Utorak, 09.12.2014.

17:14

Srbija osuđuje prijem Kosova u MOK

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Izvor: Beta

Srbija osuðuje prijem Kosova u MOK IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

AlanFord

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne zapitam,zašto su to dozvolili naši veliki prijatelji ? Zar ne shvataju da je to praktično približavanje nezavisnosti Kosova,koju oni ne priznaju !

biki

pre 9 godina

@нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!
(КМ, 9. decembar 2014 21:42)

Kako te bre nije sramota?!Bez razmisljanja nad problemom...Pitanje Kosova je nesto sto je trebalo odavno resiti....O Titu necu,Sloba ga je koristio za glasove,Tadic ga je gurao pod tepih,izvinjavao se i davao lazna obecanja.Vucicu je zapao vruc krompir...Briselski sporazum je u datom trenutku bio najbolje moguce resenje.Nakon svega sto su prethodnici potpisali on je uspeo da izvuce maksimum za Srbe koji dole zive.

Mira Tomović

pre 9 godina

@šta li je sledeće:Pa da ste manje cinični a više realniji, onda bi znali da nije Aleksandar Vučić doveo Kosovo u ovu situaciju u kojoj se danas nalazi, niti je on mogao da utiče da li će MOK primiti Kosovo u svoje okrilje.Ono što Vučić preduzima jeste da se kroz pregovore sa Prištinom normalizuju uslovi za što bolji život Srba koji žive na teritoriji Kosova.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@Milan: Nismo sa oduševljenem primili vest da je Kosovo primljeno u MOK , ali to ne znači da treba da bojkotujemo Olimpijadu.

Dosta je bilo

pre 9 godina

Mediji su preneli da je MOK jednoglasno doneo odluku o prijemu Kosova pa se postavlja pitanje gde je bio naš glas protiv ?! ili je u momentu glasanja naš predstavnik izašao tobož do toaleta ! Dosta više laži i demagogije !

(sta li je sledece..)

pre 9 godina

Svi znamo ko se pita za sve,kakav Dacic,Divac,Udovicic,itd.. Dakle,Aleksandre Vucicu,sta kazes ti na ovo sto nam se desava? Aleksandre Vucicu,covece aman!

Za tvrdoglave i nerazumne

pre 9 godina

Iaoko znam da je to sulodno reci vam, uozbiljite se konacno i prihvatite cinjenice da je Kosovo nezavisna drzava.
Jos nesto, puno se ljudi ovde busalo, kako Kosovo nikada nece biti primljeno, e pa mozda ste sad nauclili lekciju "nikada ne reci nikada.

delastone

pre 9 godina

po obicaju, nasi se sete da pricaju tek kad je sve gotovo...i gdin Divac je mogao da se ne slozi sa odlukom,ovako napravise magarca od njega tapsanjem po ledjima

baba simana

pre 9 godina

Tek sada razumem: ako ovima sa Kosova ne dozvolimo da skaču s motkom, da bacaju kladivo, da trče maraton...onda je Kosovo u Srbiji?!
Nema veze što nas njihovi carinici pregledaju na granici, nema veze što su naše partije u njihovoj Skupštini, nema veze što komesar za vezu Republike Kosovo ima kancelariju u BG, što se naš premiijer sreće sa njihovim premijerom, što autobusi sa njihovim tablicama šibaju našim putevima... Sve to nije važno, samo nemoj da bi slučajno oni učestvovali na sportskim takmičenjima. Budalasto do bola!
Kada je nekom narodu teško (a nama jeste teško) uvek ima saosećanje većine drugih naroda. A zbog ovakvih budalaština nama se cela planeta smeje.

vladan

pre 9 godina

...jednako kao sto ce Srbija "vrlo ostro osuditi" vrlo izgledan predstojeci prijem Kosova u UN.
Srbija mora da shvati i da se pomiri sa cinjenicom da je Kosovo nezavisna drzava i da iscepa onu budalastinu od Kostunica - Tadic ustava.

Danubewalker

pre 9 godina

Sledeca vest:
Vlada Srbije,na celu sa premijerom Aleksandrom Vucicem,najostrije,putem svih stampanih i elektronskih izdanja u zemlji,osudjuju prijem Kosova u UN jer se time ugrozava suverenitet,integritet,fusnota,cetvorocifrena rezolucija i sve ostalo.Pitamo jasno,sta je sledece?Da nece mozda da traze da skinemo Pristinu sa vremenske prognoze?!E to nece moci,niko ne sme da nas vredja i ponizava!!!

Sida

pre 9 godina

Srbija kao poligon za lazni patriotizam i korupciju.Daj primitivcu Kosovo pa se ne brini za pljacku gradjana Srbije.Oprobani metod komunista prefarbanih u socijaliste i slicnih njima.

КМ

pre 9 godina

нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!

Pavle

pre 9 godina

Baš Dačića briga, što je Kosovo u MOK-u.On je u zadnjih 10 dana, novcem poreskih obveznika (kojima država bestidno zavlači ruku u džep i odbija od plata i penzija) obigrao zemaljsku kuglu, sa efektom ravnim nuli.Šta ga košta da zamajava naivni narod?Ništa!Dok je na vlasti, niko neće pokretati afere koferče, druženje u kafani sa kriminalcima i slično.
Koga briga za Kosovo?Njega najmanje...

x file

pre 9 godina

hahaha...koji moron. braco Srbi zbog bivseg njegovog sefa, ratnog zlocinca i prema svom narodu cemo kusati jos barem 200 godina. zato okrenite list. Kosovo je drzava i tacka. priznati i izvuci korist. ne zivi se od mitova i legendi...

Beograd

pre 9 godina

Kada bi Kosovo bilo sasatavni deo Srbije, onda bi bilo logično da kosovski fudbaleri budu u reprezentaciji Srbije, ali to nije slučaj-Kosovo je nezavisna država. Srbija može da se ljuti i da odbija da prizna realnost, ali Kosovo neće vratiti, hajde pogledajmo istini u oči i prestanimo da se opterećujemo pričama o junačkoj prošlosti naših predaka, o obrazu i časti- počnimo da živimo i pustimo mlade da žive kao sav normalan svet!

Cross

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog
Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo
Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Za to vrijeme ~

"Nije bilo formalnog protesta. Konsultovali smo se sa
Olimpijskim komitetom Srbije i drugim zainteresovanim
zemljama u regionu povodom ovog pitanja", rekao je Bah.

Bah: Divac se nevoljno složio sa prijemom Kosova!

pipi

pre 9 godina

Ajde dosta zamlacivanja, priznajte to Kosovo jednom vise , uradite bar jednom nesto na vreme I pokusajte da iz toga izvucete bar neke benifite za ovaj narod.

mile

pre 9 godina

Dacic uvek uradi sve sto veliki od njega traze, a svom narodu kaze ono sto narod voli da cuje...
Tako zaludjuje polupismen srpski narod. On uvek sakupi preko 10 procenata glasova, od kojih veliku vecinu cine oni koji ne znaju da koriste ni olovku, a kamo li internet...

Bo

pre 9 godina

Kakav licemer!
Izjava za unutrasnju upotrebu i nista vise.
Pa zar nisu koferce i hot lips potpisali Briselski sporazum kojim su se obavezali da ne blokiraju prijem Kosova u medj.sportske organizacije?
Strasno je ako misle da smo svi bas toliko glupi i zaboravni...kako su jadni svi ovi nasi politicari, iste reciklirane face vec 25 godina.
Ceznem da se pojavi neko movo lice i nova normalna stranka u nasoj Srbiji.

Dekizy

pre 9 godina

Od MOK-a za Srbiju jedan veliki CMOK.
(Kosovar Prizren, 9. decembar 2014 18:43)
------------
Istocna Nemacka je takodje bila clanica MOK-a pa sta bi sa njom ?
Vasa sudbina je usko povezana sa konstalacijom odnosa u Svetu,siguran sam da ce vam u blizoj ili daljoj buducnsoti prisesti i MOK I CMOK i dron

njegos

pre 9 godina

Naredili divcu da se ne protivi a sad kao oni su iznenadjeni.Pre 20 dana sam citao u kuriru da se bas to sprema i sad je Dacic iznenadjen.Treba uvesti poligraf lazi a pitanje da bude radis li za neku stranu tajnu sluzbu.

Aleksandar

pre 9 godina

Budite principijelni kao što niste gospodo Dačič i Vučić pa kažite narodu da ga predvodite u Evropsku uniju, koja će jednog dana isto tako primiti Kosovo u sve relevantne organizacije! Ako oni smatraju Kosovo državom, šta mi tražimo u tom društvu?

miladinka krs

pre 9 godina

ajde više shvatimo istinu, skoro ceo svet je priznao kosovo i oni su zasebna država, jeste da je bilo srce srbije ali više nije, oteli su nam na pdmukao način i sada je druga država nama se to nesvidja ali je nažalost tako...pa bolje da ga priznamo i biće nam bolje...a kad i ako dodje vreme onda ga možemo osvajati ponovo a ne maltretirati srpski narod sa tim kosovom ionako će ga priznati da bi ušli u evropu (ako nas uopšte prime jer smo suviše divlja nacija)

realno

pre 9 godina

Zasto ne osudjuju kriminal, korupciju, ekonomsku drustvenu, socijalnu bedu u Srbiji !? Pa zato sto nasi kvazi strucnjaci politicari nisu sposobni da organizuju jednu mesnu zajednicu, a kamoli drzavu!

Oliver Nedeljković

pre 9 godina

Ti i onaj Vučić ste se potpisivanjem Briselskog sporazuma saglasili da država Srbija ne blokira između ostalog ni prijem kosovskih sportista u međunarodne organizacije. A sada se kao iščuđavate. Licemeri..

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospoda iz MOK-a ocigledno nemaju hrabrosti da prime Taipei u punopravno clanstvo ali zato Srbiji mogu da udaraju samare. Reakcija ministra Dacica je sasvim na mestu. Nemam nikakvo postovanje prema ovoj organizaciji.

Sid

pre 9 godina

Ovo je izdaja najvisih interesa Srbije!

Zasto, pa zato sto niko nije bio od nasih predstavnika, ZASTO?
Mi cemo da ih sada osudjujemo i Kinu i Rusiju i da budemo kao ljuti ali ovo je samo farsa za narod!!!!


Neka vam sluzi na cast i neka vas je sramota sto konstantno radite drugo od onoga sto govorite.
Vlade Divac da je castan covek dao bi ostavku ali naravno da nece to uraditi jer je sve izrezirano samo narod treba da "popije" pricu!

Jedna velika sramota i blamaza za ceo sportski i vladajuci vrh!

U nekim neozbiljnijim zemljama padale bi ostavke, kod nas ce kasnije da se sami sebi daruju raznnim plaketama, ordenjem itd...

Srbin

pre 9 godina

Mozemo mi samo da osudjujemo jer drugo nista ni nemozemo da uradimo.
Sto nam bude pre jasnije to tim ce nam biti lakse.
Kosovo se nece vratiti nama ma sta mi uradili koliko ce jos generacija ziveti u to lazi I zabludi.
Budimo realni, zivimo zivot a ne politiku.

Doktor

pre 9 godina

Pazite , bez ijednog glasa protiv...
Bas nekoga briga sta Srbija osudjuje i misli...Eeee,jadna ti si Srbijo sa svojom politickom elitom...

Histrion

pre 9 godina

Dacic je, jednostavno receno, falsifikovao Olimpijsku povelju. Nigde ne pise da bilo koga moraju priznati sve zemlje clanice UN, niti Generalna skupstina UN. Naprotiv: narocito se istice da Olimpijske igre NISU takmicenje zemalja, ili, daleko bilo, nacionalnih selekcija, nego takmicenje SPORTISTA. Zaista, nije lepo lagati..

darko

pre 9 godina

pa jel pise u prethodnoj vesti da su nasi politicari potpisali u briselu i ostavili nas OK na cedilu svaka cast politicari sad ste konacno otvorili oci narodu sta se od nas trazi

samo jedan zivot imate

pre 9 godina

osudjujes??? malo je to!!!

1. srbija odmah da napusti MOK i da osnuje "nesvrstani" MOK, skraceno "NMOK"
2. da se odmah organizuje moleban, od kalemegdana do hrama sv save. u prvim redovima da budu navijaci.
3. da se pritom polomi nekoliko izloga i pokrade nesto malo robe, cisto da svet vidi da se ne zezamo
4. da izadje nas prepametni predsednik sa svojom platformom

sale

pre 9 godina

zasto kina i rusija nisu sprecili ?!?!? bolje to odgovorite... zato sto su to kazne za eu put i vasa uvlacenja EU komesarima i cinovnicima

pranja

pre 9 godina

А Ти лично потписао споразум који између осталог садржи и неблокирање пријема "Косова" у међународне организације.И из Твог кабинета су послате препоруке Русији,Кини...да њихове делегације у МОКу не гласају против пријема.
Онда Ти дигнеш педу дебело и станеш пред камере да осуђујеш.
Када буде дошло време да одговарате,онда ће да ћутите.

Miša

pre 9 godina

Pre mesec i kusur dana ukrali meni biciklu pred zgradom. Komšije i lokalna policija su to "oštro osudile". I? Ja i dalje bez bicikle. Ramišljam da ja maznem neku drugu biciklu da zadovoljim pravdu. Znam, oštro ćete me svi osuditi, ali ja cu opet imati biciklu. Cilj opravdava sredstva, iako u ovoj drzavi nema ni cilja, a nema ni sredstava. Ja to takodje oštro osudjujem, ali što se mora mora se. Toliko od mene.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Da sam ja na mestu "Srbije koja najoštrije osuđuje ovu odluku MOK-a" Ja bih se sad lepo "ISCLANIO" iz te organizacije i nebih NIKADA vise ucestvovao na olimpijskim igrama i medjunarodnim takmicenjima uopste cime bih i "prakticno podkrepio" svu svoju "osudu" jedne tako "neodgovorne odluke" koja ni na koji nacin nije u "interesu Srbije" pa neka oni onda vide sta ce i kako ce "bez Srbije" !
Ovako ovo "osudjivanje na prazno" licno ne verujem da ce bilo koga "posebno potresti" !

Milorad

pre 9 godina

Haha, izjava za dnevno-politicku propagandru AV-AV-a. Srbija se obavezala u Briselu potpisom Dacica i Vucica da nece sprecavati Kosovo da udje u MOK ili bilo gde drugo. Da su hteli, bas bi otisli na tu sednicu da kazu nesto. Ovako samo lupetaju za krezubu i nepismenu javnost.

panteroid

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: [link]
(Sportista, 9. decembar 2014 17:20)

Mogao je samo da unese i da izadje jer se ne pita nista.Koliko mozga treba da se skapira da se ovo resila odavno na drugom mestu a MOK je samo finale svega.

karadjordje

pre 9 godina

da li je KIM priznata, nezavisna i ostalo nije više naše pitanje. A da li to priznajemo JESTE naše i pitanje i pravo. I zašto naši predstavnici rade drugačije? Fukare.

komentari se objavljuju na fejsbuku

pre 9 godina

Srbijom vladaju strani placenici i ako ne izadjemo na ulice i pohapsimo bandu, nemojte se iznenaditi kad budete citali da su prodali Vojvodinu! Prodali su Kosovo, prodace i Vojvodinu.

ST25

pre 9 godina

Interesuje me bas sta se mota ovim politicarima po mozgu kad daju ove izjave, tipa pije kafu i razmislja »Jao sad moram da dam izjavu da osudjujem to i to« a zna da ce to da se desi vec par meseci,kakvi su to pokvareni ljudi.

Kockica

pre 9 godina

Ja licno zelim sve najbolje sportistima sa Kosova na buducim Olimpijskim Igrama i kao drzavljanin bivse SFRJ i Srbije ogradjujem se od svih izjava i svih politikanata koji bi bilo kom vrhunskom sportisti onemogucili da ucestvuje na medjunarodnim takmicenjima. Takvim kao srbin covek kazem: "mars more i kus more bitange, bananare, kofercine" Kad Ivica krene do posla biciklom onda ce moci da komentarise svet!

GreenGhost

pre 9 godina

Pa onda, fino ajde uradite nešto, nekad, nekome po tom pitanju?

Ok, neka Srbija ne nastupa na olimpijskim igrama? Uradite nešto, pokažite maaalo energije, hrabrosti, bilo čega.

Osuđivanje i priča su doveli dokle su doveli...

tito

pre 9 godina

E Srbijo....jadna li si sa ovakvim vodjama. Ti Dacicu samo osudjuj a oni rade sta im se hoce. A imamo li mi nekog advokata da angazujemo pa da ih odmah tuzimo na medjunarodnom nivou, naravno da nikome to nije ni palo napamet. Ups zaboravih da su advokati jos uvek u strajku...koga je u ostalom i briga.

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

I dobro osudjujemo, i necemo u EU, da li to znaci da necemo ni na olimpijske igre, da cemo izaci iz UN, da necemo igrati na svetskim i evropskim prvenstvima gde igra i Kosovo, da necemo da trgujemo sa zemljama koje trguju sa Kosovom itd itd. Jer realnost je da ce se sve to desiti, sa nasom dozvolom ili bez, apsolutno svejedno, nasa diplomatija je jako losa tako da diplomatijom ne mozemo to da sprecimo, vojska ne moze ni samo sa Kosovom da izadje na kraj, a sigurno da ni Nato i UN nece dozvoliti to takodje, tako da ne mozemo ni silom to da sprecimo, pare nemamo, ne mozemo ni da podmitimo i podkupimo. Ostaje da se ne pravimo pametni i sada da uradimo ono sto treba da se uradi, a ne da uvek komplikujemo sebi zivot oko vec izgubljenih bitaka.

Aca

pre 9 godina

Šta se , bre, folirate! Briselskim sporazumom ste potpisali da se nećete suprostavljati Kosovu prijemu u razne međunarodne organizacije, pa što se onda čudite?

Alex

pre 9 godina

Ma sta mi naprica?!
A sta si ti to nama potpisao u Briselu, a?
Da neces da blokiras Kosovo u medjunarodnim institucijama, a?
Slatka je vlast, pa da produzis jos malo!

strah i trepet

pre 9 godina

I?????? Sad treba da ocekujemo da ce MOK nesto da promeni, jer kad mi nesto najostrije osudimo to je gore nego najveca kletva. Ovo je bruka!!!

zoranR

pre 9 godina

Alo, bre Dachicu, zar mislish da smo veverice ili ovce...? Pre par meseci, predsednik medjunarodne rukometne federacije, rekao je da ste ti i Vuchic pristali u Belgiji, na pregovorima sa Tachijem, da Kosovo udje u medjunarodne sportke organizacije.... Koji su ovo ljudi na chelu ove zemlje da chovek ne poveruje.

U brk

pre 9 godina

Sad pokažimo stav. Izadjimo iz MOK-a. Eto im Kosovo neka im vadi prosek zemalja i kvalitet takmičenja. Nek im ulepšavaju tribine, dokazali su da su u tome domišljati, da poštuju poruke "no rasizm", "no politics" i sl. Nikada ne popustiti banditsko kartelskoj koaliciji.

danilo

pre 9 godina

Da su znali za ovako oštru osudu, ne bi se usudili!
Ali sada je kasno,Dačić&Vučić&Divac su sve uradili ali zli neprijatelj je bio jači...
P.S.
Možda bi bilo pametnije da smo dali saglasnost jer ako sve zemlje oko nas ostanu nama neprijateljske možda bi trebalo da stavimo prst na čelo?

Dule

pre 9 godina

"Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Srbija se Briselskim sporazumom obavezala da se neće protiviti pristupanju Kosova u međunarodne sportske organizacije".
I šta se onda čudite? Pa nismo debili! Pa to ste potpisali! Pa to ste prihvatili!

Neznalica

pre 9 godina

E, sad će ova najoštrija osuda da sve promeni. Da li će bar da se donese odluka da odbijamo da se sastanemo na bilo kom takmičenju sa "reprezentacijom ili reprezentativcima Kosova". To je minimum koji bi bilo koja država koja drži do sebe uradila.

jolly

pre 9 godina

To je ta arogancija politicara - Srbija, to smo mi politicari. Sportisti, koji su, koliko vidim, pozeleli dobrodoslicu sportistima sa Kosova, nisu Srbija. I tako dolazimo do paradoksa: da se sportisti, koji su daleko vise ucinili od politicara za Srbe i Srbiju, ne smatraju glasom Srbije, a da se politicari, koji su glavni krivci za stanje u kome se Srbi i Srbija danas nalaze, smatraju najvecim srpskim sinovima i glasom srpskog naroda.

VJ

pre 9 godina

Te Vaše pričice i šarene laže mogu da prođu kod nepismenih, neobrazovanih ljudi, njih nažalost u Srbiji ima mnogo.

Potpisali ste sve to, o tome se ne piše pa se narod našao u čudu. I sada se Vi kao protivite. Čemu? Onome što ste već prihvatili?

Izađite i recite narodu Srbije kako stvari stoje, dosta je bilo zamajavanja.

Dr Mr Informaticar

pre 9 godina

E jos samo rusija da osudi....
Cestitam komsije,opet ste nas nadmudrili,a mi cemo kao i do sad da sacekamo 10-20 godina da nam pomogne rusija kao sto nam je dosad pomagala.Jos jednom svaka cast!

hm?

pre 9 godina

Licemerno, kao i uvek.... Uplasio se za sudbinu svog rejtinga u Srbiji. Priznajte sta su uslovi Briselskog sporazuma, objavite ga javno sa svim clanovima, aneksima ako postoje, da vidi narod sta je potpisano! Niste smeli ni Kumanovski sporazum da objavite 1999. godine...
Ne izigravajte patriote, provaljeni ste! Mene su '99. hteli da hapse jer sam rekao da je Kumanovo izdaja i kapitulacija, dok je vama Milosevic cestitao pobedu i mir. Sada se vidi ko je pobedio... Vlade Divac nije smeo ovo sebi da dozvoli, ceo zivot nece moci da spere ovu ljagu sa imena...

student

pre 9 godina

Dzabe ih osudjuju, Kosovo je otislo u nepovrat i ne moze se vratiti. Neko je uzeo debele pare prodavsi Kosovo i tacka. Mislim da bismo trebali da se okrenemo trenutnim ekonomskim problemima i niskim zivotnim standardom u nasoj propaloj drzavi.

revolucionaran

pre 9 godina

Najoštrije???
Sigurno će promeniti mišljenje nakon najoštrije osude!!!
Smešni ste... Ništa drugo ni ne znate sem da uputite oštru kritiku. ...

zoran

pre 9 godina

Sve cestitke MOK-u za donosenje ovakve odluke.Kosovo je odavno nezavisno,polako ali sigurno narod u sve vecem broju to shvata.Politicari to znaju od prvog dana,samo gube keca u rukavu kada je manipulisanje narodom u pitanju.

ja tako, a vi kako oćete

pre 9 godina

Znam ja da vi morate da osudjujete, ali realno, šta je bre strašno u tome?
Pa eto, sad ćemo imati priliku da se odmeravamo u sportskim olimpijskim disciplinama.
I da budemo bolji, ako smo bolji. A jesmo li bolji?
Bolji neka pobedi!

Sportista

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

m4rk0

pre 9 godina

Xaxa, cuj osudjuju prijem. Ko nije ulozio zalbu na donesenu odluku o prijemu ?

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

dejan

pre 9 godina

Klasična izjava za domaću javnost!Zašto makar rusi i kinezi nisu glasali protiv?Šta radi Divac,sem što prima platu,što nije lobirao ranije šta je čekao?
Vi izgleda nas gradjane smatrate idiotima,radite za interes Kosova time što ništa ne radite,a posle kukate po našim novinama.....

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada?! ovo je ama bas isto kao da su priznata i suverena drzava,gde su sada rusi? gde su sada nasi prijatelji da to sprece? ostavke momentalno!!!

zoran

pre 9 godina

E da smo ljudi sada da kazemo ne idemo na Olimpijadu na kojoj ucestvuje drzava Kosovo.Bice stari fazon koji ce progutati raja-nemojmo zbog nasih sportista koji se vredno pripremaju.

Sir Giles

pre 9 godina

Ništa. Sad se vi naljutute pa prekinite da učestvujete na Oi. Samo klis, obaranje ruke i skok iz rupe preko volujske zaprege. Ili da od..te više.

kosovo u srcu

pre 9 godina

Ma mozemo mi da osudjujemo,kritikujemo,mozemo da se neslazemo sa tom odlukom,ali i sami znamo da od tog vajde nema(nazalost).To je konacna odluka evrope..I moracemo je prihvatiti kao i sve ostalo.Al mi cemo i dalje da se '' dodvoravamo '' !!!

revolucionaran

pre 9 godina

Najoštrije???
Sigurno će promeniti mišljenje nakon najoštrije osude!!!
Smešni ste... Ništa drugo ni ne znate sem da uputite oštru kritiku. ...

pranja

pre 9 godina

А Ти лично потписао споразум који између осталог садржи и неблокирање пријема "Косова" у међународне организације.И из Твог кабинета су послате препоруке Русији,Кини...да њихове делегације у МОКу не гласају против пријема.
Онда Ти дигнеш педу дебело и станеш пред камере да осуђујеш.
Када буде дошло време да одговарате,онда ће да ћутите.

Aca

pre 9 godina

Šta se , bre, folirate! Briselskim sporazumom ste potpisali da se nećete suprostavljati Kosovu prijemu u razne međunarodne organizacije, pa što se onda čudite?

Dule

pre 9 godina

"Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Srbija se Briselskim sporazumom obavezala da se neće protiviti pristupanju Kosova u međunarodne sportske organizacije".
I šta se onda čudite? Pa nismo debili! Pa to ste potpisali! Pa to ste prihvatili!

strah i trepet

pre 9 godina

I?????? Sad treba da ocekujemo da ce MOK nesto da promeni, jer kad mi nesto najostrije osudimo to je gore nego najveca kletva. Ovo je bruka!!!

zoranR

pre 9 godina

Alo, bre Dachicu, zar mislish da smo veverice ili ovce...? Pre par meseci, predsednik medjunarodne rukometne federacije, rekao je da ste ti i Vuchic pristali u Belgiji, na pregovorima sa Tachijem, da Kosovo udje u medjunarodne sportke organizacije.... Koji su ovo ljudi na chelu ove zemlje da chovek ne poveruje.

ja tako, a vi kako oćete

pre 9 godina

Znam ja da vi morate da osudjujete, ali realno, šta je bre strašno u tome?
Pa eto, sad ćemo imati priliku da se odmeravamo u sportskim olimpijskim disciplinama.
I da budemo bolji, ako smo bolji. A jesmo li bolji?
Bolji neka pobedi!

Kockica

pre 9 godina

Ja licno zelim sve najbolje sportistima sa Kosova na buducim Olimpijskim Igrama i kao drzavljanin bivse SFRJ i Srbije ogradjujem se od svih izjava i svih politikanata koji bi bilo kom vrhunskom sportisti onemogucili da ucestvuje na medjunarodnim takmicenjima. Takvim kao srbin covek kazem: "mars more i kus more bitange, bananare, kofercine" Kad Ivica krene do posla biciklom onda ce moci da komentarise svet!

pipi

pre 9 godina

Ajde dosta zamlacivanja, priznajte to Kosovo jednom vise , uradite bar jednom nesto na vreme I pokusajte da iz toga izvucete bar neke benifite za ovaj narod.

VJ

pre 9 godina

Te Vaše pričice i šarene laže mogu da prođu kod nepismenih, neobrazovanih ljudi, njih nažalost u Srbiji ima mnogo.

Potpisali ste sve to, o tome se ne piše pa se narod našao u čudu. I sada se Vi kao protivite. Čemu? Onome što ste već prihvatili?

Izađite i recite narodu Srbije kako stvari stoje, dosta je bilo zamajavanja.

Beograd

pre 9 godina

Kada bi Kosovo bilo sasatavni deo Srbije, onda bi bilo logično da kosovski fudbaleri budu u reprezentaciji Srbije, ali to nije slučaj-Kosovo je nezavisna država. Srbija može da se ljuti i da odbija da prizna realnost, ali Kosovo neće vratiti, hajde pogledajmo istini u oči i prestanimo da se opterećujemo pričama o junačkoj prošlosti naših predaka, o obrazu i časti- počnimo da živimo i pustimo mlade da žive kao sav normalan svet!

mile

pre 9 godina

Dacic uvek uradi sve sto veliki od njega traze, a svom narodu kaze ono sto narod voli da cuje...
Tako zaludjuje polupismen srpski narod. On uvek sakupi preko 10 procenata glasova, od kojih veliku vecinu cine oni koji ne znaju da koriste ni olovku, a kamo li internet...

Alex

pre 9 godina

Ma sta mi naprica?!
A sta si ti to nama potpisao u Briselu, a?
Da neces da blokiras Kosovo u medjunarodnim institucijama, a?
Slatka je vlast, pa da produzis jos malo!

Cross

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog
Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo
Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Za to vrijeme ~

"Nije bilo formalnog protesta. Konsultovali smo se sa
Olimpijskim komitetom Srbije i drugim zainteresovanim
zemljama u regionu povodom ovog pitanja", rekao je Bah.

Bah: Divac se nevoljno složio sa prijemom Kosova!

x file

pre 9 godina

hahaha...koji moron. braco Srbi zbog bivseg njegovog sefa, ratnog zlocinca i prema svom narodu cemo kusati jos barem 200 godina. zato okrenite list. Kosovo je drzava i tacka. priznati i izvuci korist. ne zivi se od mitova i legendi...

samo jedan zivot imate

pre 9 godina

osudjujes??? malo je to!!!

1. srbija odmah da napusti MOK i da osnuje "nesvrstani" MOK, skraceno "NMOK"
2. da se odmah organizuje moleban, od kalemegdana do hrama sv save. u prvim redovima da budu navijaci.
3. da se pritom polomi nekoliko izloga i pokrade nesto malo robe, cisto da svet vidi da se ne zezamo
4. da izadje nas prepametni predsednik sa svojom platformom

Bo

pre 9 godina

Kakav licemer!
Izjava za unutrasnju upotrebu i nista vise.
Pa zar nisu koferce i hot lips potpisali Briselski sporazum kojim su se obavezali da ne blokiraju prijem Kosova u medj.sportske organizacije?
Strasno je ako misle da smo svi bas toliko glupi i zaboravni...kako su jadni svi ovi nasi politicari, iste reciklirane face vec 25 godina.
Ceznem da se pojavi neko movo lice i nova normalna stranka u nasoj Srbiji.

zoran

pre 9 godina

Sve cestitke MOK-u za donosenje ovakve odluke.Kosovo je odavno nezavisno,polako ali sigurno narod u sve vecem broju to shvata.Politicari to znaju od prvog dana,samo gube keca u rukavu kada je manipulisanje narodom u pitanju.

Oliver Nedeljković

pre 9 godina

Ti i onaj Vučić ste se potpisivanjem Briselskog sporazuma saglasili da država Srbija ne blokira između ostalog ni prijem kosovskih sportista u međunarodne organizacije. A sada se kao iščuđavate. Licemeri..

Histrion

pre 9 godina

Dacic je, jednostavno receno, falsifikovao Olimpijsku povelju. Nigde ne pise da bilo koga moraju priznati sve zemlje clanice UN, niti Generalna skupstina UN. Naprotiv: narocito se istice da Olimpijske igre NISU takmicenje zemalja, ili, daleko bilo, nacionalnih selekcija, nego takmicenje SPORTISTA. Zaista, nije lepo lagati..

miladinka krs

pre 9 godina

ajde više shvatimo istinu, skoro ceo svet je priznao kosovo i oni su zasebna država, jeste da je bilo srce srbije ali više nije, oteli su nam na pdmukao način i sada je druga država nama se to nesvidja ali je nažalost tako...pa bolje da ga priznamo i biće nam bolje...a kad i ako dodje vreme onda ga možemo osvajati ponovo a ne maltretirati srpski narod sa tim kosovom ionako će ga priznati da bi ušli u evropu (ako nas uopšte prime jer smo suviše divlja nacija)

Pavle

pre 9 godina

Baš Dačića briga, što je Kosovo u MOK-u.On je u zadnjih 10 dana, novcem poreskih obveznika (kojima država bestidno zavlači ruku u džep i odbija od plata i penzija) obigrao zemaljsku kuglu, sa efektom ravnim nuli.Šta ga košta da zamajava naivni narod?Ništa!Dok je na vlasti, niko neće pokretati afere koferče, druženje u kafani sa kriminalcima i slično.
Koga briga za Kosovo?Njega najmanje...

Danubewalker

pre 9 godina

Sledeca vest:
Vlada Srbije,na celu sa premijerom Aleksandrom Vucicem,najostrije,putem svih stampanih i elektronskih izdanja u zemlji,osudjuju prijem Kosova u UN jer se time ugrozava suverenitet,integritet,fusnota,cetvorocifrena rezolucija i sve ostalo.Pitamo jasno,sta je sledece?Da nece mozda da traze da skinemo Pristinu sa vremenske prognoze?!E to nece moci,niko ne sme da nas vredja i ponizava!!!

hm?

pre 9 godina

Licemerno, kao i uvek.... Uplasio se za sudbinu svog rejtinga u Srbiji. Priznajte sta su uslovi Briselskog sporazuma, objavite ga javno sa svim clanovima, aneksima ako postoje, da vidi narod sta je potpisano! Niste smeli ni Kumanovski sporazum da objavite 1999. godine...
Ne izigravajte patriote, provaljeni ste! Mene su '99. hteli da hapse jer sam rekao da je Kumanovo izdaja i kapitulacija, dok je vama Milosevic cestitao pobedu i mir. Sada se vidi ko je pobedio... Vlade Divac nije smeo ovo sebi da dozvoli, ceo zivot nece moci da spere ovu ljagu sa imena...

baba simana

pre 9 godina

Tek sada razumem: ako ovima sa Kosova ne dozvolimo da skaču s motkom, da bacaju kladivo, da trče maraton...onda je Kosovo u Srbiji?!
Nema veze što nas njihovi carinici pregledaju na granici, nema veze što su naše partije u njihovoj Skupštini, nema veze što komesar za vezu Republike Kosovo ima kancelariju u BG, što se naš premiijer sreće sa njihovim premijerom, što autobusi sa njihovim tablicama šibaju našim putevima... Sve to nije važno, samo nemoj da bi slučajno oni učestvovali na sportskim takmičenjima. Budalasto do bola!
Kada je nekom narodu teško (a nama jeste teško) uvek ima saosećanje većine drugih naroda. A zbog ovakvih budalaština nama se cela planeta smeje.

dejan

pre 9 godina

Klasična izjava za domaću javnost!Zašto makar rusi i kinezi nisu glasali protiv?Šta radi Divac,sem što prima platu,što nije lobirao ranije šta je čekao?
Vi izgleda nas gradjane smatrate idiotima,radite za interes Kosova time što ništa ne radite,a posle kukate po našim novinama.....

danilo

pre 9 godina

Da su znali za ovako oštru osudu, ne bi se usudili!
Ali sada je kasno,Dačić&Vučić&Divac su sve uradili ali zli neprijatelj je bio jači...
P.S.
Možda bi bilo pametnije da smo dali saglasnost jer ako sve zemlje oko nas ostanu nama neprijateljske možda bi trebalo da stavimo prst na čelo?

realno

pre 9 godina

Zasto ne osudjuju kriminal, korupciju, ekonomsku drustvenu, socijalnu bedu u Srbiji !? Pa zato sto nasi kvazi strucnjaci politicari nisu sposobni da organizuju jednu mesnu zajednicu, a kamoli drzavu!

Doktor

pre 9 godina

Pazite , bez ijednog glasa protiv...
Bas nekoga briga sta Srbija osudjuje i misli...Eeee,jadna ti si Srbijo sa svojom politickom elitom...

njegos

pre 9 godina

Naredili divcu da se ne protivi a sad kao oni su iznenadjeni.Pre 20 dana sam citao u kuriru da se bas to sprema i sad je Dacic iznenadjen.Treba uvesti poligraf lazi a pitanje da bude radis li za neku stranu tajnu sluzbu.

Miša

pre 9 godina

Pre mesec i kusur dana ukrali meni biciklu pred zgradom. Komšije i lokalna policija su to "oštro osudile". I? Ja i dalje bez bicikle. Ramišljam da ja maznem neku drugu biciklu da zadovoljim pravdu. Znam, oštro ćete me svi osuditi, ali ja cu opet imati biciklu. Cilj opravdava sredstva, iako u ovoj drzavi nema ni cilja, a nema ni sredstava. Ja to takodje oštro osudjujem, ali što se mora mora se. Toliko od mene.

tito

pre 9 godina

E Srbijo....jadna li si sa ovakvim vodjama. Ti Dacicu samo osudjuj a oni rade sta im se hoce. A imamo li mi nekog advokata da angazujemo pa da ih odmah tuzimo na medjunarodnom nivou, naravno da nikome to nije ni palo napamet. Ups zaboravih da su advokati jos uvek u strajku...koga je u ostalom i briga.

kosovo u srcu

pre 9 godina

Ma mozemo mi da osudjujemo,kritikujemo,mozemo da se neslazemo sa tom odlukom,ali i sami znamo da od tog vajde nema(nazalost).To je konacna odluka evrope..I moracemo je prihvatiti kao i sve ostalo.Al mi cemo i dalje da se '' dodvoravamo '' !!!

Milorad

pre 9 godina

Haha, izjava za dnevno-politicku propagandru AV-AV-a. Srbija se obavezala u Briselu potpisom Dacica i Vucica da nece sprecavati Kosovo da udje u MOK ili bilo gde drugo. Da su hteli, bas bi otisli na tu sednicu da kazu nesto. Ovako samo lupetaju za krezubu i nepismenu javnost.

student

pre 9 godina

Dzabe ih osudjuju, Kosovo je otislo u nepovrat i ne moze se vratiti. Neko je uzeo debele pare prodavsi Kosovo i tacka. Mislim da bismo trebali da se okrenemo trenutnim ekonomskim problemima i niskim zivotnim standardom u nasoj propaloj drzavi.

komentari se objavljuju na fejsbuku

pre 9 godina

Srbijom vladaju strani placenici i ako ne izadjemo na ulice i pohapsimo bandu, nemojte se iznenaditi kad budete citali da su prodali Vojvodinu! Prodali su Kosovo, prodace i Vojvodinu.

ST25

pre 9 godina

Interesuje me bas sta se mota ovim politicarima po mozgu kad daju ove izjave, tipa pije kafu i razmislja »Jao sad moram da dam izjavu da osudjujem to i to« a zna da ce to da se desi vec par meseci,kakvi su to pokvareni ljudi.

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

I dobro osudjujemo, i necemo u EU, da li to znaci da necemo ni na olimpijske igre, da cemo izaci iz UN, da necemo igrati na svetskim i evropskim prvenstvima gde igra i Kosovo, da necemo da trgujemo sa zemljama koje trguju sa Kosovom itd itd. Jer realnost je da ce se sve to desiti, sa nasom dozvolom ili bez, apsolutno svejedno, nasa diplomatija je jako losa tako da diplomatijom ne mozemo to da sprecimo, vojska ne moze ni samo sa Kosovom da izadje na kraj, a sigurno da ni Nato i UN nece dozvoliti to takodje, tako da ne mozemo ni silom to da sprecimo, pare nemamo, ne mozemo ni da podmitimo i podkupimo. Ostaje da se ne pravimo pametni i sada da uradimo ono sto treba da se uradi, a ne da uvek komplikujemo sebi zivot oko vec izgubljenih bitaka.

Aleksandar

pre 9 godina

Budite principijelni kao što niste gospodo Dačič i Vučić pa kažite narodu da ga predvodite u Evropsku uniju, koja će jednog dana isto tako primiti Kosovo u sve relevantne organizacije! Ako oni smatraju Kosovo državom, šta mi tražimo u tom društvu?

Dr Mr Informaticar

pre 9 godina

E jos samo rusija da osudi....
Cestitam komsije,opet ste nas nadmudrili,a mi cemo kao i do sad da sacekamo 10-20 godina da nam pomogne rusija kao sto nam je dosad pomagala.Jos jednom svaka cast!

Sid

pre 9 godina

Ovo je izdaja najvisih interesa Srbije!

Zasto, pa zato sto niko nije bio od nasih predstavnika, ZASTO?
Mi cemo da ih sada osudjujemo i Kinu i Rusiju i da budemo kao ljuti ali ovo je samo farsa za narod!!!!


Neka vam sluzi na cast i neka vas je sramota sto konstantno radite drugo od onoga sto govorite.
Vlade Divac da je castan covek dao bi ostavku ali naravno da nece to uraditi jer je sve izrezirano samo narod treba da "popije" pricu!

Jedna velika sramota i blamaza za ceo sportski i vladajuci vrh!

U nekim neozbiljnijim zemljama padale bi ostavke, kod nas ce kasnije da se sami sebi daruju raznnim plaketama, ordenjem itd...

vladan

pre 9 godina

...jednako kao sto ce Srbija "vrlo ostro osuditi" vrlo izgledan predstojeci prijem Kosova u UN.
Srbija mora da shvati i da se pomiri sa cinjenicom da je Kosovo nezavisna drzava i da iscepa onu budalastinu od Kostunica - Tadic ustava.

Srbin

pre 9 godina

Mozemo mi samo da osudjujemo jer drugo nista ni nemozemo da uradimo.
Sto nam bude pre jasnije to tim ce nam biti lakse.
Kosovo se nece vratiti nama ma sta mi uradili koliko ce jos generacija ziveti u to lazi I zabludi.
Budimo realni, zivimo zivot a ne politiku.

darko

pre 9 godina

pa jel pise u prethodnoj vesti da su nasi politicari potpisali u briselu i ostavili nas OK na cedilu svaka cast politicari sad ste konacno otvorili oci narodu sta se od nas trazi

Dekizy

pre 9 godina

Od MOK-a za Srbiju jedan veliki CMOK.
(Kosovar Prizren, 9. decembar 2014 18:43)
------------
Istocna Nemacka je takodje bila clanica MOK-a pa sta bi sa njom ?
Vasa sudbina je usko povezana sa konstalacijom odnosa u Svetu,siguran sam da ce vam u blizoj ili daljoj buducnsoti prisesti i MOK I CMOK i dron

Sportista

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

jolly

pre 9 godina

To je ta arogancija politicara - Srbija, to smo mi politicari. Sportisti, koji su, koliko vidim, pozeleli dobrodoslicu sportistima sa Kosova, nisu Srbija. I tako dolazimo do paradoksa: da se sportisti, koji su daleko vise ucinili od politicara za Srbe i Srbiju, ne smatraju glasom Srbije, a da se politicari, koji su glavni krivci za stanje u kome se Srbi i Srbija danas nalaze, smatraju najvecim srpskim sinovima i glasom srpskog naroda.

КМ

pre 9 godina

нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!

Sir Giles

pre 9 godina

Ništa. Sad se vi naljutute pa prekinite da učestvujete na Oi. Samo klis, obaranje ruke i skok iz rupe preko volujske zaprege. Ili da od..te više.

sale

pre 9 godina

zasto kina i rusija nisu sprecili ?!?!? bolje to odgovorite... zato sto su to kazne za eu put i vasa uvlacenja EU komesarima i cinovnicima

Za tvrdoglave i nerazumne

pre 9 godina

Iaoko znam da je to sulodno reci vam, uozbiljite se konacno i prihvatite cinjenice da je Kosovo nezavisna drzava.
Jos nesto, puno se ljudi ovde busalo, kako Kosovo nikada nece biti primljeno, e pa mozda ste sad nauclili lekciju "nikada ne reci nikada.

GreenGhost

pre 9 godina

Pa onda, fino ajde uradite nešto, nekad, nekome po tom pitanju?

Ok, neka Srbija ne nastupa na olimpijskim igrama? Uradite nešto, pokažite maaalo energije, hrabrosti, bilo čega.

Osuđivanje i priča su doveli dokle su doveli...

zoran

pre 9 godina

E da smo ljudi sada da kazemo ne idemo na Olimpijadu na kojoj ucestvuje drzava Kosovo.Bice stari fazon koji ce progutati raja-nemojmo zbog nasih sportista koji se vredno pripremaju.

karadjordje

pre 9 godina

da li je KIM priznata, nezavisna i ostalo nije više naše pitanje. A da li to priznajemo JESTE naše i pitanje i pravo. I zašto naši predstavnici rade drugačije? Fukare.

(sta li je sledece..)

pre 9 godina

Svi znamo ko se pita za sve,kakav Dacic,Divac,Udovicic,itd.. Dakle,Aleksandre Vucicu,sta kazes ti na ovo sto nam se desava? Aleksandre Vucicu,covece aman!

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada?! ovo je ama bas isto kao da su priznata i suverena drzava,gde su sada rusi? gde su sada nasi prijatelji da to sprece? ostavke momentalno!!!

Sida

pre 9 godina

Srbija kao poligon za lazni patriotizam i korupciju.Daj primitivcu Kosovo pa se ne brini za pljacku gradjana Srbije.Oprobani metod komunista prefarbanih u socijaliste i slicnih njima.

m4rk0

pre 9 godina

Xaxa, cuj osudjuju prijem. Ko nije ulozio zalbu na donesenu odluku o prijemu ?

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Da sam ja na mestu "Srbije koja najoštrije osuđuje ovu odluku MOK-a" Ja bih se sad lepo "ISCLANIO" iz te organizacije i nebih NIKADA vise ucestvovao na olimpijskim igrama i medjunarodnim takmicenjima uopste cime bih i "prakticno podkrepio" svu svoju "osudu" jedne tako "neodgovorne odluke" koja ni na koji nacin nije u "interesu Srbije" pa neka oni onda vide sta ce i kako ce "bez Srbije" !
Ovako ovo "osudjivanje na prazno" licno ne verujem da ce bilo koga "posebno potresti" !

delastone

pre 9 godina

po obicaju, nasi se sete da pricaju tek kad je sve gotovo...i gdin Divac je mogao da se ne slozi sa odlukom,ovako napravise magarca od njega tapsanjem po ledjima

Neznalica

pre 9 godina

E, sad će ova najoštrija osuda da sve promeni. Da li će bar da se donese odluka da odbijamo da se sastanemo na bilo kom takmičenju sa "reprezentacijom ili reprezentativcima Kosova". To je minimum koji bi bilo koja država koja drži do sebe uradila.

U brk

pre 9 godina

Sad pokažimo stav. Izadjimo iz MOK-a. Eto im Kosovo neka im vadi prosek zemalja i kvalitet takmičenja. Nek im ulepšavaju tribine, dokazali su da su u tome domišljati, da poštuju poruke "no rasizm", "no politics" i sl. Nikada ne popustiti banditsko kartelskoj koaliciji.

panteroid

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: [link]
(Sportista, 9. decembar 2014 17:20)

Mogao je samo da unese i da izadje jer se ne pita nista.Koliko mozga treba da se skapira da se ovo resila odavno na drugom mestu a MOK je samo finale svega.

Dosta je bilo

pre 9 godina

Mediji su preneli da je MOK jednoglasno doneo odluku o prijemu Kosova pa se postavlja pitanje gde je bio naš glas protiv ?! ili je u momentu glasanja naš predstavnik izašao tobož do toaleta ! Dosta više laži i demagogije !

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospoda iz MOK-a ocigledno nemaju hrabrosti da prime Taipei u punopravno clanstvo ali zato Srbiji mogu da udaraju samare. Reakcija ministra Dacica je sasvim na mestu. Nemam nikakvo postovanje prema ovoj organizaciji.

Mira Tomović

pre 9 godina

@šta li je sledeće:Pa da ste manje cinični a više realniji, onda bi znali da nije Aleksandar Vučić doveo Kosovo u ovu situaciju u kojoj se danas nalazi, niti je on mogao da utiče da li će MOK primiti Kosovo u svoje okrilje.Ono što Vučić preduzima jeste da se kroz pregovore sa Prištinom normalizuju uslovi za što bolji život Srba koji žive na teritoriji Kosova.

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@Milan: Nismo sa oduševljenem primili vest da je Kosovo primljeno u MOK , ali to ne znači da treba da bojkotujemo Olimpijadu.

biki

pre 9 godina

@нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!
(КМ, 9. decembar 2014 21:42)

Kako te bre nije sramota?!Bez razmisljanja nad problemom...Pitanje Kosova je nesto sto je trebalo odavno resiti....O Titu necu,Sloba ga je koristio za glasove,Tadic ga je gurao pod tepih,izvinjavao se i davao lazna obecanja.Vucicu je zapao vruc krompir...Briselski sporazum je u datom trenutku bio najbolje moguce resenje.Nakon svega sto su prethodnici potpisali on je uspeo da izvuce maksimum za Srbe koji dole zive.

AlanFord

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne zapitam,zašto su to dozvolili naši veliki prijatelji ? Zar ne shvataju da je to praktično približavanje nezavisnosti Kosova,koju oni ne priznaju !

U brk

pre 9 godina

Sad pokažimo stav. Izadjimo iz MOK-a. Eto im Kosovo neka im vadi prosek zemalja i kvalitet takmičenja. Nek im ulepšavaju tribine, dokazali su da su u tome domišljati, da poštuju poruke "no rasizm", "no politics" i sl. Nikada ne popustiti banditsko kartelskoj koaliciji.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Gospoda iz MOK-a ocigledno nemaju hrabrosti da prime Taipei u punopravno clanstvo ali zato Srbiji mogu da udaraju samare. Reakcija ministra Dacica je sasvim na mestu. Nemam nikakvo postovanje prema ovoj organizaciji.

Dekizy

pre 9 godina

Od MOK-a za Srbiju jedan veliki CMOK.
(Kosovar Prizren, 9. decembar 2014 18:43)
------------
Istocna Nemacka je takodje bila clanica MOK-a pa sta bi sa njom ?
Vasa sudbina je usko povezana sa konstalacijom odnosa u Svetu,siguran sam da ce vam u blizoj ili daljoj buducnsoti prisesti i MOK I CMOK i dron

ja tako, a vi kako oćete

pre 9 godina

Znam ja da vi morate da osudjujete, ali realno, šta je bre strašno u tome?
Pa eto, sad ćemo imati priliku da se odmeravamo u sportskim olimpijskim disciplinama.
I da budemo bolji, ako smo bolji. A jesmo li bolji?
Bolji neka pobedi!

miladinka krs

pre 9 godina

ajde više shvatimo istinu, skoro ceo svet je priznao kosovo i oni su zasebna država, jeste da je bilo srce srbije ali više nije, oteli su nam na pdmukao način i sada je druga država nama se to nesvidja ali je nažalost tako...pa bolje da ga priznamo i biće nam bolje...a kad i ako dodje vreme onda ga možemo osvajati ponovo a ne maltretirati srpski narod sa tim kosovom ionako će ga priznati da bi ušli u evropu (ako nas uopšte prime jer smo suviše divlja nacija)

pipi

pre 9 godina

Ajde dosta zamlacivanja, priznajte to Kosovo jednom vise , uradite bar jednom nesto na vreme I pokusajte da iz toga izvucete bar neke benifite za ovaj narod.

Kockica

pre 9 godina

Ja licno zelim sve najbolje sportistima sa Kosova na buducim Olimpijskim Igrama i kao drzavljanin bivse SFRJ i Srbije ogradjujem se od svih izjava i svih politikanata koji bi bilo kom vrhunskom sportisti onemogucili da ucestvuje na medjunarodnim takmicenjima. Takvim kao srbin covek kazem: "mars more i kus more bitange, bananare, kofercine" Kad Ivica krene do posla biciklom onda ce moci da komentarise svet!

Beograd

pre 9 godina

Kada bi Kosovo bilo sasatavni deo Srbije, onda bi bilo logično da kosovski fudbaleri budu u reprezentaciji Srbije, ali to nije slučaj-Kosovo je nezavisna država. Srbija može da se ljuti i da odbija da prizna realnost, ali Kosovo neće vratiti, hajde pogledajmo istini u oči i prestanimo da se opterećujemo pričama o junačkoj prošlosti naših predaka, o obrazu i časti- počnimo da živimo i pustimo mlade da žive kao sav normalan svet!

sale

pre 9 godina

zasto kina i rusija nisu sprecili ?!?!? bolje to odgovorite... zato sto su to kazne za eu put i vasa uvlacenja EU komesarima i cinovnicima

zoran

pre 9 godina

E da smo ljudi sada da kazemo ne idemo na Olimpijadu na kojoj ucestvuje drzava Kosovo.Bice stari fazon koji ce progutati raja-nemojmo zbog nasih sportista koji se vredno pripremaju.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Da sam ja na mestu "Srbije koja najoštrije osuđuje ovu odluku MOK-a" Ja bih se sad lepo "ISCLANIO" iz te organizacije i nebih NIKADA vise ucestvovao na olimpijskim igrama i medjunarodnim takmicenjima uopste cime bih i "prakticno podkrepio" svu svoju "osudu" jedne tako "neodgovorne odluke" koja ni na koji nacin nije u "interesu Srbije" pa neka oni onda vide sta ce i kako ce "bez Srbije" !
Ovako ovo "osudjivanje na prazno" licno ne verujem da ce bilo koga "posebno potresti" !

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

i sta sada?! ovo je ama bas isto kao da su priznata i suverena drzava,gde su sada rusi? gde su sada nasi prijatelji da to sprece? ostavke momentalno!!!

x file

pre 9 godina

hahaha...koji moron. braco Srbi zbog bivseg njegovog sefa, ratnog zlocinca i prema svom narodu cemo kusati jos barem 200 godina. zato okrenite list. Kosovo je drzava i tacka. priznati i izvuci korist. ne zivi se od mitova i legendi...

zoran

pre 9 godina

Sve cestitke MOK-u za donosenje ovakve odluke.Kosovo je odavno nezavisno,polako ali sigurno narod u sve vecem broju to shvata.Politicari to znaju od prvog dana,samo gube keca u rukavu kada je manipulisanje narodom u pitanju.

Za tvrdoglave i nerazumne

pre 9 godina

Iaoko znam da je to sulodno reci vam, uozbiljite se konacno i prihvatite cinjenice da je Kosovo nezavisna drzava.
Jos nesto, puno se ljudi ovde busalo, kako Kosovo nikada nece biti primljeno, e pa mozda ste sad nauclili lekciju "nikada ne reci nikada.

vladan

pre 9 godina

...jednako kao sto ce Srbija "vrlo ostro osuditi" vrlo izgledan predstojeci prijem Kosova u UN.
Srbija mora da shvati i da se pomiri sa cinjenicom da je Kosovo nezavisna drzava i da iscepa onu budalastinu od Kostunica - Tadic ustava.

Aleksandar

pre 9 godina

Budite principijelni kao što niste gospodo Dačič i Vučić pa kažite narodu da ga predvodite u Evropsku uniju, koja će jednog dana isto tako primiti Kosovo u sve relevantne organizacije! Ako oni smatraju Kosovo državom, šta mi tražimo u tom društvu?

Sid

pre 9 godina

Ovo je izdaja najvisih interesa Srbije!

Zasto, pa zato sto niko nije bio od nasih predstavnika, ZASTO?
Mi cemo da ih sada osudjujemo i Kinu i Rusiju i da budemo kao ljuti ali ovo je samo farsa za narod!!!!


Neka vam sluzi na cast i neka vas je sramota sto konstantno radite drugo od onoga sto govorite.
Vlade Divac da je castan covek dao bi ostavku ali naravno da nece to uraditi jer je sve izrezirano samo narod treba da "popije" pricu!

Jedna velika sramota i blamaza za ceo sportski i vladajuci vrh!

U nekim neozbiljnijim zemljama padale bi ostavke, kod nas ce kasnije da se sami sebi daruju raznnim plaketama, ordenjem itd...

GreenGhost

pre 9 godina

Pa onda, fino ajde uradite nešto, nekad, nekome po tom pitanju?

Ok, neka Srbija ne nastupa na olimpijskim igrama? Uradite nešto, pokažite maaalo energije, hrabrosti, bilo čega.

Osuđivanje i priča su doveli dokle su doveli...

komentari se objavljuju na fejsbuku

pre 9 godina

Srbijom vladaju strani placenici i ako ne izadjemo na ulice i pohapsimo bandu, nemojte se iznenaditi kad budete citali da su prodali Vojvodinu! Prodali su Kosovo, prodace i Vojvodinu.

samo jedan zivot imate

pre 9 godina

osudjujes??? malo je to!!!

1. srbija odmah da napusti MOK i da osnuje "nesvrstani" MOK, skraceno "NMOK"
2. da se odmah organizuje moleban, od kalemegdana do hrama sv save. u prvim redovima da budu navijaci.
3. da se pritom polomi nekoliko izloga i pokrade nesto malo robe, cisto da svet vidi da se ne zezamo
4. da izadje nas prepametni predsednik sa svojom platformom

tito

pre 9 godina

E Srbijo....jadna li si sa ovakvim vodjama. Ti Dacicu samo osudjuj a oni rade sta im se hoce. A imamo li mi nekog advokata da angazujemo pa da ih odmah tuzimo na medjunarodnom nivou, naravno da nikome to nije ni palo napamet. Ups zaboravih da su advokati jos uvek u strajku...koga je u ostalom i briga.

student

pre 9 godina

Dzabe ih osudjuju, Kosovo je otislo u nepovrat i ne moze se vratiti. Neko je uzeo debele pare prodavsi Kosovo i tacka. Mislim da bismo trebali da se okrenemo trenutnim ekonomskim problemima i niskim zivotnim standardom u nasoj propaloj drzavi.

Srbin

pre 9 godina

Mozemo mi samo da osudjujemo jer drugo nista ni nemozemo da uradimo.
Sto nam bude pre jasnije to tim ce nam biti lakse.
Kosovo se nece vratiti nama ma sta mi uradili koliko ce jos generacija ziveti u to lazi I zabludi.
Budimo realni, zivimo zivot a ne politiku.

hm?

pre 9 godina

Licemerno, kao i uvek.... Uplasio se za sudbinu svog rejtinga u Srbiji. Priznajte sta su uslovi Briselskog sporazuma, objavite ga javno sa svim clanovima, aneksima ako postoje, da vidi narod sta je potpisano! Niste smeli ni Kumanovski sporazum da objavite 1999. godine...
Ne izigravajte patriote, provaljeni ste! Mene su '99. hteli da hapse jer sam rekao da je Kumanovo izdaja i kapitulacija, dok je vama Milosevic cestitao pobedu i mir. Sada se vidi ko je pobedio... Vlade Divac nije smeo ovo sebi da dozvoli, ceo zivot nece moci da spere ovu ljagu sa imena...

Neznalica

pre 9 godina

E, sad će ova najoštrija osuda da sve promeni. Da li će bar da se donese odluka da odbijamo da se sastanemo na bilo kom takmičenju sa "reprezentacijom ili reprezentativcima Kosova". To je minimum koji bi bilo koja država koja drži do sebe uradila.

kosovo u srcu

pre 9 godina

Ma mozemo mi da osudjujemo,kritikujemo,mozemo da se neslazemo sa tom odlukom,ali i sami znamo da od tog vajde nema(nazalost).To je konacna odluka evrope..I moracemo je prihvatiti kao i sve ostalo.Al mi cemo i dalje da se '' dodvoravamo '' !!!

Histrion

pre 9 godina

Dacic je, jednostavno receno, falsifikovao Olimpijsku povelju. Nigde ne pise da bilo koga moraju priznati sve zemlje clanice UN, niti Generalna skupstina UN. Naprotiv: narocito se istice da Olimpijske igre NISU takmicenje zemalja, ili, daleko bilo, nacionalnih selekcija, nego takmicenje SPORTISTA. Zaista, nije lepo lagati..

КМ

pre 9 godina

нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!

danilo

pre 9 godina

Da su znali za ovako oštru osudu, ne bi se usudili!
Ali sada je kasno,Dačić&Vučić&Divac su sve uradili ali zli neprijatelj je bio jači...
P.S.
Možda bi bilo pametnije da smo dali saglasnost jer ako sve zemlje oko nas ostanu nama neprijateljske možda bi trebalo da stavimo prst na čelo?

baba simana

pre 9 godina

Tek sada razumem: ako ovima sa Kosova ne dozvolimo da skaču s motkom, da bacaju kladivo, da trče maraton...onda je Kosovo u Srbiji?!
Nema veze što nas njihovi carinici pregledaju na granici, nema veze što su naše partije u njihovoj Skupštini, nema veze što komesar za vezu Republike Kosovo ima kancelariju u BG, što se naš premiijer sreće sa njihovim premijerom, što autobusi sa njihovim tablicama šibaju našim putevima... Sve to nije važno, samo nemoj da bi slučajno oni učestvovali na sportskim takmičenjima. Budalasto do bola!
Kada je nekom narodu teško (a nama jeste teško) uvek ima saosećanje većine drugih naroda. A zbog ovakvih budalaština nama se cela planeta smeje.

revolucionaran

pre 9 godina

Najoštrije???
Sigurno će promeniti mišljenje nakon najoštrije osude!!!
Smešni ste... Ništa drugo ni ne znate sem da uputite oštru kritiku. ...

karadjordje

pre 9 godina

da li je KIM priznata, nezavisna i ostalo nije više naše pitanje. A da li to priznajemo JESTE naše i pitanje i pravo. I zašto naši predstavnici rade drugačije? Fukare.

jolly

pre 9 godina

To je ta arogancija politicara - Srbija, to smo mi politicari. Sportisti, koji su, koliko vidim, pozeleli dobrodoslicu sportistima sa Kosova, nisu Srbija. I tako dolazimo do paradoksa: da se sportisti, koji su daleko vise ucinili od politicara za Srbe i Srbiju, ne smatraju glasom Srbije, a da se politicari, koji su glavni krivci za stanje u kome se Srbi i Srbija danas nalaze, smatraju najvecim srpskim sinovima i glasom srpskog naroda.

(sta li je sledece..)

pre 9 godina

Svi znamo ko se pita za sve,kakav Dacic,Divac,Udovicic,itd.. Dakle,Aleksandre Vucicu,sta kazes ti na ovo sto nam se desava? Aleksandre Vucicu,covece aman!

Dr Mr Informaticar

pre 9 godina

E jos samo rusija da osudi....
Cestitam komsije,opet ste nas nadmudrili,a mi cemo kao i do sad da sacekamo 10-20 godina da nam pomogne rusija kao sto nam je dosad pomagala.Jos jednom svaka cast!

mile

pre 9 godina

Dacic uvek uradi sve sto veliki od njega traze, a svom narodu kaze ono sto narod voli da cuje...
Tako zaludjuje polupismen srpski narod. On uvek sakupi preko 10 procenata glasova, od kojih veliku vecinu cine oni koji ne znaju da koriste ni olovku, a kamo li internet...

Danubewalker

pre 9 godina

Sledeca vest:
Vlada Srbije,na celu sa premijerom Aleksandrom Vucicem,najostrije,putem svih stampanih i elektronskih izdanja u zemlji,osudjuju prijem Kosova u UN jer se time ugrozava suverenitet,integritet,fusnota,cetvorocifrena rezolucija i sve ostalo.Pitamo jasno,sta je sledece?Da nece mozda da traze da skinemo Pristinu sa vremenske prognoze?!E to nece moci,niko ne sme da nas vredja i ponizava!!!

dejan

pre 9 godina

Klasična izjava za domaću javnost!Zašto makar rusi i kinezi nisu glasali protiv?Šta radi Divac,sem što prima platu,što nije lobirao ranije šta je čekao?
Vi izgleda nas gradjane smatrate idiotima,radite za interes Kosova time što ništa ne radite,a posle kukate po našim novinama.....

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

I dobro osudjujemo, i necemo u EU, da li to znaci da necemo ni na olimpijske igre, da cemo izaci iz UN, da necemo igrati na svetskim i evropskim prvenstvima gde igra i Kosovo, da necemo da trgujemo sa zemljama koje trguju sa Kosovom itd itd. Jer realnost je da ce se sve to desiti, sa nasom dozvolom ili bez, apsolutno svejedno, nasa diplomatija je jako losa tako da diplomatijom ne mozemo to da sprecimo, vojska ne moze ni samo sa Kosovom da izadje na kraj, a sigurno da ni Nato i UN nece dozvoliti to takodje, tako da ne mozemo ni silom to da sprecimo, pare nemamo, ne mozemo ni da podmitimo i podkupimo. Ostaje da se ne pravimo pametni i sada da uradimo ono sto treba da se uradi, a ne da uvek komplikujemo sebi zivot oko vec izgubljenih bitaka.

pranja

pre 9 godina

А Ти лично потписао споразум који између осталог садржи и неблокирање пријема "Косова" у међународне организације.И из Твог кабинета су послате препоруке Русији,Кини...да њихове делегације у МОКу не гласају против пријема.
Онда Ти дигнеш педу дебело и станеш пред камере да осуђујеш.
Када буде дошло време да одговарате,онда ће да ћутите.

Sida

pre 9 godina

Srbija kao poligon za lazni patriotizam i korupciju.Daj primitivcu Kosovo pa se ne brini za pljacku gradjana Srbije.Oprobani metod komunista prefarbanih u socijaliste i slicnih njima.

delastone

pre 9 godina

po obicaju, nasi se sete da pricaju tek kad je sve gotovo...i gdin Divac je mogao da se ne slozi sa odlukom,ovako napravise magarca od njega tapsanjem po ledjima

Cross

pre 9 godina

Srbija najoštrije osuđuje odluku o prijemu nacionalnog
Olimpijskog komiteta Kosova u punopravno članstvo
Međunarodnog olimpijskog komiteta, kaže Ivica Dačić.

Za to vrijeme ~

"Nije bilo formalnog protesta. Konsultovali smo se sa
Olimpijskim komitetom Srbije i drugim zainteresovanim
zemljama u regionu povodom ovog pitanja", rekao je Bah.

Bah: Divac se nevoljno složio sa prijemom Kosova!

Sportista

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

njegos

pre 9 godina

Naredili divcu da se ne protivi a sad kao oni su iznenadjeni.Pre 20 dana sam citao u kuriru da se bas to sprema i sad je Dacic iznenadjen.Treba uvesti poligraf lazi a pitanje da bude radis li za neku stranu tajnu sluzbu.

Mira Tomović

pre 9 godina

@šta li je sledeće:Pa da ste manje cinični a više realniji, onda bi znali da nije Aleksandar Vučić doveo Kosovo u ovu situaciju u kojoj se danas nalazi, niti je on mogao da utiče da li će MOK primiti Kosovo u svoje okrilje.Ono što Vučić preduzima jeste da se kroz pregovore sa Prištinom normalizuju uslovi za što bolji život Srba koji žive na teritoriji Kosova.

Aca

pre 9 godina

Šta se , bre, folirate! Briselskim sporazumom ste potpisali da se nećete suprostavljati Kosovu prijemu u razne međunarodne organizacije, pa što se onda čudite?

panteroid

pre 9 godina

Ako je već tako kako kaže ministar Dačić, Olimpijski Komitet Srbije je mogao da unese žalbu i obstruira ulazak Kosova u MOK. To se međutim nije desilo. Evo i vesti za sve one koji kratko pamte, uključujući i ministra: [link]
(Sportista, 9. decembar 2014 17:20)

Mogao je samo da unese i da izadje jer se ne pita nista.Koliko mozga treba da se skapira da se ovo resila odavno na drugom mestu a MOK je samo finale svega.

strah i trepet

pre 9 godina

I?????? Sad treba da ocekujemo da ce MOK nesto da promeni, jer kad mi nesto najostrije osudimo to je gore nego najveca kletva. Ovo je bruka!!!

Sir Giles

pre 9 godina

Ništa. Sad se vi naljutute pa prekinite da učestvujete na Oi. Samo klis, obaranje ruke i skok iz rupe preko volujske zaprege. Ili da od..te više.

Miša

pre 9 godina

Pre mesec i kusur dana ukrali meni biciklu pred zgradom. Komšije i lokalna policija su to "oštro osudile". I? Ja i dalje bez bicikle. Ramišljam da ja maznem neku drugu biciklu da zadovoljim pravdu. Znam, oštro ćete me svi osuditi, ali ja cu opet imati biciklu. Cilj opravdava sredstva, iako u ovoj drzavi nema ni cilja, a nema ni sredstava. Ja to takodje oštro osudjujem, ali što se mora mora se. Toliko od mene.

Doktor

pre 9 godina

Pazite , bez ijednog glasa protiv...
Bas nekoga briga sta Srbija osudjuje i misli...Eeee,jadna ti si Srbijo sa svojom politickom elitom...

Bo

pre 9 godina

Kakav licemer!
Izjava za unutrasnju upotrebu i nista vise.
Pa zar nisu koferce i hot lips potpisali Briselski sporazum kojim su se obavezali da ne blokiraju prijem Kosova u medj.sportske organizacije?
Strasno je ako misle da smo svi bas toliko glupi i zaboravni...kako su jadni svi ovi nasi politicari, iste reciklirane face vec 25 godina.
Ceznem da se pojavi neko movo lice i nova normalna stranka u nasoj Srbiji.

realno

pre 9 godina

Zasto ne osudjuju kriminal, korupciju, ekonomsku drustvenu, socijalnu bedu u Srbiji !? Pa zato sto nasi kvazi strucnjaci politicari nisu sposobni da organizuju jednu mesnu zajednicu, a kamoli drzavu!

Alex

pre 9 godina

Ma sta mi naprica?!
A sta si ti to nama potpisao u Briselu, a?
Da neces da blokiras Kosovo u medjunarodnim institucijama, a?
Slatka je vlast, pa da produzis jos malo!

Oliver Nedeljković

pre 9 godina

Ti i onaj Vučić ste se potpisivanjem Briselskog sporazuma saglasili da država Srbija ne blokira između ostalog ni prijem kosovskih sportista u međunarodne organizacije. A sada se kao iščuđavate. Licemeri..

Milanko Vitomir

pre 9 godina

@Milan: Nismo sa oduševljenem primili vest da je Kosovo primljeno u MOK , ali to ne znači da treba da bojkotujemo Olimpijadu.

m4rk0

pre 9 godina

Xaxa, cuj osudjuju prijem. Ko nije ulozio zalbu na donesenu odluku o prijemu ?

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=09&nav_id=934306

VJ

pre 9 godina

Te Vaše pričice i šarene laže mogu da prođu kod nepismenih, neobrazovanih ljudi, njih nažalost u Srbiji ima mnogo.

Potpisali ste sve to, o tome se ne piše pa se narod našao u čudu. I sada se Vi kao protivite. Čemu? Onome što ste već prihvatili?

Izađite i recite narodu Srbije kako stvari stoje, dosta je bilo zamajavanja.

darko

pre 9 godina

pa jel pise u prethodnoj vesti da su nasi politicari potpisali u briselu i ostavili nas OK na cedilu svaka cast politicari sad ste konacno otvorili oci narodu sta se od nas trazi

zoranR

pre 9 godina

Alo, bre Dachicu, zar mislish da smo veverice ili ovce...? Pre par meseci, predsednik medjunarodne rukometne federacije, rekao je da ste ti i Vuchic pristali u Belgiji, na pregovorima sa Tachijem, da Kosovo udje u medjunarodne sportke organizacije.... Koji su ovo ljudi na chelu ove zemlje da chovek ne poveruje.

Dule

pre 9 godina

"Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta, a Srbija se Briselskim sporazumom obavezala da se neće protiviti pristupanju Kosova u međunarodne sportske organizacije".
I šta se onda čudite? Pa nismo debili! Pa to ste potpisali! Pa to ste prihvatili!

Milorad

pre 9 godina

Haha, izjava za dnevno-politicku propagandru AV-AV-a. Srbija se obavezala u Briselu potpisom Dacica i Vucica da nece sprecavati Kosovo da udje u MOK ili bilo gde drugo. Da su hteli, bas bi otisli na tu sednicu da kazu nesto. Ovako samo lupetaju za krezubu i nepismenu javnost.

Pavle

pre 9 godina

Baš Dačića briga, što je Kosovo u MOK-u.On je u zadnjih 10 dana, novcem poreskih obveznika (kojima država bestidno zavlači ruku u džep i odbija od plata i penzija) obigrao zemaljsku kuglu, sa efektom ravnim nuli.Šta ga košta da zamajava naivni narod?Ništa!Dok je na vlasti, niko neće pokretati afere koferče, druženje u kafani sa kriminalcima i slično.
Koga briga za Kosovo?Njega najmanje...

AlanFord

pre 9 godina

Ne mogu a da se ne zapitam,zašto su to dozvolili naši veliki prijatelji ? Zar ne shvataju da je to praktično približavanje nezavisnosti Kosova,koju oni ne priznaju !

Dosta je bilo

pre 9 godina

Mediji su preneli da je MOK jednoglasno doneo odluku o prijemu Kosova pa se postavlja pitanje gde je bio naš glas protiv ?! ili je u momentu glasanja naš predstavnik izašao tobož do toaleta ! Dosta više laži i demagogije !

ST25

pre 9 godina

Interesuje me bas sta se mota ovim politicarima po mozgu kad daju ove izjave, tipa pije kafu i razmislja »Jao sad moram da dam izjavu da osudjujem to i to« a zna da ce to da se desi vec par meseci,kakvi su to pokvareni ljudi.

biki

pre 9 godina

@нема ту више филозофије - оставка владе због неспособности и неуспеха, и готово!
(КМ, 9. decembar 2014 21:42)

Kako te bre nije sramota?!Bez razmisljanja nad problemom...Pitanje Kosova je nesto sto je trebalo odavno resiti....O Titu necu,Sloba ga je koristio za glasove,Tadic ga je gurao pod tepih,izvinjavao se i davao lazna obecanja.Vucicu je zapao vruc krompir...Briselski sporazum je u datom trenutku bio najbolje moguce resenje.Nakon svega sto su prethodnici potpisali on je uspeo da izvuce maksimum za Srbe koji dole zive.