obzirom da je gospodin savetnik nadgledao medijske nastupe NATO-a tokom rata na Kosovu, mogao je savetovati i da se zgrada RTS-a ne bombarduje. Ali, dobro, opšte je poznato da naše pamćenje ne seže duže od par godina, a kamoli 15. Gospodina Vučića čak i kraće.

din

pre 9 godina

Svaki dan se pitam, jel moguće da postoje mozgovi poput botovskih? To je prava nesreća i sramota ove države i naroda a ne ovi stručni savetnici, Beogradi na vodi, Mercedesi, diletanti ministri...

Lee

pre 9 godina

@Milan91. Ako je 91 godina, godina tvog rođenja, onda se tvoj stav može pripisati činjenici da si 99-e imao 8 godina pa ti se svet vrtio oko telabisa i nindža kornjača. Sad međutim znaš čitati pa kad budeš imao vremena ptočitaj kakve je izjave taj gospodin Kembel pripremao tom gospodinu Bleru. A i taj gospodin Vučić je bio recezent u knjizi posvećenoj tom gospodinu Bleru.

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Uhu, povecavaju se

pre 9 godina

(Milan108, 20. februar 2015 11:12)

Narode, do sada su se botovi potpisivali dvocifrenim brojevima, npr. Dragan84, Milica78, ... A sada su presli na TROCIFRENE!!!

Nadrljali smo!

Sloba

pre 9 godina

Jer on smislio onu laz da Sadam Husein ima oruzije za masovno unistenje koje moze za 45min da bude operativno?
Ne zavaravajmo se braco oni na nas gledaju sa nipodastavanjem, kao na nizu rasu. Kao sto gledaju na podanike u svojim kolonijama. Kad su nam preci mogli da sacuvaju slobodu i nikada nismo bili deo njihove imperije budimo ih dostojni pa nemojmo ni sada dozvoliti da nama upravljaju i vladaju ovakvi.

Helios

pre 9 godina

Odomaćivanje ovde psihopatskih zločinaca Blera i Kampbela mnogo je više od običnog ponižavanja i pljuvanja na svakog od nas. Uopšte u svetu, u celoj istoriji opšte krljačine nepromenljivi ostaju rituali psećeg ponašanja. Kad džukela nadvlada drugu džukelu onda ona i piški po njoj, i kao znak nadmoći tj. poniznosti poraženog, i kao proces nošenja mirisa - tj. smrada - gospodara unaokolo. I zato nema bitne razlike između npr. masonskih i psećih rituala.
Nema nikakve ni slučajnosti u događanjima sa Srbijom. Još su Fulbrajt stipendije Miloševiću i Draškoviću predselekcija duplo podobnih budala za lansiranje na vlast: em budale po akcijama em budale podobne za izrugivanje. Kada je najzad Sloba za sve poslužio spakovan je od unapred selektovane budale da preuzme svu vlast, Đnđića. Kada je i ovaj učinio svu štetu: katastrofalnu priHvatizaciju, uništenje bankarstva, kvazi-demokratiju, izvrtanje naših loših službi i Vojske u nepostojeće-osim-NATO podobne službe, nabacivanje Hagu, početak predaje Kosova itd. i Đinđić je postao nepotreban. Nova faza je pajac Tadić sa najgorim Deloit-Cvetkovićem ali i pravim Rišelje namesnikom, svemogućim M. Rakićem.
Zadnje veliko Mikijevo delo je upravo "prevrat" baš namerno izabranih i kao apsurdni po sebi i kao prevratnici Toma i Vučko. Poslužio - pa i on nestao... A ova dva, ne znajući gde udaraju, igrajući glavne junake svog košmarnog filma, sada dovršavaju ciklus poniženja šeneći pred Toni Blerom - jedna od najvećih sramota u istoriji Srba.

Aleksandar

pre 9 godina

@i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

Najsmesnije je, sto parama iz budzeta, nasim parama, placaju botove.

Ovo kao mracno doba/srednji vek, kada su placani ljudi da velicaju vladara i da sire tu "ljubav".

Koliko moras biti lud, da placas likove da bi dizao sebi ego? Mnogo lud.

Huni naseg doba

pre 9 godina

Da, da, vi botovi ne znate da slozite jednu prosirenu recenicu na maternjem jeziku, ali znate da ce nam bas on doneti nekakav progres. 'Ajde lepo na sunce: elaborat u kome se objasnjava zasto bas on, a ne neko drugi, studija o impaktu njegovog boravka, budzet, plan i sadrzaj treninga, timeline...Sta je, nema? Ne znate sta je to i kako se pravi, to vas nisu ucili na sega-mega? E, pa pocnite da ucite, jer kada budete katapultirani iz vasih fotelja -a to ce se, kako radite, sigurno dogoditi brze nego sto vi mislite - moracete nasiroko da se vadite za sve amaterske brljotine koje vi zovete "efikasna vlada."

Dusko

pre 9 godina

Moze se reci da jos uvek spadam u one koji podrzavaju SNS, tj neke od njenih glavnih aktera, ali ovakve stvari su samar celoj naciji! Da se neko toliko transformise i da sada dozvoljava sebi saradnju sa takvim sljamom koji je ubijao Srbiju, oteo Kosovo pa se sad mucimo po Briselu je nesto mnogo jezivo i bljutavo! Veliki minus od mene! Cak mislim da je ovo namerno izvedeno da se te usluge placaju iz Emirata da se ne bi BAS TOLIKO testirali zivci naroda!

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

čičaTomina diploma

pre 9 godina

I Britanci se cude kako "English gay fart" postade savetnik...evo botovi malo vezbajte engleski,mozda cete i vi na casove kod Alistera Kroulija...www.independent.co.uk/news/world/europe/tony-blair-to-advise-serbian-government-a-country-britain-once-helped-to-bombed-while-he-was-pm-10055253.html

bot no 314

pre 9 godina

Pitao bih gospodina Kembela da li smemo da pišemo nešto što je očigledna laž.Ja imam problem jer često mi pošalju poruku koju ja ne mogu prekucati na tastaturi jer je očigledna laž.Ne znam šta da radim,jer posao nemam a ovako bar ima neku šansu da se preko svoje stranke dokažem i napredujem,a možda se zaposlim u neko javno preduzeće (što mi je najveća želja).

polo

pre 9 godina

Ne bi li samopostovanje trebalo da dolazi iznutra, a ne na temelju necije ocene? Pa evo ja vec kev-kev masem repom od srece sto je covek reko da smo dobri cuke.

esma

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da komentarisem jer su moji domasaji skuceni ,a tema je vrlo intrigantna jer su medijski maheri uvek od pamtiveka imali u rukama "najubojitije oruzje"pa samim tim i najvazniji opus za radoznale ljude kojima je medijsko funkcionisanje totalna nepoznanica i sasvim apstraktni pojam.Ali to ne znaci da se ne dive na neki nacin tom klupku u kome su sigurno trustovi mozgova i da ih mrze.Naprotiv!!!!!!1

Moje ime je M.

pre 9 godina

Ova osoba je primer modernig huškača i krvavog trgovca rečima. Fuj. Bljuvotina od čoveka. A to govori još više o ovima koji su ga zvali.

Aster Blistok

pre 9 godina

Bla, bla, bla, ova dvojica su najglasniji bili kad je trebalo komadati i bombardovati Srbiju. Engleska je dozivela najgoru recesiju upravo za vreme njihove vladavine a sada je Tony "peace envoy" Blair na bliskom istoku a ovaj nam prodaje veliku mudrost i sve se to placa iz nasih dzepova, u to budite sigurni.

Aleksa

pre 9 godina

Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.

Kembel je skupi SNS bot.

miona-e

pre 9 godina

Vucic je mislio na sve, pri tom radi transparentno i svaki njegov postupak mi gradjani imamo na uvid. Dovoljno je i samo to da znam da Srbija nije vise ona stara pod cizmom zutih.

Mihailo

pre 9 godina

Zašto Srbija uopšte postoji, kada nema ni trunku časti i dostojanstva? Lepo treba razdeliti svu teritoriju susedima i razlaz ili asimilacija.
Imam osećaj kao da me je neko pljunuo u lice nakon što sam pročitao ovaj članak.

Aleks

pre 9 godina

Studirao sam menadzment i odnose sa javnoscu, sreca pa sam se na vreme prebacio na IT smer. Dovodi covek spin doktora, da nam premijerov aparat postane master spinovanja, jos nisu postali vrhunski. Dovedite vrhunske strucnjake u privredni sektor. Tipicno srpski, nauci me da premostim pricom, a da sto manje radim.

Milan91

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!

Hromi

pre 9 godina

" Moje prethodno iskustvo vezano za Beograd je bilo kada sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu..
"
Dakle saradjujemo sa covekom koji je direktno odgovoran za satanizaciju srpskog naroda. Odabiranje Blerove PR kompanije za saradnju sa vladom Srbije od toliko svetskih PR kompanija je najveca sramota i pljuvanje po zrtvama NATO agresije! A za sve to je direktno odgovoran Vucic i njegovi arapski "drugari"!

Darko

pre 9 godina

Premijer AV podhitno da podnese ostavku jer 3 godine radi samo na licnom marketingu u rejtingu,a za tri godine nista nije uradio,sve same najave,obecanja,lazi,obmane !!! OSTAVKA !!!

i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Neprocenjivo!

Miki

pre 9 godina

"Ja sam nadgledao medijske nastupe NATO tokom konflikta na Kosovu, a sadašnji srpski premijer je bio deo Miloševićeve vlade."
Pa bravo, Vučiću
To se zove dostojanstvo.

PDVNK

pre 9 godina

Gospodine Alistere, dodjite malo u provinciju pa da popricamo u cetri oka. Pa da vidimo kakvi ce vam biti utisci od nas lokalaca koji finansiraju te bi**nge u Beogradu.

cika brka

pre 9 godina

Ma lizete se vi lepo,nego kol'ko to kosta?Koliko kostaju greske u koracima Dinkica,Krstica i drugih?Jel plan Vlade da se zaduzuje kao Grcka,pa cemo za 2,3 god da cekamo da pobedi Srbiza.

Andjelija

pre 9 godina

Odlicno je sto je Srbija pohvaljena i predstavljena kao zemlja u kojoj se napokon vidi napredak i zelja za reformom. To stvara pozitivnu sliku o nama.

M Vidovic

pre 9 godina

Angažovanje Alistera Kembela je dobar potez ove Vlade.
Nije sramota priznati da komunikacija sa svetom službenika Vlade nije na nivou koji svet od nas očekuje.
Moramo što pre da naučimo "jezik" koji zapad razume.

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Milan108

pre 9 godina

"Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU", naveo je Kembel.Ovo je lep cuti,svi koji dodju u nasu zemlju vide da se borimo da postanemo clan EU.

bot_hunter

pre 9 godina

Brit nam pomaže da uđemo u EU, a njegova zemlja ne samo da ima poseban tretman, nego je čak i totalno nedefinisana prema istoj. Pljušte paradoksi na sve strane, ponesite kišobrane danas...

Llewelyn

pre 9 godina

SPIN DOCTOR u prevodu znaci "onaj koji govori samo istinu" tako da mu treba verovati kada kaze da je bio fasciniran i da je vlada na pravom putu. Nadam se da je G. Doctor sugerisao Vucicu da zaposli jos jednog bota jer su i pacijenti sa lobotomije provalili da komentare u korist SNS-a pise jeda ista osoba, koja je uz to i ekstremno nemastovita.

Shampita

pre 9 godina

Spinovanjem secera i ubacivanjem SPINA u belance dobijemo slag. Taj spinovani slag vodja je i bez ovog dangubica penzionerima i radnicima bacio u lice.

Frodo

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Ma, nesumLJivo!

Još kad bi vas botove ovaj Alistair the Master Spinner naučio srpskom jeziku i pismenosti, gde bi nam kraj bio!

Ne znam koliko je taj "gospodin" (pod znacima navoda jer prezirem svaku plaćenu lažovčinu) dobar u poslu spinovanja, ali nadam se da će prva (a pomeni i najvažnija) stvar koju će vas naučiti je umerenost u botovštini.

Krajnje neumerena i tupava botovština (kao ovaj odličan primer) je vrlo lako prepoznatljiva i izaziva samo dve stvari, zavisno do čitaoca: jak smeh ili jak osećaj potcenjivanja inteligencije čitaoca.

U oba slučaja je botovština potpuno neefikasna i uopšte ne služi svojoj svrsi, naprotiv!

Dakle, botovi - u školu, ali pravu, ne sega/mega!

Velinka

pre 9 godina

toplo sam dočekan i taj kratak put je bio fascinantan. Stekao sam jak utisak da je vlada ozbiljno pristupila reformama koje su neophodne kako bi se napravio napredak ka članstvu u EU". Ovo sve govori, nemam komentar.

Dusko

pre 9 godina

Moze se reci da jos uvek spadam u one koji podrzavaju SNS, tj neke od njenih glavnih aktera, ali ovakve stvari su samar celoj naciji! Da se neko toliko transformise i da sada dozvoljava sebi saradnju sa takvim sljamom koji je ubijao Srbiju, oteo Kosovo pa se sad mucimo po Briselu je nesto mnogo jezivo i bljutavo! Veliki minus od mene! Cak mislim da je ovo namerno izvedeno da se te usluge placaju iz Emirata da se ne bi BAS TOLIKO testirali zivci naroda!

abc

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu! 
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)

Cekaj, cekaj, cekaj...
Po tebi to sto dajemo par stotina hiljada evra nekom tamo Englezu kako bi objasnio Vucicu i ekipi kako da nepravi fejsbuk ce "nesumLJivo doneti boljitak srpskom narodu"!!!???
Koja smo mi crna rupa univerzuma... I covece imas bre 23 godine, obrazuj se!

Stefan

pre 9 godina

Ne sumnjam da je fasciniran. Pa ovde je celokupna državna politika zasnovana na spinovanju javnosti. Iz njegovog ugla, verujem da stvarno predstavljamo fascinantan fenomen. Kao kada bi vrhunski poslastičar otišao u kuću od slatkiša iz Ivice i Marice: svi elementi su mu dobro poznati, ali da je od njih bilo moguće napraviti kuću - nije mogao ni da sanja.

gegula mekinjar

pre 9 godina

Da su doveli bilo koga drugog, makar i njegovog zaposlenika - progutao bih. OK, treba im, ne znaju da komuniciraju, ne znaju da planiraju, ne znaju da se izrazavaju, obuku, predstavljaju. Ok, treba da nauce (jeste da bi bilo mnogo bolje da su to naucili jos kada su pocinjali da se bave politikom, ali, 'ajde, bolje ikad nego nikad). Ali, ljudi moji, OVAJ da ih uci! Lik (namerno necu reci "covek") koji je opravdavao i velicao bombardovanje 25 drzava na jednu zemlju, lik koji je ubistva neduzne dece i ljudi relativizovao pojmom "kolateralne stete", lik koji je osmisljavao sve one cinicne osmehe kojima su uz sampanjac pratili razaranje nasih zivota! Kreatura koja i sada pljuje po nasim zrtvama pocinjuci svoj "nauk" konstatacijom da nas je "naucio pameti"! Ej, bre, pa Nemci ni dan danas ne smeju da pridju Kragujevcu, a ovaj dobija crveni tepih usred Beograda! Sram vas bilo, sve one kojima je palo na pamet da ga dovedete u Srbiju, ko vam je dao mandat i pravo da to uradite? Znam da se vi sada, kao njegovi pravi dobri djaci, cinicno smejete dok citate ovaj moj ocaj, jeste, ja sam mali obicni mis iz naroda i ne mogu vas spreciti u tome sto radite. Ali, nemojte se radovati mnogo, bas zato sto sam takav preziveo sam i prezivecu sve turbulencije ovoga sveta, te cu i vas i vaseg ucitelja sa najvecim zadovoljstvom gledati kada budete silazili...u pakao, nadam se.

bulldozer

pre 9 godina

Obzirom da je gospodin savetnik nadgledao medijske nastupe NATO-a tokom rata na Kosovu, mogao je savetovati i da se zgrada RTS-a ne bombarduje. Ali, dobro, opšte je poznato da naše pamćenje ne seže duže od par godina, a kamoli 15. Gospodina Vučića čak i kraće.

v stepanovic

pre 9 godina

Kao stanovnik Engleske skoro pola veka, Toni Bler sa njgovim licemernim spin doktorom Kambelom su dve osobe koje cu 'aktivno mrzeti' do kraja zivota.Toni Bler koji je u ocima vecine ratni zlocinac, izabran je za savetnika druga Vucica, da bi ga savetao kako da se priblizi 'civilizovanoj Evropi'. Jucerasnji Guardian je objavio vest na prvoj strani izrazavajuci iznenadjenje kao i TV stanica Russia Today dajuci opsirne izvestaje i komentare poznatih politickih analiticara. Svi su se slozili da je to sokirajuce i da time Vucic izvrsava politicko samoubistvo. Interesantno je da nijedan srpski medium nije objavio tu vest. Sad znamo zasto: Zasto stavljati mrlje na 'dobrodusnost' kojom su nas udostojili ova dva propaliteta, ciji je rejting u Britaniji kao i u Evropi na nuli. A da ne pominjemo ulogu Blera kao glavnog protagoniste bombardovanja Srbije.Srbijo na sto si spala?!!!

cccbot

pre 9 godina

Ahahahahaha! Pa ovo je prosto genijalno! Potrcko jednog omrazenog lika (http://www.njuz.net/ja-sam-engleski-pederski-isprdak-toni-bler-u-kvizu-koja-si-seseljeva-knjiga/), uci ove nase nesrecnike kako se botuje. Do pre nekoliko godina su ih mrzeli, pljuvali, hteli da ratuju protiv njih, a sada im ljube skute za neku crkavicu ili samo jedan topli pogled obozavanog vodje. Oni, koji su pretili drugima da su strani placenici, sada gmizu i puzaju pred jos ljigavijim gazdama. O, Kosmose, imas fantastican smisao za ironiju. Bravo!

čičaTomina diploma

pre 9 godina

I Britanci se cude kako "English gay fart" postade savetnik...evo botovi malo vezbajte engleski,mozda cete i vi na casove kod Alistera Kroulija...www.independent.co.uk/news/world/europe/tony-blair-to-advise-serbian-government-a-country-britain-once-helped-to-bombed-while-he-was-pm-10055253.html

idc

pre 9 godina

Svakoga dana u svakom pogledu sve više i više napredujemo.
Evo kako su uspeli da ostave "nezaboravan" utisak na "gospodina" kembela:aperitiv tomovača,stara bar 20 ljeta...švedski sto uz nezaobilazno prasence i miljacku na uvce...za desert,specijalitet za strane sladokusce,čokoladom prelivena najatraktivnija starleta.
p.s
Toni stiže u drugoj turi,provereno.

Dark Knight

pre 9 godina

Odmah po prvim komentarima SNS boot-ova vidimo sta su naucili od ovod manipulatora narodnim masama. Doduse kad Srbija ovako propada neophodno je da neko obmanjuje narod dok drugi pljackaju i ono malo sto je ostalo.

antibot Miloš77

pre 9 godina

Gospodin Alister Kembel je takodje dao dragocene savete kako da predsednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade budu bolje zastupljeni na društvenim mrežama. Ovo je izrazito važan segment predstavljanja napora koje Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu za napredak Srbije i svih njenih elemenata. Zahvalni smo gospodinu Alisteru Kembelu za vreme i trud koji je uložio, a obuka će nesumljivo doneti boljitak srpskom narodu!
(Milan91, 20. februar 2015 10:24)
Da li se ti sprdaš sa narodom ili sa svojim mozgom?!Poslao si takav uvlakacki komentar tvom voljenom vodji AV,vjerujući da će neko iz SNS da te pohvali kad pročita ovo što si napisao...Po tvom potpisu bih rekao da si `99 imao samo 8 godina pa ti nije poznato da je "gospodin Alister Kambel" vodio najprljaviju ratnohuškačku medijsku kampanju protiv tvoje zemlje,a njegov šev toni bler(namjerno malim slovima) najodgovorniji za divljačko bombardovanje Srbije.Srbijo zemljo otvori se !

Ljigavci

pre 9 godina

@Sandokan, 20. februar 2015 12:25

Pa to rukovanje s Markacem su vec pozdravili, tipa gledamo u buducnost i ostale bljuvotine. Pogledaj na toj vesti od pre neki dan.

misa

pre 9 godina

Pa naravno kad ga premijer doceka kako dolikuje svakom stranom drzavniku (Milan, 20. februar 2015 11:14)
on nije strani drzavnik vec samo strani drzavljanin, nije dosao kod nas u svojstvu izaslanika neke drzave nego kao privatno lice da zaradi neke pare, za sebe i svog poslodavca( Tonija Blera)

vlajko

pre 9 godina

Zovu ih spin doktori. A u stvari lazovi i fukara. Pa sta od takvih moze da se nauci, procenite sami? Ne bi mu ja dao da pridje ne u vladu nego ni granicu da predje. Pa mene bi bilo sramota da mi se javi na ulici a kamoli da mu budem djak!

Sandokan

pre 9 godina

Da se krstis I levom I desno rukom I nogom sta pisu sns botovi.Ako vec stancujete ovakve komentare budite malo manje providni.Niko da iskomentarise ulogu doticnog 1999 godine kada su nas prozvali civilizacijskom greskom.Izgleda da vam to odgovara.Samo jos da cujem da pohvalite premijera kako se rukovao sa Markacem u Zagrebu I kako je to u interesu Srbije

Lee

pre 9 godina

@Milan91. Ako je 91 godina, godina tvog rođenja, onda se tvoj stav može pripisati činjenici da si 99-e imao 8 godina pa ti se svet vrtio oko telabisa i nindža kornjača. Sad međutim znaš čitati pa kad budeš imao vremena ptočitaj kakve je izjave taj gospodin Kembel pripremao tom gospodinu Bleru. A i taj gospodin Vučić je bio recezent u knjizi posvećenoj tom gospodinu Bleru.

Helios

pre 9 godina

Odomaćivanje ovde psihopatskih zločinaca Blera i Kampbela mnogo je više od običnog ponižavanja i pljuvanja na svakog od nas. Uopšte u svetu, u celoj istoriji opšte krljačine nepromenljivi ostaju rituali psećeg ponašanja. Kad džukela nadvlada drugu džukelu onda ona i piški po njoj, i kao znak nadmoći tj. poniznosti poraženog, i kao proces nošenja mirisa - tj. smrada - gospodara unaokolo. I zato nema bitne razlike između npr. masonskih i psećih rituala.
Nema nikakve ni slučajnosti u događanjima sa Srbijom. Još su Fulbrajt stipendije Miloševiću i Draškoviću predselekcija duplo podobnih budala za lansiranje na vlast: em budale po akcijama em budale podobne za izrugivanje. Kada je najzad Sloba za sve poslužio spakovan je od unapred selektovane budale da preuzme svu vlast, Đnđića. Kada je i ovaj učinio svu štetu: katastrofalnu priHvatizaciju, uništenje bankarstva, kvazi-demokratiju, izvrtanje naših loših službi i Vojske u nepostojeće-osim-NATO podobne službe, nabacivanje Hagu, početak predaje Kosova itd. i Đinđić je postao nepotreban. Nova faza je pajac Tadić sa najgorim Deloit-Cvetkovićem ali i pravim Rišelje namesnikom, svemogućim M. Rakićem.
Zadnje veliko Mikijevo delo je upravo "prevrat" baš namerno izabranih i kao apsurdni po sebi i kao prevratnici Toma i Vučko. Poslužio - pa i on nestao... A ova dva, ne znajući gde udaraju, igrajući glavne junake svog košmarnog filma, sada dovršavaju ciklus poniženja šeneći pred Toni Blerom - jedna od najvećih sramota u istoriji Srba.

Aleksandar

pre 9 godina

@i samo da ponovim, NEPROCENJIVO!

Najsmesnije je, sto parama iz budzeta, nasim parama, placaju botove.

Ovo kao mracno doba/srednji vek, kada su placani ljudi da velicaju vladara i da sire tu "ljubav".

Koliko moras biti lud, da placas likove da bi dizao sebi ego? Mnogo lud.

Uhu, povecavaju se

pre 9 godina

(Milan108, 20. februar 2015 11:12)

Narode, do sada su se botovi potpisivali dvocifrenim brojevima, npr. Dragan84, Milica78, ... A sada su presli na TROCIFRENE!!!

Nadrljali smo!

bot no 314

pre 9 godina

Pitao bih gospodina Kembela da li smemo da pišemo nešto što je očigledna laž.Ja imam problem jer često mi pošalju poruku koju ja ne mogu prekucati na tastaturi jer je očigledna laž.Ne znam šta da radim,jer posao nemam a ovako bar ima neku šansu da se preko svoje stranke dokažem i napredujem,a možda se zaposlim u neko javno preduzeće (što mi je najveća želja).

Huni naseg doba

pre 9 godina

Da, da, vi botovi ne znate da slozite jednu prosirenu recenicu na maternjem jeziku, ali znate da ce nam bas on doneti nekakav progres. 'Ajde lepo na sunce: elaborat u kome se objasnjava zasto bas on, a ne neko drugi, studija o impaktu njegovog boravka, budzet, plan i sadrzaj treninga, timeline...Sta je, nema? Ne znate sta je to i kako se pravi, to vas nisu ucili na sega-mega? E, pa pocnite da ucite, jer kada budete katapultirani iz vasih fotelja -a to ce se, kako radite, sigurno dogoditi brze nego sto vi mislite - moracete nasiroko da se vadite za sve amaterske brljotine koje vi zovete "efikasna vlada."

BG

pre 9 godina

Čitam komentare ispod ovog članka i prosto ne mogu da dođem sebi.Veliki broj komentara je naravno upućen iz neke od centrala SNS.Mladi ljudi koji ne vide u kolikim problemima je ovo društvo zahvaljujući njihovoj stranci ali i prethodnicima koji su pre njih vedrili i oblačili ovom malom Srbijom.Zaradiće neko radno mesto u javnom preduzeću, ministarstvu,Bus Plusu, komunalnoj policiji..i šta? Rešili su problem? Nisu. Njihova deca, ako ih budu i imali, naslediće obaj haos u kome oni svesno učestvuju.Jadno razmišljanje i rezonovanje.Po meni, to je veći problem od konsultantske firme NATO zločinca Tonija Blera. Sve smo manje ljudi, a sve više poslušnici partokratskih gospodara. Mislite o tome vi što botujete da biste mogli da se zaposlite, mislite ako imate imalo integriteta i poštenja.Nadam se da vaspitanje i vreme koje su vaši roditelji uložili u vas, nije bilo protraćeno i da nije uništeno oportunizmom koji svakodnevno demonstrirate.

Skokolo

pre 9 godina

Recite mi botovi, (ako uopšte i umete da date iole smislen i normalan odgovor), da li vas bar na trenutak zagolica savest, da li se bar na trenutak osetite glupo i besmisleno, izmanipulisano? Da li razmislite o tome kako će vaše dete, unuk, praunuk.. da živi u ovoj i ovakvoj zemlji? A sve zahvaljujući čoveku kojeg zdušno podržavate. Žao mi je što je tako, ali gnušam se svog naroda, svaki dan me je sve više sramota svog porekla, sve zahvaljujući vama i svima koji slično razmišljaju. Neka vam je na čast!

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

Milos

pre 9 godina

Jako dugo zivim u inostranstvu, dobar deo vremena u Engleskoj te mi je znan njihov recnik.
Ovo je najobicnija 'kurtoazna' izjava coveka koji je tu dosao samo da odradi neku glupost zvanu PR i pokupi nekoliko hiljada funti.
Englezi su majstori za prodavanje magle koju zovu 'konsultantske usluge'.
Nista nije slucajno. Premijer verovatno duguje neku uslugu pa je morao da Bleru nabaci posao. Najverovatnije ga je ovaj povezao sa onim arapinom ili bio neka 'mirodjija' u prici. Ako ovi arapi i nesto urade onda se "investicija" u Blera i njegove vojnike i isplatila.
Pre nekog vremena procitah da se englezi opet nude kao konsultanti za prodaju Telekoma... Da te stomak zaboli!!!

Sloba

pre 9 godina

Jer on smislio onu laz da Sadam Husein ima oruzije za masovno unistenje koje moze za 45min da bude operativno?
Ne zavaravajmo se braco oni na nas gledaju sa nipodastavanjem, kao na nizu rasu. Kao sto gledaju na podanike u svojim kolonijama. Kad su nam preci mogli da sacuvaju slobodu i nikada nismo bili deo njihove imperije budimo ih dostojni pa nemojmo ni sada dozvoliti da nama upravljaju i vladaju ovakvi.

din

pre 9 godina

Svaki dan se pitam, jel moguće da postoje mozgovi poput botovskih? To je prava nesreća i sramota ove države i naroda a ne ovi stručni savetnici, Beogradi na vodi, Mercedesi, diletanti ministri...

my way

pre 9 godina

Nadgledao medijske nastupe NATO, znaci bio zaduzen za onu ogavnu propagandu licemerja i lazi, toliko cudovisnu da bi je se i Gebels postideo. Strasno! Naravno da je fasciniran kad ni sanjao nije da ce smeti da pridje Srbiji, a ne da kao neki ekspert uzima pare od gradjana Srbije i uz sve pocasti ovde bude medijska licnost. Sramota!

Boza

pre 9 godina

Prosto, tuga. Ne znam sta gospodin "premijer" misli, da smo mi Srbi bas toliko zastranili, mi smo se samo ucutali, ali sve gledamo i slusamo sta se radi. Smatram da ce ova politika koja se vodi, u istoriji otici pod tepih. A, mi, obican narod mozemo jos dugo da cekamo, necete se nas tek tako otarasiti...

polo

pre 9 godina

Ne bi li samopostovanje trebalo da dolazi iznutra, a ne na temelju necije ocene? Pa evo ja vec kev-kev masem repom od srece sto je covek reko da smo dobri cuke.

Prolećni dan

pre 9 godina

Eto dočekasmo da Srbiju vide kao normalnu državu, sa normalnim ljudima i uspešnom Vladom.Uradjeno je dosta toga, želja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena.Impresije su pozitivne ....nismo više tamo neka država ocrnjena na svim poljima.Trebalo je oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji....uloženo je puno rada i napora.Sad gospoda žele ponovo da dodju i vide našu Srbiju.

Marija90

pre 9 godina

Smatram da je savetovanje sa Kembelom dobar potez. Vlada hoće da iskristi iskustva drugih zemalja kako bi na što bolji način promovisala Srbiju u svetu, ali i unapredila rad svojih službenika.

KasnoMarko

pre 9 godina

Da smo na vreme zvali ovakve mahere, ne bismo izgubili medijski rat protiv Hrvata i Albanaca, a posle i onaj pravi...Oni su pre nas ukapirali snagu i moc lobiranja i modernog svetskog PR-a, a mi smo bili ko srednjovekovna drzava i ponavljali mantru o vaskolikoj belosvetskoj zaveri...eee

Mary

pre 9 godina

Posto se Srbija nalazi na putu za EU komunikacija je veoma vazna i zbog toga je Vlada pozvala Kembela kako bi se sluzbenici vlade obucili za jedan moderniji pristup komunikaciji sa medijima.

Kreker

pre 9 godina

Činjenica je da se intenzivno radi na sprovođenju reformi, a one su definitivno najbitnije za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Mnogo se uradilo po pitanju ispunjavanja obaveza koje EU od nas zahteva, a to je najbitnije. Siguran sam da ćemo uskoro postati deo te velike porodice.

profesor G

pre 9 godina

Samo se vi sprdajte. Činjenica je da je Srbija napredovala kao država samo u periodima kad smo se klanjali jačem (Sveti Sava, Knjaz MIloš, Kralj MIlan), a kad god smo imali politiku "Srbija se saginjati neće", i šiljbočili sa jačima, ne da smo se sagnuli, nego i naguzili(Kosovska bitka, Nato kampanja, 27 mart, a tu treba ubrojati i 1914., jer smo tad,čak i posle pobede, napravili sprsku grobnicu Jugoslaviju).

TVRDJAVA B

pre 9 godina

Put Srbije je trnovit i nikada nije bio posut ruzama , ali na kraju pravda pobedjuje i mnogi ce pozeleti ponovo da se vrate u ovu nasu pitominu.Covek se uverio da su sdad neke druge prilike i da su drugi ciljevi pred ovom novom vladom.

bueno

pre 9 godina

ovo je samo jos jedan dokaz da Srbija polako zauzima svoje mesto u Evropi i da je konacno ova vlada opravdala ocekivanja Evrope i da je to zalaganje pohvaljeno i ovog puta

Danica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

Milica

pre 9 godina

Srbija je u pristupnim pregovorima sa EU i potrebna nam je pomoc svih onih koji mogu iskoristiti svoj uticaj i kontakte da bi progurao nase interese

filda

pre 9 godina

veoma vazna poseta Srbiji i jos jedan dokaz Evropskog zvanicnika da je Srbija u poslednje vreme mnogo napredovala ne putu ka EU i da je veoma zadovoljan radom ove vlasti.

esma

pre 9 godina

Zao mi je sto ne mogu da komentarisem jer su moji domasaji skuceni ,a tema je vrlo intrigantna jer su medijski maheri uvek od pamtiveka imali u rukama "najubojitije oruzje"pa samim tim i najvazniji opus za radoznale ljude kojima je medijsko funkcionisanje totalna nepoznanica i sasvim apstraktni pojam.Ali to ne znaci da se ne dive na neki nacin tom klupku u kome su sigurno trustovi mozgova i da ih mrze.Naprotiv!!!!!!1

Sagitarius

pre 9 godina

Admiral* ja sam čuo da je došao malo da gleda trolove i krade znanje pa onda da to podeli u otadžbini... Strašno kakve komentare imate trolovi!

IRIG

pre 9 godina

Zbog cega sve moramo kritikovati unapred kada ne znamo za sta je vlada imenovala g. Kembela kao svog savetnika? Treba vremena videti sta ce biti specijalnost coveka na tom mestu.

DALEKO - JE - SUNCE

pre 9 godina

Ono sto je dobro da smo konacno kao narod priznati, da o nama vise niko ne govori u losem kontekstu, da Srbiju vide kao sasvim normalnu drzavu, sa normalnim ljudima i uspesnom Vladom koji svakim danom samo napred vodi Aleksandar Vucic . Uradjeno je dosta toga, zelja za uspehom i napretkom je prepoznata i pohvaljena od strane veoma znacajnih drzavnika, koji koliko do juce nisu htelida cuju za srbiju, a kamoli da nas podrze u bilo cemu. Impresije su pozitivne nismo vise tamo neka drzava ocrnjena na svim poljima. Trebalo nam je dosta vremena, rada i truda oprati sve mrlje i pokazati stvarnu sliku o Srbiji. Sad ta ista gospoda zele ponovo da dodju i vide nasu drzavu.

Jexon

pre 9 godina

Možda Kempbell i nije baš najomiljenija faca na ovim prostorima ali je svakako neko ko nam može biti od ogromne pomoći što se tiče integracija u EU.

Filip

pre 9 godina

Mnogi se iznenade kad dođu u Beograd, valjda misle da ovde žive divljaci, necivilizovani ljudi. Takva je bila ta zapadna medijska kampanja, o Srbima sve najgore. To se sada menja, zahvaljujući ovakvim gostima, a nadam se da i ti demokratski, slobodni mediji, bez pritiska rade svoj posao i objektivno informišu u EU.

Aki

pre 9 godina

Po meni nije ništa neobično u sveckoj diplomatiji vlade raznih zemalja često uzimaju konsultantske kuće za savetovanje. I ovu posetu gledam kroz tu prizmu.

Tufnica

pre 9 godina

Posete razlicitih zvanicnika mogle bi da menjaju sliku Srbije koju ima veliki broj pripadnika razlicitih drzava. Zapravo, Srbija krece putem drustvenog progresa, radi se na kreiranju moderne drzave koja bi postala deo savremenog drustva. Srbija nije mogla da izbegne mnogobrojne tehnoloske promene koje su uticale na promenu celokupnog drustva, strukture drustva, kao i nacina zivota njegovih pripadnika.

morava

pre 9 godina

Ukoliko se usavrsavaju, zasto se usavrsavaju, kad se ne bi usavrsavali onda bi rekli zasto se ne usavrsavaju i tako u krug, prosto sta god da uradis ne valja i to ti je, i dokle god budemobtako razmisljali nigde necemo dogurati.

herkules s

pre 9 godina

Nama je najvaznije da je on stekao utisak o ozbiljnosti Vlade o ulaganju napora kroz sprovodjenje reformi radi ulaska u EU. Takodje je vazno sto je savetnik Tonija Blera promenio poglede i misljenje o nasoj zemlji u odnosu na prethodne dve decenije i da rado zeli da nastavi saradnju u napredjenju komunikacije nase vlade u pregovorima o EU.

osa

pre 9 godina

Ko je strucan i ko moze da pomogne dobrodosao je, bez obzira sta je bilo u dalekoj proslosti mi treba da gledamo napred, to smo valjda apslolvirali.

`Ranđel-The Overlord

pre 9 godina

Ako je Alister Kembel "fasciniran" prijemom i ako su njegove impresije i "više nego pozitivne" to onda znači samo jedno : pitanje je trenutka kada će BBC, NBC i CNN "prepoznati" ukupne potencijale jedne "nove i drugačije Srbije". Drugim rečima, dato nam je "zeleno svetlo" za kreiranje jednog sasvim drugačijeg medijskog identiteta. Šteta što se neke ranije garniture nisu više bavile ovom tematikom.

nana

pre 9 godina

Podigla se prasina ni oko cega, Blerova konsultantska kuca je savetovala toliko zemlaja smo mi minorni u odnosu na njih, ali ne bi mi bili mi da se po stoti put ne vracamo u proslost.

kickass

pre 9 godina

Politički sam neutralan i ne živim u Srbiji.Vučićeva vlast,kao i on sam, ima mnoge očigledne nedostatke,ali zar je prošla vlast bila bolja?!U najboljem slučaju ista situacija,tako da mi tolike prozivke,botovanje,ovo,ono....izgleda malo besmisleno.Što se tiče ove posjete,to je neki eksperiment da se vidi kako narod reaguje na izjave tipa"nadgledao sam NATO akcije u Srbiji i sl."Kao što se vidi nema reakcije,može da dođe ko hoće i priča šta hoće i ništa...to valjda nešto govori

Pele76

pre 9 godina

Stiče se utisak da je pre dolaska imao mišljenje da će zateći kameno doba, pa da da svoj doprinos kolonizaciji divljaka. Kad ono prijatno iznenađen. Zamslite, ovi Srbi ne jedu žive ljude. A i ono što jedu, ukusnije je nego kod nas. ^^Mora proba "cevapcici"^^ :) :) :)