Sreda, 31.12.2014.

00:57

Vučić: Ne može samo da se čeka

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Ne može samo da se èeka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Galileo

pre 9 godina

U odnosu na stanje koje je bilo pre samo 8 meseci kada je ova Vlada dosla na vlast ogromni kraci su napravljeni i samo covek koji nece sebi da prizna istinu i koji je zvidan i ne misli dobro svojoj zemlji a samim tim ni svojoj deci moze da kaze da reforme nisu dobre kao ni ciljevi i planovi za buducnost Srbije.

SOKOL

pre 9 godina

Svako je odgovoran za svoje postupke i zaslužan za svoja dela. Ali država pripada svima nama i svi se moramo zajedno potruditi da stvorimo stabilnu i sigurnu državu, da naša deca ne bi morala da lutau po belom svetu u potrazi za boljim životom. Već da ga imaju u svojoj državi.

Macak

pre 9 godina

Posao jeste najveci problem u ovom trenutku ali budimo realni da je situacija daleko od dobre, tako da moramo svi zajedno da radimo kako bi se zivelo bolje.

Balkan ruralan

pre 9 godina

Nisam pročitao gluplji autorski tekst. Zašto je Premijer "samo sačekao" da dođe na vlast pa da kobajagi nešto uradi. Do sada ili nije ništa uradio, ili je obećao (sic!)da će uraditi.

FARSA

pre 9 godina

Nismo smeli dozvoliti da nas zuti toliko dugo vuku za nos i da naprave budale od cele zemlje. sda moramo zapeti iz petnih zila da sve nadoknadimo .

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

penelope

pre 9 godina

Odgovornost u predstojecem periodu mora biti veca. Svest gradjana se menja. Vlada nam je sagradila temelj, a ostalo mi sami treba da se potrudimi kako bi "kuca" bil gotova. Sve zavisi od nas samih...

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

Ana Zoric

pre 9 godina

Vlast u Srbiji je preuzela na sebe teske odluke i pokazala je veliku odgovornost problemi se vise ne guraju pod tepih a reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru.

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija ima vlast koja se ponasa odgovorno i koje nece dozvoliti gubljenje vremena ,polako stajemo na svoje noge i imamo veliku sansu da vrlo brzo resimo decenijske probleme.

GROZOZO

pre 9 godina

Nema cekanja i prepustanja slucaju.Niko od nas nema pravo da svojim neradom otezava polozaj ,perspektivu i zivot ostalih.Parolu ko ceka taj i doceka,ali se i naceka treba ostaviti za neko proslo vreme ,vreme u kom je vladao nerad i javasluk.

Viki

pre 9 godina

Dinamikom koju Vučić vodi vladu i Srbiju treba svi građani Srbije da usvoje i svako na svom polju da maksimum jer samo tak će Srbija izaći brzo iz krize jer čekanja nema.Nama niko neće da pomogne ako sami sebe ne pokrenemo i radimo za sebe.

niccoleta

pre 9 godina

Od čekanja nema ništa ali ni od kukanja!
Mnogi predviđaju da će nam ova godina biti najteža ali isto tako kažu da bez promena i reformi ne možemo napred,što znači da nas kad-tad čekaju rezovi !
Bolje pre nego kasnije !

milivanili 5

pre 9 godina

Zajednickim snagama i zajednickom odgovornoscu mozemo da postignemo odgovarajuce rezultate, nerad i opustanje samo moze da nam donese gubitak i nezadovoljstvo u narodu, zato svi ko jedan, a jedan za sve.

Bane

pre 9 godina

Vlada je na celu sa premijerom pokazala ozbiljnost u radu i odgovornost prema gradjanima Srbije, ali su i gradjani ti kojim moraju sami da se bore za sebe i da ne ocekuju da im sve padne sa neba.

cane3

pre 9 godina

Bez rada se ništa ne postiže.Mora svako da preuzme od nas svoj deo odgovornosti,pa tako i aktuelna vlada.Stanje jeste kritično,ali nije nerešivo.Moraju neke bolne mere,ali to je zarad dobra svih nas.I naravno da mi svojim radom doprinesemo da nam bude bolje...Bez toga ne može jednostavno...

Zux82

pre 9 godina

Sami sebi krojimo sudbinu za dobrobit ove zemlje moramo svi da dobro zasucemo rukave i pocnemo radit.Nestoji zabadava 4S na nasem grbu SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

Milenko

pre 9 godina

Pa jednom se mora prekinuti sa trosenjem onoga sto nemamo, ne mozemo se vise ponasati neodgovorno ni prema sebi ni prema buducim pokolenjima, Ne mozemo bacati novac u rupe bez dna. Hitno reformisati JP, stedeti na svim nivoima, samo odgovornim i principijelnim stavom obezbedice se boljitak

Osvaldo

pre 9 godina

(Srbo, 31. decembar 2014 15:13)
@Koliko je ozbiljan u svojoj nameri da sprovede red rad i disciplinu pokazuje da je zakazao sednicu za prvi januar.Nema odmora vec se odmah krece sa radom.

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore novaa radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore nova radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

Dragana NS

pre 9 godina

Ono sto Vucica izdvaja od ostalih je to sto je on jedini pokazao i dokazao da mu se moze verovati.Njegova odlucnost i upornost je ono sto ljudima uliva nadu da ce ono za sta se on zalaze dati rezultate.

black cat

pre 9 godina

Kada smo pasivni i neodgovorni ne mozemo ocekivati da cemo dobiti bilo kakve resultate. Tako je i u privatnom zivotu,tako je i na poslu.
Mnoge stvari zavise i od nas samih tako da treba promisliti sta i kako i pristupiti resavanju problema

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Mnogi ne shvataju da smo u kapitalizmu gde se svako mora boriti za svoju poziciju,pravo i posao. Vidimo da je ovo početak gde i poslodavci i radnici prave greške.Poslodavci misle da nezamislivo malim platama i ucenama,mogu zadržati kvalitetnu radnu snagu,a radnici treba da formiraju sindikate ,koji će braniti njihova prava ! I osnovno, posao se više ne dobija već traži !

Centar

pre 9 godina

U EU se poslednjih meseci vide znaci ekonomskog oporavka,tako ce i u Srbiji u narednim mesecima biti osetljivi privredni porast.Drzava zaista ulaze maksimalan napor da stabilizuje privredu.

Tijana R.

pre 9 godina

U narednoj godini oni koji su loše radili treba da odgovaraju za svoju nestručnost dosta su se krili iza partijskoih knjižica bravo Vučiću ni po babu ni po stričevima već neka njihova dela govore o tome koliko vrede.

Дмитра

pre 9 godina

Верујем да ће држава створити услове за развој приватног сектора, тако да више главна реченица у друштву не буде "чекам посао годинама".

Gaga

pre 9 godina

Vucic otvoreno, bez rukavica prica sta i kako misli da uradi za Srbiju. Podrzavam sve kljucne mere koje je ovde ukratko naveo, a sve se svode na privredni oporavak, zaposljavanje i nastavak borbe protiv kriminala.

SNS prevaranti, odlazite

pre 9 godina

Građani Srbije, ne možete da sedite i čekate, jer niko umesto vas ne može da promeni ovu nakardnu i neodgovornu vlast, samo vi...odgovornost je samo na vama. Ako se vratite unazad godinu dana i vidite šta je sve obećavano za 2014g jasno vam je da je sve bila laž i prevara, a da situacija nikad nije bila gora. Sada, opet, isti oni koji su davali lažna obećanja pričaju novu pričicu, zamajavanje...Taktika ,,odlaganja boljeg živita'', samo što nije, od godine do godine...živećete bolje...je samo kupovina vremena i ništa više, da se što duže zadrže u foteljama sns prevaranti i njihove sluge, kamarila. Prema tome, građani Srbije pokažite da ste odgovorni i promenite nesposoban režim, jer to niko ne može da uradi umesto vas i za vas, samo vi...Mediji, pokažite odgovornost i objektivno izveštavajte, a ne da radite po nalogu sns režima.

SARS

pre 9 godina

Inertni ne smemo vise biti jer DS nas je uspavao i svi smo bili nokautirani sa mislju da bolje ne moze biti.. Doveli su nas da gore ne biti i ladno pali na izborima, sto su i prizeljkivali.. sta bi oni sad uradili, na ovo, oterali nas u bankrot..Moramo svi ovo shvatiti ozbiljno i okrenuti se sebi i radu.

Lola bekrija

pre 9 godina

Ne mozemo samo sedeti i cekati skrstenih ruku da nam nesto padne jer toga nema ni u bajci. Moramo raditi vise i boriti se za svoje ciljeve kako bi resili nase probleme. Moramo se ponasati odgovorno kako bi smo obezbedili bolju buducnost za sve nas.

en passant

pre 9 godina

da li insistiranje na odgovornosti podrazumeva i ispravljanje nepravdi koje je država nanela mnogima? Ili tu odgovornost treba zaboraviti, postoji samo građanska?
Nova vlast ne nasleđuje grehe prethodne, ali NASLEĐUJE obaveze (države) koje postaju njena ODGOVORNOST. To je fundament demokratije (koja ostaje samo privid). Ako za to nije sposobna, ne prihvata se vlasti tj vlast mora podneti ostavku (..a to je blisko utopiji).
Neko misli ići će i dalje bez toga? To je uzrok nastanka i gomilanja problema a rešenje mora krenuti od toga. Sve drugo je poznato, neodgovorno politikanstvo, čist interes i društvo građeno na nepravdi

dragan ignjatovic

pre 9 godina

sta je premijer do sada radio nego je cekao,cekao,cekao.ajde neka on prvi zavrsi ono sto zapocne pa ce mozda i ostali da se ugledaju na njega.do sada nismo imali na koga iz vlasti da se ugledamo

seka

pre 9 godina

Vasa je Vucko ova odgovornost sto ste za tri godine vase vladavine unistili zemlju Srbiju I narod opljackali . Odgovarace te za to u novoj godini.

pripravnica

pre 9 godina

Trebamo se okrenuti optimizmu i spremnosti,ako ne pokusas nista ne mozes da dobijes jeste da rizikujes,ali ako nista ne preduzimas mozes i da izgubis ono sto imas.

SREDA

pre 9 godina

Potpuno je u pravu, niko umaeto mene nece uraditi moj posao,, nema vise bahacenja o trosklu drzave kao sto se ranije radilo. Docekali smo dobru vlast koja misli na narofd i moramo je pratiti.

paor

pre 9 godina

Pored demagogije, patetike, ushicenosti zbog ponosa i srece sada i filozofiras.

Znas kada domacin padne sa tavana a komsija vidi, pa mu kaze pa ti si pao; na to on odgovori: moja kuca, moj tavan, moje merdevine sta te briga kako ja silazim.

Ali da znas u mom selu takva razglabanja koja si sada napisao i u svakom obracanju na tveu zovu filozofiranje, pa u razgovoru kada neko previse pametuje a nista konkretno ne kaze, osim o nekoj odgovornosti onda za njega kazu, mani ga on mnogo filozofira a od toga leba nema.

U mojoj familiji odgovornost je svih odraslih kako ce se popeti i sici sa tavana, da li cemo pasti pa se ponosno podici... ali ako mnogim familijama otmete od plata i penzija, pa jos trazte da prihvate odgovornost onda je to cinizam jer ipak lepo narod voli da kaze ne filozofiraj nego gledaj od cega se zivi, a od naseg rada i stecenih prava da otimate i jos odgovornost od naroda da trazite, stvarno vise nemam sta da kazem nego prestanite vise da nam suflirate sta da radimo u nasim porodicama i zivotima (jelka, priroda...itd.)

Tvoja odgovornost je da siromasnom narodu ne ispostavis racun i ceh za sve pljacke, otimacine, prodaje i preprodaje imovine u ime privatizacije i tranzicije vec da im se sudi po pravdi naroda. I sta sada hoces taj isti narod da prihvati odgovornost i da ide da hapsi tajkune, lopove i kriminalce... ma daj ne filozofiraj i pusti nas da barem jedan dan u godini zivimo onako kako si nam ti zbog tvoje prevelikee odgovornosti odredio.

Centar

pre 9 godina

Tek u narednih godinu-dve godine trebalo bi da uvidimo koristi od zapocetih reformi,i ukoliko svi zasucemo rukave vrlo brzo cemo poceti da zivimo bolje.

ČAĐA

pre 9 godina

Logično je da i sami treba da se potrudimo i pored svih mera sa kojima ćemo ici ka cilju a to je da nam bude bolje.Moramo se kao ljudi menjati da nam se svest izmeni.Nemoze sv ejadn čove da odradi za sve nas.

Ljuban

pre 9 godina

Ceka nas ogroman posao u svim oblastima drustva, ali ponajvise u nasim glavama jer je neophodno prvo sebe da menjamo kako bismo uspesno koracali dalje.

FRLE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je pre mnogo godina trebao procitati " Ciljeve " Brajana Trejsija i slicnu literaturu kako bi delio savete gradjanima tj.poreskim obveznicima koji izdrzavaju njega i njegovu svitu zajedno sa predsednikom i njegovom prvom "damom" i nesposobnog sina kome iz budzeta idu milionske sume u grad Kragujevac kako bi se Tomin sin pokazao kao najbolji gradonacelnik tog grada. Ko je SNS ovlastio da im drzavni budzet bude partijska prcija? Vucic nista znacajno nije ucinio kako bi inicirao nadlezne oko pitanju velikih zloupotreba u postupcima stecaja u kojma su se politicari za ovih 15 godina obogatili do nevidjenih razmera. Kuce,stanovi,hacijende,vinogradi, off shore komopanije itd. su njihovo perje.To smo im mi dozvolili svojom pasivnoscu.Sudije koje se u Privrednom sudu bile nadlezne za sporne stecajeve kazu da se radi o velikim rupama u zakonu .Znaci da su zakoni namerno tako napisani.Stecajni postupci su kasno pokretani,kada je proizvodnja prekinuta pa se dugovi preduzeca nisu mogli vratiti.Ta preduzeca su vestacki blokirana i stecajevi su im namerno nametnuti uglavnom zbog atraktivnog zemljista.Siromasni radnici koji su godinama ucestvovali proizvodnji u trenucima pokretanja stecaja su ostajali bez posla uz obecanje da ce dobiti otpremnine koje obicno nisu dobili a i ako su dobili to je bilo minimalno. U ovoj drzavi se moglo tako jer su nesposobni, lakomi, bahati politicari dozvolili da u zemlji Srbiji ne bude nikakvog stecajnog plana.Vreme je za velike promene u SR

Mileva

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vladu i nazivati cirkusom ono sto oni rade i kako se ponasaju.Slazem se da postoje i lepsi nacini,takodje se slazem da treba podeliti odgovornost jer ako mi ne pomognemo sami sebi niko drugi nece...

Jeca

pre 9 godina

Naravno,svako predstavlja sebe kako najbolje ume i svako odgovara za svoje postupke..Nasa mana je u tome sto se previse oslanjamo na druge.U ovom trenutku cekanje je pogubno po nas!!!

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Prošlost ostaje iza nas, i ono što se već dogodilo ne može se promeniti. Za budućnost smo mi sami odgovorni i smatram da je potrebno da svako od nas podrži Vladu i premijera u njihovoj borbi da zemlja izadje iz krize. To je jedini način da nam u budućnosti bude bolje i da nastavimo da živimo u Srbiji koja će biti pre svaga ekonomski jaka i uspešna država.

bice bolje

pre 9 godina

Alo bre botovi iskulirajte malo, od dolaska ovog pametnjakovica na vlast srbija tone sve dublje u katastrofu. Sto pre narod treba da se trgne i da se samo organizuje dosta je vise politicara i njihovih glupih propagandi, ovaj covek kritikuje narod kojim vlada uz cinicne cestitke za novu godinu, gora vlast od ove ne postoji zlo i naopako u sledecoj godini sa ovakvim politicarima.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Kipo

pre 9 godina

Za pocetak mozemo da se ugledamo na armiju botova koji danonocno velicaju svog vodju... Ja u Novoj 2015. godini zelim svima nama zivot i standard kakvim ga Vucic predstavlja ali za stvarno, ne u ovom SNS virtualnom svetu.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

kikic

pre 9 godina

Kakve su ovo mentalne zaostalosti @milice90? Tacno ko da peva refren velikog Vodje. Sto neko rece, Vodja je tu da farba nebo. da njega nije ne bi bilo ni sunca ni milice.
Sretna Nova narode! Veseli se za svoj gros. Mrsava je i ova godinica ali je moja, samo jednom i sad. Nazdravlje!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

E

pre 9 godina

поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.
(milica90, 31. decembar 2014 08:59)
Vidim da si ti vec pocela da slavis NG (alkohol je cudo) covek svasta izjavi

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

deda Paun, Solunac

pre 9 godina

Moja Stamenija deco, je narocito odusevljena s ovo sto su rekli Embrouz Birs i Berdjajev, ehe,decice!
Sretna vam Nova, deco! Buducnost je na vama i u vama, hteo je da kaze cika Aca!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

Taj isti Bris je rekao: Mozak je jedan organ, kojim mi mislimo, da mi mislimo.
Vucic je trebao optimisticnije da nam cestita Novu godinu. Kako ce da radi Vlada i politika Srbije u Novoj godini to minimalno ili nikako ne zavisi od gradjana. Gradjani su birali posteno, politika da odradi posteno svoj deo posla. Vucic farba nebo plavim al ipak se u buducnosti sve sivi i magli. Sudbina gradjana je na zalost i u iducoj godini u vasim rukama g. Vucicu i rukama SNS-a. Pa potrudite se! Sva sreca ljudska i filozofija pocinju iz stomaka, rekao je moj pokojni deda Radenko Lalovic.

samo_napred

pre 9 godina

Svest gradjana je polako pocela da se budi...odgovornost mora biti veca, ljudi shvataju kakva su vremena dosla i ako sve prepustimo u smislu "lako cemo" od toga nema nista! Ova vlada je je sagradila temelj i mi treba svi odgovorno da gradimo da bi dosli do kraja krova! Kako cemo, na koji nacin samo od nas zavisi, traziti izgovore i nacine da nesto ne moze nije resenje!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Nemanja_SO

pre 9 godina

...gospodine Demagože,

Niti ja, niti moja porodica, a pretpostavljam i većina građana Srbije ne očekujemo da nam nešto padne s neba, niti da nam neko nešto da. Samo nemojte da nam uzimate: ogromna novčana sredstva, pravo na dostojanstven život....Vi niste tu gde jeste da bi nama i Srbiji pomogli; zarad para, preko noći, ste promenili svoja politička i životna ubeđenja. Svima je jasno da radite na cepanju teritorije, guranju MMF-a u Srbiju da nas zadužite do ivice bankrotstva.Moralni i pošteni ljudi, koji bi vodili Srbiju, bi ovu situaciju vrlo lako rešili: 1)ograničiti kamate na kredite (svakoj porodici bi par hiljada manje kamate dobro došlo) i proterati MMF, 2)smanjiti akcizu na gorivo, 3) od Miškovića do Beka, pa do političara iz devedesetih i ostalih...svima nacionalizovati svu imovinu; ono što je od nacionalnog interesa ostaviti u državnom vlasništvu,, ostalo prodati, 4) od tih para ulagiti u poljoprivredu i u stimulanse za rađanje dece, i beskamatne kredite za pokretanje malih firmi 5) favorizovati razvijanje malih ekoloških farmi koje su samoodržive i proizvode energiju

...posle par godina bi stali na noge i imali dovoljno para da razvijamo i privredu i uvodimo nove tehnlogije, pobedili bi mortalitet. Pare koje se daju stranim firmama za nova radna mesta ukinuti i preusmeriti kao podsticaj za naše ljude iz inostranstva da se vraćaju i ulažu u Srbiju...

analitičar

pre 9 godina

Ključna srpska reč u Novoj godini treba da bude POŠTENJE. U tom slučaju bi SVI političari u Srbiji, već prvog dana Nove godine trebali TRAJNO da se povuku iz politike.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Svidjamise sto pomalo citiras pokojnog Djindjica,svidjamise sto kazes da te nije nimalo sramota da pitas nekog ko bolje zna ima vise iskustva,i tako to.Ali mnogobi voleo da gresim to sto ti hoces je nemoguce sa takvim polu kadrovima,,cast izuzecima,,koji te okupiraju jer nemas nacina da ih se otarasis,onisu uvrezeni u sve sfere drustva,narocito tamo gde mogu nesmetano da ostvare svoj licni interes.Prosetaj malo po preduzecima gdesu tvoji pozauzimali pozicije,gde je imalo poprilicno novaca koje su predhodna rukovodstva svojim znanjem i trudom stvorili a vi ih posmenjivali samo zato sto ne pripadaju vasem politickom opredeljenju,a mozda da bise ti novci mnogo lakse prelivali u stranacku kasu,sto me nebi nimalo cudilo,jer vuk dlaku menja a cud nikada.Nesumljam mnogo u tvoje namere da u drzavi bude bilje,ali sa ovakvim kadrom koji je prepoznaljiv po laznim diplomama,prostaklukom,osionoscu,nemoguceje premijeru ma koliko zeleo i energije ulagao.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Vlaki

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade. Tako je, gradjnai se trude i rade, bore se za bolji zivot, ali najveca odgovornosti i rad je ipak rezervisan za vrh drzave.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

ns

pre 9 godina

eto, pa ti.sam si cekao 2,5 godine i sta si uradio? Od.silnih prica o boljitku i pomeranju godine kada ce to doci, a sve u funkcijii tvoje licne izborne kampanje, samo si smanjio plate i penzije. Gde je obnova privrede, nove investicije, gde su nova radna mesta, pojeftinjrnje struje i gasa.i gde su sva ona obecanjs iz izborne kampanje???? Jeste, pozasposljavao si svoje politicke istomisljenike. Lazes nas o Etihadu a u celom poslu Arapi ubiraju kajmak a mi sve placamo, cak i doprinose za sve zaposlene a da ne pricamo o namirivanju Jat-ovih dugova. Svakog trenutka.zaduzujes zemlju ne zna se. Ko ce to da vrati?????

gradjanin

pre 9 godina

Novu godinu ne cekam, ne slavim, niti obelezavam jer para nemamo iako radimo... a troje dece u kuci i treba ih hraniti, oblaciti i skolovati.
Hvala ti na tome, necemo ti zaboraviti cim se ukaze prilika na izborima ili bilo kako drugacije.
SRAM DA TE BUDE!

Vox populist

pre 9 godina

Prime minister mora da prestane da oponasa dr Zorana Djindjica. Jer, nisu za poredjenje jedini pravi srpski politicar novog doba i neko ko menja svoje stavove u dijametralno suprotne, doduse, deklarativno. Ne pomaze tu ni Berdjajev, niti neko drugi. Narodu je vec muka i sasvim dovoljno sto ovo trpi vec skoro 3 godine. Revolucija>Lustracija> Novi pocetak.

deda Miloje

pre 9 godina

Zanimljiva konstatacija mladih diplomaca: "Završio sam fakultet i još me nitko nije pozvao".
Ne biva to, pokrenite se i pođite ka svojoj sreći, poslu...Prihvatimo svi obaveze!

esad goran erikson

pre 9 godina

ako g-din premijer vec prica a nista ne radi, neka bar prica nesto smisleno i konkretno a ne samo da vredja inteligenciju ovoga naroda jer ovo je sramota sta on izjavljuje. mene je za njega sramota (transfer blama).

NOC- U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Apsolutno sam siguran da dosta stvari upravo zavisi od nas samih, koliko smo mi sami spremni da se uhvatimo u kostac sa svim problemima. Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Ja verujem, cvrsto, da mi to mozemo. I da u svakom od nas postoji onaj materijal koji je potreban za ozbiljan rad, za stalnu promenu, i za proizvodnju sopstvene srece. Na svu srecu ogromna vecina gradjana veruju u Srbiju.

Mi cekamo cara

pre 9 godina

Jelke i badnjaci. I Zapad i Istok, i levo i desno. Spinovanje za lestvicu vise od Tadica, Sapera i Krstica. Ideologija zvana „kako vecno vladati". Makijaveli mu nije ravan.

Gregor

pre 9 godina

Politika aktuelne vlasti je definitivno korisna za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da se mora uraditi sve kako bi se stanje naše zemlje u potpunosti poboljšalo i to što pre. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

Marija Antoaneta.

pre 9 godina

Premijer je u pravu. I on ce sigurno izgubiti izbore zbog ovih reci, ali ce uci u udzbenike jer je rekao istinu koju Srbi ne zele da cuju. Mi smo odgovorni za sve. Vlada radi svoje, ali nemojte da kukate ako ne bude kako ste zamislili. Jer zna se ekonomski plan vlade. Privatni sektor, i razvoj istog. A tu vazi samo koliko si sposoban.Svi clanovi vlade su dokazani i ovde su samo da nam pokazu put kroz koji su sami prosli. Ministra Vulina proganjaju jer svima nama skida sa grbace one koji nece da rade. On se bori protivn neradnika.I zato ga napadaju iz raznih NVO Premijer kao covek koji ceo zivot vredno radi to zna i ceni. Nije vlada kriva ako neki tamo ne radi. Ako nemate posao, otvorite firmu!

Милош

pre 9 godina

Кључна реч је одговорност?! Ко је одговарао за крађу изборних листића и одакле вам џакови изборног материјала којима сте махали пред скупштином? Ко је одговарао за обману гласача обећањима пре избора (од очувања плата, пензија, па до испитивања Боркових преговора)? Ко о чему...

Mary

pre 9 godina

Vreme pred Novu godinu je vreme za svodjenje racuna i zaista je jako vazno da svako da svoj maksimum, pa iako ne uspe bar je ucinio sve. Vlada snosi veliku odgovornost jer je duzna da obezbedi jednake mogucnosti za sve i vidimo da je Vucic jako svestan toga. Onima pre njega nije bilo stalo, vazno je bilo da oni, njihova rodbina i partijski funkcioneri zive dobro, a za ostale ih bas briga.

Ekko

pre 9 godina

Izjave premijera zvuce malo utopijski, ali nisu. Nevolja je sto smo navikli na sve drugo sem na odgovorne ljude u politici. Lako je svasta reci ali, Vucic radi u skladu sa izjavama, marljivo i predano sto niko ne moze osporiti, pokazuje sopstvenim primerom da je sve moguce kad se covek angazuje celim svojim bicem.

Marija Antoaneta.

pre 9 godina

Premijer je u pravu. I on ce sigurno izgubiti izbore zbog ovih reci, ali ce uci u udzbenike jer je rekao istinu koju Srbi ne zele da cuju. Mi smo odgovorni za sve. Vlada radi svoje, ali nemojte da kukate ako ne bude kako ste zamislili. Jer zna se ekonomski plan vlade. Privatni sektor, i razvoj istog. A tu vazi samo koliko si sposoban.Svi clanovi vlade su dokazani i ovde su samo da nam pokazu put kroz koji su sami prosli. Ministra Vulina proganjaju jer svima nama skida sa grbace one koji nece da rade. On se bori protivn neradnika.I zato ga napadaju iz raznih NVO Premijer kao covek koji ceo zivot vredno radi to zna i ceni. Nije vlada kriva ako neki tamo ne radi. Ako nemate posao, otvorite firmu!

NOC- U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Apsolutno sam siguran da dosta stvari upravo zavisi od nas samih, koliko smo mi sami spremni da se uhvatimo u kostac sa svim problemima. Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Ja verujem, cvrsto, da mi to mozemo. I da u svakom od nas postoji onaj materijal koji je potreban za ozbiljan rad, za stalnu promenu, i za proizvodnju sopstvene srece. Na svu srecu ogromna vecina gradjana veruju u Srbiju.

Ekko

pre 9 godina

Izjave premijera zvuce malo utopijski, ali nisu. Nevolja je sto smo navikli na sve drugo sem na odgovorne ljude u politici. Lako je svasta reci ali, Vucic radi u skladu sa izjavama, marljivo i predano sto niko ne moze osporiti, pokazuje sopstvenim primerom da je sve moguce kad se covek angazuje celim svojim bicem.

Mary

pre 9 godina

Vreme pred Novu godinu je vreme za svodjenje racuna i zaista je jako vazno da svako da svoj maksimum, pa iako ne uspe bar je ucinio sve. Vlada snosi veliku odgovornost jer je duzna da obezbedi jednake mogucnosti za sve i vidimo da je Vucic jako svestan toga. Onima pre njega nije bilo stalo, vazno je bilo da oni, njihova rodbina i partijski funkcioneri zive dobro, a za ostale ih bas briga.

Gregor

pre 9 godina

Politika aktuelne vlasti je definitivno korisna za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da se mora uraditi sve kako bi se stanje naše zemlje u potpunosti poboljšalo i to što pre. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

samo_napred

pre 9 godina

Svest gradjana je polako pocela da se budi...odgovornost mora biti veca, ljudi shvataju kakva su vremena dosla i ako sve prepustimo u smislu "lako cemo" od toga nema nista! Ova vlada je je sagradila temelj i mi treba svi odgovorno da gradimo da bi dosli do kraja krova! Kako cemo, na koji nacin samo od nas zavisi, traziti izgovore i nacine da nesto ne moze nije resenje!

deda Miloje

pre 9 godina

Zanimljiva konstatacija mladih diplomaca: "Završio sam fakultet i još me nitko nije pozvao".
Ne biva to, pokrenite se i pođite ka svojoj sreći, poslu...Prihvatimo svi obaveze!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Gaga

pre 9 godina

Vucic otvoreno, bez rukavica prica sta i kako misli da uradi za Srbiju. Podrzavam sve kljucne mere koje je ovde ukratko naveo, a sve se svode na privredni oporavak, zaposljavanje i nastavak borbe protiv kriminala.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

ns

pre 9 godina

eto, pa ti.sam si cekao 2,5 godine i sta si uradio? Od.silnih prica o boljitku i pomeranju godine kada ce to doci, a sve u funkcijii tvoje licne izborne kampanje, samo si smanjio plate i penzije. Gde je obnova privrede, nove investicije, gde su nova radna mesta, pojeftinjrnje struje i gasa.i gde su sva ona obecanjs iz izborne kampanje???? Jeste, pozasposljavao si svoje politicke istomisljenike. Lazes nas o Etihadu a u celom poslu Arapi ubiraju kajmak a mi sve placamo, cak i doprinose za sve zaposlene a da ne pricamo o namirivanju Jat-ovih dugova. Svakog trenutka.zaduzujes zemlju ne zna se. Ko ce to da vrati?????

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Prošlost ostaje iza nas, i ono što se već dogodilo ne može se promeniti. Za budućnost smo mi sami odgovorni i smatram da je potrebno da svako od nas podrži Vladu i premijera u njihovoj borbi da zemlja izadje iz krize. To je jedini način da nam u budućnosti bude bolje i da nastavimo da živimo u Srbiji koja će biti pre svaga ekonomski jaka i uspešna država.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Ljuban

pre 9 godina

Ceka nas ogroman posao u svim oblastima drustva, ali ponajvise u nasim glavama jer je neophodno prvo sebe da menjamo kako bismo uspesno koracali dalje.

gradjanin

pre 9 godina

Novu godinu ne cekam, ne slavim, niti obelezavam jer para nemamo iako radimo... a troje dece u kuci i treba ih hraniti, oblaciti i skolovati.
Hvala ti na tome, necemo ti zaboraviti cim se ukaze prilika na izborima ili bilo kako drugacije.
SRAM DA TE BUDE!

SREDA

pre 9 godina

Potpuno je u pravu, niko umaeto mene nece uraditi moj posao,, nema vise bahacenja o trosklu drzave kao sto se ranije radilo. Docekali smo dobru vlast koja misli na narofd i moramo je pratiti.

Milenko

pre 9 godina

Pa jednom se mora prekinuti sa trosenjem onoga sto nemamo, ne mozemo se vise ponasati neodgovorno ni prema sebi ni prema buducim pokolenjima, Ne mozemo bacati novac u rupe bez dna. Hitno reformisati JP, stedeti na svim nivoima, samo odgovornim i principijelnim stavom obezbedice se boljitak

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Centar

pre 9 godina

U EU se poslednjih meseci vide znaci ekonomskog oporavka,tako ce i u Srbiji u narednim mesecima biti osetljivi privredni porast.Drzava zaista ulaze maksimalan napor da stabilizuje privredu.

Dragana NS

pre 9 godina

Ono sto Vucica izdvaja od ostalih je to sto je on jedini pokazao i dokazao da mu se moze verovati.Njegova odlucnost i upornost je ono sto ljudima uliva nadu da ce ono za sta se on zalaze dati rezultate.

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore nova radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

Дмитра

pre 9 godina

Верујем да ће држава створити услове за развој приватног сектора, тако да више главна реченица у друштву не буде "чекам посао годинама".

Милош

pre 9 godina

Кључна реч је одговорност?! Ко је одговарао за крађу изборних листића и одакле вам џакови изборног материјала којима сте махали пред скупштином? Ко је одговарао за обману гласача обећањима пре избора (од очувања плата, пензија, па до испитивања Боркових преговора)? Ко о чему...

esad goran erikson

pre 9 godina

ako g-din premijer vec prica a nista ne radi, neka bar prica nesto smisleno i konkretno a ne samo da vredja inteligenciju ovoga naroda jer ovo je sramota sta on izjavljuje. mene je za njega sramota (transfer blama).

Vlaki

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade. Tako je, gradjnai se trude i rade, bore se za bolji zivot, ali najveca odgovornosti i rad je ipak rezervisan za vrh drzave.

Mi cekamo cara

pre 9 godina

Jelke i badnjaci. I Zapad i Istok, i levo i desno. Spinovanje za lestvicu vise od Tadica, Sapera i Krstica. Ideologija zvana „kako vecno vladati". Makijaveli mu nije ravan.

Jeca

pre 9 godina

Naravno,svako predstavlja sebe kako najbolje ume i svako odgovara za svoje postupke..Nasa mana je u tome sto se previse oslanjamo na druge.U ovom trenutku cekanje je pogubno po nas!!!

SARS

pre 9 godina

Inertni ne smemo vise biti jer DS nas je uspavao i svi smo bili nokautirani sa mislju da bolje ne moze biti.. Doveli su nas da gore ne biti i ladno pali na izborima, sto su i prizeljkivali.. sta bi oni sad uradili, na ovo, oterali nas u bankrot..Moramo svi ovo shvatiti ozbiljno i okrenuti se sebi i radu.

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Mnogi ne shvataju da smo u kapitalizmu gde se svako mora boriti za svoju poziciju,pravo i posao. Vidimo da je ovo početak gde i poslodavci i radnici prave greške.Poslodavci misle da nezamislivo malim platama i ucenama,mogu zadržati kvalitetnu radnu snagu,a radnici treba da formiraju sindikate ,koji će braniti njihova prava ! I osnovno, posao se više ne dobija već traži !

Osvaldo

pre 9 godina

(Srbo, 31. decembar 2014 15:13)
@Koliko je ozbiljan u svojoj nameri da sprovede red rad i disciplinu pokazuje da je zakazao sednicu za prvi januar.Nema odmora vec se odmah krece sa radom.

Vox populist

pre 9 godina

Prime minister mora da prestane da oponasa dr Zorana Djindjica. Jer, nisu za poredjenje jedini pravi srpski politicar novog doba i neko ko menja svoje stavove u dijametralno suprotne, doduse, deklarativno. Ne pomaze tu ni Berdjajev, niti neko drugi. Narodu je vec muka i sasvim dovoljno sto ovo trpi vec skoro 3 godine. Revolucija>Lustracija> Novi pocetak.

Tijana R.

pre 9 godina

U narednoj godini oni koji su loše radili treba da odgovaraju za svoju nestručnost dosta su se krili iza partijskoih knjižica bravo Vučiću ni po babu ni po stričevima već neka njihova dela govore o tome koliko vrede.

pripravnica

pre 9 godina

Trebamo se okrenuti optimizmu i spremnosti,ako ne pokusas nista ne mozes da dobijes jeste da rizikujes,ali ako nista ne preduzimas mozes i da izgubis ono sto imas.

black cat

pre 9 godina

Kada smo pasivni i neodgovorni ne mozemo ocekivati da cemo dobiti bilo kakve resultate. Tako je i u privatnom zivotu,tako je i na poslu.
Mnoge stvari zavise i od nas samih tako da treba promisliti sta i kako i pristupiti resavanju problema

Centar

pre 9 godina

Tek u narednih godinu-dve godine trebalo bi da uvidimo koristi od zapocetih reformi,i ukoliko svi zasucemo rukave vrlo brzo cemo poceti da zivimo bolje.

Lola bekrija

pre 9 godina

Ne mozemo samo sedeti i cekati skrstenih ruku da nam nesto padne jer toga nema ni u bajci. Moramo raditi vise i boriti se za svoje ciljeve kako bi resili nase probleme. Moramo se ponasati odgovorno kako bi smo obezbedili bolju buducnost za sve nas.

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore novaa radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

Mileva

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vladu i nazivati cirkusom ono sto oni rade i kako se ponasaju.Slazem se da postoje i lepsi nacini,takodje se slazem da treba podeliti odgovornost jer ako mi ne pomognemo sami sebi niko drugi nece...

bice bolje

pre 9 godina

Alo bre botovi iskulirajte malo, od dolaska ovog pametnjakovica na vlast srbija tone sve dublje u katastrofu. Sto pre narod treba da se trgne i da se samo organizuje dosta je vise politicara i njihovih glupih propagandi, ovaj covek kritikuje narod kojim vlada uz cinicne cestitke za novu godinu, gora vlast od ove ne postoji zlo i naopako u sledecoj godini sa ovakvim politicarima.

Nemanja_SO

pre 9 godina

...gospodine Demagože,

Niti ja, niti moja porodica, a pretpostavljam i većina građana Srbije ne očekujemo da nam nešto padne s neba, niti da nam neko nešto da. Samo nemojte da nam uzimate: ogromna novčana sredstva, pravo na dostojanstven život....Vi niste tu gde jeste da bi nama i Srbiji pomogli; zarad para, preko noći, ste promenili svoja politička i životna ubeđenja. Svima je jasno da radite na cepanju teritorije, guranju MMF-a u Srbiju da nas zadužite do ivice bankrotstva.Moralni i pošteni ljudi, koji bi vodili Srbiju, bi ovu situaciju vrlo lako rešili: 1)ograničiti kamate na kredite (svakoj porodici bi par hiljada manje kamate dobro došlo) i proterati MMF, 2)smanjiti akcizu na gorivo, 3) od Miškovića do Beka, pa do političara iz devedesetih i ostalih...svima nacionalizovati svu imovinu; ono što je od nacionalnog interesa ostaviti u državnom vlasništvu,, ostalo prodati, 4) od tih para ulagiti u poljoprivredu i u stimulanse za rađanje dece, i beskamatne kredite za pokretanje malih firmi 5) favorizovati razvijanje malih ekoloških farmi koje su samoodržive i proizvode energiju

...posle par godina bi stali na noge i imali dovoljno para da razvijamo i privredu i uvodimo nove tehnlogije, pobedili bi mortalitet. Pare koje se daju stranim firmama za nova radna mesta ukinuti i preusmeriti kao podsticaj za naše ljude iz inostranstva da se vraćaju i ulažu u Srbiju...

Kipo

pre 9 godina

Za pocetak mozemo da se ugledamo na armiju botova koji danonocno velicaju svog vodju... Ja u Novoj 2015. godini zelim svima nama zivot i standard kakvim ga Vucic predstavlja ali za stvarno, ne u ovom SNS virtualnom svetu.

kikic

pre 9 godina

Kakve su ovo mentalne zaostalosti @milice90? Tacno ko da peva refren velikog Vodje. Sto neko rece, Vodja je tu da farba nebo. da njega nije ne bi bilo ni sunca ni milice.
Sretna Nova narode! Veseli se za svoj gros. Mrsava je i ova godinica ali je moja, samo jednom i sad. Nazdravlje!

ČAĐA

pre 9 godina

Logično je da i sami treba da se potrudimo i pored svih mera sa kojima ćemo ici ka cilju a to je da nam bude bolje.Moramo se kao ljudi menjati da nam se svest izmeni.Nemoze sv ejadn čove da odradi za sve nas.

analitičar

pre 9 godina

Ključna srpska reč u Novoj godini treba da bude POŠTENJE. U tom slučaju bi SVI političari u Srbiji, već prvog dana Nove godine trebali TRAJNO da se povuku iz politike.

E

pre 9 godina

поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.
(milica90, 31. decembar 2014 08:59)
Vidim da si ti vec pocela da slavis NG (alkohol je cudo) covek svasta izjavi

aleksandar grozni

pre 9 godina

Svidjamise sto pomalo citiras pokojnog Djindjica,svidjamise sto kazes da te nije nimalo sramota da pitas nekog ko bolje zna ima vise iskustva,i tako to.Ali mnogobi voleo da gresim to sto ti hoces je nemoguce sa takvim polu kadrovima,,cast izuzecima,,koji te okupiraju jer nemas nacina da ih se otarasis,onisu uvrezeni u sve sfere drustva,narocito tamo gde mogu nesmetano da ostvare svoj licni interes.Prosetaj malo po preduzecima gdesu tvoji pozauzimali pozicije,gde je imalo poprilicno novaca koje su predhodna rukovodstva svojim znanjem i trudom stvorili a vi ih posmenjivali samo zato sto ne pripadaju vasem politickom opredeljenju,a mozda da bise ti novci mnogo lakse prelivali u stranacku kasu,sto me nebi nimalo cudilo,jer vuk dlaku menja a cud nikada.Nesumljam mnogo u tvoje namere da u drzavi bude bilje,ali sa ovakvim kadrom koji je prepoznaljiv po laznim diplomama,prostaklukom,osionoscu,nemoguceje premijeru ma koliko zeleo i energije ulagao.

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

Taj isti Bris je rekao: Mozak je jedan organ, kojim mi mislimo, da mi mislimo.
Vucic je trebao optimisticnije da nam cestita Novu godinu. Kako ce da radi Vlada i politika Srbije u Novoj godini to minimalno ili nikako ne zavisi od gradjana. Gradjani su birali posteno, politika da odradi posteno svoj deo posla. Vucic farba nebo plavim al ipak se u buducnosti sve sivi i magli. Sudbina gradjana je na zalost i u iducoj godini u vasim rukama g. Vucicu i rukama SNS-a. Pa potrudite se! Sva sreca ljudska i filozofija pocinju iz stomaka, rekao je moj pokojni deda Radenko Lalovic.

seka

pre 9 godina

Vasa je Vucko ova odgovornost sto ste za tri godine vase vladavine unistili zemlju Srbiju I narod opljackali . Odgovarace te za to u novoj godini.

paor

pre 9 godina

Pored demagogije, patetike, ushicenosti zbog ponosa i srece sada i filozofiras.

Znas kada domacin padne sa tavana a komsija vidi, pa mu kaze pa ti si pao; na to on odgovori: moja kuca, moj tavan, moje merdevine sta te briga kako ja silazim.

Ali da znas u mom selu takva razglabanja koja si sada napisao i u svakom obracanju na tveu zovu filozofiranje, pa u razgovoru kada neko previse pametuje a nista konkretno ne kaze, osim o nekoj odgovornosti onda za njega kazu, mani ga on mnogo filozofira a od toga leba nema.

U mojoj familiji odgovornost je svih odraslih kako ce se popeti i sici sa tavana, da li cemo pasti pa se ponosno podici... ali ako mnogim familijama otmete od plata i penzija, pa jos trazte da prihvate odgovornost onda je to cinizam jer ipak lepo narod voli da kaze ne filozofiraj nego gledaj od cega se zivi, a od naseg rada i stecenih prava da otimate i jos odgovornost od naroda da trazite, stvarno vise nemam sta da kazem nego prestanite vise da nam suflirate sta da radimo u nasim porodicama i zivotima (jelka, priroda...itd.)

Tvoja odgovornost je da siromasnom narodu ne ispostavis racun i ceh za sve pljacke, otimacine, prodaje i preprodaje imovine u ime privatizacije i tranzicije vec da im se sudi po pravdi naroda. I sta sada hoces taj isti narod da prihvati odgovornost i da ide da hapsi tajkune, lopove i kriminalce... ma daj ne filozofiraj i pusti nas da barem jedan dan u godini zivimo onako kako si nam ti zbog tvoje prevelikee odgovornosti odredio.

FRLE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je pre mnogo godina trebao procitati " Ciljeve " Brajana Trejsija i slicnu literaturu kako bi delio savete gradjanima tj.poreskim obveznicima koji izdrzavaju njega i njegovu svitu zajedno sa predsednikom i njegovom prvom "damom" i nesposobnog sina kome iz budzeta idu milionske sume u grad Kragujevac kako bi se Tomin sin pokazao kao najbolji gradonacelnik tog grada. Ko je SNS ovlastio da im drzavni budzet bude partijska prcija? Vucic nista znacajno nije ucinio kako bi inicirao nadlezne oko pitanju velikih zloupotreba u postupcima stecaja u kojma su se politicari za ovih 15 godina obogatili do nevidjenih razmera. Kuce,stanovi,hacijende,vinogradi, off shore komopanije itd. su njihovo perje.To smo im mi dozvolili svojom pasivnoscu.Sudije koje se u Privrednom sudu bile nadlezne za sporne stecajeve kazu da se radi o velikim rupama u zakonu .Znaci da su zakoni namerno tako napisani.Stecajni postupci su kasno pokretani,kada je proizvodnja prekinuta pa se dugovi preduzeca nisu mogli vratiti.Ta preduzeca su vestacki blokirana i stecajevi su im namerno nametnuti uglavnom zbog atraktivnog zemljista.Siromasni radnici koji su godinama ucestvovali proizvodnji u trenucima pokretanja stecaja su ostajali bez posla uz obecanje da ce dobiti otpremnine koje obicno nisu dobili a i ako su dobili to je bilo minimalno. U ovoj drzavi se moglo tako jer su nesposobni, lakomi, bahati politicari dozvolili da u zemlji Srbiji ne bude nikakvog stecajnog plana.Vreme je za velike promene u SR

dragan ignjatovic

pre 9 godina

sta je premijer do sada radio nego je cekao,cekao,cekao.ajde neka on prvi zavrsi ono sto zapocne pa ce mozda i ostali da se ugledaju na njega.do sada nismo imali na koga iz vlasti da se ugledamo

en passant

pre 9 godina

da li insistiranje na odgovornosti podrazumeva i ispravljanje nepravdi koje je država nanela mnogima? Ili tu odgovornost treba zaboraviti, postoji samo građanska?
Nova vlast ne nasleđuje grehe prethodne, ali NASLEĐUJE obaveze (države) koje postaju njena ODGOVORNOST. To je fundament demokratije (koja ostaje samo privid). Ako za to nije sposobna, ne prihvata se vlasti tj vlast mora podneti ostavku (..a to je blisko utopiji).
Neko misli ići će i dalje bez toga? To je uzrok nastanka i gomilanja problema a rešenje mora krenuti od toga. Sve drugo je poznato, neodgovorno politikanstvo, čist interes i društvo građeno na nepravdi

SNS prevaranti, odlazite

pre 9 godina

Građani Srbije, ne možete da sedite i čekate, jer niko umesto vas ne može da promeni ovu nakardnu i neodgovornu vlast, samo vi...odgovornost je samo na vama. Ako se vratite unazad godinu dana i vidite šta je sve obećavano za 2014g jasno vam je da je sve bila laž i prevara, a da situacija nikad nije bila gora. Sada, opet, isti oni koji su davali lažna obećanja pričaju novu pričicu, zamajavanje...Taktika ,,odlaganja boljeg živita'', samo što nije, od godine do godine...živećete bolje...je samo kupovina vremena i ništa više, da se što duže zadrže u foteljama sns prevaranti i njihove sluge, kamarila. Prema tome, građani Srbije pokažite da ste odgovorni i promenite nesposoban režim, jer to niko ne može da uradi umesto vas i za vas, samo vi...Mediji, pokažite odgovornost i objektivno izveštavajte, a ne da radite po nalogu sns režima.

deda Paun, Solunac

pre 9 godina

Moja Stamenija deco, je narocito odusevljena s ovo sto su rekli Embrouz Birs i Berdjajev, ehe,decice!
Sretna vam Nova, deco! Buducnost je na vama i u vama, hteo je da kaze cika Aca!

FARSA

pre 9 godina

Nismo smeli dozvoliti da nas zuti toliko dugo vuku za nos i da naprave budale od cele zemlje. sda moramo zapeti iz petnih zila da sve nadoknadimo .

milivanili 5

pre 9 godina

Zajednickim snagama i zajednickom odgovornoscu mozemo da postignemo odgovarajuce rezultate, nerad i opustanje samo moze da nam donese gubitak i nezadovoljstvo u narodu, zato svi ko jedan, a jedan za sve.

niccoleta

pre 9 godina

Od čekanja nema ništa ali ni od kukanja!
Mnogi predviđaju da će nam ova godina biti najteža ali isto tako kažu da bez promena i reformi ne možemo napred,što znači da nas kad-tad čekaju rezovi !
Bolje pre nego kasnije !

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija ima vlast koja se ponasa odgovorno i koje nece dozvoliti gubljenje vremena ,polako stajemo na svoje noge i imamo veliku sansu da vrlo brzo resimo decenijske probleme.

Ana Zoric

pre 9 godina

Vlast u Srbiji je preuzela na sebe teske odluke i pokazala je veliku odgovornost problemi se vise ne guraju pod tepih a reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru.

Zux82

pre 9 godina

Sami sebi krojimo sudbinu za dobrobit ove zemlje moramo svi da dobro zasucemo rukave i pocnemo radit.Nestoji zabadava 4S na nasem grbu SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

cane3

pre 9 godina

Bez rada se ništa ne postiže.Mora svako da preuzme od nas svoj deo odgovornosti,pa tako i aktuelna vlada.Stanje jeste kritično,ali nije nerešivo.Moraju neke bolne mere,ali to je zarad dobra svih nas.I naravno da mi svojim radom doprinesemo da nam bude bolje...Bez toga ne može jednostavno...

Bane

pre 9 godina

Vlada je na celu sa premijerom pokazala ozbiljnost u radu i odgovornost prema gradjanima Srbije, ali su i gradjani ti kojim moraju sami da se bore za sebe i da ne ocekuju da im sve padne sa neba.

Viki

pre 9 godina

Dinamikom koju Vučić vodi vladu i Srbiju treba svi građani Srbije da usvoje i svako na svom polju da maksimum jer samo tak će Srbija izaći brzo iz krize jer čekanja nema.Nama niko neće da pomogne ako sami sebe ne pokrenemo i radimo za sebe.

GROZOZO

pre 9 godina

Nema cekanja i prepustanja slucaju.Niko od nas nema pravo da svojim neradom otezava polozaj ,perspektivu i zivot ostalih.Parolu ko ceka taj i doceka,ali se i naceka treba ostaviti za neko proslo vreme ,vreme u kom je vladao nerad i javasluk.

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

penelope

pre 9 godina

Odgovornost u predstojecem periodu mora biti veca. Svest gradjana se menja. Vlada nam je sagradila temelj, a ostalo mi sami treba da se potrudimi kako bi "kuca" bil gotova. Sve zavisi od nas samih...

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

Balkan ruralan

pre 9 godina

Nisam pročitao gluplji autorski tekst. Zašto je Premijer "samo sačekao" da dođe na vlast pa da kobajagi nešto uradi. Do sada ili nije ništa uradio, ili je obećao (sic!)da će uraditi.

Macak

pre 9 godina

Posao jeste najveci problem u ovom trenutku ali budimo realni da je situacija daleko od dobre, tako da moramo svi zajedno da radimo kako bi se zivelo bolje.

Galileo

pre 9 godina

U odnosu na stanje koje je bilo pre samo 8 meseci kada je ova Vlada dosla na vlast ogromni kraci su napravljeni i samo covek koji nece sebi da prizna istinu i koji je zvidan i ne misli dobro svojoj zemlji a samim tim ni svojoj deci moze da kaze da reforme nisu dobre kao ni ciljevi i planovi za buducnost Srbije.

SOKOL

pre 9 godina

Svako je odgovoran za svoje postupke i zaslužan za svoja dela. Ali država pripada svima nama i svi se moramo zajedno potruditi da stvorimo stabilnu i sigurnu državu, da naša deca ne bi morala da lutau po belom svetu u potrazi za boljim životom. Već da ga imaju u svojoj državi.

ns

pre 9 godina

eto, pa ti.sam si cekao 2,5 godine i sta si uradio? Od.silnih prica o boljitku i pomeranju godine kada ce to doci, a sve u funkcijii tvoje licne izborne kampanje, samo si smanjio plate i penzije. Gde je obnova privrede, nove investicije, gde su nova radna mesta, pojeftinjrnje struje i gasa.i gde su sva ona obecanjs iz izborne kampanje???? Jeste, pozasposljavao si svoje politicke istomisljenike. Lazes nas o Etihadu a u celom poslu Arapi ubiraju kajmak a mi sve placamo, cak i doprinose za sve zaposlene a da ne pricamo o namirivanju Jat-ovih dugova. Svakog trenutka.zaduzujes zemlju ne zna se. Ko ce to da vrati?????

Mi cekamo cara

pre 9 godina

Jelke i badnjaci. I Zapad i Istok, i levo i desno. Spinovanje za lestvicu vise od Tadica, Sapera i Krstica. Ideologija zvana „kako vecno vladati". Makijaveli mu nije ravan.

gradjanin

pre 9 godina

Novu godinu ne cekam, ne slavim, niti obelezavam jer para nemamo iako radimo... a troje dece u kuci i treba ih hraniti, oblaciti i skolovati.
Hvala ti na tome, necemo ti zaboraviti cim se ukaze prilika na izborima ili bilo kako drugacije.
SRAM DA TE BUDE!

esad goran erikson

pre 9 godina

ako g-din premijer vec prica a nista ne radi, neka bar prica nesto smisleno i konkretno a ne samo da vredja inteligenciju ovoga naroda jer ovo je sramota sta on izjavljuje. mene je za njega sramota (transfer blama).

Vox populist

pre 9 godina

Prime minister mora da prestane da oponasa dr Zorana Djindjica. Jer, nisu za poredjenje jedini pravi srpski politicar novog doba i neko ko menja svoje stavove u dijametralno suprotne, doduse, deklarativno. Ne pomaze tu ni Berdjajev, niti neko drugi. Narodu je vec muka i sasvim dovoljno sto ovo trpi vec skoro 3 godine. Revolucija>Lustracija> Novi pocetak.

Милош

pre 9 godina

Кључна реч је одговорност?! Ко је одговарао за крађу изборних листића и одакле вам џакови изборног материјала којима сте махали пред скупштином? Ко је одговарао за обману гласача обећањима пре избора (од очувања плата, пензија, па до испитивања Боркових преговора)? Ко о чему...

Marija Antoaneta.

pre 9 godina

Premijer je u pravu. I on ce sigurno izgubiti izbore zbog ovih reci, ali ce uci u udzbenike jer je rekao istinu koju Srbi ne zele da cuju. Mi smo odgovorni za sve. Vlada radi svoje, ali nemojte da kukate ako ne bude kako ste zamislili. Jer zna se ekonomski plan vlade. Privatni sektor, i razvoj istog. A tu vazi samo koliko si sposoban.Svi clanovi vlade su dokazani i ovde su samo da nam pokazu put kroz koji su sami prosli. Ministra Vulina proganjaju jer svima nama skida sa grbace one koji nece da rade. On se bori protivn neradnika.I zato ga napadaju iz raznih NVO Premijer kao covek koji ceo zivot vredno radi to zna i ceni. Nije vlada kriva ako neki tamo ne radi. Ako nemate posao, otvorite firmu!

NOC- U - BELOM - SETENU

pre 9 godina

Apsolutno sam siguran da dosta stvari upravo zavisi od nas samih, koliko smo mi sami spremni da se uhvatimo u kostac sa svim problemima. Moramo da se drzimo one narodne treba ici ka problemu, a ne cekati da nas on sam trazi. Ja verujem, cvrsto, da mi to mozemo. I da u svakom od nas postoji onaj materijal koji je potreban za ozbiljan rad, za stalnu promenu, i za proizvodnju sopstvene srece. Na svu srecu ogromna vecina gradjana veruju u Srbiju.

E

pre 9 godina

поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.
(milica90, 31. decembar 2014 08:59)
Vidim da si ti vec pocela da slavis NG (alkohol je cudo) covek svasta izjavi

Nemanja_SO

pre 9 godina

...gospodine Demagože,

Niti ja, niti moja porodica, a pretpostavljam i većina građana Srbije ne očekujemo da nam nešto padne s neba, niti da nam neko nešto da. Samo nemojte da nam uzimate: ogromna novčana sredstva, pravo na dostojanstven život....Vi niste tu gde jeste da bi nama i Srbiji pomogli; zarad para, preko noći, ste promenili svoja politička i životna ubeđenja. Svima je jasno da radite na cepanju teritorije, guranju MMF-a u Srbiju da nas zadužite do ivice bankrotstva.Moralni i pošteni ljudi, koji bi vodili Srbiju, bi ovu situaciju vrlo lako rešili: 1)ograničiti kamate na kredite (svakoj porodici bi par hiljada manje kamate dobro došlo) i proterati MMF, 2)smanjiti akcizu na gorivo, 3) od Miškovića do Beka, pa do političara iz devedesetih i ostalih...svima nacionalizovati svu imovinu; ono što je od nacionalnog interesa ostaviti u državnom vlasništvu,, ostalo prodati, 4) od tih para ulagiti u poljoprivredu i u stimulanse za rađanje dece, i beskamatne kredite za pokretanje malih firmi 5) favorizovati razvijanje malih ekoloških farmi koje su samoodržive i proizvode energiju

...posle par godina bi stali na noge i imali dovoljno para da razvijamo i privredu i uvodimo nove tehnlogije, pobedili bi mortalitet. Pare koje se daju stranim firmama za nova radna mesta ukinuti i preusmeriti kao podsticaj za naše ljude iz inostranstva da se vraćaju i ulažu u Srbiju...

bice bolje

pre 9 godina

Alo bre botovi iskulirajte malo, od dolaska ovog pametnjakovica na vlast srbija tone sve dublje u katastrofu. Sto pre narod treba da se trgne i da se samo organizuje dosta je vise politicara i njihovih glupih propagandi, ovaj covek kritikuje narod kojim vlada uz cinicne cestitke za novu godinu, gora vlast od ove ne postoji zlo i naopako u sledecoj godini sa ovakvim politicarima.

seka

pre 9 godina

Vasa je Vucko ova odgovornost sto ste za tri godine vase vladavine unistili zemlju Srbiju I narod opljackali . Odgovarace te za to u novoj godini.

kikic

pre 9 godina

Kakve su ovo mentalne zaostalosti @milice90? Tacno ko da peva refren velikog Vodje. Sto neko rece, Vodja je tu da farba nebo. da njega nije ne bi bilo ni sunca ni milice.
Sretna Nova narode! Veseli se za svoj gros. Mrsava je i ova godinica ali je moja, samo jednom i sad. Nazdravlje!

SNS prevaranti, odlazite

pre 9 godina

Građani Srbije, ne možete da sedite i čekate, jer niko umesto vas ne može da promeni ovu nakardnu i neodgovornu vlast, samo vi...odgovornost je samo na vama. Ako se vratite unazad godinu dana i vidite šta je sve obećavano za 2014g jasno vam je da je sve bila laž i prevara, a da situacija nikad nije bila gora. Sada, opet, isti oni koji su davali lažna obećanja pričaju novu pričicu, zamajavanje...Taktika ,,odlaganja boljeg živita'', samo što nije, od godine do godine...živećete bolje...je samo kupovina vremena i ništa više, da se što duže zadrže u foteljama sns prevaranti i njihove sluge, kamarila. Prema tome, građani Srbije pokažite da ste odgovorni i promenite nesposoban režim, jer to niko ne može da uradi umesto vas i za vas, samo vi...Mediji, pokažite odgovornost i objektivno izveštavajte, a ne da radite po nalogu sns režima.

aleksandar grozni

pre 9 godina

Svidjamise sto pomalo citiras pokojnog Djindjica,svidjamise sto kazes da te nije nimalo sramota da pitas nekog ko bolje zna ima vise iskustva,i tako to.Ali mnogobi voleo da gresim to sto ti hoces je nemoguce sa takvim polu kadrovima,,cast izuzecima,,koji te okupiraju jer nemas nacina da ih se otarasis,onisu uvrezeni u sve sfere drustva,narocito tamo gde mogu nesmetano da ostvare svoj licni interes.Prosetaj malo po preduzecima gdesu tvoji pozauzimali pozicije,gde je imalo poprilicno novaca koje su predhodna rukovodstva svojim znanjem i trudom stvorili a vi ih posmenjivali samo zato sto ne pripadaju vasem politickom opredeljenju,a mozda da bise ti novci mnogo lakse prelivali u stranacku kasu,sto me nebi nimalo cudilo,jer vuk dlaku menja a cud nikada.Nesumljam mnogo u tvoje namere da u drzavi bude bilje,ali sa ovakvim kadrom koji je prepoznaljiv po laznim diplomama,prostaklukom,osionoscu,nemoguceje premijeru ma koliko zeleo i energije ulagao.

dragan ignjatovic

pre 9 godina

sta je premijer do sada radio nego je cekao,cekao,cekao.ajde neka on prvi zavrsi ono sto zapocne pa ce mozda i ostali da se ugledaju na njega.do sada nismo imali na koga iz vlasti da se ugledamo

Kipo

pre 9 godina

Za pocetak mozemo da se ugledamo na armiju botova koji danonocno velicaju svog vodju... Ja u Novoj 2015. godini zelim svima nama zivot i standard kakvim ga Vucic predstavlja ali za stvarno, ne u ovom SNS virtualnom svetu.

Ekko

pre 9 godina

Izjave premijera zvuce malo utopijski, ali nisu. Nevolja je sto smo navikli na sve drugo sem na odgovorne ljude u politici. Lako je svasta reci ali, Vucic radi u skladu sa izjavama, marljivo i predano sto niko ne moze osporiti, pokazuje sopstvenim primerom da je sve moguce kad se covek angazuje celim svojim bicem.

Bucko na zimovanju

pre 9 godina

Taj isti Bris je rekao: Mozak je jedan organ, kojim mi mislimo, da mi mislimo.
Vucic je trebao optimisticnije da nam cestita Novu godinu. Kako ce da radi Vlada i politika Srbije u Novoj godini to minimalno ili nikako ne zavisi od gradjana. Gradjani su birali posteno, politika da odradi posteno svoj deo posla. Vucic farba nebo plavim al ipak se u buducnosti sve sivi i magli. Sudbina gradjana je na zalost i u iducoj godini u vasim rukama g. Vucicu i rukama SNS-a. Pa potrudite se! Sva sreca ljudska i filozofija pocinju iz stomaka, rekao je moj pokojni deda Radenko Lalovic.

FRLE

pre 9 godina

Aleksandar Vucic je pre mnogo godina trebao procitati " Ciljeve " Brajana Trejsija i slicnu literaturu kako bi delio savete gradjanima tj.poreskim obveznicima koji izdrzavaju njega i njegovu svitu zajedno sa predsednikom i njegovom prvom "damom" i nesposobnog sina kome iz budzeta idu milionske sume u grad Kragujevac kako bi se Tomin sin pokazao kao najbolji gradonacelnik tog grada. Ko je SNS ovlastio da im drzavni budzet bude partijska prcija? Vucic nista znacajno nije ucinio kako bi inicirao nadlezne oko pitanju velikih zloupotreba u postupcima stecaja u kojma su se politicari za ovih 15 godina obogatili do nevidjenih razmera. Kuce,stanovi,hacijende,vinogradi, off shore komopanije itd. su njihovo perje.To smo im mi dozvolili svojom pasivnoscu.Sudije koje se u Privrednom sudu bile nadlezne za sporne stecajeve kazu da se radi o velikim rupama u zakonu .Znaci da su zakoni namerno tako napisani.Stecajni postupci su kasno pokretani,kada je proizvodnja prekinuta pa se dugovi preduzeca nisu mogli vratiti.Ta preduzeca su vestacki blokirana i stecajevi su im namerno nametnuti uglavnom zbog atraktivnog zemljista.Siromasni radnici koji su godinama ucestvovali proizvodnji u trenucima pokretanja stecaja su ostajali bez posla uz obecanje da ce dobiti otpremnine koje obicno nisu dobili a i ako su dobili to je bilo minimalno. U ovoj drzavi se moglo tako jer su nesposobni, lakomi, bahati politicari dozvolili da u zemlji Srbiji ne bude nikakvog stecajnog plana.Vreme je za velike promene u SR

Gregor

pre 9 godina

Politika aktuelne vlasti je definitivno korisna za oporavak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Činjenica je da se mora uraditi sve kako bi se stanje naše zemlje u potpunosti poboljšalo i to što pre. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

Mary

pre 9 godina

Vreme pred Novu godinu je vreme za svodjenje racuna i zaista je jako vazno da svako da svoj maksimum, pa iako ne uspe bar je ucinio sve. Vlada snosi veliku odgovornost jer je duzna da obezbedi jednake mogucnosti za sve i vidimo da je Vucic jako svestan toga. Onima pre njega nije bilo stalo, vazno je bilo da oni, njihova rodbina i partijski funkcioneri zive dobro, a za ostale ih bas briga.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

analitičar

pre 9 godina

Ključna srpska reč u Novoj godini treba da bude POŠTENJE. U tom slučaju bi SVI političari u Srbiji, već prvog dana Nove godine trebali TRAJNO da se povuku iz politike.

deda Paun, Solunac

pre 9 godina

Moja Stamenija deco, je narocito odusevljena s ovo sto su rekli Embrouz Birs i Berdjajev, ehe,decice!
Sretna vam Nova, deco! Buducnost je na vama i u vama, hteo je da kaze cika Aca!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

paor

pre 9 godina

Pored demagogije, patetike, ushicenosti zbog ponosa i srece sada i filozofiras.

Znas kada domacin padne sa tavana a komsija vidi, pa mu kaze pa ti si pao; na to on odgovori: moja kuca, moj tavan, moje merdevine sta te briga kako ja silazim.

Ali da znas u mom selu takva razglabanja koja si sada napisao i u svakom obracanju na tveu zovu filozofiranje, pa u razgovoru kada neko previse pametuje a nista konkretno ne kaze, osim o nekoj odgovornosti onda za njega kazu, mani ga on mnogo filozofira a od toga leba nema.

U mojoj familiji odgovornost je svih odraslih kako ce se popeti i sici sa tavana, da li cemo pasti pa se ponosno podici... ali ako mnogim familijama otmete od plata i penzija, pa jos trazte da prihvate odgovornost onda je to cinizam jer ipak lepo narod voli da kaze ne filozofiraj nego gledaj od cega se zivi, a od naseg rada i stecenih prava da otimate i jos odgovornost od naroda da trazite, stvarno vise nemam sta da kazem nego prestanite vise da nam suflirate sta da radimo u nasim porodicama i zivotima (jelka, priroda...itd.)

Tvoja odgovornost je da siromasnom narodu ne ispostavis racun i ceh za sve pljacke, otimacine, prodaje i preprodaje imovine u ime privatizacije i tranzicije vec da im se sudi po pravdi naroda. I sta sada hoces taj isti narod da prihvati odgovornost i da ide da hapsi tajkune, lopove i kriminalce... ma daj ne filozofiraj i pusti nas da barem jedan dan u godini zivimo onako kako si nam ti zbog tvoje prevelikee odgovornosti odredio.

deda Miloje

pre 9 godina

Zanimljiva konstatacija mladih diplomaca: "Završio sam fakultet i još me nitko nije pozvao".
Ne biva to, pokrenite se i pođite ka svojoj sreći, poslu...Prihvatimo svi obaveze!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

samo_napred

pre 9 godina

Svest gradjana je polako pocela da se budi...odgovornost mora biti veca, ljudi shvataju kakva su vremena dosla i ako sve prepustimo u smislu "lako cemo" od toga nema nista! Ova vlada je je sagradila temelj i mi treba svi odgovorno da gradimo da bi dosli do kraja krova! Kako cemo, na koji nacin samo od nas zavisi, traziti izgovore i nacine da nesto ne moze nije resenje!

milica90

pre 9 godina

И поред свих проблема и недаћа које су нас задесиле ова Влада има иза себе једну веома успешну годину. Годину коју ћемо памтити по великим успесима на пољу међународне политике и процвату наше економије, реформама које ће нашу земљу позиционирати на сам врх у региону. Желим им још успешнију 2015. годину.

Vlaki

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić, poručio je pred Novu godinu građanima Srbije, da niko ništa neće uraditi umesto njih niti umesto vlade. Tako je, gradjnai se trude i rade, bore se za bolji zivot, ali najveca odgovornosti i rad je ipak rezervisan za vrh drzave.

ostali se vole, B 92 se čita

pre 9 godina

Prošlost ostaje iza nas, i ono što se već dogodilo ne može se promeniti. Za budućnost smo mi sami odgovorni i smatram da je potrebno da svako od nas podrži Vladu i premijera u njihovoj borbi da zemlja izadje iz krize. To je jedini način da nam u budućnosti bude bolje i da nastavimo da živimo u Srbiji koja će biti pre svaga ekonomski jaka i uspešna država.

Ljuban

pre 9 godina

Ceka nas ogroman posao u svim oblastima drustva, ali ponajvise u nasim glavama jer je neophodno prvo sebe da menjamo kako bismo uspesno koracali dalje.

Mileva

pre 9 godina

Lako je kritikovati Vladu i nazivati cirkusom ono sto oni rade i kako se ponasaju.Slazem se da postoje i lepsi nacini,takodje se slazem da treba podeliti odgovornost jer ako mi ne pomognemo sami sebi niko drugi nece...

SREDA

pre 9 godina

Potpuno je u pravu, niko umaeto mene nece uraditi moj posao,, nema vise bahacenja o trosklu drzave kao sto se ranije radilo. Docekali smo dobru vlast koja misli na narofd i moramo je pratiti.

Centar

pre 9 godina

Tek u narednih godinu-dve godine trebalo bi da uvidimo koristi od zapocetih reformi,i ukoliko svi zasucemo rukave vrlo brzo cemo poceti da zivimo bolje.

pripravnica

pre 9 godina

Trebamo se okrenuti optimizmu i spremnosti,ako ne pokusas nista ne mozes da dobijes jeste da rizikujes,ali ako nista ne preduzimas mozes i da izgubis ono sto imas.

SARS

pre 9 godina

Inertni ne smemo vise biti jer DS nas je uspavao i svi smo bili nokautirani sa mislju da bolje ne moze biti.. Doveli su nas da gore ne biti i ladno pali na izborima, sto su i prizeljkivali.. sta bi oni sad uradili, na ovo, oterali nas u bankrot..Moramo svi ovo shvatiti ozbiljno i okrenuti se sebi i radu.

ČAĐA

pre 9 godina

Logično je da i sami treba da se potrudimo i pored svih mera sa kojima ćemo ici ka cilju a to je da nam bude bolje.Moramo se kao ljudi menjati da nam se svest izmeni.Nemoze sv ejadn čove da odradi za sve nas.

Lola bekrija

pre 9 godina

Ne mozemo samo sedeti i cekati skrstenih ruku da nam nesto padne jer toga nema ni u bajci. Moramo raditi vise i boriti se za svoje ciljeve kako bi resili nase probleme. Moramo se ponasati odgovorno kako bi smo obezbedili bolju buducnost za sve nas.

Jeca

pre 9 godina

Naravno,svako predstavlja sebe kako najbolje ume i svako odgovara za svoje postupke..Nasa mana je u tome sto se previse oslanjamo na druge.U ovom trenutku cekanje je pogubno po nas!!!

Gaga

pre 9 godina

Vucic otvoreno, bez rukavica prica sta i kako misli da uradi za Srbiju. Podrzavam sve kljucne mere koje je ovde ukratko naveo, a sve se svode na privredni oporavak, zaposljavanje i nastavak borbe protiv kriminala.

Dragana NS

pre 9 godina

Ono sto Vucica izdvaja od ostalih je to sto je on jedini pokazao i dokazao da mu se moze verovati.Njegova odlucnost i upornost je ono sto ljudima uliva nadu da ce ono za sta se on zalaze dati rezultate.

Дмитра

pre 9 godina

Верујем да ће држава створити услове за развој приватног сектора, тако да више главна реченица у друштву не буде "чекам посао годинама".

Tijana R.

pre 9 godina

U narednoj godini oni koji su loše radili treba da odgovaraju za svoju nestručnost dosta su se krili iza partijskoih knjižica bravo Vučiću ni po babu ni po stričevima već neka njihova dela govore o tome koliko vrede.

Centar

pre 9 godina

U EU se poslednjih meseci vide znaci ekonomskog oporavka,tako ce i u Srbiji u narednim mesecima biti osetljivi privredni porast.Drzava zaista ulaze maksimalan napor da stabilizuje privredu.

black cat

pre 9 godina

Kada smo pasivni i neodgovorni ne mozemo ocekivati da cemo dobiti bilo kakve resultate. Tako je i u privatnom zivotu,tako je i na poslu.
Mnoge stvari zavise i od nas samih tako da treba promisliti sta i kako i pristupiti resavanju problema

DŽemo voli džem

pre 9 godina

Mnogi ne shvataju da smo u kapitalizmu gde se svako mora boriti za svoju poziciju,pravo i posao. Vidimo da je ovo početak gde i poslodavci i radnici prave greške.Poslodavci misle da nezamislivo malim platama i ucenama,mogu zadržati kvalitetnu radnu snagu,a radnici treba da formiraju sindikate ,koji će braniti njihova prava ! I osnovno, posao se više ne dobija već traži !

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore novaa radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

Milenko

pre 9 godina

Pa jednom se mora prekinuti sa trosenjem onoga sto nemamo, ne mozemo se vise ponasati neodgovorno ni prema sebi ni prema buducim pokolenjima, Ne mozemo bacati novac u rupe bez dna. Hitno reformisati JP, stedeti na svim nivoima, samo odgovornim i principijelnim stavom obezbedice se boljitak

Osvaldo

pre 9 godina

(Srbo, 31. decembar 2014 15:13)
@Koliko je ozbiljan u svojoj nameri da sprovede red rad i disciplinu pokazuje da je zakazao sednicu za prvi januar.Nema odmora vec se odmah krece sa radom.

en passant

pre 9 godina

da li insistiranje na odgovornosti podrazumeva i ispravljanje nepravdi koje je država nanela mnogima? Ili tu odgovornost treba zaboraviti, postoji samo građanska?
Nova vlast ne nasleđuje grehe prethodne, ali NASLEĐUJE obaveze (države) koje postaju njena ODGOVORNOST. To je fundament demokratije (koja ostaje samo privid). Ako za to nije sposobna, ne prihvata se vlasti tj vlast mora podneti ostavku (..a to je blisko utopiji).
Neko misli ići će i dalje bez toga? To je uzrok nastanka i gomilanja problema a rešenje mora krenuti od toga. Sve drugo je poznato, neodgovorno politikanstvo, čist interes i društvo građeno na nepravdi

Merima

pre 9 godina

Stara izreka kaže "Što poseješ, to i požnješ". Koliko će biti uspešna buduća godina svakome od nas zavisi velikim delom od nas samih, jer ništa neće pasti sa neba, mora se promeniti svest svakog građanina da uložimo više truda i rada, da podržimo kao i do sada mere koje je vlada donela, da se strpimo još malo, da ne izazivamo nemire i štrajkove već da za to vreme pravimo i sprovodima planove za brži oporavak zemlje, jer svako ko ima bilo kakvu dobru i realnu ideju dobro je došao u tim. Država i vlada imaju odgovornost i obavezu da stvore nova radna mesta ali mi imamo obavezu da radimo a ne da samo idemo na posao i primamo platu.

milivanili 5

pre 9 godina

Zajednickim snagama i zajednickom odgovornoscu mozemo da postignemo odgovarajuce rezultate, nerad i opustanje samo moze da nam donese gubitak i nezadovoljstvo u narodu, zato svi ko jedan, a jedan za sve.

Viki

pre 9 godina

Dinamikom koju Vučić vodi vladu i Srbiju treba svi građani Srbije da usvoje i svako na svom polju da maksimum jer samo tak će Srbija izaći brzo iz krize jer čekanja nema.Nama niko neće da pomogne ako sami sebe ne pokrenemo i radimo za sebe.

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

FARSA

pre 9 godina

Nismo smeli dozvoliti da nas zuti toliko dugo vuku za nos i da naprave budale od cele zemlje. sda moramo zapeti iz petnih zila da sve nadoknadimo .

Zux82

pre 9 godina

Sami sebi krojimo sudbinu za dobrobit ove zemlje moramo svi da dobro zasucemo rukave i pocnemo radit.Nestoji zabadava 4S na nasem grbu SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA

cane3

pre 9 godina

Bez rada se ništa ne postiže.Mora svako da preuzme od nas svoj deo odgovornosti,pa tako i aktuelna vlada.Stanje jeste kritično,ali nije nerešivo.Moraju neke bolne mere,ali to je zarad dobra svih nas.I naravno da mi svojim radom doprinesemo da nam bude bolje...Bez toga ne može jednostavno...

niccoleta

pre 9 godina

Od čekanja nema ništa ali ni od kukanja!
Mnogi predviđaju da će nam ova godina biti najteža ali isto tako kažu da bez promena i reformi ne možemo napred,što znači da nas kad-tad čekaju rezovi !
Bolje pre nego kasnije !

Bane

pre 9 godina

Vlada je na celu sa premijerom pokazala ozbiljnost u radu i odgovornost prema gradjanima Srbije, ali su i gradjani ti kojim moraju sami da se bore za sebe i da ne ocekuju da im sve padne sa neba.

GROZOZO

pre 9 godina

Nema cekanja i prepustanja slucaju.Niko od nas nema pravo da svojim neradom otezava polozaj ,perspektivu i zivot ostalih.Parolu ko ceka taj i doceka,ali se i naceka treba ostaviti za neko proslo vreme ,vreme u kom je vladao nerad i javasluk.

Milica Mandic

pre 9 godina

Srbija ima vlast koja se ponasa odgovorno i koje nece dozvoliti gubljenje vremena ,polako stajemo na svoje noge i imamo veliku sansu da vrlo brzo resimo decenijske probleme.

Ana Zoric

pre 9 godina

Vlast u Srbiji je preuzela na sebe teske odluke i pokazala je veliku odgovornost problemi se vise ne guraju pod tepih a reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru.

Natasa

pre 9 godina

Do sada ste kao premijer i Vlada pokazali visok nivo odgovornosti i imate podrsku gradjana bez obzira na teske more koje je bilo neophodno sprovesti. Samo nastavite ovako i Srbija ce stati na noge!

penelope

pre 9 godina

Odgovornost u predstojecem periodu mora biti veca. Svest gradjana se menja. Vlada nam je sagradila temelj, a ostalo mi sami treba da se potrudimi kako bi "kuca" bil gotova. Sve zavisi od nas samih...

Balkan ruralan

pre 9 godina

Nisam pročitao gluplji autorski tekst. Zašto je Premijer "samo sačekao" da dođe na vlast pa da kobajagi nešto uradi. Do sada ili nije ništa uradio, ili je obećao (sic!)da će uraditi.

Macak

pre 9 godina

Posao jeste najveci problem u ovom trenutku ali budimo realni da je situacija daleko od dobre, tako da moramo svi zajedno da radimo kako bi se zivelo bolje.

Galileo

pre 9 godina

U odnosu na stanje koje je bilo pre samo 8 meseci kada je ova Vlada dosla na vlast ogromni kraci su napravljeni i samo covek koji nece sebi da prizna istinu i koji je zvidan i ne misli dobro svojoj zemlji a samim tim ni svojoj deci moze da kaze da reforme nisu dobre kao ni ciljevi i planovi za buducnost Srbije.

SOKOL

pre 9 godina

Svako je odgovoran za svoje postupke i zaslužan za svoja dela. Ali država pripada svima nama i svi se moramo zajedno potruditi da stvorimo stabilnu i sigurnu državu, da naša deca ne bi morala da lutau po belom svetu u potrazi za boljim životom. Već da ga imaju u svojoj državi.