Subota, 10.01.2015.

19:01

EU odbacila tvrdnje Vučića

Evropska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Vučića da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade.

Izvor: Beta

EU odbacila tvrdnje Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

JADRANKA - 33

pre 9 godina

Ono sto moramo da uvek imamo na umu, kako se kaze da moramo da budemo budni i danju i noci kada je EU u pitanju, da ce dok ne udjemo i ne prihvate nas. Uvek cemo biti izlozeni pritiscima, stalno ce nas drzati na talasnoj duzini u raznim sverama. Ovog puta su se opredelili sa ovim problemom, ko zna sta je sledece. Alo ono sto je do nas a to je da Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija. Samo na taj nacin cemo uspeti u svojim namerama i zadacima koje je ova Vlada postavila kao osnovni cilj.

zorana

pre 9 godina

Istina boli ne finansira valjda Srbija razne NVO koje imaju za cilj da blate državu na svakom koraku.Srbija pred nepravdom više ne ćuti.

smirgla

pre 9 godina

Jasno je kao dan da je Vučić svima trn u oku baš zbog toga što se zalaže za nešto što je normalno i što ne trpi pritiske.

zvezdica3

pre 9 godina

Prema svemu gore navedenom ispada da premijer zabranjuje slobodu izražavanja, a da EU u nastojanjima da podrži tu slobodu finansira nevladine organizacije, što znači šta drugo nego da rade protiv Vučića, vlade i Srbije.

Viki

pre 9 godina

Nije Evropski da jedna gospođa Maja i Devenport zabranjuju našem premijeru da iznese svoj stav i svoje mišljenje i da svoj odgovor.Valjda države EU imaju zakon o slobodi govora i zašto onda negativno reaguju zato što Vučić ima svoj stav.

Vladan

pre 9 godina

EU moze da odbacuje i prihvata sta hoce. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa. Ako hocemo normalnu drzavu moracemo da se izborimo jednom zauvek sa ovim ozbiljnim problemom.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Srbija treba "debelo" da preispita svoje dalje odnose sa EU,a i sa svim ovim "neistomišljenicima" kojih ,navodno, ima više, nego ljudi koji su Vučiću na izborima dali blizu 60% glasova.Kome je u interesu da se njihova mišljenja ne "čuju" ??? Ako treba možemo ponovo na izbore da se svi uvere šta narod misli,a ne šta bi ,po nekima, trebalo da misli !

herkules s

pre 9 godina

Novinarstvo treba da se zasniva na iznosenju cinjenica i istine, Samim tim sto se odredjene nevladine organizacije finansiraju od strane nekih koji ne zele jaku i zdravu ekonomiju i drzavu,govori o verodostojnosti informacija koje se preko medija plasiraju u javnost. Ispada da za sve zasta premijer kaze da je neistina, a za sta i ima dokaze, svaki put se pojavi neko ko kaze da je to atak na nezavisno novinarstvo.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan. Srbin da vodi Srbiju a ne tudjini koji su navikli da otimaju I rade za svoje interese.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

Sava_Savanovic

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija

neprijatelj

pre 9 godina

kad su stigle parice, ovde nije smelo da se piše šta znači kad Rokfeler fondacija sponzoriše ‘slobodu medija’. Verovatno ne sme i dalje, dok ne stignu neke druge parice. Ali $ još uvek štampa Amerika . Euro u vazalnom odnosu nije ništa bolji, a BRIKS tek stasava. Do nove svetske valute ima da se krčka.. Poseban problem je što ‘odbrana $ nema cenu i alternativu’ do ucene uništenja

Vučić nikada nije bio iskreno, srcem za EU, ali je potpuno shvatao dobrobiti puta
Nije daleko od istine i pretpostavka da danas ni Djinđić srcem ne bi bio za EU. Više nije lako voleti taj unakažen 'duh'
USA/UK favorit u Srbiji sigurno je već odabran, ali možda još nije jasno - ko Blera i ‘pogane darove’ iz Srbije ne isprati 'po domaćinski', kao nedavno, ovde nema budućnost. Ili Srpstvo nema budućnost.
Druga opcija je na očigledu - finansijsko silovanje do forsiranja ukrainskog scenarija. Možemo se nadati da nam nije namenjen taj scenario, ali sobzirom na iskustvo beskompromisa zapadnih interesa, račun na to je neozbiljan
Na kraju činjenica da jedina nada leži u sopstvenim snagama i svesti nacije sa 'dovoljno sebe', da izbegne sunovrat u unutrašnje sukobe ili nestanak
@mao "....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti..." ..a možda i postizanje kritične mase ozbiljnog nacionalnog fronta kojem je upravo kalibar tipa Vučića falio?

REDOVNA POJAVA

pre 9 godina

Zna se šta je osdnova eu, korupcija i kriminal, pljačkaju male zemlje pa počeli i velike, zato briotanija i hoće d a ode, ispala eu rupa bez dna, smao daj pa daj a činiovnika ko pleve, i svi kporuipcionaši

maske su PALE

pre 9 godina

Ja pomislih da će zapad da prizna da finansira kampanju razdora u Srbiji.Ne budimo smešni,priznaju da daju pare nekim medijima,ali kao za "razvoj demokratije",kao da je ovde narod pao s Marsa.

nesto smrdi

pre 9 godina

Pitanje No.1; jeli EPS narucio firmu bez iskustva da obavi posao?
N0.2; jeli raspisan tender?
No;3 jesu kostali budzet vise od "normalnog" za posao?
Eto,podneses izvjestaj samo na te 3 stvari i ako si u pravu,zapusis usta istim novinarima.Zasto se toliko nervirati ako si u pravu?Jednostavno dokazes da vodis postenu trzisnu ekonomiju i mirna bosna.Ako nemozes,nemoj iste nazivat lazovima jer upravo sam postajes sumnjiv.

Aleksandar

pre 9 godina

@(klaster, 10. januar 2015 21:18)

Je l' to u stilu Henrija Forda - možete dobiti ovaj automobil u bilo kojoj boji, dokle god je ta boja crna.

Tako su i kod nas mediji slobodni da izveštavaju o čemu god hoće, sve dok to nije kritika voljenog nam Vođe i njegovih čauša.

ab sofort zürich

pre 9 godina

na prvo mesto u vestima da stavite pisanje BIRNA...to su vam top vesti za ovaj dan gospodo moderatori i nemojte da sklanjate istinu od ociju gradjana Srbije ima onih koji prate i pisu sta radite!

Dži

pre 9 godina

Ko je gledao "Težinu lanaca" zna zašto nam EU ne treba. Ne volim ni žute ni SNS, ali istina je jedna. 2000 sam ziveo super, 2004 takodje, 2008 isto tako... Od kad su dosli na vlast ovi novi, kako meni tako i ljudima oko mene je sve teze i teze.... A postalo je BAŠ teško...
Nisam drzavni sluzbenik, ceo život zaradjujem za sebe posteno, a sada imam preko 200 000 dinara u dugovima za racune... Nisam jedini koji je bio stednja klasa, a sad propadam...

I. L.

pre 9 godina

Varate se svi vi koji tvrdite da je Vucic isti kao Milosevic. Evo vam link za integralno pismo koje je decembra 1996. americki drzavni sekretar Voren Kristofer uputio Milosevicu vezano za tadasnju izbornu kradju, a tu je i integralni odgovor Slobe (http://www.hri.org/news/balkans/yds/1996/96-12-13.yds.html)
Pa ko zna engleski nek cita malo i videce na koji nacin jedan normalan diktator licno odgovara na ozbiljne primedbe iz inostranstva. Diplomatskim recnikom, bez emocija i histerisanja, uz klasicnu visokoparnu demagogiju. A ovo kako je Vucic odgovorio Kocijancicevoj i Devenportu, mozda je za neku bulevarsko-patriotsku pozorisnu scenu donekle i primereno, ali kada to kaze sef vladajuceg rezima, onda to nije ni demagogija, ni populizam, a ni propaganda. To je vise za strucni nadzor.

rmbozic

pre 9 godina

Kosa mi se diže na glavi kada čujem da se Predsednik Vlade hvali kako najviše radi.To može zaista biti tačno ali onda iz iskustva, pouzdano znam - da oni oko njega ništa ne rade ili neznaju.
Nema tu niti tima, niti podele poslova.
Pokvaren autobus na otvorenom drumu ne gura jedan čovek, pa bio najjači već svi putnici koji mogu na noge - po malo.Voleo bih da Predsednik Vlade vidi ovaj komentar i da malo razmisli o njemu.

pomorac

pre 9 godina

Sloboda izrazavanja je najvece zlo koje postoji jer se zloupotrebljava za prljave kampanje protiv svih koji ne odgovaraju. Nek uvedu zakon da za sve sto se kaze mora da se prilozi dokaz

Putuj Srbijo

pre 9 godina

EU pod hitno da revidira svoje odnose prema Srbiji. Prekinuti sve diskusije o evrointegracijama. Postaviti 100% carinsku zonu prema Srbiji i uvesti vize. Po potrebi uvesti sankcije paralelno sa sankcijama Rusiji.
Ova zemlja nikada nije bila proevropska niti je ikada shvatala evropske vrednosti. A niti ima nameru da ih ikada shvati. Despotizam, burazerska korupcija su nas moto.

Zivota Zivotiv

pre 9 godina

Bilo ko da laze, a ocigledno je da to neko u ovom slucaju radi, treba da snosi I posledice.
Kojim mehanizmima se bilo koja od ovih protivrecnih strana moze kazniti kada se eksplicitno dokaze da laze?
Mnogi komentari ovog clanka su zasnovani na navijackim principima,kao sto je to uglavnom slucaj kod mnogih Srba. Poenta nije u navijanju nego u prepoznavanju I usvajanju pozitivnih vrednosti. I generalno, a I u ovom slucaju.

glokta

pre 9 godina

Nije istina da Evropska Unija placa neke medije, ona samo pruza finansisku podrsku nekim medijima koju su sasvim slucajno antivladine orjentacije.

FutaOš

pre 9 godina

Izgleda da je problem u tome što posao ispumpavanja vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje" nije dobila strana kompanija, ona koju je EU odredila da uzme pare od Srbije, već je posao dat našoj domaćoj firmi, jer kako reče Vučić za EU je 23 miliona sitna para a za nas ogromna, a pored toga upošljavaju se naši ljudi.

kristina

pre 9 godina

Kada je EU priznala krivicu za bilo šta loše urađeno Srbiji,sada kad istina boli malo se češaju gde ih ne svrbi,ko plaća razne NVO možda Vučić,he,he.

Malecka

pre 9 godina

Neko ovde opasno pokusava da Vucica predstavi u losem svetlu ali to svakako ne polazi za rukom nikome.Mogu da govore svasta mi znamo koliko taj covek vredi...

čiča gliša

pre 9 godina

a ovi se baš razumeju u ispumpavanje i baš im je krivo što posao nije dobila iskusnija firma za tričavih 23 miliona euro više, po tenderu, da li ikada iz birna kritički govorili o bilo kom potezu evropske komiije, ne naravno jer su oni bezgrešni, a grešimo svi sigurno

MARKO

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija.

Victorinox

pre 9 godina

Daleko od toga da sam njegov fan (just the opposite), ali će Vučko izgleda uspeti da proda železaru Smederevo amerikancima. Pošto se zna ko je globalni tata, pretpostavljam da mu je to dalo vetar u leđa da ove EU pudlice malo nahrani onim što nije za jelo, a da njima pri tome ostaje samo da kevću. Bez obzira na ljutu demagogiju, priznajem da mi prija da čujem kada neko ovako pedalira trećerazredne činovničke anonimuse koji se ovde ponašaju kao gaulajteri. Neka je i od gospodara Vučka, nema veze.

Ddule

pre 9 godina

Ljudi, cuvajte vase racunare dobro. Ja sam danas dva puta poslao komentar i nisu mi objavili. Kad sam pokusao da posaljem po treci put, dobio sam screensaver sa slikom Vucica, i dok se on smeje, neko iz pozadine stalno vice, cuti bre! Nema sanse da ga odklonim.

netko

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha
(sima, 10. januar 2015 21:16)

e pa simo, tesko ces ti to docekati, pre cemo mi ovako nikakvi da propadnemo nego da eu (koja se sastoji od nekih od najbogatijih i najacin drzava na svetu

Gradjanin

pre 9 godina

Koliko su pogorsani odnosi sa EU,vidite iz toga ko ce sutra 11.01.2015 biti u Parizu.Vucic nece biti,Nikolic i ovako ne ide nigde u Eu.On ide samo u Rusiju.
Dacic prisustvuje zbog toga sto je nekom greskom predsednik OEBS-a a Maja Gojkovic. FORMACIJSKI.
Zbog Vucicevok bolesnog AUTOKRATIZMA,RUSIJA I DIKTATORSKI REZIMI SU NAM SUDJENI.

stranac 1952

pre 9 godina

(matori., 10. januar 2015 19:47)
Pitam se, koliki mora bit pritisak, da Srbija ustane? U Sloveniji se to dogodilo, kad smo birali nekog Predsednika na prvim izborima sa više mogućnostima! Prvi put je bilo više kandidata, kandidat KPS Maks Bulc, proveren kadar, protiv ostalih! Među ostalima je bio dr. Drnovšek, dosta mlad, učio se strane jezike, ne baš perfektno, a je mogao da razgovara i da razume engleski, francuski, španjolski, nemački, a ono ispod Kupe u to vreme ja znao svak, ćak i da nije išao u JLA! Pobedio je, a onaj prvo prvi kandidat KPS Maks Bulc je izjavio, kakva je bila atmosfera tada u Sloveniji, da je kandidirao majmun, pobedio bi! Tako smo počeli sa demos kratos. To je bilo vreme Miloševića, prohujalo sa vihorom, sad se oni isti, koji su politićki preživeli, vanbacuju kao oslobodioci Srbije! Samo vi verujte, ja jim ne - NIKAKO!

dr.mr.

pre 9 godina

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.
(Bucko na zimovanju, 10. januar 2015 19:57)



Pa vidi, ova SNS dr.mr. ekipa, tesko da zna gde je levo a kamoli desno!!

TomoS

pre 9 godina

Neko laže.
Narednih dana saznačemo celu istinu.
Jedno je principijelno zalaganje za "slobodno" novinarstvo, a dugo je biti pošten pa priznati da je sloboda često paravan za velike igre ...

sima

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha

Billana 014

pre 9 godina

Tekst obiluje sa poistovećivanjem pojmova "sloboda izražavanja" i "izražavanje poluistine", i tu treba tražiti razlog za nerazumevanjem podrške koju BIRN dobija od Maje Kocijančić. Mislim da bi Vučić pre izvršio samoubistvo nego dozvolio da se namesti toliko skup projekat kao što je izvlačenje mulja sa kopa, to znaju čak i glasači opozicije.

Uki

pre 9 godina

obratite pažnju na rad SNS-ovih botova. sad u vreme kad pišem ovaj komentar (21:27) svi negativni komentari za Vučića imaju dosta više pluseva a pogledajte šta se dešava sa odnosom pluseva i minuseva za sat dva. i tako za svaki tekst gde se pominje vučić

ns

pre 9 godina

Ne razumem Vucicevu izjavu.... on sam je skinuo Olju i Utisak nedelje jer mu se nije svidelo da mora da odgovara na nezgodna pitanja. On pod reci "intervju" podrazumeva da dodje i vodi monolog...
Pa morao je neko da predoci gradjanima koliko cemo morati da platimo Etihad- u. To su nase pare a ne Vucive. Mora da postoji kontrola nad tim.
Hvala BIRN-u za to.

Pametnjaković

pre 9 godina

Shvatio je konačno da ima sve nesposobne oko sebe, magistre i doktore, stručnjake i eksperte liderske Srbije, i da nisu u stanju ništa da urade, a para neće biti više na prazne priče, i sad, da blam ne bi izašao na videlo, rešio da skrene pažnju javnosti i dobije par poena od zatucanog dela Srbije za moguće prevremene izbore, čime bi sakrio svoju nesposobnost i nesposobnost super stručnjaka i eksperata liderske Srbije.

milentije raspopović

pre 9 godina

koliko je autoritarna i autistična ova vlast čudi me da pored ove inernet brigade, koja zdušno pokušava da savije ili obesmisli svaku kritiku ove nakaradne vlasti,nisu zabranili pojedine medije gde može da se još čuje istina,kao što je ovaj gde se javljamo,ili čak inernet gde i ima najviše svetlosti u ovoj mračnoj sadašnjosti i još mračnijoj budućnosti koju nam oprema bivši ministar insformisanja,nadaleko čuven po gašenju medija.Sada isto to radi,ali mnogo suptilnije ...Evropa to vidi,evropa ga se neplaši,evropa to kaže i on će samo da čuti,klima glavom i beskrajno ponavlja izvinite,izvinite,izvinite...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Nije valjda da je neka majka rodila osobu koja će stati Vučiću na put. Napadačka politika bez pokrića i neuvažavanje svega kroz čega je Srbija morala da prodje izvela je Vučića van granica Srbije.koji polako
postaje ono što ustvari jeste. medjutim nije ovde druga strana ni Djilas ni Pajtić sa kojima se poigravao
već EU koja pamti tog istog Vučića kao radikala u licu koje je ponovo otkriveno - Amin

Petar

pre 9 godina

Pocelo je otkrivanje pravog nedemokratstkog i autoritarnog lika ove vlasti. Sada je pitanje da li kritika EU znaci i okretanje od evrointegracija i odvodjenje Srbije u drugom pravcu? Apsurdno je da su ucvrscivanju ove vlasti i postepenom gusenju slobode medija u Srbiji doprineli i razni predstavnici EU, sve "misleci" da je vaznije i prece resiti Kosovo, nego graditi stabilnu demokratiju.
Srbija je ponovo u mraku; predaleko je od EU, a nije resila nijedno pitanje (demokratsko, drzavno, ekonomsko...).

gradjanin

pre 9 godina

Nije problem u Vucicu, problem je u ovim "komentatorima' koji ga podrzavaju sto god da kaze ili uradi. Tuzno je da je njima zabranjeno, jer, ne verujem da nisu subjektivno u stanju da vide da Vucic nikako da odgovori kako jeste, ako nije kako tvrde ovi novinari iz BIRN-a. Kakve veze ima ko mene placa, ako je tacno ono sto tvrdim? I, kako to da uvek Vucic vidi kada su stranci losi, a kada su dobri? Zasto me time posredno vredja da sam glup i ne vidim ono sto on vidi? I, to uvek?!!! To je posebno uvredljivo, kada uporedim moju biografiju sa njegovom. Da ne govorim, sto je ovde jasno da je vlast uhvacena sa rukom u tegli meda, pa sada, nemajuci odgovor, trazi najblizeg dezurnog krivca - novinare. BIRN placa EU, pa zato lazu!!?? Je li to odgovor zrelog i odgovornog coveka? Ne, to je odgovor coveka koji je tu nedavno skinuo penzije i plate zbog stednje, a sada je uhvacen kako hoce da uzme te pare. Da li je potrebno da se dokazuje da u Srbiji NEMA nikoga ko ima kapacitete, znanje i iskustvo da se upusti u resavanje potopa Tamnave??? Poslednji koji su to znali i to radili po celom svetu bio je PIM Ivan Milutinovic, unisten u okrsajima burazera u privatizaciji. Uostalom, kada je ova nasa firma zbog koje se Vucic ljuti na ceo svet sposobna da isusi Tamnavu, zasto se cekalo od maja do danas???

Željko

pre 9 godina

Pa dobro gospodo iz EU, šta vas kod dotičnog čudi? Dok su u Francuskoj novinare pobili teroristi, u Srbiji su Ćuruviju ubili pripadnici DB-a za vreme dok je dotični bio ministar informisanja u Vladi Srbije, a na čiji predlog je usvojen Zakon o informisanju po kom su sudije za prekršaje sudile novinarima bez advokata i prava na odbranu. Ali vi to ne znate, niste čitali "Našu Borbu", "Dnevni telegraf", "Evropljanin", "Danas". Državni mediji i visoki funkcioneri države su stvarali atmosferu linča koja je dovela do državnog terorizma i ubistva Ćuruvije. U "Utisku nedelje" kod Olje Bećković, Toma Nikolić je izjavio da mu nije žao Ćuruvije, a danas je predsednik Srbije.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Hvala Bogu sto smo "svi Šarli" i sto svako u Srbiji slobodno sme da se SPRDA na racun tog "********** Premijera Srbije", na racun ************ Predsednika i na racun tih "politickih COBANA" kojima su se "okruzili" !
Kolko juce se taj... svecano upisao u knjigu "rastuzenih" zbog ugrozavanja "slobode misljenja i slobode govora" od strane terorista koji prete kako on to napisa, da "vrate covecanstvo u srednji vek" time sto ne dozvoljavaju da se protiv njihovog "bozjeg poslanika" vodi "prljava kampanja" a on optuzuje EU za isti "delikt" protiv njega ?
"Uvazeni ********", ako si i ti "Šarli" onda se nesmes "opirati" Medijima koji objavljuju "KARIKATURU od PREMIJERA" !

Uroš Kalabić

pre 9 godina

@SredojeD
ako je tako druškane, zašto onda odjednom više nema jedne od najgledanijih TV emisija na ovim prostorima "Utisak neelje" ? ... pufff... nestade od jednom

Početak kraja :-)

pre 9 godina

"Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.
(Milan1989g, 10. januar 2015 19:32)"
Dve različite vesti, ali isti komentar isti nick. Ej sns botovi budite malo kreativni ;-)

bule

pre 9 godina

Nastavlja se prljava placenicka kampanja i lobiranje protiv Srbije, odnosno njenog ulaska u EU. Neke institucije konstantno su protiv Vlade RS, ne znam ni zbog cega ni kuda to vodi, a da li je realno da se tako neko ophodi prema nekom ko istinski zeli da promi svest gradjana da razmislja ka boljem sutra! Konstantno nekom iz Evrope ne odgovara jaka i stabilna Srbija u regionu! Samo jedno pitanje imam....ZASTO???

Goran

pre 9 godina

Ne voli nijedna vlast kritiku ali Vučić sve više podseća na autokratu. On bi izgleda hteo da radi i dobro i loše a i da za ovo drugo nema kritičara. Samo da mu aplauduraju za ovo prvo. Ova izjava koju je dao, gubljenje kontakta sa realnošću. Glupo burazeru, glupo.

Orion

pre 9 godina

Ma da, oni su sada sokirani, a to sto oni zele da ucutkaju nekoga, tj uskrate mu slobodu govora, to nema veze. Ne bi oni ni reagovali, nego "gde ima dima, ima i vatre", pa se zato ceskaju gde ih ne svrbi...

max

pre 9 godina

Ljudi moji nisam ja nista kriv. To mi sve neko namesta...

Nije ovo dobro nikako kada dolazi od premijera drzave koja ima more problema. Na celu drzave moraju biti mnogo intelektualniji ljudi koji znaju da razgovaraju sa svetom. Ovakvo ponasanje je nedopustivo, samo ce gradjani ispastati.

klakson

pre 9 godina

Nebi me iznenadila jedna opšta,zvanična cenzura,tj. zabrana kritike svake vrste našeg dičnog premijera,prvog,jedinog i jedinstvenog sina naših naroda , narodnosti i nacionalnih manjina,mislim,pošto je on to već i radio,zatvarao i kažnjavao medije koji su bili hrabri,iskreni,slobodni i nadasve pošteni.Mi polako srljamo u diktaturu,čujem i u mojoj okolini i na ulici,da mnogi to priželjkuju,kao i zabranu opozicije,uvođenje jednipartijskog sistema i trajno raspuštanje skuštine.Da o svemu odlučuje samo jedan čovek On,najbolji i najpametniji od nas.I to me stravićno plaši...

mali radojica

pre 9 godina

Auuu kako su brzi, ajd sad tako i da prekore Ramu što stalno šeta nekakve mape fantomske velike Albanije. Ali ne neee nekima je sve dozvoljeno a neko stalno dobija ćuške jer ponekad kaže nešto što se gospodarima iz Brisela i ne svidja.

ljubisa

pre 9 godina

kao da smo svi slepci. ako postoji blokada medija ne postoji kod svih blokada u mozgu. jasno je da eu i vucic rade sve ovo u dogovoru i da tu spomenutu blokadu medija eu podrzava zmureci na to dok im vucic obavlja sta vec treba. jedino se pitam da kada se to zavrsi da li ce eu onda najednom da progleda i da vice 'evo ga diktator, blokada medija, ljudska prava...'

Mao

pre 9 godina

Stvari su počele munjevito da se odigravaju...Amerikanci i Britanci su okrenuli leđa Vučiću...jasno je kao dan...i njemu je to jasno...zato ovako emotivno i reaguje...ali ovo su probni baloni...Vučića tek čekaju ozbiljne zamke i mine...u partiji mu je ozbiljna podela...Amerikanci i Britanci imaju drugog favorita u Srbiji...da li je to Pajtic, Stefanović Borko ili Živković vreme će pokazati....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti...

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

vodja ne voli kritike
(gradjanin, 10. januar 2015 19:36)

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.

Mitar

pre 9 godina

Zar ovaj posao nije ugovoren preko otvorenog tendera. Ako nije onda neko mora da ide u zatvor. A ako jeste, onda onaj što je izgubio može da se slika, ima jedino prava da se ljuti i da "pljune pod prozor".

nnn

pre 9 godina

problem nastaje i ne prvi put,jer smo navikli da sedimo na dve stolice,sa jednom politikom ka svojim biračima i drugom ka evr. uniji,koja se opet račva i prema rusiji u zavisnosti šta postižemo tamo ili vamo,što je ustvari podlo,licemerno,kvarno ,dok mi mislimo kako smo lukavi i pametni.Uvek je tako kad se amateri bave politikom,sve je ad hok,bez plana,bez ideja,analiza,vizija...Evropa to odmah primeti,otuda ove packe vučiću koji će morati tri dana da se izvinjava i posipa pepelom kako nije to mislio,kako je sve izvađeno iz konteksta,kako su falsifikovali njegovu izjavu i čak zamenili identitet i da je on vrlo konsterniran zbog svega toga.Da je kriv kriv je,opustio se i zaboravio da se Bog kome se moliš nepsuje.

Vec vidjeno

pre 9 godina

I sta sad sam ja SNS bot ako podrzim Vucica sto je moralno neopravdano, a ako podrzim EU i americku ambasadu onda sam borac protiv "tiranina" i "diktatora"? Podrska Vucicu

Darko

pre 9 godina

Da li ćete sad objaviti tekst BIRN-a koji je sve ovo izazvao?
B92 kao redak normalan mainstream medij bi mogao prenese u celosti tekst ili bar da linkuje do BIRN-a.

matori.

pre 9 godina

Nema Vučić nikakve "tvrdnje"...
On ima samo izmišljotine, lupetanja i laži - sve bez kraja!
Uskoro će okončati svoju političku karijeru, totalnim debaklom.
Ako nova vlast bude dovoljno zrela i odlučna, strpaće njega (i celu bulumentu) u prikladnu ustanovu zatvorenog tipa...

svi ste isti

pre 9 godina

Vi nas ucenjujete, on se izivljava a narod ni kriv, ni duzan ispasta.
Nazalost mnogo je neukih i veruju u svaku i njegovu i vasu laz.
Nas, ako vam je za utehu laze 100 puta vise.

Palme rastu drugde

pre 9 godina

Kao inženjer prijavio sam se da pomognem Rudarskom basenu Kolubara i dobio odgovor da su oni javno preduzeće i da samo Vlada Srbije može da me zaposli.
Inače ima 37000 zaposlenih, uglavnom polupismenih što se videlo i u materijalnoj šteti koja ih je zadesila.

m4rk0

pre 9 godina

Za sve probleme vlada ima dva izgovora:
- kriva prethodna vlast
- neosnovano nas (vladu) napadaju.
Ocigledno ovo prolazi samo u Srbiji. Ako pokusas istu foru da prodas negde van, dobijes po nosu.

akrivija

pre 9 godina

Mislim da je svima jasno da naš dragi premijer svoje izjave daje u punoj meri svestan našeg evropskog puta. Na tom dugom (neki kažu da taj put i neće trjati dugo, jedva pedesetak godina) i blistavom putu biće verovatno još ovakvih sitnih nesporazuma. Ipak izvesno je da će naš dragi i voljeni premijer svojom mudrošću sve te nesporazume prevazići kako za dobro Srbije tako i za dobro cele Evropske Unije. Da danas u Evropi imamo političare formata Aleksandra Vučića sigurno ne bi bilo ekonomske krize u EU. Sad bi se evropa nalazila u ekonomskom i svakom drugom prosperitetnom uzlazu kao što danas svetlosnom brzinom Srbija napreduje ka svetloj i prosperitetnoj budućnosti. Moj predlog je jasan, Vučića na čelo Evropske Unije.

Koko

pre 9 godina

Sremac@ samo ti nama ovjasni sta je EU saopstila. Ako to rade za vas botove za nas koji znamo da citamo je veoma jasno sta su porucili vasem Baronu Minhauzenu.

Milan1989g

pre 9 godina

Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.

ljubitelj zapada

pre 9 godina

" Evropska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Vučića da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade. "

Auu?!Ne verujem??Zaista sam mislio da su vremena paranoje zvane "Strani plaćenici" prošla.
Pa ovaj nas bruka pred Evropom,dal je on pri sebi da i dalje sumnja u EU?
On da nas vodi u EU?!
Pa da nije penzionera cenzus ne biste prešli!!!

petar 015

pre 9 godina

Kod nas slobodu izrazavanja ima samo premijer . Dok svi ostali imaju potpunu slobodu ulizivanja!!! Imao sam 18 godina kada sam ucestvovao u Plisanoj revoluciji. Od tada do sada sam ucestvovao u svim demostracijama i ratovima nesto svojom voljom nesto voljom drugih. Imam puno pravo da kazem da nikada nije bilo gore i nikada ljudi nisu bili uplaseniji. Zato je odgovaran sto bi Kesic rekao:" Jedan covek! "

townee06

pre 9 godina

Pogodise ga u bolnu tacku. Kako covek sad da prehrani lojalne partiji, nego da im namesta poslove? Osuce mu se clanstvo zbog bezobraznih novinara.
Problem je u tome sto nas 80% nepripadnih moramo da trpi toliku partijsku nezasitost.

Nenad

pre 9 godina

Kanda mi se cini da ga je premijer ugasio.. Hvala Bogu.
Nama je potrebna ozbiljna pomoc EU kao i u vreme Milosevica jer smo se u to vreme i vratili.

Aron

pre 9 godina

Stvarno se brukamo kao država, ova vlast kao ide ka EU a onda istu optužuje za sve i svašta. Stvarno jedna šizofrena politika koja nema nikakav smisao.

m4rk0

pre 9 godina

Za sve probleme vlada ima dva izgovora:
- kriva prethodna vlast
- neosnovano nas (vladu) napadaju.
Ocigledno ovo prolazi samo u Srbiji. Ako pokusas istu foru da prodas negde van, dobijes po nosu.

Aron

pre 9 godina

Stvarno se brukamo kao država, ova vlast kao ide ka EU a onda istu optužuje za sve i svašta. Stvarno jedna šizofrena politika koja nema nikakav smisao.

Darko

pre 9 godina

Da li ćete sad objaviti tekst BIRN-a koji je sve ovo izazvao?
B92 kao redak normalan mainstream medij bi mogao prenese u celosti tekst ili bar da linkuje do BIRN-a.

Palme rastu drugde

pre 9 godina

Kao inženjer prijavio sam se da pomognem Rudarskom basenu Kolubara i dobio odgovor da su oni javno preduzeće i da samo Vlada Srbije može da me zaposli.
Inače ima 37000 zaposlenih, uglavnom polupismenih što se videlo i u materijalnoj šteti koja ih je zadesila.

Vec vidjeno

pre 9 godina

I sta sad sam ja SNS bot ako podrzim Vucica sto je moralno neopravdano, a ako podrzim EU i americku ambasadu onda sam borac protiv "tiranina" i "diktatora"? Podrska Vucicu

matori.

pre 9 godina

Nema Vučić nikakve "tvrdnje"...
On ima samo izmišljotine, lupetanja i laži - sve bez kraja!
Uskoro će okončati svoju političku karijeru, totalnim debaklom.
Ako nova vlast bude dovoljno zrela i odlučna, strpaće njega (i celu bulumentu) u prikladnu ustanovu zatvorenog tipa...

petar 015

pre 9 godina

Kod nas slobodu izrazavanja ima samo premijer . Dok svi ostali imaju potpunu slobodu ulizivanja!!! Imao sam 18 godina kada sam ucestvovao u Plisanoj revoluciji. Od tada do sada sam ucestvovao u svim demostracijama i ratovima nesto svojom voljom nesto voljom drugih. Imam puno pravo da kazem da nikada nije bilo gore i nikada ljudi nisu bili uplaseniji. Zato je odgovaran sto bi Kesic rekao:" Jedan covek! "

ljubitelj zapada

pre 9 godina

" Evropska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Vučića da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade. "

Auu?!Ne verujem??Zaista sam mislio da su vremena paranoje zvane "Strani plaćenici" prošla.
Pa ovaj nas bruka pred Evropom,dal je on pri sebi da i dalje sumnja u EU?
On da nas vodi u EU?!
Pa da nije penzionera cenzus ne biste prešli!!!

Petar

pre 9 godina

Pocelo je otkrivanje pravog nedemokratstkog i autoritarnog lika ove vlasti. Sada je pitanje da li kritika EU znaci i okretanje od evrointegracija i odvodjenje Srbije u drugom pravcu? Apsurdno je da su ucvrscivanju ove vlasti i postepenom gusenju slobode medija u Srbiji doprineli i razni predstavnici EU, sve "misleci" da je vaznije i prece resiti Kosovo, nego graditi stabilnu demokratiju.
Srbija je ponovo u mraku; predaleko je od EU, a nije resila nijedno pitanje (demokratsko, drzavno, ekonomsko...).

Nenad

pre 9 godina

Kanda mi se cini da ga je premijer ugasio.. Hvala Bogu.
Nama je potrebna ozbiljna pomoc EU kao i u vreme Milosevica jer smo se u to vreme i vratili.

Goran

pre 9 godina

Ne voli nijedna vlast kritiku ali Vučić sve više podseća na autokratu. On bi izgleda hteo da radi i dobro i loše a i da za ovo drugo nema kritičara. Samo da mu aplauduraju za ovo prvo. Ova izjava koju je dao, gubljenje kontakta sa realnošću. Glupo burazeru, glupo.

Mao

pre 9 godina

Stvari su počele munjevito da se odigravaju...Amerikanci i Britanci su okrenuli leđa Vučiću...jasno je kao dan...i njemu je to jasno...zato ovako emotivno i reaguje...ali ovo su probni baloni...Vučića tek čekaju ozbiljne zamke i mine...u partiji mu je ozbiljna podela...Amerikanci i Britanci imaju drugog favorita u Srbiji...da li je to Pajtic, Stefanović Borko ili Živković vreme će pokazati....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti...

Milan1989g

pre 9 godina

Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.

Victorinox

pre 9 godina

Daleko od toga da sam njegov fan (just the opposite), ali će Vučko izgleda uspeti da proda železaru Smederevo amerikancima. Pošto se zna ko je globalni tata, pretpostavljam da mu je to dalo vetar u leđa da ove EU pudlice malo nahrani onim što nije za jelo, a da njima pri tome ostaje samo da kevću. Bez obzira na ljutu demagogiju, priznajem da mi prija da čujem kada neko ovako pedalira trećerazredne činovničke anonimuse koji se ovde ponašaju kao gaulajteri. Neka je i od gospodara Vučka, nema veze.

mali radojica

pre 9 godina

Auuu kako su brzi, ajd sad tako i da prekore Ramu što stalno šeta nekakve mape fantomske velike Albanije. Ali ne neee nekima je sve dozvoljeno a neko stalno dobija ćuške jer ponekad kaže nešto što se gospodarima iz Brisela i ne svidja.

townee06

pre 9 godina

Pogodise ga u bolnu tacku. Kako covek sad da prehrani lojalne partiji, nego da im namesta poslove? Osuce mu se clanstvo zbog bezobraznih novinara.
Problem je u tome sto nas 80% nepripadnih moramo da trpi toliku partijsku nezasitost.

svi ste isti

pre 9 godina

Vi nas ucenjujete, on se izivljava a narod ni kriv, ni duzan ispasta.
Nazalost mnogo je neukih i veruju u svaku i njegovu i vasu laz.
Nas, ako vam je za utehu laze 100 puta vise.

Orion

pre 9 godina

Ma da, oni su sada sokirani, a to sto oni zele da ucutkaju nekoga, tj uskrate mu slobodu govora, to nema veze. Ne bi oni ni reagovali, nego "gde ima dima, ima i vatre", pa se zato ceskaju gde ih ne svrbi...

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

vodja ne voli kritike
(gradjanin, 10. januar 2015 19:36)

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.

Koko

pre 9 godina

Sremac@ samo ti nama ovjasni sta je EU saopstila. Ako to rade za vas botove za nas koji znamo da citamo je veoma jasno sta su porucili vasem Baronu Minhauzenu.

Ddule

pre 9 godina

Ljudi, cuvajte vase racunare dobro. Ja sam danas dva puta poslao komentar i nisu mi objavili. Kad sam pokusao da posaljem po treci put, dobio sam screensaver sa slikom Vucica, i dok se on smeje, neko iz pozadine stalno vice, cuti bre! Nema sanse da ga odklonim.

netko

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha
(sima, 10. januar 2015 21:16)

e pa simo, tesko ces ti to docekati, pre cemo mi ovako nikakvi da propadnemo nego da eu (koja se sastoji od nekih od najbogatijih i najacin drzava na svetu

Gradjanin

pre 9 godina

Koliko su pogorsani odnosi sa EU,vidite iz toga ko ce sutra 11.01.2015 biti u Parizu.Vucic nece biti,Nikolic i ovako ne ide nigde u Eu.On ide samo u Rusiju.
Dacic prisustvuje zbog toga sto je nekom greskom predsednik OEBS-a a Maja Gojkovic. FORMACIJSKI.
Zbog Vucicevok bolesnog AUTOKRATIZMA,RUSIJA I DIKTATORSKI REZIMI SU NAM SUDJENI.

čiča gliša

pre 9 godina

a ovi se baš razumeju u ispumpavanje i baš im je krivo što posao nije dobila iskusnija firma za tričavih 23 miliona euro više, po tenderu, da li ikada iz birna kritički govorili o bilo kom potezu evropske komiije, ne naravno jer su oni bezgrešni, a grešimo svi sigurno

Željko

pre 9 godina

Pa dobro gospodo iz EU, šta vas kod dotičnog čudi? Dok su u Francuskoj novinare pobili teroristi, u Srbiji su Ćuruviju ubili pripadnici DB-a za vreme dok je dotični bio ministar informisanja u Vladi Srbije, a na čiji predlog je usvojen Zakon o informisanju po kom su sudije za prekršaje sudile novinarima bez advokata i prava na odbranu. Ali vi to ne znate, niste čitali "Našu Borbu", "Dnevni telegraf", "Evropljanin", "Danas". Državni mediji i visoki funkcioneri države su stvarali atmosferu linča koja je dovela do državnog terorizma i ubistva Ćuruvije. U "Utisku nedelje" kod Olje Bećković, Toma Nikolić je izjavio da mu nije žao Ćuruvije, a danas je predsednik Srbije.

ns

pre 9 godina

Ne razumem Vucicevu izjavu.... on sam je skinuo Olju i Utisak nedelje jer mu se nije svidelo da mora da odgovara na nezgodna pitanja. On pod reci "intervju" podrazumeva da dodje i vodi monolog...
Pa morao je neko da predoci gradjanima koliko cemo morati da platimo Etihad- u. To su nase pare a ne Vucive. Mora da postoji kontrola nad tim.
Hvala BIRN-u za to.

bule

pre 9 godina

Nastavlja se prljava placenicka kampanja i lobiranje protiv Srbije, odnosno njenog ulaska u EU. Neke institucije konstantno su protiv Vlade RS, ne znam ni zbog cega ni kuda to vodi, a da li je realno da se tako neko ophodi prema nekom ko istinski zeli da promi svest gradjana da razmislja ka boljem sutra! Konstantno nekom iz Evrope ne odgovara jaka i stabilna Srbija u regionu! Samo jedno pitanje imam....ZASTO???

Uki

pre 9 godina

obratite pažnju na rad SNS-ovih botova. sad u vreme kad pišem ovaj komentar (21:27) svi negativni komentari za Vučića imaju dosta više pluseva a pogledajte šta se dešava sa odnosom pluseva i minuseva za sat dva. i tako za svaki tekst gde se pominje vučić

akrivija

pre 9 godina

Mislim da je svima jasno da naš dragi premijer svoje izjave daje u punoj meri svestan našeg evropskog puta. Na tom dugom (neki kažu da taj put i neće trjati dugo, jedva pedesetak godina) i blistavom putu biće verovatno još ovakvih sitnih nesporazuma. Ipak izvesno je da će naš dragi i voljeni premijer svojom mudrošću sve te nesporazume prevazići kako za dobro Srbije tako i za dobro cele Evropske Unije. Da danas u Evropi imamo političare formata Aleksandra Vučića sigurno ne bi bilo ekonomske krize u EU. Sad bi se evropa nalazila u ekonomskom i svakom drugom prosperitetnom uzlazu kao što danas svetlosnom brzinom Srbija napreduje ka svetloj i prosperitetnoj budućnosti. Moj predlog je jasan, Vučića na čelo Evropske Unije.

gradjanin

pre 9 godina

Nije problem u Vucicu, problem je u ovim "komentatorima' koji ga podrzavaju sto god da kaze ili uradi. Tuzno je da je njima zabranjeno, jer, ne verujem da nisu subjektivno u stanju da vide da Vucic nikako da odgovori kako jeste, ako nije kako tvrde ovi novinari iz BIRN-a. Kakve veze ima ko mene placa, ako je tacno ono sto tvrdim? I, kako to da uvek Vucic vidi kada su stranci losi, a kada su dobri? Zasto me time posredno vredja da sam glup i ne vidim ono sto on vidi? I, to uvek?!!! To je posebno uvredljivo, kada uporedim moju biografiju sa njegovom. Da ne govorim, sto je ovde jasno da je vlast uhvacena sa rukom u tegli meda, pa sada, nemajuci odgovor, trazi najblizeg dezurnog krivca - novinare. BIRN placa EU, pa zato lazu!!?? Je li to odgovor zrelog i odgovornog coveka? Ne, to je odgovor coveka koji je tu nedavno skinuo penzije i plate zbog stednje, a sada je uhvacen kako hoce da uzme te pare. Da li je potrebno da se dokazuje da u Srbiji NEMA nikoga ko ima kapacitete, znanje i iskustvo da se upusti u resavanje potopa Tamnave??? Poslednji koji su to znali i to radili po celom svetu bio je PIM Ivan Milutinovic, unisten u okrsajima burazera u privatizaciji. Uostalom, kada je ova nasa firma zbog koje se Vucic ljuti na ceo svet sposobna da isusi Tamnavu, zasto se cekalo od maja do danas???

MARKO

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija.

Uroš Kalabić

pre 9 godina

@SredojeD
ako je tako druškane, zašto onda odjednom više nema jedne od najgledanijih TV emisija na ovim prostorima "Utisak neelje" ? ... pufff... nestade od jednom

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Hvala Bogu sto smo "svi Šarli" i sto svako u Srbiji slobodno sme da se SPRDA na racun tog "********** Premijera Srbije", na racun ************ Predsednika i na racun tih "politickih COBANA" kojima su se "okruzili" !
Kolko juce se taj... svecano upisao u knjigu "rastuzenih" zbog ugrozavanja "slobode misljenja i slobode govora" od strane terorista koji prete kako on to napisa, da "vrate covecanstvo u srednji vek" time sto ne dozvoljavaju da se protiv njihovog "bozjeg poslanika" vodi "prljava kampanja" a on optuzuje EU za isti "delikt" protiv njega ?
"Uvazeni ********", ako si i ti "Šarli" onda se nesmes "opirati" Medijima koji objavljuju "KARIKATURU od PREMIJERA" !

Pametnjaković

pre 9 godina

Shvatio je konačno da ima sve nesposobne oko sebe, magistre i doktore, stručnjake i eksperte liderske Srbije, i da nisu u stanju ništa da urade, a para neće biti više na prazne priče, i sad, da blam ne bi izašao na videlo, rešio da skrene pažnju javnosti i dobije par poena od zatucanog dela Srbije za moguće prevremene izbore, čime bi sakrio svoju nesposobnost i nesposobnost super stručnjaka i eksperata liderske Srbije.

nnn

pre 9 godina

problem nastaje i ne prvi put,jer smo navikli da sedimo na dve stolice,sa jednom politikom ka svojim biračima i drugom ka evr. uniji,koja se opet račva i prema rusiji u zavisnosti šta postižemo tamo ili vamo,što je ustvari podlo,licemerno,kvarno ,dok mi mislimo kako smo lukavi i pametni.Uvek je tako kad se amateri bave politikom,sve je ad hok,bez plana,bez ideja,analiza,vizija...Evropa to odmah primeti,otuda ove packe vučiću koji će morati tri dana da se izvinjava i posipa pepelom kako nije to mislio,kako je sve izvađeno iz konteksta,kako su falsifikovali njegovu izjavu i čak zamenili identitet i da je on vrlo konsterniran zbog svega toga.Da je kriv kriv je,opustio se i zaboravio da se Bog kome se moliš nepsuje.

dr.mr.

pre 9 godina

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.
(Bucko na zimovanju, 10. januar 2015 19:57)



Pa vidi, ova SNS dr.mr. ekipa, tesko da zna gde je levo a kamoli desno!!

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Nije valjda da je neka majka rodila osobu koja će stati Vučiću na put. Napadačka politika bez pokrića i neuvažavanje svega kroz čega je Srbija morala da prodje izvela je Vučića van granica Srbije.koji polako
postaje ono što ustvari jeste. medjutim nije ovde druga strana ni Djilas ni Pajtić sa kojima se poigravao
već EU koja pamti tog istog Vučića kao radikala u licu koje je ponovo otkriveno - Amin

klakson

pre 9 godina

Nebi me iznenadila jedna opšta,zvanična cenzura,tj. zabrana kritike svake vrste našeg dičnog premijera,prvog,jedinog i jedinstvenog sina naših naroda , narodnosti i nacionalnih manjina,mislim,pošto je on to već i radio,zatvarao i kažnjavao medije koji su bili hrabri,iskreni,slobodni i nadasve pošteni.Mi polako srljamo u diktaturu,čujem i u mojoj okolini i na ulici,da mnogi to priželjkuju,kao i zabranu opozicije,uvođenje jednipartijskog sistema i trajno raspuštanje skuštine.Da o svemu odlučuje samo jedan čovek On,najbolji i najpametniji od nas.I to me stravićno plaši...

milentije raspopović

pre 9 godina

koliko je autoritarna i autistična ova vlast čudi me da pored ove inernet brigade, koja zdušno pokušava da savije ili obesmisli svaku kritiku ove nakaradne vlasti,nisu zabranili pojedine medije gde može da se još čuje istina,kao što je ovaj gde se javljamo,ili čak inernet gde i ima najviše svetlosti u ovoj mračnoj sadašnjosti i još mračnijoj budućnosti koju nam oprema bivši ministar insformisanja,nadaleko čuven po gašenju medija.Sada isto to radi,ali mnogo suptilnije ...Evropa to vidi,evropa ga se neplaši,evropa to kaže i on će samo da čuti,klima glavom i beskrajno ponavlja izvinite,izvinite,izvinite...

glokta

pre 9 godina

Nije istina da Evropska Unija placa neke medije, ona samo pruza finansisku podrsku nekim medijima koju su sasvim slucajno antivladine orjentacije.

ljubisa

pre 9 godina

kao da smo svi slepci. ako postoji blokada medija ne postoji kod svih blokada u mozgu. jasno je da eu i vucic rade sve ovo u dogovoru i da tu spomenutu blokadu medija eu podrzava zmureci na to dok im vucic obavlja sta vec treba. jedino se pitam da kada se to zavrsi da li ce eu onda najednom da progleda i da vice 'evo ga diktator, blokada medija, ljudska prava...'

max

pre 9 godina

Ljudi moji nisam ja nista kriv. To mi sve neko namesta...

Nije ovo dobro nikako kada dolazi od premijera drzave koja ima more problema. Na celu drzave moraju biti mnogo intelektualniji ljudi koji znaju da razgovaraju sa svetom. Ovakvo ponasanje je nedopustivo, samo ce gradjani ispastati.

REDOVNA POJAVA

pre 9 godina

Zna se šta je osdnova eu, korupcija i kriminal, pljačkaju male zemlje pa počeli i velike, zato briotanija i hoće d a ode, ispala eu rupa bez dna, smao daj pa daj a činiovnika ko pleve, i svi kporuipcionaši

FutaOš

pre 9 godina

Izgleda da je problem u tome što posao ispumpavanja vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje" nije dobila strana kompanija, ona koju je EU odredila da uzme pare od Srbije, već je posao dat našoj domaćoj firmi, jer kako reče Vučić za EU je 23 miliona sitna para a za nas ogromna, a pored toga upošljavaju se naši ljudi.

pomorac

pre 9 godina

Sloboda izrazavanja je najvece zlo koje postoji jer se zloupotrebljava za prljave kampanje protiv svih koji ne odgovaraju. Nek uvedu zakon da za sve sto se kaze mora da se prilozi dokaz

Početak kraja :-)

pre 9 godina

"Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.
(Milan1989g, 10. januar 2015 19:32)"
Dve različite vesti, ali isti komentar isti nick. Ej sns botovi budite malo kreativni ;-)

Sava_Savanovic

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija

kristina

pre 9 godina

Kada je EU priznala krivicu za bilo šta loše urađeno Srbiji,sada kad istina boli malo se češaju gde ih ne svrbi,ko plaća razne NVO možda Vučić,he,he.

TomoS

pre 9 godina

Neko laže.
Narednih dana saznačemo celu istinu.
Jedno je principijelno zalaganje za "slobodno" novinarstvo, a dugo je biti pošten pa priznati da je sloboda često paravan za velike igre ...

Malecka

pre 9 godina

Neko ovde opasno pokusava da Vucica predstavi u losem svetlu ali to svakako ne polazi za rukom nikome.Mogu da govore svasta mi znamo koliko taj covek vredi...

stranac 1952

pre 9 godina

(matori., 10. januar 2015 19:47)
Pitam se, koliki mora bit pritisak, da Srbija ustane? U Sloveniji se to dogodilo, kad smo birali nekog Predsednika na prvim izborima sa više mogućnostima! Prvi put je bilo više kandidata, kandidat KPS Maks Bulc, proveren kadar, protiv ostalih! Među ostalima je bio dr. Drnovšek, dosta mlad, učio se strane jezike, ne baš perfektno, a je mogao da razgovara i da razume engleski, francuski, španjolski, nemački, a ono ispod Kupe u to vreme ja znao svak, ćak i da nije išao u JLA! Pobedio je, a onaj prvo prvi kandidat KPS Maks Bulc je izjavio, kakva je bila atmosfera tada u Sloveniji, da je kandidirao majmun, pobedio bi! Tako smo počeli sa demos kratos. To je bilo vreme Miloševića, prohujalo sa vihorom, sad se oni isti, koji su politićki preživeli, vanbacuju kao oslobodioci Srbije! Samo vi verujte, ja jim ne - NIKAKO!

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan. Srbin da vodi Srbiju a ne tudjini koji su navikli da otimaju I rade za svoje interese.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

Mitar

pre 9 godina

Zar ovaj posao nije ugovoren preko otvorenog tendera. Ako nije onda neko mora da ide u zatvor. A ako jeste, onda onaj što je izgubio može da se slika, ima jedino prava da se ljuti i da "pljune pod prozor".

Zivota Zivotiv

pre 9 godina

Bilo ko da laze, a ocigledno je da to neko u ovom slucaju radi, treba da snosi I posledice.
Kojim mehanizmima se bilo koja od ovih protivrecnih strana moze kazniti kada se eksplicitno dokaze da laze?
Mnogi komentari ovog clanka su zasnovani na navijackim principima,kao sto je to uglavnom slucaj kod mnogih Srba. Poenta nije u navijanju nego u prepoznavanju I usvajanju pozitivnih vrednosti. I generalno, a I u ovom slucaju.

maske su PALE

pre 9 godina

Ja pomislih da će zapad da prizna da finansira kampanju razdora u Srbiji.Ne budimo smešni,priznaju da daju pare nekim medijima,ali kao za "razvoj demokratije",kao da je ovde narod pao s Marsa.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

herkules s

pre 9 godina

Novinarstvo treba da se zasniva na iznosenju cinjenica i istine, Samim tim sto se odredjene nevladine organizacije finansiraju od strane nekih koji ne zele jaku i zdravu ekonomiju i drzavu,govori o verodostojnosti informacija koje se preko medija plasiraju u javnost. Ispada da za sve zasta premijer kaze da je neistina, a za sta i ima dokaze, svaki put se pojavi neko ko kaze da je to atak na nezavisno novinarstvo.

neprijatelj

pre 9 godina

kad su stigle parice, ovde nije smelo da se piše šta znači kad Rokfeler fondacija sponzoriše ‘slobodu medija’. Verovatno ne sme i dalje, dok ne stignu neke druge parice. Ali $ još uvek štampa Amerika . Euro u vazalnom odnosu nije ništa bolji, a BRIKS tek stasava. Do nove svetske valute ima da se krčka.. Poseban problem je što ‘odbrana $ nema cenu i alternativu’ do ucene uništenja

Vučić nikada nije bio iskreno, srcem za EU, ali je potpuno shvatao dobrobiti puta
Nije daleko od istine i pretpostavka da danas ni Djinđić srcem ne bi bio za EU. Više nije lako voleti taj unakažen 'duh'
USA/UK favorit u Srbiji sigurno je već odabran, ali možda još nije jasno - ko Blera i ‘pogane darove’ iz Srbije ne isprati 'po domaćinski', kao nedavno, ovde nema budućnost. Ili Srpstvo nema budućnost.
Druga opcija je na očigledu - finansijsko silovanje do forsiranja ukrainskog scenarija. Možemo se nadati da nam nije namenjen taj scenario, ali sobzirom na iskustvo beskompromisa zapadnih interesa, račun na to je neozbiljan
Na kraju činjenica da jedina nada leži u sopstvenim snagama i svesti nacije sa 'dovoljno sebe', da izbegne sunovrat u unutrašnje sukobe ili nestanak
@mao "....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti..." ..a možda i postizanje kritične mase ozbiljnog nacionalnog fronta kojem je upravo kalibar tipa Vučića falio?

Dži

pre 9 godina

Ko je gledao "Težinu lanaca" zna zašto nam EU ne treba. Ne volim ni žute ni SNS, ali istina je jedna. 2000 sam ziveo super, 2004 takodje, 2008 isto tako... Od kad su dosli na vlast ovi novi, kako meni tako i ljudima oko mene je sve teze i teze.... A postalo je BAŠ teško...
Nisam drzavni sluzbenik, ceo život zaradjujem za sebe posteno, a sada imam preko 200 000 dinara u dugovima za racune... Nisam jedini koji je bio stednja klasa, a sad propadam...

I. L.

pre 9 godina

Varate se svi vi koji tvrdite da je Vucic isti kao Milosevic. Evo vam link za integralno pismo koje je decembra 1996. americki drzavni sekretar Voren Kristofer uputio Milosevicu vezano za tadasnju izbornu kradju, a tu je i integralni odgovor Slobe (http://www.hri.org/news/balkans/yds/1996/96-12-13.yds.html)
Pa ko zna engleski nek cita malo i videce na koji nacin jedan normalan diktator licno odgovara na ozbiljne primedbe iz inostranstva. Diplomatskim recnikom, bez emocija i histerisanja, uz klasicnu visokoparnu demagogiju. A ovo kako je Vucic odgovorio Kocijancicevoj i Devenportu, mozda je za neku bulevarsko-patriotsku pozorisnu scenu donekle i primereno, ali kada to kaze sef vladajuceg rezima, onda to nije ni demagogija, ni populizam, a ni propaganda. To je vise za strucni nadzor.

rmbozic

pre 9 godina

Kosa mi se diže na glavi kada čujem da se Predsednik Vlade hvali kako najviše radi.To može zaista biti tačno ali onda iz iskustva, pouzdano znam - da oni oko njega ništa ne rade ili neznaju.
Nema tu niti tima, niti podele poslova.
Pokvaren autobus na otvorenom drumu ne gura jedan čovek, pa bio najjači već svi putnici koji mogu na noge - po malo.Voleo bih da Predsednik Vlade vidi ovaj komentar i da malo razmisli o njemu.

sima

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha

Putuj Srbijo

pre 9 godina

EU pod hitno da revidira svoje odnose prema Srbiji. Prekinuti sve diskusije o evrointegracijama. Postaviti 100% carinsku zonu prema Srbiji i uvesti vize. Po potrebi uvesti sankcije paralelno sa sankcijama Rusiji.
Ova zemlja nikada nije bila proevropska niti je ikada shvatala evropske vrednosti. A niti ima nameru da ih ikada shvati. Despotizam, burazerska korupcija su nas moto.

ab sofort zürich

pre 9 godina

na prvo mesto u vestima da stavite pisanje BIRNA...to su vam top vesti za ovaj dan gospodo moderatori i nemojte da sklanjate istinu od ociju gradjana Srbije ima onih koji prate i pisu sta radite!

Aleksandar

pre 9 godina

@(klaster, 10. januar 2015 21:18)

Je l' to u stilu Henrija Forda - možete dobiti ovaj automobil u bilo kojoj boji, dokle god je ta boja crna.

Tako su i kod nas mediji slobodni da izveštavaju o čemu god hoće, sve dok to nije kritika voljenog nam Vođe i njegovih čauša.

nesto smrdi

pre 9 godina

Pitanje No.1; jeli EPS narucio firmu bez iskustva da obavi posao?
N0.2; jeli raspisan tender?
No;3 jesu kostali budzet vise od "normalnog" za posao?
Eto,podneses izvjestaj samo na te 3 stvari i ako si u pravu,zapusis usta istim novinarima.Zasto se toliko nervirati ako si u pravu?Jednostavno dokazes da vodis postenu trzisnu ekonomiju i mirna bosna.Ako nemozes,nemoj iste nazivat lazovima jer upravo sam postajes sumnjiv.

Billana 014

pre 9 godina

Tekst obiluje sa poistovećivanjem pojmova "sloboda izražavanja" i "izražavanje poluistine", i tu treba tražiti razlog za nerazumevanjem podrške koju BIRN dobija od Maje Kocijančić. Mislim da bi Vučić pre izvršio samoubistvo nego dozvolio da se namesti toliko skup projekat kao što je izvlačenje mulja sa kopa, to znaju čak i glasači opozicije.

zvezdica3

pre 9 godina

Prema svemu gore navedenom ispada da premijer zabranjuje slobodu izražavanja, a da EU u nastojanjima da podrži tu slobodu finansira nevladine organizacije, što znači šta drugo nego da rade protiv Vučića, vlade i Srbije.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Srbija treba "debelo" da preispita svoje dalje odnose sa EU,a i sa svim ovim "neistomišljenicima" kojih ,navodno, ima više, nego ljudi koji su Vučiću na izborima dali blizu 60% glasova.Kome je u interesu da se njihova mišljenja ne "čuju" ??? Ako treba možemo ponovo na izbore da se svi uvere šta narod misli,a ne šta bi ,po nekima, trebalo da misli !

Vladan

pre 9 godina

EU moze da odbacuje i prihvata sta hoce. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa. Ako hocemo normalnu drzavu moracemo da se izborimo jednom zauvek sa ovim ozbiljnim problemom.

Viki

pre 9 godina

Nije Evropski da jedna gospođa Maja i Devenport zabranjuju našem premijeru da iznese svoj stav i svoje mišljenje i da svoj odgovor.Valjda države EU imaju zakon o slobodi govora i zašto onda negativno reaguju zato što Vučić ima svoj stav.

JADRANKA - 33

pre 9 godina

Ono sto moramo da uvek imamo na umu, kako se kaze da moramo da budemo budni i danju i noci kada je EU u pitanju, da ce dok ne udjemo i ne prihvate nas. Uvek cemo biti izlozeni pritiscima, stalno ce nas drzati na talasnoj duzini u raznim sverama. Ovog puta su se opredelili sa ovim problemom, ko zna sta je sledece. Alo ono sto je do nas a to je da Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija. Samo na taj nacin cemo uspeti u svojim namerama i zadacima koje je ova Vlada postavila kao osnovni cilj.

smirgla

pre 9 godina

Jasno je kao dan da je Vučić svima trn u oku baš zbog toga što se zalaže za nešto što je normalno i što ne trpi pritiske.

zorana

pre 9 godina

Istina boli ne finansira valjda Srbija razne NVO koje imaju za cilj da blate državu na svakom koraku.Srbija pred nepravdom više ne ćuti.

matori.

pre 9 godina

Nema Vučić nikakve "tvrdnje"...
On ima samo izmišljotine, lupetanja i laži - sve bez kraja!
Uskoro će okončati svoju političku karijeru, totalnim debaklom.
Ako nova vlast bude dovoljno zrela i odlučna, strpaće njega (i celu bulumentu) u prikladnu ustanovu zatvorenog tipa...

Palme rastu drugde

pre 9 godina

Kao inženjer prijavio sam se da pomognem Rudarskom basenu Kolubara i dobio odgovor da su oni javno preduzeće i da samo Vlada Srbije može da me zaposli.
Inače ima 37000 zaposlenih, uglavnom polupismenih što se videlo i u materijalnoj šteti koja ih je zadesila.

Vec vidjeno

pre 9 godina

I sta sad sam ja SNS bot ako podrzim Vucica sto je moralno neopravdano, a ako podrzim EU i americku ambasadu onda sam borac protiv "tiranina" i "diktatora"? Podrska Vucicu

Aron

pre 9 godina

Stvarno se brukamo kao država, ova vlast kao ide ka EU a onda istu optužuje za sve i svašta. Stvarno jedna šizofrena politika koja nema nikakav smisao.

Darko

pre 9 godina

Da li ćete sad objaviti tekst BIRN-a koji je sve ovo izazvao?
B92 kao redak normalan mainstream medij bi mogao prenese u celosti tekst ili bar da linkuje do BIRN-a.

m4rk0

pre 9 godina

Za sve probleme vlada ima dva izgovora:
- kriva prethodna vlast
- neosnovano nas (vladu) napadaju.
Ocigledno ovo prolazi samo u Srbiji. Ako pokusas istu foru da prodas negde van, dobijes po nosu.

petar 015

pre 9 godina

Kod nas slobodu izrazavanja ima samo premijer . Dok svi ostali imaju potpunu slobodu ulizivanja!!! Imao sam 18 godina kada sam ucestvovao u Plisanoj revoluciji. Od tada do sada sam ucestvovao u svim demostracijama i ratovima nesto svojom voljom nesto voljom drugih. Imam puno pravo da kazem da nikada nije bilo gore i nikada ljudi nisu bili uplaseniji. Zato je odgovaran sto bi Kesic rekao:" Jedan covek! "

Goran

pre 9 godina

Ne voli nijedna vlast kritiku ali Vučić sve više podseća na autokratu. On bi izgleda hteo da radi i dobro i loše a i da za ovo drugo nema kritičara. Samo da mu aplauduraju za ovo prvo. Ova izjava koju je dao, gubljenje kontakta sa realnošću. Glupo burazeru, glupo.

Nenad

pre 9 godina

Kanda mi se cini da ga je premijer ugasio.. Hvala Bogu.
Nama je potrebna ozbiljna pomoc EU kao i u vreme Milosevica jer smo se u to vreme i vratili.

Petar

pre 9 godina

Pocelo je otkrivanje pravog nedemokratstkog i autoritarnog lika ove vlasti. Sada je pitanje da li kritika EU znaci i okretanje od evrointegracija i odvodjenje Srbije u drugom pravcu? Apsurdno je da su ucvrscivanju ove vlasti i postepenom gusenju slobode medija u Srbiji doprineli i razni predstavnici EU, sve "misleci" da je vaznije i prece resiti Kosovo, nego graditi stabilnu demokratiju.
Srbija je ponovo u mraku; predaleko je od EU, a nije resila nijedno pitanje (demokratsko, drzavno, ekonomsko...).

Mao

pre 9 godina

Stvari su počele munjevito da se odigravaju...Amerikanci i Britanci su okrenuli leđa Vučiću...jasno je kao dan...i njemu je to jasno...zato ovako emotivno i reaguje...ali ovo su probni baloni...Vučića tek čekaju ozbiljne zamke i mine...u partiji mu je ozbiljna podela...Amerikanci i Britanci imaju drugog favorita u Srbiji...da li je to Pajtic, Stefanović Borko ili Živković vreme će pokazati....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti...

ljubitelj zapada

pre 9 godina

" Evropska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Vučića da EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade. "

Auu?!Ne verujem??Zaista sam mislio da su vremena paranoje zvane "Strani plaćenici" prošla.
Pa ovaj nas bruka pred Evropom,dal je on pri sebi da i dalje sumnja u EU?
On da nas vodi u EU?!
Pa da nije penzionera cenzus ne biste prešli!!!

svi ste isti

pre 9 godina

Vi nas ucenjujete, on se izivljava a narod ni kriv, ni duzan ispasta.
Nazalost mnogo je neukih i veruju u svaku i njegovu i vasu laz.
Nas, ako vam je za utehu laze 100 puta vise.

townee06

pre 9 godina

Pogodise ga u bolnu tacku. Kako covek sad da prehrani lojalne partiji, nego da im namesta poslove? Osuce mu se clanstvo zbog bezobraznih novinara.
Problem je u tome sto nas 80% nepripadnih moramo da trpi toliku partijsku nezasitost.

Ddule

pre 9 godina

Ljudi, cuvajte vase racunare dobro. Ja sam danas dva puta poslao komentar i nisu mi objavili. Kad sam pokusao da posaljem po treci put, dobio sam screensaver sa slikom Vucica, i dok se on smeje, neko iz pozadine stalno vice, cuti bre! Nema sanse da ga odklonim.

Koko

pre 9 godina

Sremac@ samo ti nama ovjasni sta je EU saopstila. Ako to rade za vas botove za nas koji znamo da citamo je veoma jasno sta su porucili vasem Baronu Minhauzenu.

Gradjanin

pre 9 godina

Koliko su pogorsani odnosi sa EU,vidite iz toga ko ce sutra 11.01.2015 biti u Parizu.Vucic nece biti,Nikolic i ovako ne ide nigde u Eu.On ide samo u Rusiju.
Dacic prisustvuje zbog toga sto je nekom greskom predsednik OEBS-a a Maja Gojkovic. FORMACIJSKI.
Zbog Vucicevok bolesnog AUTOKRATIZMA,RUSIJA I DIKTATORSKI REZIMI SU NAM SUDJENI.

akrivija

pre 9 godina

Mislim da je svima jasno da naš dragi premijer svoje izjave daje u punoj meri svestan našeg evropskog puta. Na tom dugom (neki kažu da taj put i neće trjati dugo, jedva pedesetak godina) i blistavom putu biće verovatno još ovakvih sitnih nesporazuma. Ipak izvesno je da će naš dragi i voljeni premijer svojom mudrošću sve te nesporazume prevazići kako za dobro Srbije tako i za dobro cele Evropske Unije. Da danas u Evropi imamo političare formata Aleksandra Vučića sigurno ne bi bilo ekonomske krize u EU. Sad bi se evropa nalazila u ekonomskom i svakom drugom prosperitetnom uzlazu kao što danas svetlosnom brzinom Srbija napreduje ka svetloj i prosperitetnoj budućnosti. Moj predlog je jasan, Vučića na čelo Evropske Unije.

Uki

pre 9 godina

obratite pažnju na rad SNS-ovih botova. sad u vreme kad pišem ovaj komentar (21:27) svi negativni komentari za Vučića imaju dosta više pluseva a pogledajte šta se dešava sa odnosom pluseva i minuseva za sat dva. i tako za svaki tekst gde se pominje vučić

netko

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha
(sima, 10. januar 2015 21:16)

e pa simo, tesko ces ti to docekati, pre cemo mi ovako nikakvi da propadnemo nego da eu (koja se sastoji od nekih od najbogatijih i najacin drzava na svetu

gradjanin

pre 9 godina

Nije problem u Vucicu, problem je u ovim "komentatorima' koji ga podrzavaju sto god da kaze ili uradi. Tuzno je da je njima zabranjeno, jer, ne verujem da nisu subjektivno u stanju da vide da Vucic nikako da odgovori kako jeste, ako nije kako tvrde ovi novinari iz BIRN-a. Kakve veze ima ko mene placa, ako je tacno ono sto tvrdim? I, kako to da uvek Vucic vidi kada su stranci losi, a kada su dobri? Zasto me time posredno vredja da sam glup i ne vidim ono sto on vidi? I, to uvek?!!! To je posebno uvredljivo, kada uporedim moju biografiju sa njegovom. Da ne govorim, sto je ovde jasno da je vlast uhvacena sa rukom u tegli meda, pa sada, nemajuci odgovor, trazi najblizeg dezurnog krivca - novinare. BIRN placa EU, pa zato lazu!!?? Je li to odgovor zrelog i odgovornog coveka? Ne, to je odgovor coveka koji je tu nedavno skinuo penzije i plate zbog stednje, a sada je uhvacen kako hoce da uzme te pare. Da li je potrebno da se dokazuje da u Srbiji NEMA nikoga ko ima kapacitete, znanje i iskustvo da se upusti u resavanje potopa Tamnave??? Poslednji koji su to znali i to radili po celom svetu bio je PIM Ivan Milutinovic, unisten u okrsajima burazera u privatizaciji. Uostalom, kada je ova nasa firma zbog koje se Vucic ljuti na ceo svet sposobna da isusi Tamnavu, zasto se cekalo od maja do danas???

ns

pre 9 godina

Ne razumem Vucicevu izjavu.... on sam je skinuo Olju i Utisak nedelje jer mu se nije svidelo da mora da odgovara na nezgodna pitanja. On pod reci "intervju" podrazumeva da dodje i vodi monolog...
Pa morao je neko da predoci gradjanima koliko cemo morati da platimo Etihad- u. To su nase pare a ne Vucive. Mora da postoji kontrola nad tim.
Hvala BIRN-u za to.

Uroš Kalabić

pre 9 godina

@SredojeD
ako je tako druškane, zašto onda odjednom više nema jedne od najgledanijih TV emisija na ovim prostorima "Utisak neelje" ? ... pufff... nestade od jednom

ljubisa

pre 9 godina

kao da smo svi slepci. ako postoji blokada medija ne postoji kod svih blokada u mozgu. jasno je da eu i vucic rade sve ovo u dogovoru i da tu spomenutu blokadu medija eu podrzava zmureci na to dok im vucic obavlja sta vec treba. jedino se pitam da kada se to zavrsi da li ce eu onda najednom da progleda i da vice 'evo ga diktator, blokada medija, ljudska prava...'

Milan1989g

pre 9 godina

Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.

Željko

pre 9 godina

Pa dobro gospodo iz EU, šta vas kod dotičnog čudi? Dok su u Francuskoj novinare pobili teroristi, u Srbiji su Ćuruviju ubili pripadnici DB-a za vreme dok je dotični bio ministar informisanja u Vladi Srbije, a na čiji predlog je usvojen Zakon o informisanju po kom su sudije za prekršaje sudile novinarima bez advokata i prava na odbranu. Ali vi to ne znate, niste čitali "Našu Borbu", "Dnevni telegraf", "Evropljanin", "Danas". Državni mediji i visoki funkcioneri države su stvarali atmosferu linča koja je dovela do državnog terorizma i ubistva Ćuruvije. U "Utisku nedelje" kod Olje Bećković, Toma Nikolić je izjavio da mu nije žao Ćuruvije, a danas je predsednik Srbije.

nnn

pre 9 godina

problem nastaje i ne prvi put,jer smo navikli da sedimo na dve stolice,sa jednom politikom ka svojim biračima i drugom ka evr. uniji,koja se opet račva i prema rusiji u zavisnosti šta postižemo tamo ili vamo,što je ustvari podlo,licemerno,kvarno ,dok mi mislimo kako smo lukavi i pametni.Uvek je tako kad se amateri bave politikom,sve je ad hok,bez plana,bez ideja,analiza,vizija...Evropa to odmah primeti,otuda ove packe vučiću koji će morati tri dana da se izvinjava i posipa pepelom kako nije to mislio,kako je sve izvađeno iz konteksta,kako su falsifikovali njegovu izjavu i čak zamenili identitet i da je on vrlo konsterniran zbog svega toga.Da je kriv kriv je,opustio se i zaboravio da se Bog kome se moliš nepsuje.

stranac 1952

pre 9 godina

(matori., 10. januar 2015 19:47)
Pitam se, koliki mora bit pritisak, da Srbija ustane? U Sloveniji se to dogodilo, kad smo birali nekog Predsednika na prvim izborima sa više mogućnostima! Prvi put je bilo više kandidata, kandidat KPS Maks Bulc, proveren kadar, protiv ostalih! Među ostalima je bio dr. Drnovšek, dosta mlad, učio se strane jezike, ne baš perfektno, a je mogao da razgovara i da razume engleski, francuski, španjolski, nemački, a ono ispod Kupe u to vreme ja znao svak, ćak i da nije išao u JLA! Pobedio je, a onaj prvo prvi kandidat KPS Maks Bulc je izjavio, kakva je bila atmosfera tada u Sloveniji, da je kandidirao majmun, pobedio bi! Tako smo počeli sa demos kratos. To je bilo vreme Miloševića, prohujalo sa vihorom, sad se oni isti, koji su politićki preživeli, vanbacuju kao oslobodioci Srbije! Samo vi verujte, ja jim ne - NIKAKO!

Billana 014

pre 9 godina

Tekst obiluje sa poistovećivanjem pojmova "sloboda izražavanja" i "izražavanje poluistine", i tu treba tražiti razlog za nerazumevanjem podrške koju BIRN dobija od Maje Kocijančić. Mislim da bi Vučić pre izvršio samoubistvo nego dozvolio da se namesti toliko skup projekat kao što je izvlačenje mulja sa kopa, to znaju čak i glasači opozicije.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Hvala Bogu sto smo "svi Šarli" i sto svako u Srbiji slobodno sme da se SPRDA na racun tog "********** Premijera Srbije", na racun ************ Predsednika i na racun tih "politickih COBANA" kojima su se "okruzili" !
Kolko juce se taj... svecano upisao u knjigu "rastuzenih" zbog ugrozavanja "slobode misljenja i slobode govora" od strane terorista koji prete kako on to napisa, da "vrate covecanstvo u srednji vek" time sto ne dozvoljavaju da se protiv njihovog "bozjeg poslanika" vodi "prljava kampanja" a on optuzuje EU za isti "delikt" protiv njega ?
"Uvazeni ********", ako si i ti "Šarli" onda se nesmes "opirati" Medijima koji objavljuju "KARIKATURU od PREMIJERA" !

klakson

pre 9 godina

Nebi me iznenadila jedna opšta,zvanična cenzura,tj. zabrana kritike svake vrste našeg dičnog premijera,prvog,jedinog i jedinstvenog sina naših naroda , narodnosti i nacionalnih manjina,mislim,pošto je on to već i radio,zatvarao i kažnjavao medije koji su bili hrabri,iskreni,slobodni i nadasve pošteni.Mi polako srljamo u diktaturu,čujem i u mojoj okolini i na ulici,da mnogi to priželjkuju,kao i zabranu opozicije,uvođenje jednipartijskog sistema i trajno raspuštanje skuštine.Da o svemu odlučuje samo jedan čovek On,najbolji i najpametniji od nas.I to me stravićno plaši...

Victorinox

pre 9 godina

Daleko od toga da sam njegov fan (just the opposite), ali će Vučko izgleda uspeti da proda železaru Smederevo amerikancima. Pošto se zna ko je globalni tata, pretpostavljam da mu je to dalo vetar u leđa da ove EU pudlice malo nahrani onim što nije za jelo, a da njima pri tome ostaje samo da kevću. Bez obzira na ljutu demagogiju, priznajem da mi prija da čujem kada neko ovako pedalira trećerazredne činovničke anonimuse koji se ovde ponašaju kao gaulajteri. Neka je i od gospodara Vučka, nema veze.

Pametnjaković

pre 9 godina

Shvatio je konačno da ima sve nesposobne oko sebe, magistre i doktore, stručnjake i eksperte liderske Srbije, i da nisu u stanju ništa da urade, a para neće biti više na prazne priče, i sad, da blam ne bi izašao na videlo, rešio da skrene pažnju javnosti i dobije par poena od zatucanog dela Srbije za moguće prevremene izbore, čime bi sakrio svoju nesposobnost i nesposobnost super stručnjaka i eksperata liderske Srbije.

dr.mr.

pre 9 godina

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.
(Bucko na zimovanju, 10. januar 2015 19:57)



Pa vidi, ova SNS dr.mr. ekipa, tesko da zna gde je levo a kamoli desno!!

milentije raspopović

pre 9 godina

koliko je autoritarna i autistična ova vlast čudi me da pored ove inernet brigade, koja zdušno pokušava da savije ili obesmisli svaku kritiku ove nakaradne vlasti,nisu zabranili pojedine medije gde može da se još čuje istina,kao što je ovaj gde se javljamo,ili čak inernet gde i ima najviše svetlosti u ovoj mračnoj sadašnjosti i još mračnijoj budućnosti koju nam oprema bivši ministar insformisanja,nadaleko čuven po gašenju medija.Sada isto to radi,ali mnogo suptilnije ...Evropa to vidi,evropa ga se neplaši,evropa to kaže i on će samo da čuti,klima glavom i beskrajno ponavlja izvinite,izvinite,izvinite...

mali radojica

pre 9 godina

Auuu kako su brzi, ajd sad tako i da prekore Ramu što stalno šeta nekakve mape fantomske velike Albanije. Ali ne neee nekima je sve dozvoljeno a neko stalno dobija ćuške jer ponekad kaže nešto što se gospodarima iz Brisela i ne svidja.

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

vodja ne voli kritike
(gradjanin, 10. januar 2015 19:36)

Pa ni vozovodja lajkovackog lokala je ne voli. Sta bi bilo da kraj njega sedi jos jedan pa on oce levo, a ovaj drugi desno...Zglajzali bi bre, na zardjalu prugu. Vucicu da se veruje, jer nije lako celu drzavu voziti. I znati da je levo kad je levo, a da je desno kad je desno.
A ako se kriticari javljaju neka podebljaju svoje argumnete, a ne uvek neke tamo-ovamo abstraktne b(r)ajalice.

max

pre 9 godina

Ljudi moji nisam ja nista kriv. To mi sve neko namesta...

Nije ovo dobro nikako kada dolazi od premijera drzave koja ima more problema. Na celu drzave moraju biti mnogo intelektualniji ljudi koji znaju da razgovaraju sa svetom. Ovakvo ponasanje je nedopustivo, samo ce gradjani ispastati.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 9 godina

Nije valjda da je neka majka rodila osobu koja će stati Vučiću na put. Napadačka politika bez pokrića i neuvažavanje svega kroz čega je Srbija morala da prodje izvela je Vučića van granica Srbije.koji polako
postaje ono što ustvari jeste. medjutim nije ovde druga strana ni Djilas ni Pajtić sa kojima se poigravao
već EU koja pamti tog istog Vučića kao radikala u licu koje je ponovo otkriveno - Amin

Malecka

pre 9 godina

Neko ovde opasno pokusava da Vucica predstavi u losem svetlu ali to svakako ne polazi za rukom nikome.Mogu da govore svasta mi znamo koliko taj covek vredi...

Početak kraja :-)

pre 9 godina

"Da bi jedan covek mogao normalno da vodi jednu drzavu koja je u teskoj ekenomskoj situaciji, i zalaze se za interese te drzave,on mora imati veliku podrsku naroda jer bi tada mogao da odoleva velikim pritiscima zapada,ukoliko mu podrska padne na 20 %,zapad ce ga pojesti i dovesti nekoga drugog na celo drzave ko ce igrati kako oni sviraju,iz tog razloga dajem podrsku Vucicu i voleo bih da to svi radimo,jer nas jedino ujedinjenje moze ojacati.
(Milan1989g, 10. januar 2015 19:32)"
Dve različite vesti, ali isti komentar isti nick. Ej sns botovi budite malo kreativni ;-)

Orion

pre 9 godina

Ma da, oni su sada sokirani, a to sto oni zele da ucutkaju nekoga, tj uskrate mu slobodu govora, to nema veze. Ne bi oni ni reagovali, nego "gde ima dima, ima i vatre", pa se zato ceskaju gde ih ne svrbi...

sima

pre 9 godina

Krajnje je vreme da referendumom narod Srbije otkaci tu smesnu raspadajucu korumpiranu ne demokratsku EU Sada ce to Grcka da uradi Ne mogu da docekam dan kada ce se Evro devalvirati Bice smeha

Aleksandar

pre 9 godina

@(klaster, 10. januar 2015 21:18)

Je l' to u stilu Henrija Forda - možete dobiti ovaj automobil u bilo kojoj boji, dokle god je ta boja crna.

Tako su i kod nas mediji slobodni da izveštavaju o čemu god hoće, sve dok to nije kritika voljenog nam Vođe i njegovih čauša.

čiča gliša

pre 9 godina

a ovi se baš razumeju u ispumpavanje i baš im je krivo što posao nije dobila iskusnija firma za tričavih 23 miliona euro više, po tenderu, da li ikada iz birna kritički govorili o bilo kom potezu evropske komiije, ne naravno jer su oni bezgrešni, a grešimo svi sigurno

I. L.

pre 9 godina

Varate se svi vi koji tvrdite da je Vucic isti kao Milosevic. Evo vam link za integralno pismo koje je decembra 1996. americki drzavni sekretar Voren Kristofer uputio Milosevicu vezano za tadasnju izbornu kradju, a tu je i integralni odgovor Slobe (http://www.hri.org/news/balkans/yds/1996/96-12-13.yds.html)
Pa ko zna engleski nek cita malo i videce na koji nacin jedan normalan diktator licno odgovara na ozbiljne primedbe iz inostranstva. Diplomatskim recnikom, bez emocija i histerisanja, uz klasicnu visokoparnu demagogiju. A ovo kako je Vucic odgovorio Kocijancicevoj i Devenportu, mozda je za neku bulevarsko-patriotsku pozorisnu scenu donekle i primereno, ali kada to kaze sef vladajuceg rezima, onda to nije ni demagogija, ni populizam, a ni propaganda. To je vise za strucni nadzor.

ab sofort zürich

pre 9 godina

na prvo mesto u vestima da stavite pisanje BIRNA...to su vam top vesti za ovaj dan gospodo moderatori i nemojte da sklanjate istinu od ociju gradjana Srbije ima onih koji prate i pisu sta radite!

bule

pre 9 godina

Nastavlja se prljava placenicka kampanja i lobiranje protiv Srbije, odnosno njenog ulaska u EU. Neke institucije konstantno su protiv Vlade RS, ne znam ni zbog cega ni kuda to vodi, a da li je realno da se tako neko ophodi prema nekom ko istinski zeli da promi svest gradjana da razmislja ka boljem sutra! Konstantno nekom iz Evrope ne odgovara jaka i stabilna Srbija u regionu! Samo jedno pitanje imam....ZASTO???

Mitar

pre 9 godina

Zar ovaj posao nije ugovoren preko otvorenog tendera. Ako nije onda neko mora da ide u zatvor. A ako jeste, onda onaj što je izgubio može da se slika, ima jedino prava da se ljuti i da "pljune pod prozor".

Putuj Srbijo

pre 9 godina

EU pod hitno da revidira svoje odnose prema Srbiji. Prekinuti sve diskusije o evrointegracijama. Postaviti 100% carinsku zonu prema Srbiji i uvesti vize. Po potrebi uvesti sankcije paralelno sa sankcijama Rusiji.
Ova zemlja nikada nije bila proevropska niti je ikada shvatala evropske vrednosti. A niti ima nameru da ih ikada shvati. Despotizam, burazerska korupcija su nas moto.

rmbozic

pre 9 godina

Kosa mi se diže na glavi kada čujem da se Predsednik Vlade hvali kako najviše radi.To može zaista biti tačno ali onda iz iskustva, pouzdano znam - da oni oko njega ništa ne rade ili neznaju.
Nema tu niti tima, niti podele poslova.
Pokvaren autobus na otvorenom drumu ne gura jedan čovek, pa bio najjači već svi putnici koji mogu na noge - po malo.Voleo bih da Predsednik Vlade vidi ovaj komentar i da malo razmisli o njemu.

Dži

pre 9 godina

Ko je gledao "Težinu lanaca" zna zašto nam EU ne treba. Ne volim ni žute ni SNS, ali istina je jedna. 2000 sam ziveo super, 2004 takodje, 2008 isto tako... Od kad su dosli na vlast ovi novi, kako meni tako i ljudima oko mene je sve teze i teze.... A postalo je BAŠ teško...
Nisam drzavni sluzbenik, ceo život zaradjujem za sebe posteno, a sada imam preko 200 000 dinara u dugovima za racune... Nisam jedini koji je bio stednja klasa, a sad propadam...

nesto smrdi

pre 9 godina

Pitanje No.1; jeli EPS narucio firmu bez iskustva da obavi posao?
N0.2; jeli raspisan tender?
No;3 jesu kostali budzet vise od "normalnog" za posao?
Eto,podneses izvjestaj samo na te 3 stvari i ako si u pravu,zapusis usta istim novinarima.Zasto se toliko nervirati ako si u pravu?Jednostavno dokazes da vodis postenu trzisnu ekonomiju i mirna bosna.Ako nemozes,nemoj iste nazivat lazovima jer upravo sam postajes sumnjiv.

MARKO

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija.

glokta

pre 9 godina

Nije istina da Evropska Unija placa neke medije, ona samo pruza finansisku podrsku nekim medijima koju su sasvim slucajno antivladine orjentacije.

TomoS

pre 9 godina

Neko laže.
Narednih dana saznačemo celu istinu.
Jedno je principijelno zalaganje za "slobodno" novinarstvo, a dugo je biti pošten pa priznati da je sloboda često paravan za velike igre ...

pomorac

pre 9 godina

Sloboda izrazavanja je najvece zlo koje postoji jer se zloupotrebljava za prljave kampanje protiv svih koji ne odgovaraju. Nek uvedu zakon da za sve sto se kaze mora da se prilozi dokaz

FutaOš

pre 9 godina

Izgleda da je problem u tome što posao ispumpavanja vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje" nije dobila strana kompanija, ona koju je EU odredila da uzme pare od Srbije, već je posao dat našoj domaćoj firmi, jer kako reče Vučić za EU je 23 miliona sitna para a za nas ogromna, a pored toga upošljavaju se naši ljudi.

kristina

pre 9 godina

Kada je EU priznala krivicu za bilo šta loše urađeno Srbiji,sada kad istina boli malo se češaju gde ih ne svrbi,ko plaća razne NVO možda Vučić,he,he.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan.

Braun

pre 9 godina

Po prvi put nasu zemlju vodi covek koji zastupa nase interese a to smeta mnogima. Mi smo glasali i birali Vucica a ne neko tamo, tako da je ovaj stav 100% ispravan. Srbin da vodi Srbiju a ne tudjini koji su navikli da otimaju I rade za svoje interese.

REDOVNA POJAVA

pre 9 godina

Zna se šta je osdnova eu, korupcija i kriminal, pljačkaju male zemlje pa počeli i velike, zato briotanija i hoće d a ode, ispala eu rupa bez dna, smao daj pa daj a činiovnika ko pleve, i svi kporuipcionaši

Sava_Savanovic

pre 9 godina

Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija

maske su PALE

pre 9 godina

Ja pomislih da će zapad da prizna da finansira kampanju razdora u Srbiji.Ne budimo smešni,priznaju da daju pare nekim medijima,ali kao za "razvoj demokratije",kao da je ovde narod pao s Marsa.

neprijatelj

pre 9 godina

kad su stigle parice, ovde nije smelo da se piše šta znači kad Rokfeler fondacija sponzoriše ‘slobodu medija’. Verovatno ne sme i dalje, dok ne stignu neke druge parice. Ali $ još uvek štampa Amerika . Euro u vazalnom odnosu nije ništa bolji, a BRIKS tek stasava. Do nove svetske valute ima da se krčka.. Poseban problem je što ‘odbrana $ nema cenu i alternativu’ do ucene uništenja

Vučić nikada nije bio iskreno, srcem za EU, ali je potpuno shvatao dobrobiti puta
Nije daleko od istine i pretpostavka da danas ni Djinđić srcem ne bi bio za EU. Više nije lako voleti taj unakažen 'duh'
USA/UK favorit u Srbiji sigurno je već odabran, ali možda još nije jasno - ko Blera i ‘pogane darove’ iz Srbije ne isprati 'po domaćinski', kao nedavno, ovde nema budućnost. Ili Srpstvo nema budućnost.
Druga opcija je na očigledu - finansijsko silovanje do forsiranja ukrainskog scenarija. Možemo se nadati da nam nije namenjen taj scenario, ali sobzirom na iskustvo beskompromisa zapadnih interesa, račun na to je neozbiljan
Na kraju činjenica da jedina nada leži u sopstvenim snagama i svesti nacije sa 'dovoljno sebe', da izbegne sunovrat u unutrašnje sukobe ili nestanak
@mao "....mislim da je ovo početak kraja ove vlasti..." ..a možda i postizanje kritične mase ozbiljnog nacionalnog fronta kojem je upravo kalibar tipa Vučića falio?

herkules s

pre 9 godina

Novinarstvo treba da se zasniva na iznosenju cinjenica i istine, Samim tim sto se odredjene nevladine organizacije finansiraju od strane nekih koji ne zele jaku i zdravu ekonomiju i drzavu,govori o verodostojnosti informacija koje se preko medija plasiraju u javnost. Ispada da za sve zasta premijer kaze da je neistina, a za sta i ima dokaze, svaki put se pojavi neko ko kaze da je to atak na nezavisno novinarstvo.

Zivota Zivotiv

pre 9 godina

Bilo ko da laze, a ocigledno je da to neko u ovom slucaju radi, treba da snosi I posledice.
Kojim mehanizmima se bilo koja od ovih protivrecnih strana moze kazniti kada se eksplicitno dokaze da laze?
Mnogi komentari ovog clanka su zasnovani na navijackim principima,kao sto je to uglavnom slucaj kod mnogih Srba. Poenta nije u navijanju nego u prepoznavanju I usvajanju pozitivnih vrednosti. I generalno, a I u ovom slucaju.

Vladan

pre 9 godina

EU moze da odbacuje i prihvata sta hoce. Javna je tajna da postoje placene novinarske agencije, ali i politicari, NVO i druga udruzenja da konstantnim napadima na premijera i vladu unesu politicku nestabilnost u zemlji, da bi posle toga mogli da ucenjuju vladu i traze ispunjenje svojih interesa. Ako hocemo normalnu drzavu moracemo da se izborimo jednom zauvek sa ovim ozbiljnim problemom.

Berač Lovorika

pre 9 godina

Srbija treba "debelo" da preispita svoje dalje odnose sa EU,a i sa svim ovim "neistomišljenicima" kojih ,navodno, ima više, nego ljudi koji su Vučiću na izborima dali blizu 60% glasova.Kome je u interesu da se njihova mišljenja ne "čuju" ??? Ako treba možemo ponovo na izbore da se svi uvere šta narod misli,a ne šta bi ,po nekima, trebalo da misli !

smirgla

pre 9 godina

Jasno je kao dan da je Vučić svima trn u oku baš zbog toga što se zalaže za nešto što je normalno i što ne trpi pritiske.

Viki

pre 9 godina

Nije Evropski da jedna gospođa Maja i Devenport zabranjuju našem premijeru da iznese svoj stav i svoje mišljenje i da svoj odgovor.Valjda države EU imaju zakon o slobodi govora i zašto onda negativno reaguju zato što Vučić ima svoj stav.

zvezdica3

pre 9 godina

Prema svemu gore navedenom ispada da premijer zabranjuje slobodu izražavanja, a da EU u nastojanjima da podrži tu slobodu finansira nevladine organizacije, što znači šta drugo nego da rade protiv Vučića, vlade i Srbije.

zorana

pre 9 godina

Istina boli ne finansira valjda Srbija razne NVO koje imaju za cilj da blate državu na svakom koraku.Srbija pred nepravdom više ne ćuti.

JADRANKA - 33

pre 9 godina

Ono sto moramo da uvek imamo na umu, kako se kaze da moramo da budemo budni i danju i noci kada je EU u pitanju, da ce dok ne udjemo i ne prihvate nas. Uvek cemo biti izlozeni pritiscima, stalno ce nas drzati na talasnoj duzini u raznim sverama. Ovog puta su se opredelili sa ovim problemom, ko zna sta je sledece. Alo ono sto je do nas a to je da Srbija mora da se izbori za svoje mesto i status u Evropskoj Uniji. Ovakvih stvari ce biti jos ali treba biti dosledan i drzati se svojih stavova i braniti integritet nasih institucija. Samo na taj nacin cemo uspeti u svojim namerama i zadacima koje je ova Vlada postavila kao osnovni cilj.