Četvrtak, 05.02.2015.

14:56

NATO odlučio - šalje trupe na istok

NATO je odlučio na sastanku u Briselu da formira novu jedinicu za brzo reagovanje i postavi šest komandnih centara duž istočne granice Alijanse.

Izvor: Beta

NATO odluèio - šalje trupe na istok IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

nevski

pre 9 godina

@Petar Pan

imaju oni njih na nisanu,bez brige.

Rus ce izdrzati sve, na kraju ce krenuti,bice to kraj anglosaksonske civilizacije,kraj sveta kakvog danas poznajemo. Nece Rusi poceti rat,zavrsice ga.

Srbin

pre 9 godina

Znaci, ipak su Rusi bili u pravu, cilj je uvek bilo sirenje i izbijanje na granicu sa Rusijom. Svaka cast Zapadu. U ratu Slovena protiv Slovena, oni nemaju sta da izgube. Osim casti, koju svakako nikada nisu ni imali.

Jesus

pre 9 godina

Iznad polja gavran leti
i okuplja svoja jata
ova ptica zloslutnica
predoseca, bice rata
predoseca, bice rata
joj, joj, joj, joj

Nato jase (Nato jase)
crnog konja (crnog konja)
potresla se sva Evropa
Ruska vojska napad ceka
spremila je malog topa
spremila je malog topa
topa, joj, joj, joj.

EU citizen^2

pre 9 godina

Konacno da se predje sa reci na delo. Iako su u pitanju samo manje vojne jedinice ovo je vazan simbolican korak kako bi se delom potvrdila odlucnost NATO-a da ce zastititi sve svoje clanice na istoku Evrope. To je i najvaznija povelja NATO-a.

sturmmann

pre 9 godina

Najveći nobelovac svih vremena, osvedočeni i širom sveta poznati mirotvorac i humanista, obična marioneta Barak Obama, demonstrira svoje duševno zdravlje, inteligenciju i pravu prirodu svojih gospodara.

Flash

pre 9 godina

Svetski rat je nemoguc bez nuklearki. Makar i da pocne konvencijalno i tako traje nekoliko godina, onog trenutka kad bilo koja od dve strane bude pred porazom, naravno da ce aktivirati nuklearni arsenal, radije nego da izgubi u jednom od najvaznijih ratova u istoriji. Niti ce Rusi ikada dozvoliti da im zapadnjaci koracaju crvenim trgom (setite se, oni su vec jednom spalili Moskvu i hiljade sela da bi uskratili napoleonovoj vojsci hranu i skloniste), i radije bi sravnili i sebe i neprijatelja, a Ameri nikada nece dozvoliti totalni gubitak uticaja u Evropi i Bliskom Istoku, i bukvalno povlacenje svega americkog u granice SAD-a, gde bi ostali izolovani od sveta ako izgube, vec bi sa sobom u ambis povukli ostatak sveta. Tako da nemojte tako olako da pricate u fazonu Milana i Halila iz ''Lepih sela'', jer ako rata zaista bude, na**bace svi od Aljaske do Australije.

Nacionalista

pre 9 godina

Zapadna civilizacija je uspela da 70 godina odrzi mir i u EU i u SAD, Japan, Australiji... Nadam se da ce pametno da odoli novoj pretnji Evrope. Zalosno je sto neki ljudi , koji ovde komentarisu, prizeljkuju nekakav opsti rat i propast Zapada a sami bi dali sve da odu na taj isti Zapad. Treba da znaju da je za svaki rat potrebno dva ludaka a ovde je jos samo jedan ludak, Putin.

marko

pre 9 godina

Ja ne vjerujem kako ovdje ,,laganih" komentara ima o navodnom početku rata. Ljudi, morate da shvatite, ako rat stvarno počne...svjetski...to je kraj. Ili makar početak kraja. Ako se zarati i počnu da ginu amerikanci i rusi, samo je pitanje vremena kada će da počnu da se dobacuju sa nuklearkama. A onda je stvarno kraj. Tako da komentari ,,barem Srbiju da ne diraju", postaju krajnje izlišni i nepotrebni..

trta

pre 9 godina

"Zasto ne primite Rusiju u NATO?
(dreamlogic, 05. februar 2015 15:44)"

ne isplati im se zato sto onda ne bi smeli da je napadaju... niti da pokusavaju da joj otmu (ili uniste ako nisu u stanju da otmu) prirodna bogatstva...
ovo sve radi grupa prebogatih bankara koji ne znaju kako da spasu svoje "bogatstvo" osim pljackom

risk

pre 9 godina

nista novo, nego me nervira cipras sto ne daje sad svoje filozofske komentare na situaciju u savezu eu. umesto da javno osudi pred kojekakvim organima zajednice eu, od njega nista, a toliko smo se radovali nekome u toj organizaciji zvanoj eu da ce nesto pokusati da promeni.. on salje varufakisa po frankfurtu te briselu da filozofira kako se ne razume sa ceb-om, mmf-om itd itd.. e moji grci, razocarali ste me mnogo..

Petar Pan

pre 9 godina

Ovo podseca na vec vidjeno. E sad sta ce biti ako Rusi opet nadju neku Kubu pa posalju "udarnu pesnicu" od 4-5 000 vojnika pred vrata "demonokratije", ili npr otpreme deo nuklearnog arsenala u Kaljingrad, zaobidju "istocni zid" i upere rakete ka Berlinu, Parizu i Londonu? Oni koji pamte malo duze setice se da jednom umalo nije poceo III svetski rat oko skoro identicnog pitanja. Sve u svemu mali ce opet da naj... jer su se carevi igrali rata.

slash

pre 9 godina

Vidim da neki "pametnjakovici" prozivaju Rumuniju i Bugarski. ne brinite se vi za komsije, oni znaju sta rade. Bugarima i Rumunima je sasvim jasno zasto su primljeni u NATO.
Srbiji ni posle bombardovanja a ni 25 godina nakon rusenja Berlinskog zida i dalje nije jasno da je Balkan u NATO interesnoj zoni. Tuga pregolema, ponekad me cudi kako uopste postojimo s obzirom na to koliko pogresnih politickih poteza vucemo.

CityWatch

pre 9 godina

I onda kao oni nista nisu krivi. Pa sve ovo se i dogadja prema njihovom planu. Nismo glupi ali smo nemocni. Nadam se da ce polomiti kosti na Rusiji.

humanista

pre 9 godina

Kolko jadno i nehumano,poturice tudju vojsku, a oni ce davati logisticku podrsku.I jos nesto to je odluceno jos u septembru,sto znaci da su imali dovoljno vremena da izvrse pritisak na vlade tih zemalja gde ce i postaviti udarnu pecnicu radi svojih interesa i njihovih vojnika.

Alan Ford

pre 9 godina

Da, NATO je pretio na granici Rusije već godinama, a sad posle toliko pretnji napravi jedinicu od 5K ljudi, mora da se Risija oseća bar pet puta ugroženije

dejan

pre 9 godina

od dva do četiri dana da reaguju na bilo kakvu pretnju???? za 24 sata rusi pregaze baltičke zemlje i onemoguće komunikacije svih nato zemalja u evropi a onda se prošetaju do berlina A ameri zadovoljni trljaju ruke jer prodaju oružje evropljanima da se bore protiv ruske invazije

Gagi

pre 9 godina

Sad odgovor stupa i sa Ruske strane....mobilna brigada na Kubi i Venecueli koja bi bila u stanju bilo koje agresije nato da udari u dubinu SAD....Rusija kod kuce i svom regionu ima ogromne snage a tu su i saveznicke drzave kao i dobrovoljci koji bi stali uz Rusiju!O vojnom arsenalu ne treba sumnjati a one najdelotvornije su vec usmerene ka americkoj i nemackoj teritoriji.

mare

pre 9 godina

cela ova kriza u Ukrajini je kreirana u americi, sa jasnim ciljevima: spreciti Evropu da kupuje gas i naftu od Rusije, pokrenuti prodaju prljave americke nafte od skriljaca, rasporediti trupe nato-a sto vise u Evropi, izolovati Rusiju i ponovo drzati pokorene Evropske zemlje. Vrlo jasno i pravolinijski.

Deki

pre 9 godina

E moji rusoljubi. priča mi danas kolega ukrajinac na koje sve fore rusi šalju svoje vojnike u problematične 'separatističke' krajeve ukraine, mimo svoje volje i znanja da ginu za putina i njihove oligarhe dok ruska privreda kašlje...
Odma se setim devedesteih i slobe, i njegovih kerova ...

Stariji vodnik Rade

pre 9 godina

NSTO nema šanse ni protiv puno bezazlenijeg protivnika nego što je Rusija. Ne mogu da reše ove indijance u Kalifatu a ne nešto drugo. Truo zapovedni lanac, sustav mobilizacije ozbiljnijih snaga ne postoji u Evropi, sve se svodi na zračnu premoć i doktrinu odvraćanja. Podsećaju me na mnogonacionalnu JNA koja je bila papirnato 4.vojska Evrope samo se nikad nije oprobala. Prvi put kad jeste raspala se ko kula od karata, a to bi se verovatno desilo i sa Nato-m u nekom ozbiljnijem sukobu. Puno baba kilavo dete.

А. Петров

pre 9 godina

"...stanju da u roku od dva do četiri dana reaguje na svaku pretnju Savezu"
При чему дефиниција шта је то "претња Савезу" остаје намерно нејасна

Zeka i Lav

pre 9 godina

Ugasiti tako moćnu industriju se ne isplati pod bilo kojim uslovima. Tim pre ako ekonomija ne cveta. Na sreću, populaciji je mozak uspešno balzamovan i više ne razlikuje crno od belog a i ako razlikuje, nije ih briga. U takvom teatru nema loših glumaca i lošeg scenarija, već samo publike sa lošim ukusom od čijih ovacija se ne čuju zvižduci pravih poznavalaca falš tragikomedije. Ništa tako efikasno ne menja ljudsku svest kao pohlepa.

mozaks

pre 9 godina

narode svih zemalja,na ovoj planeti.dodjite sebi pameti,i pogledajte kuda vas vode vase vodje..ovo je sve se meni cini,uvod lagani u pocetak 3 sv.rata.nece niko biti postedjen.ni amerika,bez obzira koliko je ,,daleko,,kad je na istoj planeti.ima da unistimo sebe bioloski,kao ziva bica,pa i ostala ziva bica koja postoje na ovoj planeti.zasto?
ali ako smo zasluzili kao ljudski rod..to ce nam se svima i desiti.
mozda deluje kao da prererujem,ali voleo bih da gresim...

Marko Milic

pre 9 godina

A gde su bili kad je povredjen teritorijalni integritet i suverenitet SRJ????? LICEMERI NAJGORI! Od kad su poceli da nas sve vise ucenjuju za ulazak u EU, moja licna spoljna politika je okretanje ka Rusiji

pametnjakovic

pre 9 godina

To bre u Rumuniju, Bugarsku, Poljsku... postavi neka stradaju jadnici koji su kroz istoriju navikli na to... kako pametna strategija SAD-a, a zalost za svet

Lala

pre 9 godina

@Branislav
Pitajte vi Estonce, Letonce, Litvance, Poljake itd. sta oni misle o tome da li im Rusija preti teritiorijalno. Sigurno da misle s'obzirom na njihovo iskustvo sa Rusijom i na izjave iskompleksiranog patuljka koji tuguje za (hvala bogu) bivsim Sovjetskim Savezom i (hvala bogu) bivsim Varsavskim Paktom.

Rovovi

pre 9 godina

E moji rusofili da nije Amerike i danas bi bili u Rovovima Velikog Rata i Wermacht u Roosi,ko je Staljina pomagao Tenkovima i raznim stvari u II S.Ratu a nesporazum pocelo 48 kada Staljin kaze sad mogu i celu Evropu progutati a Ameri rekli Njet.

ma cini ti se

pre 9 godina

A zato li su Litvance, Letonce, Bugare i ostalu bratiju primili u Eu..
(Kontras, 5. februar 2015 17:20)
Ma ne nego zato sto ih vole.Svi su na granici sa Rusijom.A onda je Putin Hitler a oni Majke Tereze.

хаџија

pre 9 godina

их, каде дежурни у пентагону прочита ове коментаре... ома ће да прогласи поновну самоизолацију УСА

dzoni

pre 9 godina

Pa sto ne posalju na ISIS u Iraku..ISIS sad drzi pola Iraka i ameri su jedini i glavni odgvorni za to jer su oni izvrsili invaziju na Irak..da ne pricamo sto su taj isti ISIS snabdevali oruzjem da napada Siriju.Ali prpa..isti ti NATO vojnici da rusi stvarno krenu bi se razbezali kao sto bezali po bosni kad god bi videli srbe.

gile

pre 9 godina

Neka ratne igre zapocnu.
(Igor, 5. februar 2015 15:47)

Sto se mene tice mogu slobodno da se lupaju medju sobom, samo nek Srbiju barem u III svetskom ratu ostave na miru. Mada, znajuci da je Balkan vecito bure baruta tesko cemo se mi izvuci ...

ray

pre 9 godina

Nato ozbiljno shvata situacija u Novorusiji i salje kontigent od 6 kuvara u Letoniju, a Poljskoj pristize jedan vod specijalaca iz Afganistana koji se nije proslavio pa su dobili naziv "cirlidersice"...

nenad rs

pre 9 godina

Чуј 5000 војника ,па то је поигравањем са здравим разумом ако им је то одбрана онда...

можда и није

pre 9 godina

ваљда је сад пенушавим еврофанатицима јасно зашто су Румунија и Бугарска примљене у ЕУ

Nikola: NATO=SS

pre 9 godina

...rekao je Stoltenberg i dodao da će se danas odlučiti o sastavu novih snaga od oko 5.000 a koje bi stupile na dužnost 2016. godine.

Majko bozja...5.000 vojnika i sest komandnih centara treba da brani Evropu pred Rusijom ??!! Sva sreca za Evropu da joj Rusija nista nece inace ne bi joj ni 500.000 vojnika i 12 komandnih centara pomoglo. Kad Rus krene, njega zabole koliko ti imas vojnika i komandnih centara. NATO prdavci prde ali moze da im se desi da se pri tome i ukake.

barnislav

pre 9 godina

Amerikanci definitivno žele /kontrolisani/rat na ruskim granicama! Dovoljno je daleko od Amerike, SAD tu samo mogu da zarade a ništa da izgube, njihovi vojni sateliti (ma koiko bili nevoljni da ratuju za SAD) još nemaju snage da se tome odupru jer ekonomski još zavise od Vašingtona...Kakav interes imaju Nemci, Francuzi, Švajcarci, Italijani, Česi, Mađari...da se konfrontiraju sa Rusijom? Niko od tih zemalja ne veruje da im Rusija teritorijano preti tako što je Krim sada u njenom sastavu. KAava je razlika za njih ko vlada u Kijevu Porošenko ili Janukovič? Imaju samo ekonomsku štetu, a biće još veća kako budu rasli NATO troškovi sa novim bazama. Rusija nema izbora, ako neće rakete na granicma, ali EU ima , a dovodi sebe i sve nas u katastrofalnu poziciju.. Ne verujem da će Rusi biti ljuti samo na Amere. Nagrabusili smo.Svi.

Igor

pre 9 godina

A u povezanim vestima:

Rusija aktivirala svoje zapadne nuklearne snage i stavila ih u borbeno dezurstvo...

http://srb.fondsk.ru/news/2015/02/04/rusiia-u-shest-oblasti-pokrenula-mobilne-strateshke-rakete-topol-topol-m-i-iars.html

Neka ratne igre zapocnu.

можда и није

pre 9 godina

ваљда је сад пенушавим еврофанатицима јасно зашто су Румунија и Бугарска примљене у ЕУ

Nikola: NATO=SS

pre 9 godina

...rekao je Stoltenberg i dodao da će se danas odlučiti o sastavu novih snaga od oko 5.000 a koje bi stupile na dužnost 2016. godine.

Majko bozja...5.000 vojnika i sest komandnih centara treba da brani Evropu pred Rusijom ??!! Sva sreca za Evropu da joj Rusija nista nece inace ne bi joj ni 500.000 vojnika i 12 komandnih centara pomoglo. Kad Rus krene, njega zabole koliko ti imas vojnika i komandnih centara. NATO prdavci prde ali moze da im se desi da se pri tome i ukake.

gile

pre 9 godina

Neka ratne igre zapocnu.
(Igor, 5. februar 2015 15:47)

Sto se mene tice mogu slobodno da se lupaju medju sobom, samo nek Srbiju barem u III svetskom ratu ostave na miru. Mada, znajuci da je Balkan vecito bure baruta tesko cemo se mi izvuci ...

barnislav

pre 9 godina

Amerikanci definitivno žele /kontrolisani/rat na ruskim granicama! Dovoljno je daleko od Amerike, SAD tu samo mogu da zarade a ništa da izgube, njihovi vojni sateliti (ma koiko bili nevoljni da ratuju za SAD) još nemaju snage da se tome odupru jer ekonomski još zavise od Vašingtona...Kakav interes imaju Nemci, Francuzi, Švajcarci, Italijani, Česi, Mađari...da se konfrontiraju sa Rusijom? Niko od tih zemalja ne veruje da im Rusija teritorijano preti tako što je Krim sada u njenom sastavu. KAava je razlika za njih ko vlada u Kijevu Porošenko ili Janukovič? Imaju samo ekonomsku štetu, a biće još veća kako budu rasli NATO troškovi sa novim bazama. Rusija nema izbora, ako neće rakete na granicma, ali EU ima , a dovodi sebe i sve nas u katastrofalnu poziciju.. Ne verujem da će Rusi biti ljuti samo na Amere. Nagrabusili smo.Svi.

ray

pre 9 godina

Nato ozbiljno shvata situacija u Novorusiji i salje kontigent od 6 kuvara u Letoniju, a Poljskoj pristize jedan vod specijalaca iz Afganistana koji se nije proslavio pa su dobili naziv "cirlidersice"...

Igor

pre 9 godina

A u povezanim vestima:

Rusija aktivirala svoje zapadne nuklearne snage i stavila ih u borbeno dezurstvo...

http://srb.fondsk.ru/news/2015/02/04/rusiia-u-shest-oblasti-pokrenula-mobilne-strateshke-rakete-topol-topol-m-i-iars.html

Neka ratne igre zapocnu.

nenad rs

pre 9 godina

Чуј 5000 војника ,па то је поигравањем са здравим разумом ако им је то одбрана онда...

mare

pre 9 godina

cela ova kriza u Ukrajini je kreirana u americi, sa jasnim ciljevima: spreciti Evropu da kupuje gas i naftu od Rusije, pokrenuti prodaju prljave americke nafte od skriljaca, rasporediti trupe nato-a sto vise u Evropi, izolovati Rusiju i ponovo drzati pokorene Evropske zemlje. Vrlo jasno i pravolinijski.

trta

pre 9 godina

"Zasto ne primite Rusiju u NATO?
(dreamlogic, 05. februar 2015 15:44)"

ne isplati im se zato sto onda ne bi smeli da je napadaju... niti da pokusavaju da joj otmu (ili uniste ako nisu u stanju da otmu) prirodna bogatstva...
ovo sve radi grupa prebogatih bankara koji ne znaju kako da spasu svoje "bogatstvo" osim pljackom

CityWatch

pre 9 godina

I onda kao oni nista nisu krivi. Pa sve ovo se i dogadja prema njihovom planu. Nismo glupi ali smo nemocni. Nadam se da ce polomiti kosti na Rusiji.

marko

pre 9 godina

Ja ne vjerujem kako ovdje ,,laganih" komentara ima o navodnom početku rata. Ljudi, morate da shvatite, ako rat stvarno počne...svjetski...to je kraj. Ili makar početak kraja. Ako se zarati i počnu da ginu amerikanci i rusi, samo je pitanje vremena kada će da počnu da se dobacuju sa nuklearkama. A onda je stvarno kraj. Tako da komentari ,,barem Srbiju da ne diraju", postaju krajnje izlišni i nepotrebni..

Marko Milic

pre 9 godina

A gde su bili kad je povredjen teritorijalni integritet i suverenitet SRJ????? LICEMERI NAJGORI! Od kad su poceli da nas sve vise ucenjuju za ulazak u EU, moja licna spoljna politika je okretanje ka Rusiji

ma cini ti se

pre 9 godina

A zato li su Litvance, Letonce, Bugare i ostalu bratiju primili u Eu..
(Kontras, 5. februar 2015 17:20)
Ma ne nego zato sto ih vole.Svi su na granici sa Rusijom.A onda je Putin Hitler a oni Majke Tereze.

dejan

pre 9 godina

od dva do četiri dana da reaguju na bilo kakvu pretnju???? za 24 sata rusi pregaze baltičke zemlje i onemoguće komunikacije svih nato zemalja u evropi a onda se prošetaju do berlina A ameri zadovoljni trljaju ruke jer prodaju oružje evropljanima da se bore protiv ruske invazije

Flash

pre 9 godina

Svetski rat je nemoguc bez nuklearki. Makar i da pocne konvencijalno i tako traje nekoliko godina, onog trenutka kad bilo koja od dve strane bude pred porazom, naravno da ce aktivirati nuklearni arsenal, radije nego da izgubi u jednom od najvaznijih ratova u istoriji. Niti ce Rusi ikada dozvoliti da im zapadnjaci koracaju crvenim trgom (setite se, oni su vec jednom spalili Moskvu i hiljade sela da bi uskratili napoleonovoj vojsci hranu i skloniste), i radije bi sravnili i sebe i neprijatelja, a Ameri nikada nece dozvoliti totalni gubitak uticaja u Evropi i Bliskom Istoku, i bukvalno povlacenje svega americkog u granice SAD-a, gde bi ostali izolovani od sveta ako izgube, vec bi sa sobom u ambis povukli ostatak sveta. Tako da nemojte tako olako da pricate u fazonu Milana i Halila iz ''Lepih sela'', jer ako rata zaista bude, na**bace svi od Aljaske do Australije.

Stariji vodnik Rade

pre 9 godina

NSTO nema šanse ni protiv puno bezazlenijeg protivnika nego što je Rusija. Ne mogu da reše ove indijance u Kalifatu a ne nešto drugo. Truo zapovedni lanac, sustav mobilizacije ozbiljnijih snaga ne postoji u Evropi, sve se svodi na zračnu premoć i doktrinu odvraćanja. Podsećaju me na mnogonacionalnu JNA koja je bila papirnato 4.vojska Evrope samo se nikad nije oprobala. Prvi put kad jeste raspala se ko kula od karata, a to bi se verovatno desilo i sa Nato-m u nekom ozbiljnijem sukobu. Puno baba kilavo dete.

sturmmann

pre 9 godina

Najveći nobelovac svih vremena, osvedočeni i širom sveta poznati mirotvorac i humanista, obična marioneta Barak Obama, demonstrira svoje duševno zdravlje, inteligenciju i pravu prirodu svojih gospodara.

dzoni

pre 9 godina

Pa sto ne posalju na ISIS u Iraku..ISIS sad drzi pola Iraka i ameri su jedini i glavni odgvorni za to jer su oni izvrsili invaziju na Irak..da ne pricamo sto su taj isti ISIS snabdevali oruzjem da napada Siriju.Ali prpa..isti ti NATO vojnici da rusi stvarno krenu bi se razbezali kao sto bezali po bosni kad god bi videli srbe.

slash

pre 9 godina

Vidim da neki "pametnjakovici" prozivaju Rumuniju i Bugarski. ne brinite se vi za komsije, oni znaju sta rade. Bugarima i Rumunima je sasvim jasno zasto su primljeni u NATO.
Srbiji ni posle bombardovanja a ni 25 godina nakon rusenja Berlinskog zida i dalje nije jasno da je Balkan u NATO interesnoj zoni. Tuga pregolema, ponekad me cudi kako uopste postojimo s obzirom na to koliko pogresnih politickih poteza vucemo.

humanista

pre 9 godina

Kolko jadno i nehumano,poturice tudju vojsku, a oni ce davati logisticku podrsku.I jos nesto to je odluceno jos u septembru,sto znaci da su imali dovoljno vremena da izvrse pritisak na vlade tih zemalja gde ce i postaviti udarnu pecnicu radi svojih interesa i njihovih vojnika.

pametnjakovic

pre 9 godina

To bre u Rumuniju, Bugarsku, Poljsku... postavi neka stradaju jadnici koji su kroz istoriju navikli na to... kako pametna strategija SAD-a, a zalost za svet

Deki

pre 9 godina

E moji rusoljubi. priča mi danas kolega ukrajinac na koje sve fore rusi šalju svoje vojnike u problematične 'separatističke' krajeve ukraine, mimo svoje volje i znanja da ginu za putina i njihove oligarhe dok ruska privreda kašlje...
Odma se setim devedesteih i slobe, i njegovih kerova ...

Petar Pan

pre 9 godina

Ovo podseca na vec vidjeno. E sad sta ce biti ako Rusi opet nadju neku Kubu pa posalju "udarnu pesnicu" od 4-5 000 vojnika pred vrata "demonokratije", ili npr otpreme deo nuklearnog arsenala u Kaljingrad, zaobidju "istocni zid" i upere rakete ka Berlinu, Parizu i Londonu? Oni koji pamte malo duze setice se da jednom umalo nije poceo III svetski rat oko skoro identicnog pitanja. Sve u svemu mali ce opet da naj... jer su se carevi igrali rata.

Gagi

pre 9 godina

Sad odgovor stupa i sa Ruske strane....mobilna brigada na Kubi i Venecueli koja bi bila u stanju bilo koje agresije nato da udari u dubinu SAD....Rusija kod kuce i svom regionu ima ogromne snage a tu su i saveznicke drzave kao i dobrovoljci koji bi stali uz Rusiju!O vojnom arsenalu ne treba sumnjati a one najdelotvornije su vec usmerene ka americkoj i nemackoj teritoriji.

А. Петров

pre 9 godina

"...stanju da u roku od dva do četiri dana reaguje na svaku pretnju Savezu"
При чему дефиниција шта је то "претња Савезу" остаје намерно нејасна

mozaks

pre 9 godina

narode svih zemalja,na ovoj planeti.dodjite sebi pameti,i pogledajte kuda vas vode vase vodje..ovo je sve se meni cini,uvod lagani u pocetak 3 sv.rata.nece niko biti postedjen.ni amerika,bez obzira koliko je ,,daleko,,kad je na istoj planeti.ima da unistimo sebe bioloski,kao ziva bica,pa i ostala ziva bica koja postoje na ovoj planeti.zasto?
ali ako smo zasluzili kao ljudski rod..to ce nam se svima i desiti.
mozda deluje kao da prererujem,ali voleo bih da gresim...

Alan Ford

pre 9 godina

Da, NATO je pretio na granici Rusije već godinama, a sad posle toliko pretnji napravi jedinicu od 5K ljudi, mora da se Risija oseća bar pet puta ugroženije

Lala

pre 9 godina

@Branislav
Pitajte vi Estonce, Letonce, Litvance, Poljake itd. sta oni misle o tome da li im Rusija preti teritiorijalno. Sigurno da misle s'obzirom na njihovo iskustvo sa Rusijom i na izjave iskompleksiranog patuljka koji tuguje za (hvala bogu) bivsim Sovjetskim Savezom i (hvala bogu) bivsim Varsavskim Paktom.

Zeka i Lav

pre 9 godina

Ugasiti tako moćnu industriju se ne isplati pod bilo kojim uslovima. Tim pre ako ekonomija ne cveta. Na sreću, populaciji je mozak uspešno balzamovan i više ne razlikuje crno od belog a i ako razlikuje, nije ih briga. U takvom teatru nema loših glumaca i lošeg scenarija, već samo publike sa lošim ukusom od čijih ovacija se ne čuju zvižduci pravih poznavalaca falš tragikomedije. Ništa tako efikasno ne menja ljudsku svest kao pohlepa.

Nacionalista

pre 9 godina

Zapadna civilizacija je uspela da 70 godina odrzi mir i u EU i u SAD, Japan, Australiji... Nadam se da ce pametno da odoli novoj pretnji Evrope. Zalosno je sto neki ljudi , koji ovde komentarisu, prizeljkuju nekakav opsti rat i propast Zapada a sami bi dali sve da odu na taj isti Zapad. Treba da znaju da je za svaki rat potrebno dva ludaka a ovde je jos samo jedan ludak, Putin.

Rovovi

pre 9 godina

E moji rusofili da nije Amerike i danas bi bili u Rovovima Velikog Rata i Wermacht u Roosi,ko je Staljina pomagao Tenkovima i raznim stvari u II S.Ratu a nesporazum pocelo 48 kada Staljin kaze sad mogu i celu Evropu progutati a Ameri rekli Njet.

EU citizen^2

pre 9 godina

Konacno da se predje sa reci na delo. Iako su u pitanju samo manje vojne jedinice ovo je vazan simbolican korak kako bi se delom potvrdila odlucnost NATO-a da ce zastititi sve svoje clanice na istoku Evrope. To je i najvaznija povelja NATO-a.

хаџија

pre 9 godina

их, каде дежурни у пентагону прочита ове коментаре... ома ће да прогласи поновну самоизолацију УСА

risk

pre 9 godina

nista novo, nego me nervira cipras sto ne daje sad svoje filozofske komentare na situaciju u savezu eu. umesto da javno osudi pred kojekakvim organima zajednice eu, od njega nista, a toliko smo se radovali nekome u toj organizaciji zvanoj eu da ce nesto pokusati da promeni.. on salje varufakisa po frankfurtu te briselu da filozofira kako se ne razume sa ceb-om, mmf-om itd itd.. e moji grci, razocarali ste me mnogo..

Srbin

pre 9 godina

Znaci, ipak su Rusi bili u pravu, cilj je uvek bilo sirenje i izbijanje na granicu sa Rusijom. Svaka cast Zapadu. U ratu Slovena protiv Slovena, oni nemaju sta da izgube. Osim casti, koju svakako nikada nisu ni imali.

nevski

pre 9 godina

@Petar Pan

imaju oni njih na nisanu,bez brige.

Rus ce izdrzati sve, na kraju ce krenuti,bice to kraj anglosaksonske civilizacije,kraj sveta kakvog danas poznajemo. Nece Rusi poceti rat,zavrsice ga.

Jesus

pre 9 godina

Iznad polja gavran leti
i okuplja svoja jata
ova ptica zloslutnica
predoseca, bice rata
predoseca, bice rata
joj, joj, joj, joj

Nato jase (Nato jase)
crnog konja (crnog konja)
potresla se sva Evropa
Ruska vojska napad ceka
spremila je malog topa
spremila je malog topa
topa, joj, joj, joj.

EU citizen^2

pre 9 godina

Konacno da se predje sa reci na delo. Iako su u pitanju samo manje vojne jedinice ovo je vazan simbolican korak kako bi se delom potvrdila odlucnost NATO-a da ce zastititi sve svoje clanice na istoku Evrope. To je i najvaznija povelja NATO-a.

Deki

pre 9 godina

E moji rusoljubi. priča mi danas kolega ukrajinac na koje sve fore rusi šalju svoje vojnike u problematične 'separatističke' krajeve ukraine, mimo svoje volje i znanja da ginu za putina i njihove oligarhe dok ruska privreda kašlje...
Odma se setim devedesteih i slobe, i njegovih kerova ...

Nacionalista

pre 9 godina

Zapadna civilizacija je uspela da 70 godina odrzi mir i u EU i u SAD, Japan, Australiji... Nadam se da ce pametno da odoli novoj pretnji Evrope. Zalosno je sto neki ljudi , koji ovde komentarisu, prizeljkuju nekakav opsti rat i propast Zapada a sami bi dali sve da odu na taj isti Zapad. Treba da znaju da je za svaki rat potrebno dva ludaka a ovde je jos samo jedan ludak, Putin.

Rovovi

pre 9 godina

E moji rusofili da nije Amerike i danas bi bili u Rovovima Velikog Rata i Wermacht u Roosi,ko je Staljina pomagao Tenkovima i raznim stvari u II S.Ratu a nesporazum pocelo 48 kada Staljin kaze sad mogu i celu Evropu progutati a Ameri rekli Njet.

Nikola: NATO=SS

pre 9 godina

...rekao je Stoltenberg i dodao da će se danas odlučiti o sastavu novih snaga od oko 5.000 a koje bi stupile na dužnost 2016. godine.

Majko bozja...5.000 vojnika i sest komandnih centara treba da brani Evropu pred Rusijom ??!! Sva sreca za Evropu da joj Rusija nista nece inace ne bi joj ni 500.000 vojnika i 12 komandnih centara pomoglo. Kad Rus krene, njega zabole koliko ti imas vojnika i komandnih centara. NATO prdavci prde ali moze da im se desi da se pri tome i ukake.

Lala

pre 9 godina

@Branislav
Pitajte vi Estonce, Letonce, Litvance, Poljake itd. sta oni misle o tome da li im Rusija preti teritiorijalno. Sigurno da misle s'obzirom na njihovo iskustvo sa Rusijom i na izjave iskompleksiranog patuljka koji tuguje za (hvala bogu) bivsim Sovjetskim Savezom i (hvala bogu) bivsim Varsavskim Paktom.

slash

pre 9 godina

Vidim da neki "pametnjakovici" prozivaju Rumuniju i Bugarski. ne brinite se vi za komsije, oni znaju sta rade. Bugarima i Rumunima je sasvim jasno zasto su primljeni u NATO.
Srbiji ni posle bombardovanja a ni 25 godina nakon rusenja Berlinskog zida i dalje nije jasno da je Balkan u NATO interesnoj zoni. Tuga pregolema, ponekad me cudi kako uopste postojimo s obzirom na to koliko pogresnih politickih poteza vucemo.

можда и није

pre 9 godina

ваљда је сад пенушавим еврофанатицима јасно зашто су Румунија и Бугарска примљене у ЕУ

ray

pre 9 godina

Nato ozbiljno shvata situacija u Novorusiji i salje kontigent od 6 kuvara u Letoniju, a Poljskoj pristize jedan vod specijalaca iz Afganistana koji se nije proslavio pa su dobili naziv "cirlidersice"...

barnislav

pre 9 godina

Amerikanci definitivno žele /kontrolisani/rat na ruskim granicama! Dovoljno je daleko od Amerike, SAD tu samo mogu da zarade a ništa da izgube, njihovi vojni sateliti (ma koiko bili nevoljni da ratuju za SAD) još nemaju snage da se tome odupru jer ekonomski još zavise od Vašingtona...Kakav interes imaju Nemci, Francuzi, Švajcarci, Italijani, Česi, Mađari...da se konfrontiraju sa Rusijom? Niko od tih zemalja ne veruje da im Rusija teritorijano preti tako što je Krim sada u njenom sastavu. KAava je razlika za njih ko vlada u Kijevu Porošenko ili Janukovič? Imaju samo ekonomsku štetu, a biće još veća kako budu rasli NATO troškovi sa novim bazama. Rusija nema izbora, ako neće rakete na granicma, ali EU ima , a dovodi sebe i sve nas u katastrofalnu poziciju.. Ne verujem da će Rusi biti ljuti samo na Amere. Nagrabusili smo.Svi.

nenad rs

pre 9 godina

Чуј 5000 војника ,па то је поигравањем са здравим разумом ако им је то одбрана онда...

Igor

pre 9 godina

A u povezanim vestima:

Rusija aktivirala svoje zapadne nuklearne snage i stavila ih u borbeno dezurstvo...

http://srb.fondsk.ru/news/2015/02/04/rusiia-u-shest-oblasti-pokrenula-mobilne-strateshke-rakete-topol-topol-m-i-iars.html

Neka ratne igre zapocnu.

Marko Milic

pre 9 godina

A gde su bili kad je povredjen teritorijalni integritet i suverenitet SRJ????? LICEMERI NAJGORI! Od kad su poceli da nas sve vise ucenjuju za ulazak u EU, moja licna spoljna politika je okretanje ka Rusiji

gile

pre 9 godina

Neka ratne igre zapocnu.
(Igor, 5. februar 2015 15:47)

Sto se mene tice mogu slobodno da se lupaju medju sobom, samo nek Srbiju barem u III svetskom ratu ostave na miru. Mada, znajuci da je Balkan vecito bure baruta tesko cemo se mi izvuci ...

trta

pre 9 godina

"Zasto ne primite Rusiju u NATO?
(dreamlogic, 05. februar 2015 15:44)"

ne isplati im se zato sto onda ne bi smeli da je napadaju... niti da pokusavaju da joj otmu (ili uniste ako nisu u stanju da otmu) prirodna bogatstva...
ovo sve radi grupa prebogatih bankara koji ne znaju kako da spasu svoje "bogatstvo" osim pljackom

CityWatch

pre 9 godina

I onda kao oni nista nisu krivi. Pa sve ovo se i dogadja prema njihovom planu. Nismo glupi ali smo nemocni. Nadam se da ce polomiti kosti na Rusiji.

dejan

pre 9 godina

od dva do četiri dana da reaguju na bilo kakvu pretnju???? za 24 sata rusi pregaze baltičke zemlje i onemoguće komunikacije svih nato zemalja u evropi a onda se prošetaju do berlina A ameri zadovoljni trljaju ruke jer prodaju oružje evropljanima da se bore protiv ruske invazije

Gagi

pre 9 godina

Sad odgovor stupa i sa Ruske strane....mobilna brigada na Kubi i Venecueli koja bi bila u stanju bilo koje agresije nato da udari u dubinu SAD....Rusija kod kuce i svom regionu ima ogromne snage a tu su i saveznicke drzave kao i dobrovoljci koji bi stali uz Rusiju!O vojnom arsenalu ne treba sumnjati a one najdelotvornije su vec usmerene ka americkoj i nemackoj teritoriji.

Stariji vodnik Rade

pre 9 godina

NSTO nema šanse ni protiv puno bezazlenijeg protivnika nego što je Rusija. Ne mogu da reše ove indijance u Kalifatu a ne nešto drugo. Truo zapovedni lanac, sustav mobilizacije ozbiljnijih snaga ne postoji u Evropi, sve se svodi na zračnu premoć i doktrinu odvraćanja. Podsećaju me na mnogonacionalnu JNA koja je bila papirnato 4.vojska Evrope samo se nikad nije oprobala. Prvi put kad jeste raspala se ko kula od karata, a to bi se verovatno desilo i sa Nato-m u nekom ozbiljnijem sukobu. Puno baba kilavo dete.

mare

pre 9 godina

cela ova kriza u Ukrajini je kreirana u americi, sa jasnim ciljevima: spreciti Evropu da kupuje gas i naftu od Rusije, pokrenuti prodaju prljave americke nafte od skriljaca, rasporediti trupe nato-a sto vise u Evropi, izolovati Rusiju i ponovo drzati pokorene Evropske zemlje. Vrlo jasno i pravolinijski.

sturmmann

pre 9 godina

Najveći nobelovac svih vremena, osvedočeni i širom sveta poznati mirotvorac i humanista, obična marioneta Barak Obama, demonstrira svoje duševno zdravlje, inteligenciju i pravu prirodu svojih gospodara.

humanista

pre 9 godina

Kolko jadno i nehumano,poturice tudju vojsku, a oni ce davati logisticku podrsku.I jos nesto to je odluceno jos u septembru,sto znaci da su imali dovoljno vremena da izvrse pritisak na vlade tih zemalja gde ce i postaviti udarnu pecnicu radi svojih interesa i njihovih vojnika.

Alan Ford

pre 9 godina

Da, NATO je pretio na granici Rusije već godinama, a sad posle toliko pretnji napravi jedinicu od 5K ljudi, mora da se Risija oseća bar pet puta ugroženije

marko

pre 9 godina

Ja ne vjerujem kako ovdje ,,laganih" komentara ima o navodnom početku rata. Ljudi, morate da shvatite, ako rat stvarno počne...svjetski...to je kraj. Ili makar početak kraja. Ako se zarati i počnu da ginu amerikanci i rusi, samo je pitanje vremena kada će da počnu da se dobacuju sa nuklearkama. A onda je stvarno kraj. Tako da komentari ,,barem Srbiju da ne diraju", postaju krajnje izlišni i nepotrebni..

ma cini ti se

pre 9 godina

A zato li su Litvance, Letonce, Bugare i ostalu bratiju primili u Eu..
(Kontras, 5. februar 2015 17:20)
Ma ne nego zato sto ih vole.Svi su na granici sa Rusijom.A onda je Putin Hitler a oni Majke Tereze.

pametnjakovic

pre 9 godina

To bre u Rumuniju, Bugarsku, Poljsku... postavi neka stradaju jadnici koji su kroz istoriju navikli na to... kako pametna strategija SAD-a, a zalost za svet

хаџија

pre 9 godina

их, каде дежурни у пентагону прочита ове коментаре... ома ће да прогласи поновну самоизолацију УСА

dzoni

pre 9 godina

Pa sto ne posalju na ISIS u Iraku..ISIS sad drzi pola Iraka i ameri su jedini i glavni odgvorni za to jer su oni izvrsili invaziju na Irak..da ne pricamo sto su taj isti ISIS snabdevali oruzjem da napada Siriju.Ali prpa..isti ti NATO vojnici da rusi stvarno krenu bi se razbezali kao sto bezali po bosni kad god bi videli srbe.

risk

pre 9 godina

nista novo, nego me nervira cipras sto ne daje sad svoje filozofske komentare na situaciju u savezu eu. umesto da javno osudi pred kojekakvim organima zajednice eu, od njega nista, a toliko smo se radovali nekome u toj organizaciji zvanoj eu da ce nesto pokusati da promeni.. on salje varufakisa po frankfurtu te briselu da filozofira kako se ne razume sa ceb-om, mmf-om itd itd.. e moji grci, razocarali ste me mnogo..

Petar Pan

pre 9 godina

Ovo podseca na vec vidjeno. E sad sta ce biti ako Rusi opet nadju neku Kubu pa posalju "udarnu pesnicu" od 4-5 000 vojnika pred vrata "demonokratije", ili npr otpreme deo nuklearnog arsenala u Kaljingrad, zaobidju "istocni zid" i upere rakete ka Berlinu, Parizu i Londonu? Oni koji pamte malo duze setice se da jednom umalo nije poceo III svetski rat oko skoro identicnog pitanja. Sve u svemu mali ce opet da naj... jer su se carevi igrali rata.

Flash

pre 9 godina

Svetski rat je nemoguc bez nuklearki. Makar i da pocne konvencijalno i tako traje nekoliko godina, onog trenutka kad bilo koja od dve strane bude pred porazom, naravno da ce aktivirati nuklearni arsenal, radije nego da izgubi u jednom od najvaznijih ratova u istoriji. Niti ce Rusi ikada dozvoliti da im zapadnjaci koracaju crvenim trgom (setite se, oni su vec jednom spalili Moskvu i hiljade sela da bi uskratili napoleonovoj vojsci hranu i skloniste), i radije bi sravnili i sebe i neprijatelja, a Ameri nikada nece dozvoliti totalni gubitak uticaja u Evropi i Bliskom Istoku, i bukvalno povlacenje svega americkog u granice SAD-a, gde bi ostali izolovani od sveta ako izgube, vec bi sa sobom u ambis povukli ostatak sveta. Tako da nemojte tako olako da pricate u fazonu Milana i Halila iz ''Lepih sela'', jer ako rata zaista bude, na**bace svi od Aljaske do Australije.

mozaks

pre 9 godina

narode svih zemalja,na ovoj planeti.dodjite sebi pameti,i pogledajte kuda vas vode vase vodje..ovo je sve se meni cini,uvod lagani u pocetak 3 sv.rata.nece niko biti postedjen.ni amerika,bez obzira koliko je ,,daleko,,kad je na istoj planeti.ima da unistimo sebe bioloski,kao ziva bica,pa i ostala ziva bica koja postoje na ovoj planeti.zasto?
ali ako smo zasluzili kao ljudski rod..to ce nam se svima i desiti.
mozda deluje kao da prererujem,ali voleo bih da gresim...

Zeka i Lav

pre 9 godina

Ugasiti tako moćnu industriju se ne isplati pod bilo kojim uslovima. Tim pre ako ekonomija ne cveta. Na sreću, populaciji je mozak uspešno balzamovan i više ne razlikuje crno od belog a i ako razlikuje, nije ih briga. U takvom teatru nema loših glumaca i lošeg scenarija, već samo publike sa lošim ukusom od čijih ovacija se ne čuju zvižduci pravih poznavalaca falš tragikomedije. Ništa tako efikasno ne menja ljudsku svest kao pohlepa.

А. Петров

pre 9 godina

"...stanju da u roku od dva do četiri dana reaguje na svaku pretnju Savezu"
При чему дефиниција шта је то "претња Савезу" остаје намерно нејасна

Srbin

pre 9 godina

Znaci, ipak su Rusi bili u pravu, cilj je uvek bilo sirenje i izbijanje na granicu sa Rusijom. Svaka cast Zapadu. U ratu Slovena protiv Slovena, oni nemaju sta da izgube. Osim casti, koju svakako nikada nisu ni imali.

nevski

pre 9 godina

@Petar Pan

imaju oni njih na nisanu,bez brige.

Rus ce izdrzati sve, na kraju ce krenuti,bice to kraj anglosaksonske civilizacije,kraj sveta kakvog danas poznajemo. Nece Rusi poceti rat,zavrsice ga.

Jesus

pre 9 godina

Iznad polja gavran leti
i okuplja svoja jata
ova ptica zloslutnica
predoseca, bice rata
predoseca, bice rata
joj, joj, joj, joj

Nato jase (Nato jase)
crnog konja (crnog konja)
potresla se sva Evropa
Ruska vojska napad ceka
spremila je malog topa
spremila je malog topa
topa, joj, joj, joj.